Alice och Alvin

Alice har varit väldigt jobbig på kvällarna, är trött och somnar, men sen innan vi lägger oss så kan hon skrika och vara jättemissnöjd minst 5-6 gånger. Detta har resulterat i att hon somnat i vår säng, det är lättare att få henne att lugna ner sig där och ja nu vill hon ju såklart inte somna i sin säng, tokfia!
Det går jättebra att lyfta över henne till hennes säng när hon väl somnat, så det är ju bra och så känns det som att hon har blivit aningen lättare på kvällen.
Skönt!

Numera ligger hon inte stilla en sekund i babygymmet. Hon rullar fram och tillbaka, men kryper dock inte, som tur är ;-)
Lilla Alice börjar bli stor, snart 6 månader. Var tar tiden vägen?



Just nu är det + 2 grader ute och i förrgår tror jag det var upp mot 6, så nu har äntligen snön börjat försvinna. Isgatan här utanför börjar också försvinna, så i eftermdidag tänkte jag att vi skulle ut och gå en sväng. Det har ju inte gått med syskonvagnen sedan snön kom. 44 kg i snömodd, nja det funkade inte ;-) och sen har det ju varit isbana.
Hörde dock att det skulle snöa i helgen igen, hoppas att det var falskt larm, jag vill ha vår, även om det för min del resulterar i kliande ögon och rinnande näsa.

Lite bilder:

Alice provar bilstolen, som nu sitter i bilen (Jenny jag har gärna kvar babyskyddet ett tag till, ifall det inte alls funkar med stolen, hoppas det är okej)

Alvin delar "mat" med kniv och gaffel.

Alice äter kalops.



Fixa och målning av lekrum

I helgen som gick var Alvin hos sin mormor och morfar. Han sov över där tills söndagen och allting hade gått så bra. Jag trodde inte det skulle gå så bra, eftersom han ofta säger mamma när man frågar om han vill sova hos mormor, men inga problem alls.

När Alvin var iväg passade Martin och hans kompis på att bygga en hylla till förvaring i källaren, skitbra! Rymmer 20 flyttkatronger, så när vi väl fått upp allting på hyllan, ja då bör det väl inte se så stökigt ut, eller? ;-)

Jag däremot lyckades ha Alice och samtidigt måla om lekrummet. Ville inte ha de fula terrokottafärgade tapeterna, så vi gjorde en chansning och målade rakt på tapeten. Den släppte faktiskt väldigt väldigt lite, något ställe som blivit en liten bubbla, men inget direkt som man tänker på.
Jättebra blev det iaf och inte så mycket jobb!

Lite dåligt bild (verkar som att vår kamera börjar ge mer och mer suddiga bilder)


De som är tänkt att vi ska göra är att byta gardinerna, måla garderober, runt garderoberna och runt fönster och dörr samt måla någon form av jungelmotiv på väggen där bakom papphuset, återstår dock att se när tiden finns!

Nu är det så mycket annat som ska göras här i huset. Vi har fortfarande inte målat under trappan, som vi skulle göra direkt när vi flyttat in.
Sen är det en hel del saker som behövs göras ute, när vädret tillåter. Bla måla fasaden, byta vindskenor, byta fönster uppe, gräva på framsidan så att vattnet rinner får huset och inte mot huset osv.
Även om det är jobbigt, så är det skitkul att ha sitt eget och kunna göra precis vad man vill!

Buzzador Lovefilm

Har buzzar lovefilm och tyckte att det verkligen var superba. Får hem film direkt i brevlådan, tittar på filmen, sen lägger man den igen på postlådan och så får man nya filmer tillbaka.
Helnöjd, synd att vi inte direkt har tiden till att hyra film såpass ofta, annars hade lovefilm varit perfekt för oss, eftersom det är långt till närsta filmuthyrare.

Under denna buzzadorkampanj har vi sett Alvin och gänget 2, Snabba cash, Flickan från ovan och så till sist familjen Jones. Alla filmerna var verkligen bra!

:-D


Ja som ni märkt har det blivit extremt dåligt med uppdateringar här under jul och nyår.
Men vi lever och mår bra :-)

Alice blir 5 månader imorgon. Galet.


RSS 2.0