åker

Nu åker vi till sölvesborg!

Bad i pool

Igår var det dax för Alvins första dopp utomhus i poolen. Köpte en liten pool på ullared när jag var där senast. Alvin uppskattar att bada, så även denna poolen var toppen.
Här kommer lite bilder från badningen, ska se om jag hinner lägga upp en film nu också eller om det kommer senare ikväll kanske.











Sen på kvällen hämtade vi Alvins farster Malle.

Fira henke.

I lördags var vi bjudna på födelsedagsfest i Knislinge till Martins kompis Henke (även hans bror fyllde år). Superfint väder och bra sällskap. En trevlig kväll, men vi bestämde oss för att åka vid 22 när det började bli lite höjljutt och Alvin inte ville sova.






Lägg märke till katten som sitter under vagnen :-)

Underbart väder = Grillning

I fredags var Martin ledig så vi körde in till stan och hittade bikini till mig, åkte även inom hammarslund där grannarna frågade om vi inte ville bada i deras pool och grilla och självklart ville vi de. Körde hem med alla sakerna i handlar och så tillbaka till hammarslund igen. Först badade jag, Sara och Tommy, medans Alvin låg i vagnen och sov och Martin var och plockade fläderblommor. Superskönt var det även om det blåste en del. Martin badade också lite. Lägger inte upp någon bild från när vi badade, blev nämligen inga bra bilder. Alvin fick doppa fötterna lite och det tycke han var sådär, var nyvaken och lite ledsen.
Sen blev det grillning.



Alvin nyvaken och lite ledsen.

Alvin doppatr fötterna


Sara, jag och Alvin väntar på att vi ska äta.

Sara och jag kramas :-)

Mums!

Monica, Sabrina och Sara äter, glada de ser ut va? ;-)

Iaf blev det en helmysig dag! Tack för sällskapet.

Tävling

Är med och tävlar om en sånhär tröja hos alskadehjartegryn.blogspot.com:

Sölvesborg!


Filmade Alvin lite innan vi skulle åka. Ljudet är dåligt men lägg märke till ljuden har gör i slutet. Så gör han heeeela tiden här hemma.

Suck, skrev nytt ett inlägg om vad vi gjort idag, men det bara stängdes ner, så nu försöker jag igen...
Blev en tur vill sölvesborg, till mamma o pappa som var i stugan. Superfint väder, så jag och Alvin körde såfort vi gått upp och tagit på oss.

Alvin har både doppat fötterna i havet och även gungat för första gången, båda sakerna var mycket skoj enligt honom. Dock var gungan av äldre modell och vågade inte släppa honom i den, då hade han nog tippat över.

Viken.

Alvin och så min mamma

Myser i vagnen

Gungar med mormors hjälp.

Alvin doppar fötterna.


Leker i skuggan med morbror Marcus.


Känns att solen tar mycket på en, så skönt att komma hem och bara sätta sig ner och mysa.

Jag fick lite färg också, aldrig fel, vill ju inte se ut som en blekfis när vi ska till lalandia.    


Alvin gungar, tänkte dock inte på att filma på rätt håll.

Stan


Alvin i bilstolen precis innan vi körde mot stan.


Blev en tur till stan idag. Köpte shorts och bodys till Alvin, vilket behövdes, så nu har vi nog så att vi klarar oss ett tag iaf :-)
Var inne på babyproffsen också, fick reda på att vi ska få ny klädsel till bilstolen, eftersom stoppningen kryper ut.


Imorgon såfort vi vaknat och är klara, kör jag och Alvin till Sölvesborg över dagen. Så härligt väder, så det ska bli skönt att komma närmre vattnet. Förmodligen blir det årets första dropp, om man nu vågar visa sig i bikini. Usch ja.
Vi får väl se.

Alvin är så orolig, speceillt om kvällarna. Märks att det inte är som det brukar. Igår tog det säkert 2 timmar innan han somnade, idag fick han somna i vår säng och det funkade mycket bättre, även om han vaknat och gnällt några gånger redan. Stackaren har så ont av tänderna, men inte så konstigt, en tand har spruckit upp lite, men inte hela och en ligger precis under tandköttet...


Nä nu ska jag krypa ner i sängen hos min lilla pojk :-) Får väl se när Martin hoppar ner i sängen, men snart hoppas jag eftersom han går pp 05. GODNATT

Sölvesborg..

Vi har varit i sölvesborg sedan igår, mycket trevligt och faktiskt ganska bra väder. Skönt det! Glömde tyvärr ta några bilder.
Alvin han sov så gott i resesängen, även om han är lite oroligare när man sover borta än hemma, men det är ju inte så konstigt!

Sen har föresten hans ena framtand kikat igen tandköttet nu idag, så han har varit superledsen så fort han råkat gnaga på något stackaren.

Just nu ligger han och sover hos pappa i soffan, mysigt!


Lite skumt inlägg, men det får ni stå ut med. Nu ska jag lägga mig i soffan hos de andra två och hoppas på att min hosta försvinner!

Midsommararfton

Igår var det ju midsommar som sagt och det blev här hemma, eftersom jag var kass. Tog ipren på förmiddagen och 1 till innan gästerna skulle komma, och när den sista iprenen slutat verka började jag inte frysa, så jag var helt okej under kvällen!

Blev iaf massa god mat, både sill, nypotatis, gräslök och gräddfil, men även gillat och sen jordgubbar och glass. Så mumsigt och vi kunde tom sitta ute och äta även om det inte var supervarmt, så var det inte kallt heller! Jätte trevligt var det ändå och det blev ju bra!

Idag känner jag mig inte alls så sjuk, bara lite lite ont i halsen och snuvig, så vi ska åka till mammas o pappas stuga och stanna där tills imorgon. Sen ska vi ta med oss mammas bil också tillbaka, så att vi har 2 bilar nu fram tills Martins semester. Så skönt, eftersom Martin ska jobba skift och då har jag väldigt svårt att kunna ha bilen.

Inte bra...

Usch nej vilken tråkig midsommarafton. Alvin känns fortfarande lite snuvig men inte så mycket, jag däremot hade 38 i feber när jag vaknade imorse, så vi får väl se hur det blir idag.

Martin ska fråga om de kan tänka sig att komma hit istället, men det tror jag inte.
Annars får Martin åka själv eller ta med Alvin beroende på hur snuvig han är.

Så tråkigt om jag ska behöva vara själv från typ 1 idag och fram tills sent inatt....


Martin pratade med dem nyss och de kan tänka sig att komma hit, ifall jag känner att jag int orkar va iväg. Så skönt! Nu är jag glad igen, och pigg också eftersom jag tagit en ipren!

Förkyld...

Så tråkigt..

Igår rann Alvins näsa lite men inte så farligt. Jag själv vaknade imorse och kände mig tung i huvudet, men blev bättre under dagen, men nu ikväll känner jag mig helkass, nyser och behöver snyta mig 100 gånger i timmen känns det som. Alvin har varit jätte gnällig ikväll och snorar som en tok.
Så vi får väl se hur det blir med midsommarfirandet imorgon.
Känns så taskigt mot de vi ska vara med om vi inte kommer, eftersom de är bara vi som ska dit, men vad gör man?


Men nu ska jag vara positiv och visst ska vi vara friska imorgon så att vi kan åka iväg!

Sover...

Idag ska vi iväg och vara på sjukhuset med Alvin vid 10, så jag och Martin gick upp i bra tid så att vi verkligen skulle hinna vara klara. Alvin vaknar alltid vid 06 när Martin går upp, men icke idag... Han sover fortfarande, trots att vi pratar och väsnas och klockan är 0740. Kan han inte passa på att sova när jag också kan sova? :-D

Natten var bra...

Ja natten var faktiskt som vanligt, trodde Alvin skulle vara jätte ledsen och ha svårt att somna, men nej som tur var. Sov dock hos oss från att vi gick och la oss, men det är ju bara mysigt :-)

Nu är han dock inte så värst glad, men med nappen i munnen funkar det okej. I vanliga fall på dagarna brukar jag försöka låta honom ha nappen bara när han sover och när han är ledsen, men nu får han ha den hur mycket han vill, bara han inte är ledsen.

Idag ska vi träffa barnmorskan jag hade i graviditeten och så de som var med på föräldrautbildningen, ska bli lite skoj faktiskt.

Manducabilder





En ledsen kille



Såhär gnällig/ledsen har Alvin varit sedan han vaknade imorse. Just nu ligger han och sover i vagnen som tur är

Måndagens påhitt..

Martin hade sin lediga dag i igår, skönt att ha honom hemma. Det var bestämt sedan innan att vi skulle åka och hälsa på Hanna och simon i deras nya lägenhet, men eftersom vi skulle vara där vid 1130, så åkte vi in till mamma i stan och åt frukost, sedan stannade Alvin kvar hos mamma medans jag och Martin åkte inom stan en snabb runda. Ville kolla på polarna och pyret om de hade de kläderna kvar på rean som jag ville ha och jo visst hade de det, men inte i strl 80 som jag först tänkt ta, så det blir strl 74. De sitter perfekt. Byxorna är något långa, men det funkar att vika upp.


När vi väl kom till mamma igen så sov Alvin som en stock i vagnen och som vanligt var det inga problem att lämna honom, det brukar alltid går bra när Alvin är hos mamma, men sen träffar Alvin henne rätt ofta ju!

Vi körde mamma till Sölvesborg, eftersom pappa skulle dit på kvällen, sen bar det av till bromölla. Martin var åttligt förvirrad på hur vi skulle köra från sölvesborg för att komma till bromölla :-D
Det var rätt enkelt att hitta fatkiskt. Superfin lägenhet måste jag säga, mycket vitt och det gillar jag skarpt! Jätte kul att träffa Hanna och Simon, var ju ett bra tag sedan. Får se till så att de kommer hit och grillar sen!
Dåliga bilder, och ingen på Hanna, mer än i bakgrunden.
Alvin trivdes väldigt bra hos Simon, i slutet iaf, innan var han så trött.
Sen så ska Alvin få en liten killkompis i september, inte långt kvar ju!


En glad unge, som gillade Simons bus!

Gn'ällig pojke...

Tror inte det blir något uppdatering om dagen idag. Lite svårt att lägga över bilderna från kameran med en pojke i knät.

Alvin är nämligen väldigt gnällig och har varit hela kvällen, vill inte alls somna, bara skriker fast man ligger bredvid honom, så nu sitter han här så nöjd i mitt knä och myser. Brukar lägga sig vid 19, men inte idag. Tror helt klart det är tänderna som är p g denna gång, stenhård är han vid ena framtanden där nere, så det är säkert den som är påväg genom tandköttet.

Nej nu ska vi mysa i soffan!

Grattis!

Emelie fick en liten Tindra inatt! Grattis vännen!
Hoppas vi får se underverket snart.




Ikväll kommer en uppdatering om dagen, måste bara fixa lite här hemma först.

Skolavslutning

Har ju inte uppdaterat ang fredagen. Så det får bli nu.

Alvins faster Marlene gick ut 9:an. Vi följde aldrig med till avslutningen i kyrkan, eftersom det var mitt i alvinsmattid, men efter de andra varit i kyrkan, så bjöd Martins mormor och mofar oss alla på lunch på snapphanekrogen. Regnade helt sjukt mycket när vi gick dit. Supergott och tack så mycket för maten :-)

Efter maten åkte vi hem till Hertha (martins farmor) där det blev tårta.

Martins kamera är lagad, men tydligen så är det något konstigt att bilderna blir väldigt suddiga när man tar på långt avstånd.
t





Alvin med sin farmor




Alvin fick presenter av snälla farmor. Ett par solglasögon och en heldress :-)

Älskade unge redan 7 månader.

Idag är min älskade lilla söta son 7 månader. Helt galet var tiden går, känns som att det var igår man själv låg där på förlossningen.

Alvin 1 timme gammal

Alvin idag 7 månader


Bebis :-)

Jag tror minsann att min kompis Emelie ligger på förlossningen just nu. Hon skrev nämligen imorse att hon trodde det var på g och jag har inte fått svar på mitt sms.
Lycka till vännen!

Kläderna från pop :-)



Den gröna zippjackan hade alvin igår och den passar perfekt. Lite liten i storleken tydligen så det var ju bra att jag inte nog 74. Bodyn med bilar har han på sig idag och den är lite stor men funkar. De andra har han inte testat ännu.

Tänkte uppdatera lite senare om gårdagen. Nu ska jag mysa med min lilla pojk, sen är det matdax för honom.

Knislinge..

Idag lite efter lunch kommer Martin hem från jobbet och vi ska åka till Knislinge. Martins syster Marlene går ut 9:an så vi ska ut och äta. Ska bli gott :-) Bra tajming, för alvin är säkert mätt och belåten efter sin lunch här hemma.



Igår var jag i stan hela dagen. Började med frukost hos mamma och sen körde vi in till stan, mest eftersom polarn och pyret börjar sin rea och de har ju så fina kläder, allt i strl 80 :-) Alvin fick iaf en ziptröja grön/vit, en body med bilar, strumpor och så fick han en turkos/vit t-shirt av mormor. 440 kr blev alltihopa.
Så nu är lite av 80 graderoben fylld.

Nä nu sover Alvin och jag måste passa på att börja se vad vi ska ha på oss idag och packa skötväskan och lite annat smått och gott!

snart tand?

Kändes i Alvins mun nu idag, eftersom han varit så gnällig och jag tror nästan helt säkert att hans ena tand tittar upp snart, kändes precis som att den låg precis under tandköttet.


Idag är det bara en mysdag hemma, inte gjort så speceillt mycket mer än att försöka få Alvin att äta, vilket han gjorde för ett tag sedan, nu ligger han och sover gott i vår säng.

Imorgon ska jag och Alvin åka in till mamma. Först äta frallor där och Alvin ska få sin gröt, sen ska vi in till rean på polarn och pyret, som startar imorgon, så vi ska se till att vara där innan 10 täntke jag. Får se om vi lyckas. Sen ska vi ta med mat hem till mamma och min bror är också där. Sen är det dax för mig och Alvin att åka till förskolan jag jobbade på innan. De har sommaravslutning och det vill jag gärna vara med på! Ska bli skoj att träffa alla!

Sen ska vi vara kvar i stan tills martin kommer med sina jobbarkompisar, sen är det dax för storhandling, vilket behövs!

Nu ska jag se om jag inte kan få något gjort medan alvin sover!

Dåligt med uppdateringar

Dåligt med uppdateringar, men det beror mest på att jag inte haft tid.
På dagarna är det alvin och sysslor som gäller och på kvällen är det rivning av tapeter, men snart snart är det klart :-)

Dax för sängen nu, men ska se om jag hinne med en uppdatering på torsdag!

Ni måste bara få se!!!!



Såhär hittade vi Alvin i sin säng igårkväll. Rumpan i vädret och sen låg han helt på sin arm (den man inte ser). Kan ju undra hur skönt det är att sova såhär? Jag hade nog inte tyckt att det var sååå bekvämt faktiskt.

Snart borta :-)

Vi håller ju som sagt på att ta ner tapeterna i Alvins rum. Fy helskotta vilket jobb alltså, men det går framåt. Känns som att vi kommit en lång bit på väg nu :-)

Vill ju bara få det klart, så att hyresvärden kan komma hit och tapsera och måla, så att vi får det fint. Men det är himla skillnad nu när det är ljust därinne istället för mörkt.



Såhär såg det ut när vi flyttade in:


Idag har jag hunnit med en hel del här hemma, även fast Alvin absolut inte kan vara mer än 1 meter från mig, annars blir han extremt ledsen. Har fått ner en del av tapeterna, tränat, duschat, vikt tvätt och plockat iordning i köket och satt på diskmaskinen.

Själv varannan vecka..

Chefen på Martins jobb har sagt att de behöver hjälp med jobb uppe i Södertälje. Så det lutar åt att Martin kommer vara borta varannan vecka måndag-söndag och sen ledig veckan efter och så kommer det hålla på, vet dock ej hur länge. Visst det kommer säkert fungera super här hemma, men fy så tråkigt att ingen kommer hem vid 16.

Hoppas hoppas bara på att Alvin är på sitt bästa humör de veckorna Martin är iväg, för det är faktiskt fruktansvärt skönt att veta att han kommer hem och kan ta Alvin en stund. Det är skönt att jag iaf ha bilen hemma helt de veckorna han är iväg så jag kan göra precis vad jag vill, blir ju lite mycket körande om jag ska köra till stan ofta, så det blir kanske så att jag isåfall sover hos mamma o pappa någon natt då och då.

Me and i Party :-)

Idag var det dax att åka till fjälkinge, till Jennys syster. Superfina kläder och man ville ha allt :-) Men det blev:


och så ett par hängslebyxor i plysch:

Och sen ett hemligt plagg i strl 74/80 bebis pojk. Ska bli spännande att se vad det är :-)
Ska se om jag inte kan vinna en sånhär body på tradera (de var slut hos meandi nämligen):


Bilderna är lånade från meandi´s hemsida. Nu längtar jag efter att få hem kläderna :-)

Idag blir jag förmodligen av med briovagnen. Kommer en tjej från lund idag och kollar och hon verkade nästan bestämt sig för att köpa den. Hade varit skönt att slippa ta upp den platsen, här är så trångt ändå, nu när vi inte kan ha några saker i Alvins blivande rum. Alla de sakerna står typ i hallen.. Så gissa hur här er ut :-)

Nej nu ska jag plocka undan lite, innan Alvin hinner vakna.

Fint väder.

I måndags hade Martin sin lediga dag, har ju gått ner i lön nu och jobbar 4 dagar/vecka. Vädret var helt underbart. Pratade lite med Jenny på msn och bjöd hit henne. Ungarna och vi låg ute på filten i skuggan och hade det superskönt. Så varmt det var.










Efter massa bus, lek och mys blev såklart de små trötta och båda somnae samtidigt i sina vagnar, medans vi låg kvar på täcket.


En nyvaken Alvin.

En sovande Moa som vaknade precis efter jag tagit kortet. Väckte jag henne tro? :-)

På kvällen var det fortfarande väldigt skönt väder, så jag, Martin och Alvin låg på filten ch busade en bra stund.



Länge sedan nu..

Var ett bra tag sedan jag bloggade nu känner jag. Har tröttnat lite, eftersom man inte får så mycket kommentarer, men ett inlägg då och då får det bli.

Helgen som gick var helt uppbokad.. I lörsdags var vi i sölvesborg, i mammas och pappas stuga och firade pappa som fyllt år. Min mormor och morfar var där och även några till som pappa känner. De hade två hundar med sig, som Alvin tyckte var super intressanta att kolla på när de busade. Här kommer några bilder från lördagen.

Hundarna Arro och Bitzy.




Alvin, min morfar och så mamma


Där har ni söndagen. Mycket trevligt med fint väder och god mat. Mormor brukar alltid vara så "på" Alvin, men inte denna gången, så det gick super!


Söndagen tillbringade vi hos Martins kusiner i malmö, yngsta kusinen Jennifer fyllde 7 år. Tyvärr stannade kameran hemma denna dagen. Men Alvin skötte sig utomordentligt som vanligt och charamde alla :-)

RSS 2.0