Vårkänslor

På torsdagar är det öppna förskolan, men under loven är där stängt och då brukar vi träffas hemma hos vandra istället. Idag blev det hemma hos Emma-Lena. Jag och Alice hade följe dit med Helena och Gutav, Alvin fick vara hemma och leka med pappa.
Alltid lika trevligt att träffa knislingemammorna :-)
Dessutom var det ganska lustigt, träffade en mamma där som jag inte träffat innan, hon hette också Malin, hade också typ alla de allergier jag har och hade även en stor hobby, barnkläder, precis som jag också har. Tyckte det var lite extra skoj faktiskt!

Helena berättade en väldigt kul sak.. Frisören här i byn hade tydligen fått tvillingar om det var igår eller idag och hennes syster hade tydligen också fått tvilligar på precis samma dag.

På väg hem från lekträffen, somnade Alice, sådär 100 m från huset och sen såklart ville hon inte somna när vi väl ätit lunch och sådär, så idag har hon sovit 10 minuter kanske mitt på dagen!


I eftermiddags gick vi ut i de härliga vårvädret och med tanke på graderna, +7, så kände jag att overall inte riktigt var läge att dra på barnen. Så de nya vårytterkläderna åkte fram och de kändes såå skönt. Blåste en hel del, men när de inte blåste och solen var framme, så var det riktigt riktigt skönt!

Sen kom barnens mormor på besök (hon hade varit i knislinge och träffat en kompis, så jag bjöd hit henne på kvällsmat) och barnen uppskattade det, såklart!



Blev en tidigt morgon för båda barnen, vid 18,20 låg dom i sina sängar!
Imorgon ska Alvin och jag en snabbis in till stan, skickade pappa ut på eko för att köpa en ångmopp till oss nämligen!


Hade egentligen tänkt bada lite nu ikväll, men nja sängen lockar betydligt mer, först ska jag lägga upp lite bilder från vår utevistelse idag!
Lillskruttan imorse med sin välling och såklart dockan!

Lyckas visst inte få upp några fler bilder, ska försöka imorgon igen, så ni får se lite härliga vårbilder!

Mysigt med snö.

Främst Alvin älskar snön, men Alice också, en liten stund, sen börjar hon tycka det är jobbigt och klumpigt.
Här kommer några snöbilder!
Idag är Alvin på dagis igen, efter att ha varit hemma sedan i Torsdags. Numera går han på dagis måndag-onsdag 9-14 och det går jättebra. Aldrig en ledsen min säger dom där och han verkar trivas jättebra! Dock märker man på honom direkt när det är någon som han inte känner. Kulturteamet kommer en gång/månad (tror jag det är), då är ordinarie personal och planerar. Idag var tydligen en sådan dag, så han var inte ledsen när jag lämnade, men långt ifrån bekväm med det.  Men de har ju inte ringt, så det går säkert bra! Han har ju träffat dem en gång innan och då gick det superbra!
Alice pratar och pratar och nu kommer massa spontana ord från henne. Igår efter hon duschat, så sa hon elda elda elda till Martin. Då ville hon alltså gå och sätta sig vid elden, för att hon frös :-)
Idag när jag la in ved i kaminen, så gick hon fram till grinden och sa tänga (stänga), den ska ju vara stängd ;)
Alvin pratar också jättemycket, även om uttalet inte finns där helt, så på tisdag nästa vecka är det dax för logopeden, så får vi se vad de säger om honom! Men gisses vilka meningar de kommer nu när han ska förklara något, 5-6 ord på en gång och både jag och Martin förstår han för de mesta iallafall!
I tisdags förra veckan var det dax för 1,5 års kontoll för Alice del. Både läkarbesök och spruta. 85,5 cm och 11 kg tung var hon nu, fina tjejen! Fick klart godkänt på att bygga torn av klossor (hon fick 3 klossar och ville ha den fjärde som låg en bit bort) och hon fick även visa var magen och näsan var. Magen visade hon sin egen och näsan visade hon min näsa.. Sen vet dom ju att hon pratat en del, så det var heller inga problem.
Sen tog vi även upp det med att hon biter sig själv. _Jag har ju varit lite smått nervös över det, över att de ska tro att det är vi som gör så att hon får blåmärken, men de var absolut ingen fara. Vi ska låta henne hållas helt enkelt och på torsdag ska jag ringa bvc psykologen, för att få mer tips på hur vi ska bemöta henne när hon gör så. Ska vi hålla fast henne, ska vi låta henne va och helt enkelt låta henne bita sig sjävl eller hur gör vi?
Ska bli intressant att se vad de säger!
Alice sover middag och Alvin är på dagis och Martin jobbar! Väldigt lugnt här hemma måste jag säga :-) Nu ska jag hoppa bort från datorn och fortsätta med något annat "måstgöra" här hemma! Lika kul varje gång!

RSS 2.0