Sjuk eller vad det nu är!

Har känt mig jättekonstig hela dagen. Imorse var det nog värst tror jag. Huvudvärk, snurrig, fryser och svettas om vartannart (men ingen feber) och så mensvärk på det.. Jippie. Att jag är lite snurrig imellanåt beror säkerligen på låg blodvärde, första mensen med p-piller är inte alls kul! Fy. Vet att det var precis lika efter jag fått Alvin, så hoppas på att detta bara är en engångshändelse!


Idag har Martin kört till lägenheten och hämtat vinbärsbusken och våra 2 blåbärsbuskar, de ville vi ju flytta med oss! Ett äppelträd fick vi av Ingegerd och Peter i inflyttningspresent, så det är också planterat, fast det gjorde vi för någon dag sedan, kommer inte ihåg om jag skrivit om det innan :-)


Martin jobbar, Alvin kollar på tv och Alice sover! Snart ska jag värma Alvins mat (rester från igår) och jag ska nog ta och koka mig 2 ägg, hoppas bara det finns kaviar hemma!

Farmor på besök

Imorse kom en kille Martin känner och skulle börja fixa vårt sovrum! Så han var väl här 1 timme ungefär och spackalde allt! Längtar tills det är klart och vi också kan få ett fint rum, just nu sover vi på våa madrasser i Alice blivande rum, med en nermonterad sängram lutandes mot väggen!

Barnens farmor har varit här! Alvin och farmor var ute och plockade löv, när de kom in blev det 2 lövtavlor! Jättefina, har inte gjort sånt med Alvin innan, men han verkade uppskatta det!

Limmar


Lim på fingrarna gick faktiskt ganska bra. Han tycker ju inte riktigt om när det är kladdigt, men de börjar bli bättre och bättre! Han sa ios tvätta när han höll på att limma, men han nöjde sig med att vänta tills att han var helt klar!


En sten fick också vara med.



När Alvin sov och vi andra hade ätit, så gick jag ner i källaren medan Alice var med sin farmor.
I källaren har vi nämligen inte städat alls och tänkte att det var dax att städa hela tvättstugan, eftersom luftavfuktaren kommit. Innan har vi städat ur tvättmaskinen och hängt tvätten här uppe, men nu så hänger vi den nere istället!
Tog en himla tid att städa där, så äckligt. På varmvattenberedaren låg där säkert 1 cm tjockt lager med damm och även mycket damm uppe på rören i taket, så det blev verkligen till att torka där!
Sen var det dax för farmor att åka hem, och nu ikväll har vi busat och lagat mat.
Blev laxfile, ris och dillsås. Mums.

Mina fina barn!


Fick lite bilder från Ingegerds kamera och där fanns faktiskt en bild på oss, hela familjen som såg vettig ut, så här har ni den :-)



Nu ikväll har jag inte alls varit på något bra humör. Läste en blogg för ett tag sedan om en flicka från hanaskog som fått cancer och läste på aftonbladet att hon gått bort. Gick in på mammans blogg och läste och fy stackars barn! Inget barn ska väl någonsin behöva lida så? Tänk vad sjukdomar kan göra! Här har ni bloggen: http://moahenriksson.blogg.se/

Hoppas verkligen verkligen att mina älskade barn kommer hålla sig friska, att vi kommer vara friska och att de alltid får ha mamma och pappa under samma tak! Man kan ju aldrig ta något förgivet, men hoppas att det blir så iaf!

Nu ska jag försöka släppa alla sånna tankar, annars kommer jag aldrig kunna sova ikväll! Hoppas nästan på att Alvin lagt sig i vår säng när vi kommer upp, hade varit så mysigt att sova bredvid honom inatt också!
Det gjorde han nämligen natten som gick också! När jag och Martin gick upp och skulle lägga oss, ja då var det ingen Alvin i hans säng, men rakt över vår säng låg han minsann, och där fick han ligga kvar hela natten. Tror faktiskt att vi alliphopa sov väldigt gott, något som jag inte brukar göra när man har en snurrande Alvin bredvid sig i sängen!

Snart hoppas jag på att min stora fina älskling är hemma från jobbet, riktigt tomt om kvällarna, vet inte varför, men känns lite som att vi inte suttit ner tillsammans utan några måsten på långt tid, tråkigt, men när dop och kalas är över ska vi nog ha tid till sånt också!

Blev ett långt inlägg, men nu ska jag stänga ner, Martin har ju slutat, så han borde vara påväg hem!

Kram på er och det är ju aldrig fel med lite kommentarer :-)

bilder

Nu på förmiddagen har jag städat och plockat undan en himla massa, så nu ser här nogerlunda ut på mittenplan, ja utom i de rum där matrumsbord ska stå sen!

Här kommer iaf lite bilder på hur det ser ut just nu!

Gardiner har vi inte hunnit sätta upp ännu.
Lamporna på köksbordet ska upp på Alvins rum och en ska sättas i hallen!
Annars är det nog inte direkt något mer som ska fixas i köket just nu!





I hallen är det mycket som ska köpas, eller sättas upp rättare sagt! Ekhängare satte vi upp på spaljen i förrgår, tyckte det blev jättebra! Sen på fredag kommer mamma med en mindre ekhängare, där barnen själv kan hänga sina kläder och även en skohylla i ek, hade nämligen inte helt bestämt mig om om vi skulle ha de eller inte, så nu fick mamma köpa det sålänge!
Mattan ska bort!

Skohyllan ska ut när vi väl får den andra imorgon, sen ska hängarna och hyllan på väggen bort! Likaså den vita hyllan med korgar. Istället ska vi ha en spegel, barnens hängare och något form av förvaring till vantar och mössor. Kikade lite på sådan förvaring igår och kom fram till att antingen blir det en hög smal byår i ek eller så blir det skoskåp i svart, som även funkar jättebra till småplock!



Sen vardagsrummet, här ska blommorna i fönstret bytas ut till något högre tror jag, eftersom soffan står där den står, gardiner ska upp och sen ska nytt ekparkettgolv in i hallen, vardagsrummet och vidare in i matrummet som är till vänster inanför kaminen!




Lekrum/min dator är hyffsat iordning, skulle dock vilja fixa väggarna, de är hemska.


Bjuder på en bild på matrummet också! massa saker, men de mesta åker ner i källaren ikväll. Såfort Martins pappa beställt en avfuktare till källaren så kan vi hänga tvätten där nere, som det är nu så är det förkallt och fuktigt för att de ska torka riktigt!!


Övervåningen har jag inte tagit några bilder på, där är iprncip bara sängar!

Nappunge

Attan vad bra jag trivs här! Lite kallt på morgonen när man kommer upp, runt 19 grader, men sätter man på en brasa, ja då kommer värmen upp ganska fort! Än han vi eldat morgon och kväll och det har inte varit kallt mitt på dagen, misstänker att det blir annorlunda mitt i vintern! Ser framemot att vara ute med Alvin, men igår lockade inte direkt vädret och inte idag heller ser det ut som, tråkigt!
Imorgon måste vi ut oavset väder, så om det regnar då, ja då åker regnkläderna på!


Idag ska jag se ifall jag kan ta och lägga ut lite bilder här på bloggen, var ju ett tag sedan känns det som!
Innan dess ska jag se till att plocka iordning lite här, sen ska vi nog lyckas få ner de sista flyttkartongerna i källaren! Kan ju inte packa upp allt, tack vare att rummet i källaren där Martin ska ha sin dator, bokhyllan och vintrinskåpet inte är klart! Det ligger lister över heeela rummet, där går verkligen inte ner någonting, så i källaren är det lite trångt.



Alvin har blivit en riktig nappunge sista månaden, innan lämnade han alltid napparna i sängen, men nu blir han så olycklig när han inte får ha sin napp. Gillar inte att han går runt med nappen konstant, så får väl ta tag i det snart. Igår fick han inte ha den alls på förmiddagen, det var lättare sagt än gjort! Jag fick inget gjort nämligen! Han glömde nappen när man lekte med honom, men  sen helt plötsligt ropade han baa (napp) och blev jätteledsen.
Vi får väl se, idag har jag massor att göra, men imorgon ska jag se ifall vi inte kan få ett slut på användandet av napp på dagen! När han sover kommer han få ha kvar den!

Flyttat..

Nu har både internet och telefon kommit igång i huset, väldigt förvånad över att det gick så fort, de andra gångerna vi flyttat, så har de tagit lååångt tid och varit mycket strul och ringande till Telia, men denna gången gick det smidigt!


Flytten i lördags gick jättebra, tack vare alla som hjälpte till. Alvin var så himla duktig och somnade gott i sin säng här i nya huset med mormor bredvid sig, trots mycket liv på mittenplan!
Alvin har tagit de hela väldigt väldigt bra, inget konstigt alls och han somnar själv på sitt rum där uppe både på dagen och på kvällen, första natten satt vi hos honom, mest för att vi tyckte det var synd om honom, men han somnar bättre själv!

Igår fixade Martin en kedja på grinden där uppe, de är nämligen inte supersvårt att öppna dem och de hade inte varit kul ifall han trillat ner där. Han är ju själv uppe när han sover, så det är ju inte alla gånger som man hör honom direkt när han smyger upp och ställer sig vid grinden och försöker öppna, men nu känner jag mig säker igen!



Fortfarande väldigt myckt att packa upp, förstår inte riktigt hur man fått plats med allt i lägenheten faktiskt!


Blev en snabb uppdatering, Martin sover, så jag ska ta med mig Alice och lägga mig. Hoppasp å att Alvin inte vaknar imorgon när Martin ska till jobbet!


Återkommer med lite bilder, sen när jag får tid och har lyckats få undan lite mer saker!

...

Jahopp, 2 nätter kvar här! Ska bli så otroligt härligt att flytta till huset! Ser verkligen fram emot det nu!
Idag har vi faktiskt inte gjort alls mycket, jo packat och så diskat, men inget annat. Har ju inte så mycket tallrikar och bestick här, så vi får handdiska nu, maskinen blir ju inte ens halvfull.

Idag har vi även lagat den sista måltiden här! Imorgon blir det rester från idag och på kvällen beställer vi och Alvin får en matlåda från frysen!

Nu ska jag snart fixa lite popcorn och sen sätta mig framför tv:n och kolla på robinson.
Imorgon ska jag och barnen åka till huset och packa upp lite flyttkartonger! Martin har ju satt grindarna på plats nu nämligen, så nu kan man äntligen ta med barnen dit, utan att hålla på att få en hjärtattack :-)

Nä lillskuttan "kallar"

Snöar..

Jag ser det snöar, jag ser det snöar.. Ja det snöar faktiskt lite, i skåne den 20 oktober. Helt galet.
Gick in på aftonbladet och förstås stog det att man varnar för blixthalka, klass 1 varing imrorgon bitti, samt att man bör ta på vinterdäcken...

Hmm gissa om jag är nervös över att Martin ska köra ifrån jobbet imorgon vid 6 på morgonen. Inga vinterdäck på bilen, men kanske borde se till att få på dem...

Äntligen färdigt...

Idag har mamma och jag varit i huset och städat de sista. Herregud vad skiktigt och äckligt, iprincip överallt. Nu är hela huset städat och annats vad fint det blev måste jag säga. Nu är det inflyttningsklart!

Vilka smutsgrisar som bott där innan. Skulle diska av plåtarna tänkte jag, men nja, de åkte med hem hit istället. Det var nämligen fullt med fastbränt fett på hela kanterna på den djupa plåten. De andra plåtarna var inte fullt så äckliga, men ändå äckliga! Bara man tog lite med svinto så blev vattnet hela brunt och äckligt, hur kan man lägga mat på det? Det var iaf extremt svårt att få bort även med svinto, så nu står alla plåtarna i köket i blöt..

Nä nu ska jag försöka släppa tankarna på huset och stupa i säng. Martin jobbar natt, känns lite sisådär att han kör utan vinterdäck när det regnar hela dagen och nu fryser på.. Kan bli roligt för honom att ta sig hem imorgonbitti...

Flitig!

Idag har jag känt mig riktigt flitig. Haft massor med energi, så det har verkligen blivit mycket gjort!



Medan Alvin roade sig i köket med att rita, så passade jag på att plocka ihop de flesta glas, tallrikar, våffeljärn och liknande saker, så nu ekar det i skåpen! Bara grytor, bestick, knivar, slevar, några burkar, durkslag, och glas kvar i köksskåpen, sen är där också tomt, men det är sånt vi inte kan ta förrän fredag kväll!
Har även plockat fram vars en duschhandduk, så resten ska jag lägga ner i sopsäck sen när Alvin somnat tänkte jag, inget kul alls på tv idag heller, så då får man passa på!

Känns lite lustig att vi bara ska sova här i några nätter till, vi har trots allt bott här i 2,5 år snart och fått båda barnen när vi bott här! Men det ska bli så otroligt skönt att flytta till sitt eget, för huset är ju verkligen vårt och ingen annans, vi gör göra precis vad vi vill med det, underbart!! Med väldigt härliga ytor, gott om förvaring, nära till skogen, nära till Martins jobb och nära till affären, ja nära till allt, även ganska nära in till kristianstad, även om det är lite mer än 2 mil, men det har vi ju i nuläget också!

Nu ska Alvin och jag slänga in en maskin tvätt till, så att man slipper flytta massa smutiga kläder!

:-)

Idag har gardiner, gardinstänger och lite annat smått åkt ner i flyttkartongen och ligger ust nu i huset och väntar på att sättas upp, tror dock att alla behövs tvättast först, de var ju inte direkt dammfria om man säger så!

Nu börjar det kännas tomt här, ingenting i hyllorna, inga gardiner och ingen tv på väggen i sovrummet, den åkte ner i förmiddags!

Martin jobbar kväll idag, sen är han ledig imorgon eller ja börjar vid 22, jobbar natt, så imorgon ska det bli färdigstädat i huset! Känns skitbra!


För någon dag sedan var vi i huset allihopa, jag och barnen var ute medan Martin målade klart de sista på trappan, vi kunde ju itne vara inne, eftersom det inte fanns några grindar uppsatta! Vi var först ute i trädgården och grävde lite i sandlådan. Sandlådan är upphöjd, och Alvin är så klantig, han går rakt ner för kanten och flyger som en vante, eller så skriker han på mig, då ska han hålla mig i handen!

Sen gcik vi massor och kikade, har ju inte direkt varit ute och gått där uppe. Blev äldigt postiit överraskad, relativt nära till affären om man går i skogen, hästar i hage ganska nära och ja n underbar natur!

Här kommer lite bilder:


Såhär ser det ut ett 10-tal meter ifrån huset, härligt!



Alvin råkade somna i vagnen vid 17 på kvällen :-) Så går de när man sover 8 timmar på natten och 1 timme mellan 10-11 på förmiddagen!

Var riktigt kallt ute, så jag la på Alvin en filt. Han såg ut att ha det riktigt mysigt i vagnen :-)

Måndag!

Nu är trappan i huset helt klart och även grindarna, otroligt skönt! Martin målade nämligen det sista på trappan ner idag! Visst undertill är de inte klart, men nu är det så att man kan gå utan problem, toppen!

Idag har jag spenderat dagen med att baka chiokladmuffins, packa och städa.

Lyckades packa ganska mycket småsaker, såsom de sista räknarna, sista prydnadssakerna och sen även gardiner och gardinstänger är nerplockat! Känns jättskönt! Alvin var duktig och hjälpte till att lägga saker i flyttkartongen! Ikväll hoppas jag att Alvin somnar i tid, så att jag hinner packa lite till!



Alvin har blivit ganska strulig på kvällarna nufötiden, känns som att han också känner på sig att något är pågång! Återstår att se hur det går sen när vi flyttat, misstänker att nätterna kommer vara lite jobbiga i början!
Sen har han fått ett väldigt testande humör, testar allt och försöker göra allt han inte får, men vissa gånger blir man faktiskt extremt förvånad, då han faktiskt lyssnar!
Väldigt tjurig är han också, tror säkert de har något med ålderna att göra, men inte superkul alla gånger när han skriker mamma och låter jättearg, det är lite svårt att själv behärska sig och inte bli sur på honom tillbaka! Imorse vaknade han och ville ha välling, då ligger han kvar i sängen, skriker lelle och låter väldigt arg, bra uppvaknade man får va? Men hoppas på att detta tjuriga humöret slutar snart, det är inte så jättekul, det är ju så svårt att själv försöka var på bra humör mot honom när han är så, det är nog lätt att det blir en ond cirkel om det hålle på länge, men hoppas det löser sig sen :-)
Som tur är så är han inte tjurig konstant, utan kan faktiskt vara riktigt glad och mysig, älskade unge!

Han älskar när man sjunger sånger som tex jag hamrar och snickrar, en kulen natt och såna låtar som man i slutet ska ta honom eller liknande. När man är klart så hör man alltid från Alvin: Mer :-) Goa unge!

Nu ska jag gå och ta Alice, hör att hon vaknat i vagnen.

Underbar söndag!

Superfint väder och riktigt kallt imorse. Vid 7 hade vi -7,5, helt galet, med tanke på att det inte ens är november än.

Här ser ut som skjutton, det är väl de som är negativt med dagen. Vi har inte jättemycket att göra i huset idag, Martin ska måla 2 trappsteg, så eventuellt följer jag och barnen med! Får väl se, men hoppas på de, kan ju vara kul för Alvin att vara där lite också nu innan.

Nu ska jag vika tvätten, sen buda på en projektor till Martin. Plyltokig som han är, så måååste man ju ha projektor, eller hur? ;-) Jag kommer nog inte få såmycket användning för den, men han tycker det är kul iaf.

Anmält flytt av telefon och bredband.

Japp, har precis varit inne på telias hemsida och anmält flytten av internet och telefon.
Telefonen ska tydklgien vara flyttad den 26:e, sen tar bredbandet 10 dagar till innan de flyttas, hoppas på att det tar mindre tid, men det tror jag knappast! Telia är så himla sega när det gäller sånt! Men kanske bra på ett vis, då har man ingen dator att sitta vid på kvällen när barnen sover, utan kan göra lite nytta istället, kanske tur med tanke på både kalas och dopet!


Idag är det precis en vecka tills vi flyttar och det känns verkligen som det är fullt upp! Idag ska jag försöka tvätta undan ytterliggare en maskin tvätt och hoppas att den får plats på tvättställningen. Ska även tvätta Alvins täcke och kudde tror jag eller om jag kanske tar det imorgon..
Sen försöka packa såmycket mer som det bara går, hoppas barnen är snälla idag :-)

Igår var Martin och målade klart spaljen, så nu är trappan upp och spaljen helt klar, idag blir nog vardagsrummet också färdigmålat! Sen är det trappan ner som Martin ska grubndmåla sista gången idag!

Igår var jag och målade grindarna, så nu ska de målas en gång till innan de är helt klara!


Nu ska jag hoppas från datorstolen och ge mig på att göra något, Alice sover nämligen och Alvin kolar på tv!

Bilstolen

Idag när Martin kom från jobbet gick jag ut och testade olika lösningar med bilstolarna och oj så förvånad jag blev. Det blev hur bra som helst, trodde verkligen att det skulle funka, men på typ milimetern, men man kunde tom ha stolarna på olika platser, så det var superbra!
Här kommer lite bilder. Stolarna är inte monterade på de flesta bilder.


Stor plats för hi-wayen bakom:



Funkar att ha båda bak, även om Martin kör, men inte när vi turas om att köra, eftersom spännandet sitter fast under sätet.






Blev väldigt förvånad över att det var såå stor skillnad på rygghöjden, mellan hi-wayen och two way. Two wayen är extremt mycket längre i ryggen. Första bilden är two way och andra är hi-way.


Förskoleplats..

Sökte i typ januari förskole plats till Alvin till nu i januari, men när vi fick redan på att vi skulle flytta till knislinge, så ändrade jag plats till Knislinge istället, funkar ju inte att ha honom i hjärsås, när Martin har bilen om dagarna.

Iaf så ändrade jag till knislinge via dexter (man loggar in för att söka, ändra plats) och efter typ 1 månad märkte jag att ansökan stog som obehandlad, alltså hade ingen kikat på den och förmodligen stog han inte i någon kö. Mejlade då dem, fick till svar att de måste blivit något fel med ansökan, men att de hade fixat så att det nu var ordnat.
Kikade igen in där för ett tag sedan (typ 2-3 veckor sedan) och såg att ansökan fortfarande var obehandlad. Mejlade igen och skrev att jag kontaktat dem tidiagre, svarade att de hade kollat upp det och att de nu var fixat.

Loggade in idag igen och ser att ansökan fortfarande står obehandlad, så sur jag blir! Tänk så får han ingen plats pga att systemet inte funkat och att han står sist i kön?

På måndag ska jag ringa och prata med dem, i januari var det ju ändå 5-6 månader sedan jag ställde honom i kö i knslinge.

Trappan så fin

Det går framåt i huset. Var där igårkväll och tittade lite på hur trappan blir, jäklar vad vitt och fint det blir :-)



Trappan och spaljen ska målas en gång till, sen är det helt klart, det är ju de som måste vara färdigt innan flytten.
Känns superbra. Idag tog Martin med sig en massa flyttkartonger, så såfort Alvin vaknar måste vi verkligen städa. Här är så skitigt, så vi måste damma och dammsuga, hoppas på att Alice är nöjd bara, så att man får lite gjort!

På onsdag ska mamma och jag städa det sista (ja det var faktiskt inte jag som frågade mamma, hon frågade mig ;-) haha, skönt med lite hjälp, men det var faktiskt inte jag som frågade).

Ny bilstol..

De ringde mig från babyproffsen igår och sa att de fått en britax twoway och att jag kunde få den till rabattpriset, 1899 kr, trots att de faktiskt hade slutat med den kampanjen egentligen.

Så idag var jag så illa tvungen att åka in och prova den, om jag skulle få den till de priset.
Så imorse åkte jag in, först till Willys och handlade lite smått, sen gick jag även in på skopunkten, där blev det ett par vinterstövlar och ett par vanliga skor till mig, wow jag köpte något till mig själv ;-)

Sen vidare till babyproffsen, där testade vi tw wayen i bilen och den passade super, även om man fick köpa till en kil. Blev faktiskt väldigt förvånad över att den faktiskt får plats i framsätet, även om hi-wayen står bakom. Visst det funkar inte när Alvin har huvudet över kanten på stolen, men då får han sitta bak och Alice fram istället, men helst vill jag ha Alvin fram, eftersom instrumentpanelen tar kraften bättre än ryggstödet på sätet.


Så det blir nog superbra, känns jätteskönt att Alvin kommer kunna ha den länge, som ni kanske redan vet så är jag väldigt mycket anti att vända framåt i bilen innan 4 år.

Tävling



Är med och tävlar om ett namnsmyck hos http://millahoman.blogg.se/2010/october/tavling-valfritt-namnsmycke.html

Namnsmycket kommer från http://www.nessadesign.se/

Städning..

Igår var jag och mamma i huset, började på städningen, eller rättare sagt mamma började städa där uppe. Jag slipade spackel, både i trappan ner i källaren och lite på väggarna. Sen fortsatte jag med målning av ena grinden (som ska vara vid trappan).

Idag har det varit städning för hela slanten! Åkte dit ganska omgående imorse, och så kom mamma. Hon verkar tycka det är skitkul att hjälpa till med städningen, haha, men väldigt skönt att få lite hjälp med sånt, det tar ju såååån tid.

Mamma städade klart övervåningen, så nu är där inflyttningsklart (vårt sovrum kommer dock inte bli klart, så vi får sova i Alice rum sålänge). Jag stäade ur kylskåpet undertiden, vilket jobb! Mamma putsade alla fönster på mellanplan och jag skrubbade i köksskåpen och på dem. Alltså fyy vilka snuskpellar som bott i huset innan, de kan ju knappast städat på alla ställen undertiden de bott där.
Uppe på köksskåpen var det en tjcok äcklig hinna med smuts och damm, tackar verkligen för Ajax professional, löste det var, men attan vilken tid det tog..
Hittade tycker "roliga" fynd i köksskåpen och i lådorna, 4 mjölktänder, 1 bit nagel -(i en kökslåda) och en herrans mamma smulor, unda om de haft bröd och knäckebröd i alla skåp?
Inne i skåpen var också ett skigt med fett, alltså hur kan man ställa rena glas och sånt där inne och sen äta på dem? URK.

Men nu är iaf köket helt städat, golvet måste dock göras vid riktigt sen, men det går inte förrän man kan torka överallt ordentligt!

Men känns väldigt skönt att fått såpass mycket gjort (eller mycket och mycket, men de jobbiga sakerna, fönster och köket), får se när vi tar det andra, men vi flyttar ju om 1,5 vecka.

När jag kom hem från huset åkte Martin dit och han är kvar där nu, målar lite överallt tror jag. Nu är det trappan och spaljen som måste målas 2 gånger, innan vi kan flytta...

Hade tänkt att vi skulle bjuda på någon mat sen när vi flyttat, alltså på kvällen tror jag (om folk inte planerat annat förstås), men något som är ganska lätt att göra och itne tar superlångt tid? Tips?

Underbara!

Tack för era snälla kommentarer :-)

Ni är underbara!

Högstadiet...

Under hela högstadiet, ja innan också (men då var det inte alls på samma sätt), så var vi ett gäng tjejer, men vi var ojämnt antal och ja gissa vem det var som alltid alltid blev över? Jo jag såklart..
Ser att en av dem lägger ut jättegamla skolfoton, från högstadiet på facebook nu ikväll. Läste kommentarerna under och då står det något i stil med detta: Man saknar det gamla gänget ibland (sen följt av = och så namnen på de som vi brukar vara med), såklart stog inte mitt namn med där.. och självklart var personen tyvungen att skriva = alla namnen, bara för att jag skulle se, misstänekr jag iaf, inte helt omöjligt!

Fy skutton så himla glad jag är för att jag iprincip aldrig ser dessa personerna mer och att jag är så otroligt glad för allt jag har idag!

Även om jag inte bryr mig supermycket, det var ju trots allt sådär 8 år sedan, så känns det väl jäkla tråkigt.
Varför reagerade ingen? Speciellt inte lärarna, eftersom de såg ju hela tiden att det blev jag som blev själv, men aldrig gjorde de något för att jag också skulle bli med i någon grupp någongång och alltid när det var grupparbeten, så fick man själva välja grupper.
De jag gick med i skolan hade iprincip mvg i allt och där passade jag väl inte in, när jag fick mvg i ett ämne, syslöjd, då blev det ett jäkla liv på alla, hur skjutton kunde jag få mvg tyckte dom.. Dom var tom på läraren och frågade och sa att det kan väl inte stämma...

Nä nu ska jag försöka släppa dessa tankarna och krypa ner i sängen, verkar som att Alvin somnat, det är tyst från hans rum iaf.

Tack för allt jag har idag, min underbara fina familj, Martins släkt och mina otroligt underbara vänner! Kram på er!

Sitter och väntar..

Alvin somnade som vanligt nu ikväll, i sin säng.
Vid 22-tiden fick han för sig att han skulle komma upp och ligga hos mig och sova, inte mig emot egentligen. Väldigt mysigt, men när han sen kommer på att han vill tillbaka till sin säng igen är det mindre kul.


Speceillt när han sen vill ha de ena och de andra. Ville till min säng igen, flyttade öve honom och när han nästan somnat, så vill han tillbaka till sin säng igen. Där ligger han nu och får minsann ligga kvar.. Ville ha välling, men hörde nyss att vällingflaskan åkte i golvet, så nu hoppas jag att han somnar...

Klockan är ändå snart 00,30 och mamma kommer imorgon förmiddag för att vi ska åka till huset och städa.. Jag är trött och vill sova, men ingen ide att lägga sig förrän jag vet att han sover, annars får jag bara springa upp en himla massa gånger..

Martin jobbar ju natt, så jag får ta det. Skulle inte förvåna mig ifall Alice vaknar hungrig lagom tills att jag hunnit somna.

Jaja tur att de små ger en så himla mycket tillbaka i vanliga fall, annars hade jag inte haft sånt tålamod ikväll som jag faktiskt har!


littlekidscorner

ARG.


Var inne i stan och lämnade Alvin idag hos mamma och pappa, han sover där inatt. Passade även på att åka inom littlekidscorner och köpa grind att ha runt kaminen, sen tänkte jag kika på bilstol till Alvin, som han ska få sen när Alice ska ta över Alvins stol.

Först och främst frågade jag vilken hon tyckte, britax multitech tyckte hon då (sa att han snart fyller 2 år), efter en stund frågar hon hur mycket han väger, 11 kg svarade jag. Ja då väger han ju lite förlite för en framåtvänd bältesstol. Ja självklart var det en bakåtvänd jag ska ha, så om Alvin vägt 15 kg (som är godkänt för att sitta i bältesstol), då hade hon alltså sålt en bältesstol till en 2-åring? Tänk en familj som inte själv läst på något alls om säkerhet i bil, då hade man ju gått på den "niten". Inte fasen ska en personal i en babybutik vara så outbildad, så att de tar fel på 2-3 år (ska ju sitta bakåt tills 4-5 år). Nja även om det bara varit en vikarie eller liknande, så bör det ju ändå kunna sin sak såpass bra eller ta hjälp av någon annan!

Jaja, nu ska jag nog snart krypa ner i sängen med Alice. Martin jobbar.

Mamma berättade innan att Alvin blivt jäteledsen (dock bara en kort stund). Det ringde på dörren hos mamma, jag brukar alltid ringa på dörren när jag kommer, så han trodde det var jag, men det var bara grannen, stackren gick iväg och blev superledsen :-( mamma hade han sagt. Men som tur var gick det över fort, annars hade jag minsann satt mig i bilen direkt och kört och hämtat min lilla pojke.

Har fått gjort en del i huset nu idag, målat spaljen helt en gång och Martin har spacklat ner till källaren. Imorgon fortsätter det med att jobba där, förmodligen så hämtar vi Alvin ganska sent imorgonkväll eller på söndags morgon, så att vi får lite gjort, får väl se hur länge jag klarar mig utan honom :-)

Nej nu sovdax!

Flyttpacka..

Idag känns det som tiden har gått sjukt fort! Klockan är redan 10, men jag har iof hunnit med en hel del faktiskt!
I vardagsrummet står 3 stora flyttkartonger och 2 små färdigpackade, det mesta är sånt vi haft i bokhyllan, så nu är den tömd.
Kom fram till igår att vi inte behöver packa allt i klädkammren innan vi flyttar, det är ju inga nödvändiga saker och inga möbler där inne som ska tömmas.

Har 1 stor flyttkartong kvar, sen har vi inte fler hemma, måste köpa fler imorgon när jag ändå ska in till stan och lämna Alvin hos mamma!


På schemat idag står packning av ytterkläder/skor (om Martin inte glömmer sopsäckarna idag igen, han är nämligen i huset nu och sopsäckarna är där), sen packa lite av toalettartiklar som vi inte behöver och så plocka undan här! Det ser verkligen ut som ett bombnedslag... hemskt alltså, saker överallt och jag trivs inte alls. Även om jag kanske inte är den mest ordningsamma personen som finns, så gillar jag inte alls när det ligger saker i varje liten hörna.
Leksaker, flyttkartonger, kläder, babygym, vagnar, dammsugare, ja allt :-P

Så nu ska jag ta tag i att plocka undan lite kläder, vika tvätten som hänger på ställningen och slänga ner Alvins försmå kläder i lådan som ska ut på tradera.. Allt ska inte ut, men vissa saker som inte Alice kan ha sen, så får sortera den lådan sen när vi väl flyttat..

Ont i magen..

Phuu ikväll har Alice haft ont i magen, stackaren!

Började väl vid sådär 19,30, precis efter Alvin lagt sig. Sen har hon skrikit, lugnat sig i max 10 minuter och sen börjat skika igen..
Jag som skulle packa lite, lyckades packa en liten flyttlåda iaf, i skrikpauserna.

Nu ligger pluttan i sängen och det verkar faktiskt släppt i magen, hoppas!!!
Snart slutar Martin på jobbet också, så då ska jag passa på att packa igen, får nog vara uppe en stund ikväll känns det som! Mycket som går att packa fortfarande!


Mina älskade fina barn!


Regnbåge



Nyvaken Alvin i fina overallen! Hoppas hoppas verkligen han växer lite tills den andra overallen är urvuxen, annars kan det bli lite problem, än kan han ju inte ha denna overallen än, tokstor :-P
Jaja är helt säker på att jag inte förlorar några pengar om jag säljer den på tradera iaf, men i vilket fall som så sparar jag den till nästa år och ser ifall den passar då isåfall.

efterkontroll

Idag hade jag tid för efterkontrollen.. Blev ingen gynundersökning, har nämligen mens, men eftersom jag inte sprack eller någoting, så tyckte inte barnmorskan det var nödvändigt!
Men pratade en massa om förlossningen och barnmorskan fick såklart titta lite på Alice, hon fick ju följa med, Martin var hemma med Alvin. Fick p-piller p-piller också och så kom vi fram till att jag ska göra cellprov nästa år, första gången man gör det är man tydligen 23 år och ja så gammal är jag ju nästan år :-P

Fick väga mig också, jag fick för mig att jag vägde 61 kg på inskirvningen, men tydligen låg jag på 64 kg då och idag vägde jag 61,7 kg, så jag är ju helt klart nere på vikten jag hade innan jag blev gravid med Alice.
Med Alvin vägde jag 59 på inskivningen och dit ska jag ner, helst innan Alice dop, men det är nog lite omöjligt, med tanke på att man inte har någon tid till att gå ut och gå eller träna nu, men när vi flyttat, då så :-)
Med min självdisiplin får vi väl se hur det går!




Nu sover Alvin, men vaknar nog snart. Alice sover också, så jag passade på att sitta här lite. Får fortsätta när han vaknar. Ska lägga ut en bild sen på Alvins nya overall. En molooverall ny, som jag hittade på blocket, 600 kr billigare än ny, så 800 kr, kostar 1500 annars. Har gekås overall som kommer passa han en del in på vintern, men sen hoppas jag han kan ha molo overallen...


Snart flytt..

Igår packade jag ner en del saker i flyttkartonger, hann dock inte med såmycket, för Alvin sprang ganska mycket upp ur sängen, så det blev många vändor tillbaka med honom, sen höll jag på med mat till mig och Martin samtidigt och Alice var inte nöjd att vara själv så speciellt länge :-P
Men allt som stog i vitrinskåpet blev nerpackat iaf!

Idag har jag börjat sätta in papper i pärmar här hemma, så att vi kan såsmått börja tömma bokhyllan också! Det tar massa tid bara och tid känns som att det är en stor brist på just nu!
På fredag ska Alvin vara hos mormor och morfar, förmodligen sover han där till lördag, Martin jobbar natt mellan fredag-lördag, så hela fredagen kan vi båda vara i huset och hålla på! Hoppas på att Alice är nöjd!



Sen vet i skjutton hur vi ska hinna måla färdigt trappan tills att vi flyttar in. Martin kom fram till att det minst tar 6 timmar att måla hela trappan (upp till övervåningen, undersidan på den upp till övervåningen, spaljen, ner till källaren och under trappan till källaren), så just nu ligger fokus på att få klart trappan upp till övervåningen och även grindarna borde göras klara, eftersom de verkligen måste vara där tills vi flyttar in! Det ska ju spackas och slipas spackel också..
Det är vattenbaserad färg vi målar med, så det är inte hela välrden ifall det inte är klart, vattenbaserad färg är ju inte farligt för småbarn även om den inte torkat!

Nu börjar det verkligen kännas att det inte alls är långt tid kvar tills vi flyttar och fyyy skjutton vad jag längtar! Ska bli så skönt även om det blir några veckor som det kommer vara ganska bökigt, eftersom all renovering inte är klar. Vårt sovrum kommer tex inte vara klart, så vi får no i Alice rum undertiden!
Förhoppningsvis är vårt sovrum klart till Alice dop, hade ju varit skönt att ha det som mål iaf!

Lite mer än 2 veckor kvar till inflyttning och ibland får jag lite smått panik över att det inte ska bli inflyttningsklart tills dess, men det ska minsann bli klart :-)

Sen får vi se var vi ska ha alla saker! Tp handdukar, lakan, städsaker osv.. Uppe på ovanvåningen finns en klädkammare, med möjlighet att hänga saker, men ingen garderob eller så. Barnens kläder ska vi ha i den stora byrån som ska va på ovanvåningen, så vi får nog köpa byrå till vårt sovrum också, så att vi har någonstans att lägga vårt också! Kikat på blocket efter byrå, men nej hittar ingenting som föll mig i smaken, så det får väl bli att fortsätta kika där, annars får det bli byrå från ikea nästa gång vi ska dit, hoppas innan jul!


Idag ska jag försöka tvätta undan lite och även få in alla papper i pärmar, måste köpa fler pärmar har jag kommit fram till, fattas till Alice papper, ny pärm till mina papper och till räkningar för nästa år, den vi har nu är smockfull!
Sen är det nog inte fel att ha någon extra också!
Jaja får bli en tur inom stan på fredag när jag ändå åker in och lämnar Alvin!


Tycker verkligen att det är svårt att veta vad man kan packa ner, som man inte behöver förrän vi flyttat, man kan ju liksom inte ta allt sista dagen inte!

Nu får jag sätta fart igen!

Hur långt tänker folk?

http://www.blocket.se/stockholm/Mercedes_orginal_bilbarnstol_29892560.htm?ca=17&w=3

Hur fan tänker folk? Där verkar man istället sätta en tuff bil före barnets säkerhet... Åhh så arg jag blir. Ungen är ju mindre än Alvin och jag skulle aldrig i helt mitt liv få för mig att sätta honom framåt i bilen, ALDRIG..

Om annonsen är bottagen så är det iaf en bilstol för framåtvänd bilåkning 9-18 kg, med ett barn i (alltså framåt) som är kanske 1 år gammal. Bilen är en cab med 2 säten...

Hösten är här och Alice är 8 veckor!

Japp idag är hösten verkligen här! Skitkallt ute och löven flyger i blåsten! Hade tänkt gå ut och gå med barnen, men Martin glömde visst ställa av syskonvagnen innan han körde till huset, så vi år väl gå en runda allihopa sen när Martin kommer hem istället!


Idag blir vår lilla plutt hela 8 veckor. Vart tar tiden vägen?


Storlek 68 på vissa kläder redan, dessa på kortet är i storlek 68, men byxorna är stora, klänningen sitter perfekt. De allra flesta kläder i strl 68 får man vika upp i armarna dock!

Bvc.

Idag hade vi tid till bvc vid 10,30. Både Alvin och Alice skulle med. 2 månaders läkarkontroll för Alice och så ville bvc att läkaren även skulle kolla och prata med oss om Alvins vikt.

Läkaren som har bvc i vanliga fall var sjuk, så det var en annan läkare och hon denna läkaren var helt underbar om man jämnför med den andra! Mycket lättare att prata med, mycket säkrare på sin sak och ja vilket skillnad på läkare alltså! Så skönt att vi fick träffa denna läkare istället!

Började med Alvin, han ville ju såklart inte vägas, men det gick bra ändå! För 3 veckor sedan vägde han nästan 10400 g, nu hade han gått upp i 10950 g, så han hade börjat vända på kurvan igen!
Kom fram till att eftersom han faktiskt gått upp en del sedan sist så skulle vi avvakta och ta en ny vikt om 3 månader istället! Och sedan tyckte hon bara att det var ganska dumt att börja ta massa prover på honom, eftersom att det nu faktiskt går såpass mycket bättre på bvc än tidigare. Så vi avvaktar, han får olja i vällingen och försöker göra såmycket mat som mjöligt med riktig grädde i till honom!

Sen till Alice, hon vägde 5500 gram ungefär och var 58,5 cm lång, vid denna ålder vägde Alvin 4800 g och var 58,4 cm lång, så iprincip lika långa är dom :-)
Allting såg jättebra ut med Alice, men hon vill inte riktigt lyfta huvudet när hon ligger på mage, så ska kolla det på nästan bvc besök igen, hon är dock väldigt duktig på att hålla upp huvudet när hon är i famnen!


Så ja nu var det avklarat och det känns verkligen super att Alvin gått upp i vikt, att Alice fick "godkänt" och att det inte var den vanliga läkaren som bara står och säger jag vet inte..


Nu sover Alvin och Alice, Martin är i huset! Min finfina familj! Ikväll kommer barnens farfar och Ingela för att äta hemmagjord pizza, mums!

RSS 2.0