tisdag.

Pratade med läkaren på telefon igår om Alvin.
Vi ska ge de 2 veckor till, hostar han fortfarande då så ska vi ringa vc igen!
Så nu hoppas vi fortfarande på att det är ett/två väldigt sega virus, som vägrar ge med sig!
Alvin är på dagis just nu, Alice sover och Martin är i källaren.
Jag börjar bli galet rastlös här hemma, så jag hoppas verkligen att bilen är klar idag, så att Martin ska åka och hämta den. Isåfall blir det en tur till stan imorgon, för mig och barnen iallafall!
Alvin behöver fodrade gummistövlar och tjockare stumpor till dagis, det börjar ju bli lite kyligare utomhus nu!
Så nu håller vi tummarna :P Har ju sagt att jag inte ska sätta in barnens stolar i bilen vi har nu, så vi får väl se ;)

En hostfri kille..

Bricanylen gör verklien underverk för Alvins del.
Glömde ge honom den nu ikväll, när han sovit 1,5 timme vaknade han och hostade massor (så mycket har han inte hostat sedan han fick medicinen). Fick bricanyl och somnade gott om igen.
Så imorgon ska jag ringa upp till barnakuten och se vad de tycker vi ska göra. Ska vi avvakta, och använda slut på flaskan med bricanyl (som tar slut i helgen), eller ska vi se till att få de mediciner som behövs nu direkt, så att inflammationen kan läka ut?
Jag känner mig lite väl nojig, men sen samtidigt, så vill jag ha en kille som är utan hosta och som kan leka och busa utan att hosta massor. Vet ju att bricanylen hjälper ju inte till att läka astman, utan den lindrar ju bara. Har ju själv pulicort på våren, just för att jag aldrig ska hinna få den här hostan och inflammationen, som jag får då och ja i våras hostade jag inte alls.
Tycker lite synd om honom, om han nu ska få samma problem som mig! Det är skitjobbigt ibland! Iallafall, så vill jag, om vi nu får en remiss till barnkliniken, kolla honom för katt, damm, kvalster och så också, så att det inte är något sånt som gör att han börjar hosta.

Förkylda..

Vi är förkylda familjen just nu! Igår åkte även jag på förkylning och kände mig riktigt kass igårkväll, men nu är det mycket bättre!

Alvins medicin hjälper en hel del, ibland hostar han lite, men väldigt mycket mindre än tidigare, så det är väl bara att inse att de säkert är förkylningsastma.
Märkte de så tydiligt, framförallt imorse. Han började hosta när han kom upp, fick medicin och efter ca 30 minuter så hostade han knappt alls och har inte hostat något sedan dess.
Så vi får väl se, om 7 dagar när medicinen är slut, om hostan är borta, eller om det blir en tur till hos vårdcentralen!

Men det är såå skönt att se att han inte hostar alls så mycket nu som han har gjort!

Mina busungar

Flytande bricanyl

Tog med mig Alvin till vårdcentralen i förmiddags.
Träffade samma läkare som sist, han är superbra på alla vis och pratade jättemycket med Alvin!
Lyssnade på honom och tyckte inte det lät som astma, men man skulle ändå inte utesluta förkylningsastma, med tanke på att jag förmodligen hade astma som liten och även nu under våren.
Iallafall, så fick Alvin flytande bricanyl utskrivit, som läkaren var bombsäker på skulle funka att ta bort/dämpa hostan. Är hostan pga förkylningsastma, så skulle man fort märka av resultat, men om den inte hjälper, ja då är det säkerligen en väääldigt segt och långdraget virus. Nästa gång (om det blir någon mer gång), så kommer han få inhallationsmediciner.
Iallafall, han fick bricanyl innan han somnade och när han sov tyckte jag inte han hostade så mycket, men nu när han vaknade, så började hostandet igen, så vi får väl se hur det blir!

Vårdcentralen med Alvin..

Idag blir det ytterliggare ett besök till läkare!
Alvin hostar och hostar hela kvällarna/nätterna. Alice har varit fri från hostan i några dagar, och sedan har de kommit tillbaka igen, med snor också, så henne tror jag ändå bara det är förkylning.
Alvin däremot misstänker jag starkt förkylningsastma, med tanke på att det säkerligen var det jag hade när jag var liten, när jag hostade och kräktes var tredje kväll.
10,15 ska vi iallafall vara på vc och hoppas på de bästa!

Alvin på dagis och Alice leker

Just nu är Alvin på dagis. Igår var han hemma, eftersom kulturteamet var där (de kommer 1 gång/6vecka), och då är den vanliga personalen inte där, utan de planerar hela dagen, så vi har än sålänge valt att ha honom hemma dessa dagarna, eftersom han fortfarande inte känner sig helt trygg, speciellt inte när det är någon annan än de ordinarie personalen där.
Alvin har börjat prata väldigt mycket om en tjej, så ler han lite sött varje gång han säger hennes namn. Så frågar man honom vem han tycker bäst om på dagis, då är det hans fröken Inger och efter de ommer då den här tjejen ;)
Alice har blivit så duktig på allt nu tycker jag. Hon är verkligen ingen bebis, säger massa ord och förstår väldigt mycket vad man säger. Säger man till henne att hon kan bygga med klossarna,ja då bygger hon ett torn, ber man henne hämta mössa, då går hon ut i lådorna i hallen och hämtar sin mössa och ber man henne stänga av tv:n går hon och gör det, även om den ibland trycks på lite väl många gånger ;)
Ett humör som heter duga har hon också, men nu börjar man verkligen vänja sig vid att hon slänger sig såfort hon blir sur, så att man kan undvika att hon slår i huvudet.. Dock lite jobbigt när hon och Alvin börjar bråka, även då om hon blir arg, så slänger hon sig rakt bak och så är man ju oftast inte där och kan fånga henne, så att hon inte slår huvudet i ett element eller så. Sen får hon helt enkelt ligga och vara arg och snurra rundor på golvet. Alvin tycker dock det är lite jobbigt när hon är så arg, speciellt när det är han som fått henne arg, då försöker han göra allt för att hon ska bli glad, ge henne leksaker, klappa henne eller pussa på henne, men hon blir bara ännu mer arg på honom och det är lätt att hon råkar sparka honom hårt eller bita honom, stackaren.
Nu ska jag busa med min lilla busfia, innan hon ska sova och jag hämta Alvin på dagis.. Skönt när man kan göra så, det går ju när Martin ligger och sover efter han jobbat natt.
Föresten, så vad det sist natten han jobbade nu på ett tag vad vi vet.. och dessutom är han helt ledig i 1,5 vecka tlls måndagen :-) Så härligt!

Klippning pågång och storstädning..

Igår blev det totalt storstädning av köket, vilket Martin från början inte tyckte var en bra ide, eftersom han ville ner i källaren och greja :-)
Men iallafall blev det städat överallt i hela köket. Dock har vi både spis och uppe på diskbänken kvar, men skönt att ha gjort allt de andra! Har ju sagt att vi ska ha storstädat mittenplan tills Alvins kalas den 12 november och de ska vi väl lyckas med!
Igår bestämde sig Martin och jag för att klippa Alvins hår, med Martins klippmaskin inställd på 3,6 cm. Alvin var superduperduktig! I slutet tyckte han dock de var lite tråkigt och håret på kroppen kliade, men med lite mut av godisklubba, så blev han färdig och ett myyycket kortare hår!
Innan
och efterbilder
Nu ska jag ta tag i tvätthögen här hemma, så att jag kan sova när barnen sover efter lunch.. Alice och jag gick nämligen upp 04 idag.. Snark!

Ett besök på akuten..

Idag tänkte jag åhh vad bra, Martin har inte direkt något att göra, så nu ska jag minsann se till att tvätta undan ALL tvätt i tvättstugan innan han börjar jobba... Så blev det inte alls.
Gjorde iordning bilen, plockade ur bilstolarna och alla våra saker nu på morgonen (så att den är klar när vår "nya" bil är klar att hämtas).. Hann in, och gå ner till tvättstugan och började lägga in i maskinen.. Hör en duns och Alvin verkligen gallskriker..
Vad tror ni stackaren hade gjort?
Trillat rakt ner med huvudet i golvet, förmodligen rakt på en legobit. Resultatet blev ett jack vid nederkanten av ögonbrynet, så det var bara att gå ut i bilen igen och sätta in en bilstol och köra mot akuten.
Martin var kvar hemma hos Alice.
När vi kom dit så var det som tur var inte så mycket folk, 2 före.
När det var vår tur fick sätta oss på en brits och de kikade på jacket.
De pratades både om att de skulle tejpas, limmas eller sys.
Sy kom de dock fram till att det skulle nog vara lite väl traumatiskt, med tanke på att de faktiskt inte var så djupt, inte heller direkt glipande. Limma ville de inte göra sånära ögat, eftersom de rinner väl lite, speciellt om han rör sig, så de vågade inte riskera det.
Till slut blev det lite tejp på såret, Alvin fick en glass och en clownballong och var huur duktig som helst!
Bara lite ledsen när vi gick in i undersökningsrummet, men sedan satt han så snällt i mitt knä, även om de var många som kikade och kände på honom.
Sa att det säkert kommer att bli ett ärr, men inte så stort, med tanke på att de var ca 1 cm långt bara och dessutom sitter precis vid ögonbrunet. Imorgon ska jag i vilket fall som ringa försäkringsbolaget, så att de står där!
Hoppas de läker fint nu bara, utan massa bakterier.
Så nu är det fortfarande massa tvätt i tvättstugan som egentligen behöver fixas, men det får bli ikväll och imorgon.. Bara bökigt att dra med barnen ner i källaren!

En liten sjukling

Japp Alice har minsann varit en liten sjukling, min lilla tröttis.
Hon är ju alltid på nya upptåg i vanliga fall, men idag har hon inte riktigt varit sig själv. Suttit stilla i fotöljen och velat vara i famnen (med bollen, den var viktig, blev så arg när hon tappade den).
Nu ikväll har iallafall jag och en duktig gosse kikat på idol, vikt lakan/sängkläder och myst en massa. Alvin har varit extremt hjälpsam idag. Han har plocka undan leksaker från vardagsrummet till lekrummet (jag hade inte sagt något om de alls) och sen nu ikväll när jag skulle bära in sängkläderna i garderoben, ja då kommer han efter mig med ett lakan som jag vikt. Han var även väldigt noga med att lyfta de så att de fortfarande var vikt. Superduktig, så stolt över min kille.
Nu ska jag krypa upp i sängen, så att jag sover gott tills Martin kommer hem :-)
Imorgon blir det förhoppningsvis en tur till hässleholm, för att träffa barnens farmor, om Alice är såpass att hon orkar med det, men de håller vi tummarna för!

Melody club

Satt och lyssnade på Melody club nu ikväll.. Martin och jag kollade ju på dom i Sölvesborg och gisses vad kul vi hade! Riktigt mysig också för den delen och jag hade mer än gärna gjort om den kvällen igen.
Så härligt att få lite egentid ibland också!
Bjuder på en bild ifrån den kvällen :-)

Sjukstuga IGEN

Usch vad trött jag blir på alla sjukdommar.
Sedan 1,5 månad tillbaks, så har han minst varit hemma totalt 3 veckor, varav en hel vecka med hosta och massa stödagar då han varit kass. Nu var det dax igen.
Igår var vi på lejonkulan på förmiddagen, precis innan vi skulle gå hem (när vi sjöng), så var Alvin jättetrött och ville ha nappen. Han kändes även lite varm. 38,3 hade han när vi kom hem och resten av dagen.
Idag är han feberfri, även om han är lite tröttare än vanligt, men nu är det istället Alice som är kass. 38 i feber och jätteröd i halsen. Hon var så ledsen i förmiddags när vi kommit in efter varit ute på en promenad, men sen var hon inte lika ledsen, som tur är. Just nu sover hon och har gjort i 1 timme ungefär, i vanliga fall brukar hon inte få sova längre än till 14,30, men idag gör det inget, hon får väl mysa med mig framför idol ikväll istället ;)
Igår när Martin kom från jobbet åkte vi och kollade på bilen. Eftersom barnen var med, så fick Martin provköra, medan jag och dom gick runt och kollade på bilar..
Lutar nog åt att det blir ett köp ändå, 2 nya däck skulle vi få till isåfall och de skulle även kolla hjulinställningen och en lampa som lös. Men känns ändå som en bra deal, får även välja vilka vinterdäck vi vill ha, de som är till touranen eller våra, eftersom det är samma typ. Tror vi säljer våra isåfall.
Men som sagt vi får se. Pappa ska till sölvesborg idag och vara där i helgen, så imorgon ska han åka och kika på den, sen blir det troligtvis ett köp hoppas jag, men det återstår att se. Får ju lägga lite pengar imellan, men så är det ju, det är ju en "dyrare" och större bil än den vi har nu!

Lejonkulan!

Ja snart kommer vi ;)
Har inte varit där på huuur länge som helst pga av hosta och förkylning, men nu är det inte så farligt hos någon av barnen, så idag ska vi äntligen dit och leka lite. Alvin får också följa med idag och vara hemma från dagis. Annars är det knappt lönt att gå dit, med tanke på att lejonkulan öppnar 09,30 och 11,15 ska Alvin hämtas..
Nu ska vi leka iallafall :-)

onsdag.

Jahopp..
När jag flyttade om bilstolarna i bilen för ett tag sedan, så kom jag fram till att det är totalt omöjligt för oss att behålla våran skoda längre än ca 6 månader till.
Alvin har suttit fram innan, men eftersom hans huvud kom förnära rutan, så flyttade jag bak honom och fram Alice. Insåg dock att hon bara kommer kunna växa max 5 cm till, innan hennes huvud kommer förnära framrutan..
Martin är ju så lång också, så det finns ingen möjlighet att sätta henne bakom passageraren heller.
Så nu kikar vi på "ny" bil och vet inte alls hur vi ska göra. Är väldigt inne på en VW touran, 7 sitsig. Var inne i stan igår och kollade då iof på ny (men det blir de absolut inte). Testade bilstolar i bilen och vilken rymd. Utan problem kan vi få plats iallafall 2 bilstolar bredvid varandra bak, även om Martin kör och sitter bekvärmt.
Så det lutar åt att det blir en sådan.
Från början tänkt vi en typ 2008-2010, men igår ringde de från Martins jobb och de ska gå ner i 3-skift.. Inte så kul, men samtidigt är han ledig måånga helger, men en hel del mindre i lön..
Så nu kikar vi på kanske en 06 eller 07 istället, så vi inte behöver lägga såmycket imellan från våran bil..
Köper vi väl en sådan bil så är det 7-sits som gäller, använder man inte de stolarna, så ligger de nere i golvet istället, så att man får bagaget stort istället, m,en ändå möjlighet att åka fler i bilen om det behövs.

Sno andras bilder..

Det verkar vara ganska många som hittar bilderna på min scooter, som jag la ut här: http://lantani.blogg.se/2009/september/emmaljunga-scooter-20.html
Hur svårt kan det vara att ta egna bilder och lägga ut, eller fråga om de får låna bilderna?
Senast idag hittade jag mina bilder i denna annonsen:http://www.blocket.se/landskrona/Emmaljunga_Scooter_2010_silver_check_Som_NY_36515415.htm?ca=23_8&w=1 så det är anmält till blocket.. Har hittat bilderna på köp och sälj barnvagnar på facebook, och även på någon finsk köp och sälj sida :/

Fredag

Alvins hosta är bättre, så han har varit på dagis onsdag, torsdag och fredag. Lite ledsen vid lämning och någongång på dagen, men han är tydligen lätt att avleda, så det är ju skönt att höra!
Imorgon ska jag och barnen in till stan. Jag har inte varit inne i stan en lördag på evigheter. Ska träffa mamma tänkte jag och se om jag hittar några roliga kläder på lindex, handla för 300 och få 100 kr rabatt nämligen :-)
Just nu sover Alice gott i sin säng. Alvin och jag har busat i badet. Han har börjat leka en hel del rolllekar, han lekte att han var en fisk som hette bubbel och som hade motor ;)
Just nu är han nere med Martin i källaren, så Alvin har säkerligen haft en toppenkväll.
Nu är det snart idol, ska bli intressant med fredagsfinalerna!

Lekplatsen

Idag åkte Martin iväg med Alice till tandläkaren. Hon har nämligen en tand som är delad och vi ville ha det på papper.
Så han åkte dit och jag tänkte ha lite egentid med Alvin sålänge. Han fick välja vad vi skulle göra och det blev lekplatsen.
Gick dit utan vagn, för att se om han var tröttare än vanligt pga hostan, men nej var jätteduktig och gick nästan hela vägen, en liten liten bit dit på mina axlar, hem gick han hela vägen.
Plockade lite löv och kottar på hemvägen, som vi ska klista på ett papper :-)
Mysigt att ha lite tid med bara honom!
Resten av huset sover just nu, Martin ska snart upp och iväg till tippen och vidare till jobbet, så jag och barnen får mysa själva i eftermiddag.
Imorgon tänkte jag att Alvin skulle få gå till dagis igen, fortfarande en del hosta och snorig, men tycker inte han hostar såpass mycket så det är risk att han kräker som tur är! Han behöver komma till dagis, så att han inte kommer ifrån det förmycket nu när det äntligen börjar gå så bra!

RSS 2.0