Tiden går så fort!

Ja, tiden går otroligt fort, det är helt sjukt. På fredag är vår lilla älskling 3 veckor, men det känns som att det var igår han kom! Känns helt galet, men det är så otroligt mysigt med en liten bebis måste jag säga.
Alla julsakerna har kommit upp och även hunnit städa överallt och putsat fönsterna, jätte mysigt! Nu längtar man ännu mer till julen.
Sambon börjar jobba imorgon, så det blir första dagen som jag och Alvin är hemma helt själva en längre stund men jag hoppas det går bra. Ska till BVC imorgon också, så vi får köra sambon till jobbet på morgonen, jag måste ju ha bilen. Så funderade på att passa på att åka in till maxi och little kids corner också, men vi får se, det beror på hur Alvin är imorgon!

Amningen går det inte alls bra med, men jag hade nästan räknat med det nu när vi börjat ge honom flaskan. Han vill inte alls suga på bröstet länge, men pumpar ut så gott det går och ger han i flaska. Ibland om jag inte får ut så mycket så blandar vi bröstmjölk med ersättning och det funkar bra. Ska se vad bvc säger imorgon.

Nej nu ska jag passa på att gå och duscha, för det kommer jag säkert inte hinna imorgon när vi är själva :-) Lika bra att passa på nu, speceillt eftersom vi ska iväg.




JAG ÄLSKAR ER!

Helg!

Japp nu är det helg, nästan iaf. Idag har jag varit inne i stan helt själv. Alvin och hans pappa har varit hos mina föräldrar (närmare stan, så jag lätt hade kunnat åka dit om det behöves) och det gick jätte bra. Pumpade ut mjölk som han fick där och har var helnöjd tydligen. Hittade ett par jeans till mig själv och en del till Alvin också.

Sen vi kom hem har vi hunnit med att städa nästan överallt och satt upp ljusstakar och julgardinerna, så mysigt!
Om lite mer än en halvtimme kommer Alvins farmor, hennes sambo och hans faster.

Imorgon kommer sambons kusiners familj och hans mormor och morfar, men de får ju passa på att komma hit när de är här neråt.
På söndag kommer eventuellt min kompis.

En hel del att göra i helgen, men det är skönt att både ha städat och satt upp julsakerna.
På måndag börjar sambon jobba igen, så vi får se hur det går hemma. Lite nervös är man allt! Ska även till BVC då, helt själv men hoppas det går bra, det är ju inte så långt att köra som tur är.

Nu verkar lillkillen vilja ha mat, för han vaknade nyss.
Trevlig helg allihopa!

Min tröttis

Alvin sov från 00 till 7 natt, jag vaknade vid 3 då han låg och rörde sig, men vaknade aldrig helt ,så vi fick en riktig skön natt måste jag säga, inte för att han varit jobbig de andra nätterna men ändå.

Dock har det varit lite andra problem sedan igår kväll. Han börjar gallskrika såfort han är påväg att ta bröstet, får ett bra tag men släpper efter en liten liten stund och fortsätter skrika, så har min dag sett ut idag, så till slut gav jag upp och pumpade ut och gav honom på flaska istället. Han blev toknöjd. Nu sover han som en gris. Så vi får se hur det blir med amningen, han kanske inte alls vill ha bröstet nu när han fått "smak" för flaskan men vi får väl se.

Sen vet jag inte rikgit hur vi ska göra om vi ska iväg, får nog ta och köpa ersättning som man kan ha då och när man inte orkar pumpa. Dock sade hon på bvc att eftersom jag har mycket allergi och sambon lite så skulle vi fundera på mjölkfri ersättning om vi skulle använda det, men ingen av oss har mjölk allergi eller något mjölkallergi i släkten. Så frågan är om man ska köra på nan 1 eller mjölkfri??

BVC idag

Idag har vi varit på bvc, det gick jätte bra, men Alvin tyckte inte alls det var skoj att tvätta naveln och det var ännu värre att ta av kläderna och lägga sig på en kall våg. Sen kom en läkare in och kollade på hans nacke, eftersom han gärna bara ligger med huvudet åt ett håll. Men nackmusklerna var inte stela utan det är nog bara han själv som gillar mest att ligga på det hållet, så nu ska sambon och jag byta sida i sängen så får vi se om han följer efter mig med huvudet :-)


Vår lilla älskling går upp i vikt som han ska, 3565 gram idag och det syns på kinderna.


Alvin sover i babysittern.


Imorgon blir det nog en runda inom stan skulle jag tro, men lite nervös är man allt, vi får se hur det går...

Snart jul :-)

Japp en månad kvar tills jul och jag förstår inte hur vi ska lyckas hinna köpa julklappar till alla. Vi vet ju inte ens var vi ska va på julafton...

Min mamma jobbar så där är förmodligen bara min pappa, bror och eventuellt mormor och morfar. Sambons pappa ska till hans bror, vilket vi vet att vi inte ska iaf. Sen sambons mamma ska vara hemma hos dem, med sambons systrar, men de har två katter, vilket jag inte tål, så om vi ska dit kommer vi inte kunna stanna så länge... Jobbigt detta, vi får väl se hur det blir :-)


Sen till helgen (på fredag förmodligen) som kommer ska julsakerna upp hade jag tänkt, så det blir väl att försöka julstäda så mycket jag bara hinner nu i veckan när Alvin sover. På onsdag ska vi förmodligen in till stan en runda, jag vill ha lite nya kläder och julgardiner till köket behöver fixas och så ska vi se till att kolla vad för julsaker vi behöver köpa. Vet iaf att vi behöver någon ljusstake till, eftersom vi inte hade såhär många fönster i förra lägenheten. Lika bra att passa på nu medans Martin fortfarande är hemma. Inte så lätt att gå i stan med Alvin och prova kläder själv kan jag tänka mig!

Längtar tills julen kommer, det är ju så mysigt, speciellt nu med en liten bebis också :-) Han är så snäll och gör inte mycket ljud ifrån sig. Han åt vid 22,30 och sedan vaknade inte jag förrän 3, då sov han fortfarande, men var tvungen att väcka honom och byta blöjan för den var något full. Han var måttligt svårväckt måste jag säga. Nästan så man blev lite orolig för att hanvar så svår att väcka, men han fick lite mat i sig iaf och nu under dagen har han varit som vanligt. Han var nog bara ovanligt trött skulle jag tro.


Nu är min lille plutt mätt och belåten och jag tänkte jag skulle köra till apoteket och inom affären också!

Mysdag hemma...

Idag har det blivit en riktigt mysdag hemma. Vi har inte gjort så mycket mer än att mysa och Alvin verkar inte direkt tycka det är illa att ligga i mammas eller pappas famn. Vi har även haft besök av Alvins farfar, faster och Alvins farfars särbo, om man kan kalla henne så :-P Alvin fick 3 body och en dress med byxor och huvtröja, jätte fina!

Två nätter i rad har Alvin sovit ungefär lika, vi får väl se hur länge det håller i sig. Äta vid 19, 22, 02 och lite efter 7. Inte fy skam måste jag säga. Man är ju själv riktigt utvilad.

Imorgon ska vi åka till Sölvesborg och sambon ska hjälpa min pappa att dra lite el i deras sommarstuga, så jag och Alvin får också ta och åka med. Vi får väl se hur det går. Svårt att veta hur mycket man behöver packa ner bara, men det löser sig!

Såhär ser Alvin ut när han håller på att vakna, min gullunge!
En vecka


Snart en vecka gammal...

Tiden går otroligt fort måste jag säga. Lillkillen är en vecka imorgon och det känns som om han kom igår....
Natten till idag var han lite små gnällig, men när han väl somnade så sov han :-)
Han har varit lite gnälligare idag och ätit oftare, men just nu ligger han och sover i vagnen. Har han inte heller kräks lika mycket idag, men jag hoppas han får i sig vad han behöver.  På tisdag ska vi till BVC och väga.

Min mormor och morfar har varit här idag och då fick jag en försenad födelsedagspresent, pengar, vilket alltid är bra att ha. De hade ingen aning om vad de skulle köpa till Alvin, så han fick också lite pengar. Tänkte att vi skulle öppna ett konto till honom som han kan ha nytta av sen när han blir stor!

Det märks ju att de är lite äldre så att säga. Mormor tyckte inte alls att jag skulle ta upp honom när han blev ledsen, han blir ju bortskämd, var hennes svar och sen tyckte hon att det lät så sött. Nej jag tror faktiskt inte att en bebis på 1 vecka kan bli bortskämd. Han ville ju inte ligga helt ensam ju. Såfort han kom upp i famen var det bra iaf :-)



Hembesöket...

Det gick jätte bra. Hon på BVC var bra att prata med och kollade vikt och lite annat. Fick även en massa papper och lite råd om hans torra hud och så.
Han väger nu över sin födelsevikt, 3180 gram. Mat får han iaf, vilket känns otroligt skönt måste jag säga. Då gör det inget att han kräks så som han gör också.

Hembesök...

Ringde BVC nyss och de kommer på hembesök vid 10,15. Lite nervöst måste jag säga eftersom det är första gången jag är helt själv med Alvin eftersom hans pappa ska till tandläkaren...


Skriver igen när hon åkt!!!

4 dygn gammal...

Allting går jättebra här hemma. Natten i natt var lite orolig dock, men man kan ju inte begära annat när han alltid annars är så snäll och nöjd!

Var på en liten tur utanför hemma igår. Först inom babyproffsen, men han fick stanna kvar med pappa i bilen så jag gick in själv. Sen eftersom han både kräker och bajsar hela tiden så fick det bli en snabb tur in till stan, till lindex och köpa en body, ett par byxor och en pyjamas, men det gick jätte bra. Han låg och sov i vagnen bara :-)


Efter det åkte vi hem till min mamma, som bjöd oss på mat, innan det var dax att åka in till sjukhuset för kontroll på BB-mottagningen. Var lite rädd att han inte fått i sig tillräckligt med mat, men det hade han. Vägde 3135 gram när han föddes, 3025 gram när vi åkte hem och nu hade han gått upp till 3055 gram, så då behöver man inte vara orolig för det!

Sen kollade de hörseln på honom och det var också bra. Sen var det inte alls kul att han skulle stickas i handen för att ta PKU-testet. De stack först honom i ena handen, men fick inget blod där, så då fick e ta andra handen också. Usch nej, det gillade jag inte.


Just nu ligger han och sover i sin säng, så då får man passa på att skriva här. Ska ta och försöka plocka undan lite också, mamma, pappa och min bror kommer en sväng ikväll. Pappa och min bror har ju bara sett honom i bilen när vi åkte hem från BB...



Sitter och myser i pappas knä.



Första gången i vagnen igår!

Alvin, vår älskade son!

Nu fick jag en stund över. Tänkte att jag skulle lägga in någon bild på vårt underverk.

Första natten hemma gik jätte bra och amningen går också rätt bra, även om han har lite svårt att få tag, men när han väl får det, ja då är de det som gäller.
Idag har vi haft besök av Alvins farfar, sambons systrar, Sambons farmor, Alvins farmor och några till :-) Lite jobbigt men alla vill ju komma och titta :-)

Imorgon är det dax för återbesök på BB, så får vi se vad de säger!





Här har vi en bild på lille Alvin, 2 dygn gammal!

Tack för alla grattis!!!!

Äntligen :-)

I går, den 14 November föddes vår son. Han vägde 3135 gam och var 53 cm, alltås en väldigt lång men smal liten kille :-)

Bf+12 och värkar inatt

Japp, jag har inte sovit mycket inatt kan jag säga. Började känna av att jag hade ont i ryggen redan igår ju, men det har fortsatt under natten. Har vaknat ofta av att det gjort ont och när jag väl varit vaken tycker jag de har kommit rätt så regelbundet. Provade att ta en panodil igår innan jag la mig, de sägs ju att om det släpper då är det inga riktiga värkar, men det släppte inte ett dugg...

Sambon har åkt till jobbet, var ingen ide att han är hemma när de inte kommer tätare, han har inte långt hem om det skulle vara så att vi behöver åka in. Men nu hoppas jag verkligen att vi får bebis snart... Det är ju faktiskt rätt jobbigt att ha det såhär en natt, men det kan de vara värt för att få träffa våran bebis :-)



BF+11 och nu hoppas jag det händer grejer...

Försöker hålla mig ifrån detaljerna haha :-)
Vaknade i morse och gick på toa, då kom lite brunt på pappret och sedan kom det lite till under förmiddagen... Misstänkte att det var början till teckenblödning.

Nu sedan sambon kom hem har de bruna flytningarna fortsatt och även kommit lite klumpar (antar att det är slemproppen som släpper, lite kom redan förra veckan). Sen har jag haft ont i ryggen och en jäkla mensvärk, så någonting är det, hoppas jag. Vi får väl se. Känns som att de kommer rätt regelbundet iaf med 6-8 minuters mellanrum... Om det nu är detta som är värkar haha, inte vet jag, jag har ju aldrig varit med om detta innan!

Spännande för nu vill jag ha bebis ju. Tror ni min sambo kommer iväg till jobbet imorgon? :-D hoppas inte!!!

Så trött på detta nu, 9 dag över tiden...

Det börjar bli väldigt långtråkigt att gå hemma och vänta nu. Har knappt kännt någonting, mer än typ lite lite mensvärk ibland på kvällen. Igårkväll och nu under förmiddagen gjorde det ont när bebisen rörde sig. Hade också ont i ryggen och magen i natt och under hela förmiddagen, men sen helt plötligt förvann det...

Så nu sitter jag är och väntar. Så tråkigt att inte få göra något pga blodtrycket, annars hade det nog behövts en storstädning här hemma, men icke.

Barnmorskan imorgon vid 16, så vi får väl se vad hon säger. Jag som verkligen hoppades att jag skulle slippa åka dit.


Helgen har varit lugn, i fredags tittade vi på idol och så kom cicci och jonas hit en runda, alltid skoj :-) Tack för boken vännen!
I lördags, ja vad gjorde vi då, inte mycket tror jag. Tog det mest lugnt och grejade lite här hemma.
Isöndags åkte vi tidigt till stan, inom maxi och köpte en tröja till pappa och frallor, sedan åkte vi hem till mina föräldrar och åt frukost och fixade med deras dator och sen åkte vi hem. Var hemma en stund och sen åkte vi på fika till sambons pappa och stannade där ett tag. Sen blev det tacos och kollade på eric och mackan på 6:an, kul :-)



Martin jobbar till 16, sen skulle han hjälpa sin pappa med något jobb, så han lär väl inte vara hemma förrän 18, trisst. Mamma kommer hit imorgon och håller mig sällskap, sen så kör hon mig till barnmorskan så martin slipper gå tidigare från jobbet...

Nej nu ska jag plocka ur diskmaskinen och plocka iordning i köket tror jag, sen lägga mig och vila en stund. Börjar få lite ont i huvudet, så det är väl lika bra. Hejsvejs.

Älskling :-)

Min älskling är världens bästa :-)



Gammal bild, från kristianstadsdagarna 06.

Födelsedag :-)

Japp idag fyller jag 20, tror det blir rätt bra ändå även fast jag måste vila. Mamma kommer snart med bullar, så vi kan äta frukost och sen stannar hon hela dagen. Ikväll när pappa slutat jobba kommer han och min bror och vi ska äta fläskfile. Sambon kommer efter jobbet. Sen kommer sambons farmor också en snabb runda ikväll tror jag.

Min älskade kom in till mig i morse innan han skulle åka till jobbet och sjöng :-) Älskar dig!!!!

Har bara önskat mig pengar, tänkte att det säkert behövs sen efter graviditeten och köpa lite nya kläder till mig för, tror det blir lite problem att komma i mina gamla jeans om jag ska vara ärlig. Så vi får väl se om jag får det jag önskat mig.

Bebisen kommer förmodligen som födelsedagspresent, men i efterskott. Vi längtar efter dig!

Bilder från pizzabaket :-)

Jag lovade att jag skulle lägga upp lite bilder på den hemmagjorda pzzan som vi gjorde igår så här kommer dem:

Tomatröran är klar


Degen jäser


Pizzabottnen nästan uttryckt på plåten.


Pizzabottnen färdig på plåten, nu ska tomatröran på och sedan fyllningen och till sist osten.


Fyllningen som vi tänkt ha på pizzan. Skinka och färsk svamp hade jag enbart tänkt ha på min, sambon är lite mer avancerad och ville ha stark korv och soltorkade tomater också.


Tomatröran och fyllningen på pizzan, bara osten kvar.


Nu är osten på pizzan, så nu ska den bara in i ugnen.


Klart, blev väldigt gott måste jag säga.

Hemmagjord pizza mums

Ikväll blir det sen kvällsmat, åt våfflor innan vid 15. Det blir hemmagjord pizza ikväll, mums. Lovade Sara att jag skulle lägga in receptet på den pizza vi brukar göra, så här kommer vårt pizza recept :-)

Pizza (blir lite tjockare typ pannpizza)

1/2 pkt jäst (25 g)
2,5 dl fingervarmt vatten (högst 37 grader)
6-7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk olivolja

Smula ner jästen i en bunke. Häll över det ljumna vattnet och rör runt tills jästen har löst sig i vattnet.
Rör ner salt, olivolja och vetemjöl. Degen ska inte vara allt för kladdig, tillsätt då mer mjöl. Låt jäsa i 45 minuter. När degen jäst klart tryck ut den på en plåt med kanter (vill man, kan man göra runda pizzor också, men det är mycket enklare att göra en hel på plåt enligt min mening). Degen passar utmärkt till en normalstor plåt.

Tomatröran till pizzan

1 gul lök
Lite olja
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpure
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar
Lite oregano

Skär löken och lägg i en gryta tillsammans med lite olja. Låt löken mjukna något. Häll därefter i krossade tomater, tomatpure, salt, svartpeppar och lite oregano. Låt puttra i ca 10 minuter. Klart.

Fördela tomatröran på pizzadegen, lägg därefter önskad fyllning på pizzan och till sist ost överst. In i ugnen på 225 grader, tills att osten smält och fått lite färg.


Ja det var allt, tar lite tid, men det blir hur gott som helst. Gillar att det blir lite åt pannpizza hållet med tjockare kanter. Det är ju totalt omöjligt att lyckas trycka ut pizzan så tunn som vanlig pizza egentligen ska vara.

Nu står vår deg på jästning, så snart är det dax att fixa tomatröran. Kan se om jag inte kan ta lite bilder under pizzans gång så ni får se.

Barnmorskan igen..

Läkaren på förlossningen tyckte jag skulle åka till min vanliga barnmorska idag, så nu är jag hemkommen därifrån. Inget nytt, blodtrycket är bra när jag vilar och ingen äggvita i urinen, så det känns jätte skönt faktiskt :-) Ska dit igen på fredag.

Nu ska jag vila tills martin kommer in, han är ute och tvättar bilen, sen blir det våfflor. Mums

Imorgon fyller jag 20, men det får bli en födelsedag hemma och emellanåt i sängen. Mamma är ledig så hon kommer hit vid lunch eller något sånt, sen kommer pappa och min bror hit på kvällen. Sambon ska jobba, men bara till 16 så han kommer också sen :-) Det blir nog så bra iaf.

Förlossningen igår...

Var ju hos barnmorskan i måndags och hade då högt blodtryck. Tyckte sen på kvällen att jag hade ont i huvudet (och hade blivit tillsagd att ringa in om jag fick det), men jag trodde jag bara inbillade mig. Så när jag vaknade igår morse hade jag fortfarande ont i huvudet, så när min vanliga barnmorska hade telefontid vid 13 så ringde jag dit, därde saatt jag skulle åka upp till förlossningen.

Ringde hem sambon och packade lite saker, eftersom jag inte visste om jag skulle bli kvar eller inte. Vid 14.30 var vi uppe på förlossningen. Vi fick ett förlossningsrum och jag fick lämna urinprov. Vid 17,00 kom de (och sambon var måttligt irriterad långt innan dess på all väntan) och sa att allt var bra med urinprovet. De kopplade ctg och kollade bebisens hjärtljud. Intressant att se hur hjärtljuden gick upp när den bökade rundor där inne, allt där såg bra ut.
Fick 2 panodil för att de skulle se om huvudvärken släppte med dem, och de gjorde den, nästintill helt.

De kom in och tog blodprov i armen på mig och sen kom en läkare in och pratade. Hon sa att om blodproverna var bra, så fick jag åka hem på kvällen och slapp stanna, men att jag var tvungen att vila och inte göra så mycket mer... Blodproverna var bra och vid 20,30 åkte vi från sjukhuset. Läkaren sa även att jag skulle ringa till min vanliga barnmorska och få komma dit idag för kontroll av blodtryck och urin och göra det varannan dag, eftersom om det blir havandeskapsförgiftning kommer det väldigt fort tydligen.

Skulle också hålla koll på om jag fick mer ont i huvudet, ont i övre delen av magen eller kände mig allmänt sjuk, då skulle jag ringa till förlossningen igen.

Så tidigare idag har jag ringt barnmorskan, så vi får hoppas hon förstod mitt meddelande på telefonsvararen (hatar att prata in sånt). Så nu ska jag lägga mig framför tv och vänta på att barnmorskan ska ringa så att jag vet när jag får komma dit. Sambon är hemma idag så det spelar ingen roll när jag får tid. Skönt att han är hemma och kan passa upp mig, tur att han har så bra jobb och mycket komptimmar att ta ut.

Ha en bra dag!!!!

BF+3 idag och ingen bebis... vecka 40+2

Japp, idag är jag 3 dagar över tiden och jag börjar känna mig VÄLDIGT rastlös här hemma. Trodde faktiskt inte att jag skulle gå över, eller iaf inte mer än någon dag, men men någongång kommer den hoppas jag, vill ju inte vara gravid i all evighet precis.


Var hos barnmorskan igår, hade högt blodtryck, 137/100. Inte så bra men det sjönk mycket när jag låg ner. Bebisen är förmodligen inte fixerad, så om vattnet går ska jag intespringa rundor utan ta mig till förlossningen. Allt annat var bra, men får jag ont i huvudet, vilket jag haft nu under dagen och lite igårkväll så skulle jag ringa antingen till förlossningen eller till barnmorskan. Så idag kl 13 ska jag ringa barnmorskan och se vad hon säger om det. Vill ju inte behöva gå runt och vara orolig liksom. Vi får väl se om hon tycker att vi ska åka in till förlossningen och kolla eller avvakta.
Sen eftersom blodtrycket går ner när jag vilar ska jag försöka vila mycket, så det inte ligger högt hela tiden, men hur kul är det att ligga i sängen då :-)


Nej nu börjar jag bli riktigt trött på att vara gravid, nu vill både jag och sambon att bebisen ska komma ju. Vi får väl sevadsom händer, men om bebisen inte vill komma avsig själv så får jag tid för kontroll till förlossningen den 17, lååångt tid till känns det som, men förhoppningsvis har den kommit innan dess.

BF-dagen...

En halvtimme kvar av dagen som det var beräknat att bebisen skulle komma, men ingen bebis än... Vi får väl se när den behagar att komma ut. Börjar bli lite smått trött på detta om man säger så.
Idag har det varit jätte långtråkigt, tur att sambons syster kom hit nu i eftermiddags, så man hade något att göra. alltid skoj. Har haft lite mensvärk nu ikväll som sträckt sig bak i ryggen, men så kände jag i söndags också och då hände inget mer, så det tror jag inte att detgör nu heller.
Ska lägga upp en bild på magen också tänkte jag... från självaste bf-dagen.


Så fina bristningar man fått, men det är ju bebisen som gett mig dem, så det kan man kanske stå ut med även om jag helt hade sluppit. Inte förrän i vecka 38 kom de på magen, och de är kanske tur, för de kliar som sjutton.

Var bara tvungen att ta en bild på bebisens säng också, när kameran ändå var framme :-)


I fredags när sambon kom hem från jobbet skulle vi skära ut ögon och mun på en pumpa vi fått av hans farmor och särbo, blev lite kul faktiskt. Sambon hade mycket ideér på hur man skulle kunna göra den rolig och såhär blev resultatet:

och såhär ser den ut när man har blixt på kameran:

Inte min ide med kräket dock, men den blev rätt rolig måste jag erkänna.

Efter vi fixat pumpan åkte vi in till kristianstad och åt kinamat på chinawall, riktigt gott och mysigt var det också. Skönt att komma hemifrån och slippa tänka så mycket på att bebisen ska komma.


Ja det var delar av denna helgen iaf. Imorgon ska sambon, jag och sambons syster till ikea i älmhult, ska bli kul. Mysigt att gå och kolla på alla julsakerna. Nu ska jag hoppa i sängen hade jag tänkt, så att jag orkar upp imorgon, men det ska nog inte vara några problem, sålänge bebisen inte är heltokig i magen. God Natt!

RSS 2.0