Fredag :-)

Idag är det fredag, som jag hoppas att alla redan visste ;-)

Jg och Alvin har bara varit hemma och haft det skönt, när sambon kom hem körde vi till hässleholm och hämtade liggdelen som kommit med bussgods och sen handlade vi på maxi, grymt mycket folk. Hatar handla på fredagar, det är hemskt.

Alvin har blivit lite småförkyld igen har jag märkt, hoppas bara det stannar så som det är, inget kul om han blir sjukt igen.

Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt.

Martin åker på utbildning på söndag eftermidag och kommer inte hem förrän fredag kväll, så jag och Alvin kommer vara själva hela veckan, hoppas det går fint! Lite rastlös kommer jag säkert bli, men ha en del bestämt som vi ska göra iaf.
På måndag ska jag träffa hanna i stan en stund, onsdag ska vi vara här med Jenny och Moa och på torsdag åker jag, mamma och Alvin till min mormor och mofar och hälsar på.

Imorgon är det städning som gäller, så att jag slipper ta allt själv sen, lika bra att ha det största gjort!

Här är föresten en bild med liggdelen på vagnen :-)

Så nu kommer denna vagnen ligga i bilen och brion kommer vi ha när vi går i skogen och så och sen när Alvin börjar använda sittdelen, så är denna vgn bara framåtvänd, och ibland kanske man vill se honom, så vi kommer ha kvar båda

5240 gram

Så var vi på bvc idag, lillkillen 2,5 månad :-)
Mätte inom honom, men han vägde 5240 gram idag, 4810 gram vägde han för 10 dagar sedan :-D hehe

Han var förengångs skull glad när vi var där, vilket var skönt. Brukar nästan alltid vara ledsen annars, men idag var han mätt och så slapp jag väcka honom.

Den 12 är det dax för vaccination, 2 sprutor t.om. men Martin kan förhoppningsvis ta kompledigt, så att han kan fälja med! Men det går säkert jätte bra, och hoppas han slipper bli allt för dåligt efteråt.

Nu ska jag fortsätta med mitt här hemma, får passa på när alvin sover.
Blev föresten även att vi gick en lång runda i knsilinge efter bvc besöket, rikgit skönt faktiskt! Lite synd att det inte finns så mycket att gå på här hemma, men men, det funkar ändå :-p

BVC idag

Ska vara på bvc idag vid 1015, ska bli intressant att se hur mycket Alvin väger och hur lång han blivit :-)

Inatt så åt han innan vi gick och la oss vid 22, sen sov han ända till lite innan 6 imorse, så himla skönt, går natt var det nästan lika dant! Hoppas det håller i sig nästa veckan, eftersom jag ska vara själv med Alvin från söndag till fredag kväll, eftersom Martin ska till eskilstuna på utbildning.

Alvin har legat och snackat i sängen konstant i säker 45 minuter :-) Inte vill han sova mer, fast jag gärna hade velat sova till 9.

Nej nu ska jag se om vi kan sova en stund till, var ju uppe tidigt för att köra sambon till jobbet.

Mammas hjärta


Mammas lilla hjärta har blivit väldigt fundersam mog nya människor och vill gärna vara hos mamma eller pappa märker man tydligt.
Både mamma och pappa kan han bli rädd för när vi inte har glasögonen på oss, eller råkar göra någon konsig min.
I söndags morse satt jag och Alvin i sängen och busade och han var hur glad som helst, sen när Martin kom och pratade med Alvin såg han först jätte misstänksam ut och sedan skrek han som jag vet inte vad, sånt skrik som han gör när han är rädd.

Lika så idag, så var Alvin inne på golvet på toaletten medans jag duchade och blev jätte rädd för mig när jag hade blött hår och inga glasögon. Lilla stackare. Har era små också varit såhär ibland?




Helgen

Nu kommer lite mer om vad vi gjort i helgen.
Fredagen var vi som sagt bara hemma, men på dagen var Jenny och Moa här.


I lördags var jag, Martin och Alvin inne i stan.
Till Alvin blev det lite ytterkläder som han förhoppningsvis kan ha till nästa vinter, iaf i slutet av den (annars får det bli tradera):
En windstopper fleece i stl 80 och en vinteroverall i strl 86.

Overallen 445 kr och fleecen 275 kr.

Sen handlade jag även lite till mig själv, vilket jag kan säga behövdes. Hade 150 kr i presentkort på HM och 200 kr på vero moda, så det blev ett par jeans på veromoda och 2 tjocktröjor på hm :-) För en gångs skull hittade jag ett par byxor, som inte kostade en hel förmögenhet!

Sen när vi kom hem så var en kompis och hennes kille här och hälsade på :-)
Synd att de bort så långt iväg (12 mil), hade ju varit kul om man kunde ses lite oftare nu när de också ska ha barn.
Hon längtar nog själv rätt mycket till sommaren, så de kan få sin egen bebis.
Vi åt först frallor och sedan spelade vi lite spel.

Här är vi helt uppe i vilken fråga vi ska ställa till killarna.

Sen var det killarnas tur.
Kan ni gissa vilka som vann? haha
Vi, alltså kunde jag och Emelie mer om killarnas saker än de kunde om tjejernas :-)

Sen åt vi fläskfile med potatisgratäng, väldigt gott!!
Vi han även med att se en film, saw (kommer dock inte ihåg vilken av dem det var), mycket bra.
Det blev iaf en väldigt trevlig kväll, tyckte nog vi alla hoppas jag.


I söndags kom sambons pappa och hans särbo hit och hälsade på. Alvin var inte alls på humör för att sitta hos någon annan än mamma eller pappa, vilket börjat bli vanligare och vanligare nuförtiden. Han verkar nästan lite rädd ibland när det kommer folk, eller om jag och Martin inte har glasögonen på oss, då blir han mycket misstänksam och ibland t..om. jätte ledsen. Lilla stackaren.
Sedan skulle vi ändå handla i knislinge så vi passade på att gå en lång runda där. Först gick vi själva rätt så länge, sedan träffade vi Martins gamla kompis och så gick vi ännu en runda med honom och hans hundar.
Så totalt var vi ute och gick i nästan 2 timmar :-)


Ja det var nog hela helgen det där tror jag.


Blogg...

Jag tycker det är jätte roligt att både läsa andras bloggar, men även skriva själv.
Varför jag gör det vet jag egentligen inte, men det är kul att själv kunna gå tillbaka och titta vad man skrivit och vad man gjort. Började i oktober med denna bloggen, då jag fortfarande var gravid. Har haft blogg innan, men som jag skrivit något inlägg i och sedan har det runnit ut i sanden, men nu tycker jag det är skoj att skriva, lika roligt att titta tillbaka och läsa vad man gjort!
Jag läser en hel del olika bloggar, vissa om vardagslivet, så som jag också skriver, men sedan läser jag i vissa bloggar som jag inte känner eller vet vilka personerna är, men jag tycker deras bloggar är bra.

Läser bla denna bloggen:
http://singelpappa.blogg.se/

Om en pappa som var med om en trafikolycka där hans sambo dog, men även deras minsta dotter som var 13 dagar gammal, men han och dottern överlevde. Det är nog en av de bloggarna som berör mig mest faktiskt. Man kan ju liksom aldrig själv tänka sig in i den situationen.

Fika...

Jenny och Moa har ju som sagt varit här idag på fika.
Satt först en stund i soffan medans båda Alvin och Moa åt. Alvin var inte alls glad ett tag.

Blev baguetter i ugnen.
Skulle egentligen gått ut och gå en runda, men Jenny skulle bli hämtad, så det hanns inte med. Men tur var väl det för fy skjutton vad det blåser ute.
De små fick ligga under babygymmet ett tag och båda var nöjda. Alvin bydde sig inte ett dugg om mig, utan bara leksakerna, men Moa däremot hon pratade som en tok och skrattade :-) Titta bara



Våra små gullungar :-)

Trevlig var det iaf. Kul att träffa föräldrar med brn i samma ålder som Alvin, man har ju en hel del gemensamt!

Fika med Jenny :-)

Om en stund kommer Jenny och Moa hit och hälsar på. Blir lite fika och så går vi nog ut på en promenad, även om här inte finns så jätte mycket att gå på, förutom grusvägar.

Just nu sover Alvin, så jag har hunnit plocka undan lite, perfekt tajmat :-)
Inatt har Alvin sovit från 22-05, helt underbart!
Sen ficxade Martin mat till honom eftersom han redan var uppe (började 0550) och så gav jag honom maten och han somnade om.
Dock vaknade han väldigt ofta fram till 0830 och bra gnällde. Vet inte vad det var, ibland ville han ha nappen och ibland inte.
Men nu sover han iaf utan att säga ett ljud.


Glad liten kille

Igår tvättade jag hur många maskiner som helst när jag kom hem, kom fram till att jag hade lite väl mycket tvätt som var smutsigt i tvättstugan.

Idag vaknade jag när sambon körde till jobbet vid 0630, så Alvin fick mat och somnade om, men jag var pigg, s¨å jag gick upp, åt frukost och satte mig vid datorn en stund.
Alvin vaknade vid 0800 och sen han låg och tittade ut genom fönstret en bra stund.
Sen var det dax för blöjbyte och få vanliga kläder på honom.
Jag tog en blöja under skötbordet, när han låg och luftade rumpan och jag han inte reagera utan han kissade ner hela sig själv ink sitt ansikte. Han såg lika glad ut för de, men fick bara honom igen även fast han blev badad igår :-)

Så ser en nybadad och glad liten kille ut idag :-)

Just nu sover han så jag ska passa på att hänga upp tvätten. Har knappt fått lägga honom i babygymmet eller i sittern utan att han blivit ledsen.

En runda till stan..

Det blev en runda till stan iaf, även om det inte blev någon fika på barbacka.
Tittade lite på lindex först på rean och hittade detta:

En body i strl 62 och 68 och pyjamas i strl 68. 108 kr för allt.

Sen gick jag även inom rean på polarn och pyret också, där var mängder me folk och barnvagnar. Gick knappt att komma fram, ville ju inte heller ställa Alvin någonstan i affären och sedan gå runt och kolla.
Hittade iaf en body och ett par byxor i strl 62, dock väldigt stora.

180 kr för båda.
Kollade även lite på overaller, fanns nämligen en med 2 dragkedjor för halva priset, 445 kr, men sen är det så svårt att veta vilken storlek Alvin kommer ha, så det blev ingen overall iaf.

Gick upp till pappas jodd också en sväng, så passade jag på att mata Alvin också. Alla tyckte han hade vuxit jätte mycket och det har han iof också.
Sen gick jag in på lindex ännu en gång och hittade bodys och byxor.

Dock såg jag när jag kom hem att det var hål nere vid mudden på byxorna, så de måste jag byta nästa gång jag är i stan.


Hade även planerat att jag skulle gå och hälsa på där på förskolan jag jobbade innan. Gick dock inte in, eftersom det gick hög feber, men de stora barnen var ute och några av personalen. De tyckte jag skulle komma tillbaka och jobba :-D Vi får väl se hur det blir efter mammaledigheten.
Var iaf mycket trevligt att träffa dom och gud vad barnen hade växt!

Lite motion blev det, eftersom jag lät bilen stå kvar på domusparkeringen :-)

Onsdag...

Tider går framåt, känns som det nyss var helg, men det är redan onsdag.

Idag är det mammafika på barbacka, dock blir vi inte så många denna gången. Det blir nog trevligt iaf hoppas jag, men jag gillar inte alls hissen, men vi får se hur det går idag. Sålänge man inte fastnar i den är jag nöjd :-D

Tänkte även gå en sväng i stan och se om jag hittar något kul.
Sen funderar jag också på att gå till montessoriförskolan (där jag jobbade innan) efter lunch och hälsa på. Har ju inte varit där och hälsat på. Tänkte att jag går dit när de flesta brukar vara ute, så slipper man gå in och bli smittade av alla förkylningar och sånt som går nu.


Nej nu har jag precis kör sambon till jobbet. Alvin vaknade när vi skulle köra och tyckte inte alls det var kul att sitta i bilstolen, men nu sover han i vår säng, så jag ska nog krypa ner där en stund tänkte jag!

Urban Jungle

Idag var jag på babyproffsen och det blev en urban jungle singel :-) Den lila, blir inte så skitigt som ljusblått.

Helt underbar att köra måste jag säga, så nu får Alvin ha den här inne som sovvagn här inne tills det är dax att använda den.



Samma vagn men med blixt på kameran blev den tydligen blå, men den är alltså lila :-)
Funderar på om jag ska se om jag hittar en begagnad liggkorg till den också, ifall jag hittar någon. Så kan man ha kvar bara den sen och använda till nästa barn och så sälja brion om ett tag. Aja vi får se :-)

Utmanad.

Jag har blivit utmanad av http://griffelfot.blogg.se/2009/january/utmanad.html

4 av mina favorit program:
* House
* Unga mödrar
* Bygglov
* Bonde söker fru

4 saker jag gjorde i går:

* Plockade udan här hemma
* Pratade med sambons farmor
* Lagade mat
* Massa gos med sambon och sonen

4 saker jag ser fram emot:

* Se Alvin växa upp
* Vår 4-års dag
* Alvins dop
* Sommaren

4 favoritrestauranger:
* China wall
* Rosegarden
* Ko-san
* Peking

4 saker på min önskelista:

* Köpa hus
* Att alla i vår familj får vara friska
* En resa utomlands
* Gå ner några kilo i vikt



Jag utmanar:
http://gransloskarlek.blogg.se/ Helena
http://albinochjag.blogspot.com/ Petra
http://braaallan.blogg.se/ Malin
http://mizzhallonshake.blogg.se/ Sara

Visste inte hur man gör för att bara få namnen på länkarna och inte hela bloggnamnet, så det får duga såhär :-)

Imorgon är det vardag igen...

Igårkväll var Alvins farmor och hennes sambo här, mycket trevligt. Vi bjöd på klyftpotatis, rödvinssås, fläskfile fylld med vitlöks och kantarellost och sallad. Jätte gott och mycket uppskattat.

Idag har vi inte något speciellt på schemat, förutom att sambons farmor kommer senare i eftermiddag. Hon ville hälsa på Alvin. Egentligen hade vi tänkt gå en lång runda med vädret är jätte dåligt och ruggigt, så vi tar det en annan dag.

Imorgon är allt som vanligt igen och sambon joggar dagtid, skönt faktiskt. Jag ska åka in till babyproffsen och hoppas på att de fortfarande har kvar den lila Urban jungle vagnen, för isåfall ska vi ha den :-) Hoppas det inte var något erbjudande de bara hade förra veckan utan att de faktiskt är kvar tills de är sålda för det priset och hoppas ingen var där efter oss i lördags och köpte den, vi var där vid 11,30 tror jag. Vi får väl se imorgon. Hoppas hoppas för vi vill ju ha den.

Nej nu ska jag sluta tjata hehe.
Jag ska gå och plocka undan lite nu, får passa på medan Alvin och hans pappa sover. Snarkar gör de båda två :-)

Urban Jungle

Det blir en Urban Jungle vi ska ha till Alvin sen när han blir lite större än det tänkt.
Finns 2 (om båda finns kvar) på babyproffsen, en lila och en ljusblå för 4800 kr, så på måndag ska jag åka in och köpa en sån tror jag :-)

Har dock ingen aning om vilken färg jag ska ta. Sambon tycker lila, men jag tycker ljusblå. Vi får se! Vad tycker ni?
http://www.blocket.se/vi/19716878.htm?ca=23_8_s
Eller



Vill ju egentligen inom stan en runda, men båda vagnarna får ju inte plats i bilen, men isåfall får jag köra och lämna en hos mamma och pappa sålänge. Vi får se!

Stan...

Kom hem från stan för en stund sedan.
Var först och åt frukost hemma hos mina föräldrar, frallor blev det. Mumsigt!
Sen vid 10 körde vi in till stan och skulle hitta lite nya kläder till Alvin i strl 68. Han har 62 nu i nästan allt.

Vi hittade en pyjamas, 2 body och ett par byxor för 218 kr :-) Alltid bra med tag 3 betala för 2.


Sen handlade sambon också lite och medan jag stod utanför affären så kom therese och Ludwig förbi och sa hej!
Vi gick även bort på toddler för att kolla på urban jungle vagnarna.
Provkörde lite och vilken sjuk skillnad från vår brio.
Priset var ju inte det bästa bara.
Swiften kostade nästan 6000 kr
och den vanliga urban kostade nästan 6800 kr.

När vi var klara där gick vi bort till bilen och köra till babyproffsen, skulle nämligen kolla på babytravels jogger, men den tyckte både jag och sambon blev rätt stor ihopf'älld (även om den inte var så lång som urbanvagnarna) och så tyckte vi att den kändes lite ranglig. Synd för annars hade ju 3000 kr för en ny vagn varit helt okej...
Kollade även lite till på Urban vagnarna och priserna.
Swiften kostade 5400 kr
Vanliga urban kostade 6000 kr, lite skillnad mot vad toddler tog för precis samma vagn.

Fanns även 2 vanliga urban ljusblå och lila för 4800, men det lutar stakt åt en swift faktiskt. Får isåfall bli en ny eftersom den är så ny att den inte finns begagnad, lite synd.

Nog pratat om vagnar ;-)

Blev en tur till willys och handlade lite till ikväll, då sambons mamma och sambo kommer hit vid 17-1730. Blir fylld fläskfile, klyftpotatis och rödvinssås och så sallad (om jag nu orkar köra och handla, glömde ju handla det på willys).

Nu ligger mina två älsklingar och sover, så jag får passa på att gå och plocka undan lite så att här inte setr hemskt ut när de kommer ikväll.

Hejhopp.


Helg..

Igår blev det ingen bloggande. En stund innan sambon åkta till jobbet vid 13,30 så började Alvin skrika och verkade ha jätte ont i magen. Ingenting var bra utan han bara skrek, hela kvällen. Vagnen var det enda som dög emellanåt, somnade kanske 5 minuter för att sedan vakna igen. Stackars min lilla kille. Sambon skulle slutat 00, men var hemma redan vid 22, så då tog han över och Alvin var hur glad som helst, sen har han inte alls haft ont i magen mer. Just nu har han precis vaknat och ligger och tittar.


Idag ska sambon, Alvin och jag till mina föräldrar och äta frukost, sen ska vi in till stan en runda och både handla mat och titta lite smått på ny vagn som vi tänkt köpa och använda framåt våren. En som är lite lättare och inte tar så stor plats i bilen. Ska kolla på babyproffsen och sen ska vi leta begagnat på blocket hade vi tänkt, om vi nu hittar en vi vill ha.


Nej nu måste jag packa alla saker!
Trevlig helg på er alla.

Här bjuder jag på en bild på Alvin.

Barbacka med mammorna idag :-)

Dagen började inte så skoj faktiskt. Eftersom jag skulle ha bilen idag var jag tvungen att köra sambon till jobbet, vilket innebär att jag och Alvin får gå upp tidigt, men det funkar bra, eftersom Alvin inte vaknar när man tar på honom overallen, utan han sover lugnt vidare. Iaf så somnade sambon om i ca 10 minuter efter klockan ringt, så vi båda fick lite bråttom, men han blev  iaf inte sen till jobbet :-)


När jag och Alvin kom hem igen var jag sjukt trött, och jag blev ju inte mindre trött av en sovande bebis bredvid mig, så jag somnade också om till nästan 9, och jag som hade tänkt köra vid 9,20, men det blev inte riktigt så. Men vi kom iaf till barbacka till kl 10. De flesta var redan där och hade tagit de bästa sofforna, men det gick bra att sitta i den låga också.
Satt ute i sofforna en stund och pratade och sen gick vi in en runda i lekrummet, då Ludwig inte tyckte det var allt för skoj att bara sitta stilla. Nellie kom också och lekte efter en stund.

Alla de små bebisarna låg på golvet på vars en kudde, så idag blev det gruppbild, titta bara här:

Så sötingar.

Sen får vi ju ta med de stora barnen också.

Nellie

och så ludwig.


Hade super trevligt och skönt att va på barbacka med bebis och inte med tjockismagen haha
Påvägen hem körde vi inom lttle kids corner och köpte degellappar, super bra, tack för tipset Veronika!


Nu ska jag sätta mig i soffan med min älskade sambo!

Planer för dop...

Vi har nu äntligen fått ändan ur vagnen och ringt till kyrkan för att kolla vilka tider de har ledigt för dop. Iprincip alla söndagar kl 10 var lediga och som det ser ut nu kommer blir blir den 1:a mars. Måste bara höra med sambons farmor (som vi ska vara hemma hos efter dopet), så att hon inte är upptagen då, men det ska säkert gå bra tror jag. Sen är det bara för oss att ringa kyrkan.

Iaf har jag tittat lite på hur vi ska göra efter sen när vi ska va hos sambons farmor. Förmodligen kommer vi att bjuda på smörgåstårta och dricka (alkohol skippar vi). Ska beställa smörgåstårta, men varifrån vet jag inte ännu.
Har även tänkt vika servetterna som skjortor, kommer nog bli jätte fint även om det blir lite jobb med det.
Färgen gå i ljusblått eller limegrönt, vet inte vilket ännu, det beror på vad vi hittar för något kul.

Sa för ett tag sedan att vi skulle ringa och bjuda, men nu börjar jag bli lite sugen på att göra dopinbjudningar själv och skicka :-)


Enbart släkten kommer att komma efter kyrkan, men alla är självklart välkomna till kyrkan.
Med bara släkten blir vi 30 st om alla kommer, så vi kommer varken få plats eller ha pengar om alla kompisar och sånt också skulle komma.

Tycker det är jätte skoj att planera för dopet, medans sambon inte är den typen :-)

Bilden har jag lånat härifrån: http://sextiotalsvillan.blogspot.com/2007/05/servettvikning.html

Sömntuta...

Alvin är en rikgit sönmtuta om eftermiddagarna.
De senaste 3 dagarna har han sovit himla mycket på eftermiddagen.

Idag gick vi ut vid 13, då somnade han i vagnen, vaknade till vid 1330, så jag tog in honom och sedan dess har han legat i vår säng och sovit...

Bloggar som jag följer är:

http://gransloskarlek.blogg.se/

http://albinochjag.blogspot.com/

http://zionezze.blogspot.com/

http://evveliiina.blogg.se/

http://lillajag-moa.blogspot.com/

http://braaallan.blogg.se/

http://mammabeckas.blogg.se/

http://ludwigsmamma.blogg.se/

http://mizzhallonshake.blogg.se/

Kommentarer är kul

Ja det är jätte roligt att läsa vad ni skriv för kommentrarer i bloggen :-)

Alvin 2 månader...

Känns som att jag hela tiden klagar på att tiden går för fort och det gör den ju också.
Vår lilla gosse blir 2 månader idag. Känns som att det var igår som vi var på förlossningen, men det var ju ett tag sedan nu.



Sambon jobbar 14-22,30 idag, så det är lite ensamt om kvällarna, men samtidigt är det ju bra pengar när han får ob-tillägg.
Vi låg i sängen alla 3 till 9,30 i morse, så himla skönt. Sen låg Alvin kvar en stund och tittade medan jag och Martin åt frukost.


Sen kom vi på att vi behövde tvätta bilen, titta bara som det såg ut:

Men det är nästan inte lönt att tvätta den, för efter man kört till Kristianstad en gång, så ser den precis ut så igen.
Men iaf så tvättade Martin bilen medans jag och Alvin var ute och tittade på och gick även en runda.

Lite ljust tycker Alvin allt att det var med sufletten nere.
Alvin somnade i vagnen, så jag ställde honom på baksidan med vårt sovrumsfönster öppet och Martin körde till jobbet.
När Alvin vaknade så tog jag in honom och nu ligger han i min säng och sover, dock inte så länge till skulle jag tro :-)

Kommer med ett nytt inlägg igen snart, om det inte är så att Alvin vaknar. Ibland undrar man nämligen vad folk tänker med när det gäller deras barn. En hel del konstiga trådar på familjeliv ibland faktiskt.


Hej hopp....

Designen klar :-)

Har hållt på att fixa med designen jätte mycket nu tycker jag, men nu är jag ganska nöjd, så såhär får det vara ett tag. Hittade massor med bra information om att fixa designen på bloggen på denna sidan:

http://www.designadinblogg.se/

Massa saker man kan göra, men det tar tid :-) Sen har sambon hjälpt mig en del med huvudbilden, då jag är urkass på photoshop, men han använder det i stort sätt varje gång han uppdaterar hemsidan han hjälper till med.

Trevlig dag på stan :-)

Idag har jag haft det mycket trevligt. Träffat en kompis som jag inte träffat på evigheter.
Sara fick träffa Alvin också, som bara sov nästan hela tiden.
Tråkigt bra att vädret inte var det bästa men det blev ju bra iaf :-)


Tack för en trevlig dag vännen!

Nu ska jag försöka mig på att fixa designen lite bättre på bloggen, så får vi se hur det går. Alvin sover just nu, men hur länge vet jag inte.

Härligt med barn!!!

Har fått höra från en del att jag borde ha roligt, leva livet och "leka" av mig först innan jag skaffade barn, men jag trivs jätte bra med mitt liv som mamma och är väldigt glad att vi skaffade barn så som vi gjorde. Jag ångar mig inte en sekund över vårt val. Jag stuntar fullkomligt när vissa tycker att jag är "bara" 20 och har barn.
Jag har aldrig haft något behov av att vara ute och bli full, varför liksom?
Vad skulle jag gjort innan jag fick barn för att ha levt livet? Vara 30 år gammal eller?
Jag kan väl ha lika kul fast jag har barn eller vad tycker ni?

Man blir helt varm inombords och så glad när man får väldens underbaraste leende när man vaknar på morgonen.


Visst är det säkert skönt att kunna åka iväg helt själv en stund, men då har jag ju sambon som kan ta hand om Alvin, utan att jag behöver ha något dåligt samvete för att jag lämnar honom. Pappan är väl lika bra som mamman eller hur? På vissa personer verkar det inte så, utan att mamman alltid ska vara med sitt barn.


Som sagt jag trivs jätte bra med att vara mamma, inget snack om saken, trots att man ibland är lite trött på nätterna, men vad gör det? Mig gör det absolut ingenting, bara Alvin och sambon är glada!
Alvin är helt klart det bästa som hänt mig.

Jag älskar min underbara familj :-)

Vår lilla kille har blivit så himla duktig :-)

För några dagar sedan kunde han inte alls hålla huvudet själv och titta nu hur det såg ut i morse:

Håller bara upp kroppen på honom :-)
Mammas och pappas lilla ögonsten.

Efteråt tyckte Alvin säkert att det var jätte skönt att vila på mig en stund.


Idag har Alvins pappa börjar jobba, dock eftermiddagn, så jag är jsälv hemma just nu, men det har gått jätte bra. lvin underhåller sig mer och mer av babygymmet och babysittern. Tycker jag har fått rätt mycket gjort ändå, vilken är skönt!
Vi har även hunnit med en promenad i det kalla men sköna vändret. Titta bara här hur mysigt Alvin hade det:


Underbart väder :-)

Idag har jag varit relativt nyttig.

Sen har sambon även ringt till prästen och förmodligen ska vi ha dopet den 1 mars kl 10 i kyrkan i hjärsås :-) ska ringa imorgon igen och verkligen bestämma så att dopet blir då.

Fixar designen på bloggen

Håller på att fixa designen på bloggen, får se hur det går, men det är därför som den ser ut som den gör om ni undrar :-)

Vanliga rutiner igen, då sambon börjar jobba imorgon...

Imorgon börjar sambon jobba igen, efter 3 veckors ledighet och jag måste erkänna att det känns lite konstigt faktiskt. Har ju varit så himla skönt att var hela familjen samlad, men samtidigt känns det rätt bra att komma in i mer normala rutiner igen.
Det har ju blivit att man varit iväg eller haft folk här var och varannan dag och det har blivit en hel del onyttigt, trots att jag sa att efternyår skulle jag börja vara mer nyttig... hehe

Men nu är det nya tag som gäller, imorgon börjas det. Ska verkligen försöka hålla mig ifrån allt vad läsk, kakor, godis och chips heter. Vardagarna ska det inte bli ett dugg sånt, förutom någon fika då och då. Hade ju iaf planer på att gå ner mina gravidkilon och lite till förhoppningsvis innan sommaren. Man ser ju inte ut som man gjorde innan man gick barn, det har satt sina spår med bristningar, men förutom de så... hehe


Nej nu vaknar Alvin hör jag!

Ett tag sedan nu...

Det var ett tag sedan jag skrev i bloggen, så jag har ingen aning om vad jag ska börja berätta, men det går säkert bra iaf. Har inte suttit vid datorn så speciellt mycket, så nu kommer en kort sammanfattning, även om jag inte kommer ihåg allt jag gjort...


Senaste gången jag skrev var ju i onsdags, så då börjar vi med vad som händer på torsdagen, nämligen ikea.
Alvin var hur snäll som helst hela tiden och satt i sin bilstol för det mesta. Hade egentligen tänkt ha med vagnen till honom, eftersom det hade varit skönare, men som tur var kom jag på att den nog inte skulle gå in om vi skulle köpa hyllan också, så jag mätte och mycket riktigt så hade inte både vagn och hylla gått in, så den fick bli hemma. Men det gick super!

Köpte en hel del saker bla till Alvins bilvande rum. Har inte satt upp allting ännu, men sen när det är gjort så kommer bilder :-) På ikea träffade jag även en kompis till mig, Emelie och sen hennes kille. Mycket trevligt och utan deras hjälp vet i sjutton hur vi skulle kommit ut till bilen med alla saker haha :-) De ska ha barn till sommaren, så blir kul att se vad det blir för en liten.


I fredags hade vi först läkarbesök på bvc kl 9, vilken gick utmärkt. Allting var bra med Alvin och han vägde 4810 gram och var 58,4 cm lång, stora killen nu ju.
Efter det hade vi boka in min mamma och pappa som barnvakt hemma hos oss. Så vid 10 var de här och åt frallor.
Här har vi min mamma med Alvin:


Sen var jag och sambon väldigt effektiva måste jag säga. Vi städade från golv till tak i alla rum utom Alvins blivande rum. Rensade även i våra garderober och lämnade iväg allting sånt som inte passar oss eller slängde det som var sönder. Skönt med mer plats i garderoben :-) Sambon satte även upp de nya persiennerna i vardagsrummet, skönt så man kan rulla ner när solen står på.

Såhär blev resultaten av dagens städning:







Sen på kvällen var vår älskade lilla kille såhär glad:


Sedan på lördagen gjorde vi inte alls mycket, bara tog det lugnt.
Sedan måste jag bra bjuda på denna söta bild som jag lyckades ta igår kväll.


Idag har mina gamla grannar varit här på fika och sen var vi ute och gick en runda, mycket trevligt.
Har föresten lagt in en massa bilder på bilddagboken.se
http://lantani.bilddagboken.se
Så kika gärna in där, sen så får ni som läser gärna skriva någon kommentar, både här och i bilddagboken :-)




Ikea imorgon

och då ska förmodligen en del saker inhandlas. Han tänkt lite att det ska vara ljusa väggar på alvins bilvande rum ( nu äör det rött, så det kommer säkert se hemskt ut tills vi fixat väggarna), så jag vill ha de mesta av möblerna i vitt tror jag och sen med turkosa inslag.


Expedit hylla, kommer ha den liggandes.

Sen kommer jag ha de svarta lådorna som förvaring (dock är de slut på ikea, så det får jag köpa en annan gång)

En sån till alla gosedjur

Vita hyllor ovanför expediten.

En sån lampa i fönstret.

och sen så en sådan back med lock till, att ha tex lego i sen när han blir lite större, får dock se om jag köper den imorgon eller om jag väntar.

Sen hade jag även tänkt köpa en sån här babyvakt. Hört att den ska vara helt okej för 249 kr, så vi får hoppas på det :-)

Tror ni det kommer bli bra

Barnmorskan och promenad.

Hade tid till barnmorskan på efterkontroll på eftermiddag och det gick super. Hade med mig Alvin och Martin, så att Agneta (barnmorskan) fick träffa Alvin också, det tyckte hon var kul :-)
Allting såg bra ut.


När vi kom hem var det -6,5 ute, men vi hade redan innan bestämt oss för att gå ut en runda. Så på med termobyxor på oss och filt och täcke på Alvin i vagnen (han hade redan på sig overallen, då vi inte gick in efter vi kommit hem).
Mysigt med snö, men det är lite väl kallt. Tur att det finns varma kläder iaf.


Snygga termobyxor va? Han blir tokig om han ser att jag lagt ut bilden här haha



När vi kommit hem så tog jag ner våra ljusstakar och även granen åkte ut. Skönt att få bort det nu.
Det var egentligen tänkt att mamma skulle komma hit idag och passa Alvin, men det var inte lönt eftersom hon inte kunde vara här förrän 11,30 och sen så skulle vi iväg igen vid 15,15. Så på fredag kommer både mamma och pappa hit för att passa Alvin medans jag och Martin ska ta en stor rensning överallt. Både bland kläder och sen så städa på de ställen man inte städar så ofta.

Imorgon är det ikea som gäller. Kom på nu ikväll att vagnen förmodligen inte går in i bilen om vi ska kunna få hem hyllan vi ska köpa, så det får bara bli bilstolen med oss. Får väl bära honom lite så tt han inte sitter förlänge i den, men det går säkert bra. Ska bli skoj att handla lite nya saker. Speceillt nya blommor om vi hittar några fina.

På kvällen kommer eventuellt Martins jobbarkompis och hans tjej hit och äter hemmagjord pizza. Mums!

Mys..

Imorse hade jag och Alvin världens mysstund i sängen. Fick massa skratt och leenden hela tiden. Min älskade lilla pojke.







Mammas goding.

Bilddagbok..

Ja, nu har jag sett till att fixa en massa bilder i den.

lantani.bilddagboken.se

Veckan...

Nu i veckan händer och har det hänt en massa.
Idag var sambons kusiner här och hälsade på. Den minsta som är 6 år tyckte det var jätte roligt att få hålla Alvin och klappade honom hela tiden på handen :-) Alvin fick jätte fina bamsekläder medans vi fick en orkideé.

Imorgon ska jag till barnmorskan på efterkontrollen, men det går säkert bra. Nu har de tydligen flyttat MVC till knislinge istället för broby, kunde de inte gjort det 1 år tidigare? Har ju lite närmre till knislinge, men sånt är livet :-)

På torsdag ska vi till Älmhult. Vi ska förmodligen träffa en kompis till mig(och eventeullt hennes kille)  en liten stund och så blir det en tur på ikea och inhandling till Alvins blivande rum. Tror det kommer bli superbra, bara vi får fixa tapterna för hyresvärden, men det är nog inga problem sålänge vi själva gör det och förmodligen betalar för det.
Vi har iaf bestämt oss för hur vi ska ha det.

Det blir den lilla expedit-hyllan i vitt (4*2) och sen 2 vita hyllor ovanför. Sen är det tänkt att vi ska ha denna lådan som förvaring (i svart):
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/availability/40133545/almhult?ddkey=IkeamsStockAvailSearch
Dock finns inte den inne nu när vi ska dit, så jag och Alvin får nog ta oss en tur själva dit sen när sambon jobbar.
Sen blir det en sån här back med tillhörande lock:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80098516
och så blir det en  lampa i turkos (som ska stå i fönstret):
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00088069

Tror ni det blir bra?

Dagarna går och han växer så det knakar...

Tiden går så himla fort. Vår lille kille blir redan två månader, den 14:de vilket inte är alls långt tid till... Man får världens sötaste skratt så fort man pratar med honom och det blir mer och mer miner och ljud för varje dag :-)

Sen har vi även märkt att han inte småäter längre, utan för det mesta äter 140 ml (någon gång ibland äter han lite mer men inte ofta) och då ungefär 3,5-4:de timme ungefär, så nu vet man nästan alltid innan när han kommer bli hungrig.
Idag åt han vid 20, så vi får väl se när nästa mål blir, men jag tycker han sover längre och längre för varje natt :-)

Magontet är fortfarande kvar men inte alls lika mycket som innan och nu får han ad-dropparna med vatten istället för de med olja.

Barnrummet...

Jag har fått för mig att vi ska ta och fixa lite i Alvins blivande rum. Just nu har sambon sin dator där inne, men den står där sängen ska stå så den är inte ivägen om vi ska sätta upp andra saker i rummet....
Men jag vet inte alls hur vi ska ha det...


Rummet är väldigt litet, 3,6*2,2 meter. Där är väldigt mörka tapeter, mörkröda som inte alls passar, golvet är fult och beiget. Vi har tänkt fråga hyresvärden om vi inte skulle kunna sätta upp väv därinne istället och måla, men det får nog bli till sommaren isåfall.

Förvaringen är den stora frågan.. Har nämligen 2 olika alternativ och eftersom det är litet, vill man ju ha så bra förvaring som möjligt...

ska man ha ikeas expedit? stor eller liten iståfall?
www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70103085
www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80071319

Den lilla kommer vi förmodligen ha liggandes isåfall med någon av dess lådor i en del av "facken"
www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40133545
www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30150192


Eller så blir det en trofast (som vi eventuellt köper till mer "delar" senare):
www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S99847410
Med med olika stora lådor.

Jätte svårt detta och vi har planerat att åka till ikea på torsdag isåfall, så innan dess måste jag bestämt mig.

Gillar utseendet på expediten, den lilla isåfall, men har fått för mig att det ser väldigt stökigt ut om det står massa saker på hyllorna och man inte har lådor.
Sen hade jag tänkt ha två hyllplan, vita:
www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70103636
och där hade jag tänkt ha lite kort på Alvin och såna saker som han inte ska kunna nå själv.

Sen så hade jag tänkt sätta in en sånhär till att ha alla gosedjur i:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90098506



Det är jätte svåt att vet hur vi vill ha det, men jag tror det lutar åt den lilla expedit med några lådor i och sen så eventuellt En hög vit trofast med lådor i sen när han blir lite större och mer saker, men inte nu denna gången vi ska till ikea iaf.

Nytt år och nya tag...

Man har ju några kilo kvar att gå ner tills jag är tillbaka till det jag vägde innan gravditeten. Det ska bli av, så är det bara och gärna kanske 2 kilo till, men vi får se. Har iaf bestämt att jag ska försöka hålla igen på allt onyttigt, som godis chips och kakor och sedan vara ute och gå varje och stå på crosstrainern när jag får en liten stund över.

Långpromenad...

Idag har det varit en väldigt lugn och skön dag.

Vaknade vid 09,15 och var forfarande trött, inte konsigt, men gick upp och gjorde mat till Alvin. Martin gick upp medans jag och Alvin låg kvar i sängen. Han somnade i min famn under matstunden och sedan låg vi två kvar och sov till halv 11. Mycket skönt, det tyckte nog båda två!

Sen i eftermiddags efter Alvin ätit, gick vi en låång runda. Här i hjärsås finns inte så jätte mycket bra rundor man kan gå, men vi gick till flygrakan, en bra bit hemifrån. Var häligt att va ute och gå i solen. Blev nog lite mer än 1 timme som vi var ute. Man behöver röra sig efter all julmat och det skadar ju inte att gå ner lite i vikt heller.


Nu är det dax för mig att hoppa i säng, innan sambon blir tokig på mitt skivande. Har datorn i sovrummet och detta tangentbordet lågter ju inte lite om man säger så...

Nyårsafton 2008/2009

Vi firade nyårsafton i Sölvesborg, tillsammans med mina föräldrar i deras sommarstuga och några kompisar till dom. Blev inte riktigt som vi trodde men det blev bra iaf.

Var i sölvesborg vid 15-tiden och fikade lite när vi kom ner.
16.45 gick stömmen på mer än halva stugområdet, så pappa ringde elbolaget. De hade skickat ut jouren och tydligen var felet omfattande. Mamma och pappa fick lite smått panik, eftersom de hade all mat osv i sölvesborg och fanns ingen möjlighet att koka potatisen utan el. Men de bestämde sig för att vi skulle stanna och se om stömmen kom tillbaka (som tur var hade jag precis innan strömmen fick kokat vatten till alvins mat och hällt upp på termos och så var det varmt och braskaminen värmde skönt, så vi slapp frysa). Grannen (som hade ström) erbjöd sig att koka potatisen. Precis när de gått bort med potatisen och satt på dem kom strömmen tillbaka och stannade hela kvällen :-)


Vi åt räkmackor till förrätt, varmrökt lax med potatis till varmrätt och cheesecake till efterrätt. Mumsigt värre.
Efter varmrätten gick jag, Martin och alvin till mammas och pappas sovrum och sov till 23 (med rätt många uppvakande av att Alvin skrek och hade ont i magen). Skönt att få sova lite, eftersom man var helt slut sedan natten innan. Kändes lite skumt och osocialt, men vad gör man?

Vid 23 sov Alvin hårt, så vi kunde lägga över honom i vagnen. Där sov han över 12-slaget. Han reagerade inte alls av alla raketer. Jag och Martin stannade kvar inne och tittade på raketerna, medans de andra gick ut, men vad gör det? Jag fick vara med mina två älsklingar, även om den ena sov :-)

Några kort blev det tyvärr inte tagit av oss, vi hade fullt upp med Alvin och hans mage.

Alvin ont i magen...

Vår lilla skatt hade så ont i magen i ett helt dygn. Började natten mellan tisdag och onsdag, med att han började röra sig otroligt mycket i sömnen, vilket gjorde att jag inte sov efter kl 01 på onsdag morgon. Vid 04,30 hade han legat på min mage ett tag, men nöjde sig inte där heller. Han åt en slurk och sedan gick jag ut i soffan och la mig, medans Martin tog över, så att det var min tur att sova lite. Vid 08 gick jag upp och gjorde mat till Alvin igen och lade mig på soffan en stund till.

Sedan skrek han från och till precis hela dagen, så vår nyårsafton var lite jobbig, men rätt mysig när han väl var glad och inte hade ont.

RSS 2.0