Tidigt morgon!

Japp det blev visst en tidig morgon för vår del. Alice vaknade 04,45 och ville ha mat och hon brukar iprincip alltid lyckas somna om, men icke idag. En hemsk hosta gjorde så att hon vaknade och vid 04,55 låg hon i min säng, i hopp om att hon skulle somna om, men icke. Nu har vi varit uppe sedan 05,20 ungefär och sedan dess har hon hunnit 3 utbrott och kastat sig runt på golvet.

Ena gången var det för att jag satte ner henne från min famn, jag var tvungen att klä på mig, borsta tänderna och gå på toa och det går ju inte för sig för lilla damen. Då låg hon och rullade runt och kastade sig på golvet undertiden.

Andra gången var när Alvin vaknade och jag satte ner henne, för att jag skulle kunna gå upp och hämta honom, även då började hon rulla rundor, efter att hon först kastat sig baklänges i hallen. Då var jag väldigt glad för att vi
har en stooor hallmatta på klinkersen.

Tredje gången var för att jag satt stilla med henne i soffan. Just de, hon vill liksom att jag även ska gå runt med henne konstant för att hon ska vara nöjd. Sitter jag stilla, så försöker hon kasta sig ur famnen, sätter jag då ner henne på golvet, så vill hon upp, eller så kastar hon sig och rullar rundor på golvet.


Denna lilla loppa är verkligen inte lätt. Vissa dagar känner jag verkligen att jag inte orkar med, medans andra dagar tycker jag bara hon är tramsig.
De enda som funkar när hon är på detta humöret är att ta vagnen och ut och gå. Det funkar väl en stund, men gå flera timmar varje dag, nja. Sen tycker hon det är väldigt jobbigt med massa folk, som vid kalas och på stan osv, då är hon helt hopplös. Skulle till stan med båda barnen för någon vecka sedan, men de slutade i kaos, Alice gallskrek och vägrade sitta i vagnen, så jag fick bära henne och köra Alvin i syskonvgnen samtidigt, tungt!

Så ta med Alice till stan skippar jag nog på ett bra tag ännu. Märker ju på henne att hon tycker det är så jobbigt med alla intryck och eftersom jag inte är helt själv med barnen(en himla tur), så är det ju lätt att åka iväg och köpa kläder och sådär när Martin har henne!

Tur att hon har sina goa och glada stunder hon också, dom försöker jag verkligen ta tillvara på, eftersom hon ju faktiskt är ganska krävande i vanliga fall och det känns ju inte direkt som det blir bättre. Mitt lilla hjärta!










Alvin räknas ju iallafall som färdiginskolad på dagis nu, skönt att allting gått så bra. Nu kommer han gå måndag, onsdag och torsdag 9-14. Helt perfekt. Jag hinner med saker hemma när Alice sover, hon hinner vakna lagom tills vi ska hämta på dagis, han är ledig fredagar och det blir inga supertidiga mornar. Detta passar oss perfekt!
På måndag ska han dock vara ledig, då kommer nämligen ett kultur team och personalen tyckte väl lite så att eftersom han är såpass ny på dagis, så kanske det var bäst om Alvin kunde varit hemma och ja det är ju inga problem. Känns bäst så för oss också, för Alvins skull. Så ondag och torsdag är det dagis denna veckan!

Idag blir det kalas här i knislinge för Alvin och mig. Alice är så snorig och lite hostig, så hon får stanna hemm med Martin när han kommer hem från jobbet, lagom tills vi ska åka!

Nu verkar det som att Alice lyckades somna om med en flaska ersättning, så nu ska jag lägga mig i soffan och försöka vila med min lilla kille, som lyckades vakna av hennes utbrott innan..

Sjukstuga.

Vi har verkligen haft/har sjukstuga här hemma!

I torsdagskväll såg jag att Alvin hade börjat få små blåsor i munnen, så inget dagis i fredags. På fredagen fick han feber och mer småblåsor i munnen. I lördags, så hade Alvin verkligen ont. Det var så otroligt hemskt att se honom ha så ont, så vid 15 åkte Martin in med honom till akuten, eftersom han både vägrade dricka och äta.
Fick xylocain viskös, flytande xylocain, som man penslade på i munnen. Hela lrdagen och lite av söndagen, fick både Martin och jag hjälpas åt att hålla honom medans vi tog det i munnen, så att han kunde dricka och äta lite och de funkade super, i kanske 15 mintuer, sen släppte de igen.

Han fick iallafall i sig lite mat och sådär och även dricka. Natten till söndagen var allt annat än bra. Han var såå arg och hade så ont. Slängde sig runt i sängen och både knep och bet oss när vi försökte trösta honom när han skrek, så nog skjutton hade han ont.
I söndags var det lite bättre, i måndags drack han lite själv utan bedövning och i tisdags både åt och drack han utan problem, så idag blev det dagis igen!

Sen vidaretill Martin. I torsdags kväll kom han hem tidigare från jobbet och kände sig kass och hade lite feber. På söndag-måndag jobbade han igen.

Alice har åkt på Martins förkylning och är riktigt förkyld. Ingen feber eller så, men rosslig och snorig. Alvin har också blivit snorig. Frågade på dagis och sålänge han var pigg och inte hade feber, så var det inga problem att han var på förskolan trots att näsan rinner hela tiden!


Och så åter till dagis idag då :-)

Alvin och jag gick dit, utan vagn och utan cykel. Inte bästa iden kom jag på halvägs, då ville Alvin vända hemmåt igen och jag fick bära sista biten. Eftersom det var länge sedan han var där, så följde jag med in en runda och han höll hååårt i mig!
Efter en stund skulle jag gå hem och då blev han såklart jätteledsen. Vinkade på honom i fönstret och innan jag ens hunnit iväg hörde jag att han slutade vara ledsen!
De hade gått jättebra och inga olyckor i byxorna heller, trots att han varit utan blöja även ute. Kändes super!
Jag kom iallafall dit vid 11, så att jag också kunde äta lunch där och ja det gick väl sådär :-P Han hade myror i brallan och kunde inte sitta stilla, åt ingenting alls av maten.
Knäckemacka åt han dock en och en bit äpple.

Här är det tydlien så att Alvins åldersgrupp äter bara med gaffel och kniv, så vi får väl se hur det går. Hemma väljer han mest sked. Sen är de bara de små barnen, som har haklappar (Alvin hade de bara hemma när det är något kladdigt, typ köttfärsås), så man får väl tänka på så att det inte är typ köttfärsås när man sätter på en helt ny tröja ;)


Men än är jag jättenöjd med förskolan! Alvin vill ju verkligen inte hem när man väl är där, så det känns super. När jag kom idag, så var de fortfarande ute. Då sa Alvin nej till mig, antar att han trodde att vi skulle hem och de ville han INTE :-P haha.

Undrar när bakslaget kommer :-P Personalen verkar tycka att han är så duktig och tycker de går bättre än bäst och påminner mig ofta om att de faktiskt kan komma ett ganska stort bakslag, när han väl kommit på att han verkligen ska vara där 3 gånger / vecka.

Dagis går jättebra!

Jag är verkligen helnöjd med dagiset och personalen. Gillar alla, så det känns super! Dessutom verkar de var ute väääldigt mycket och det är ju perfekt för Alvin, som älskar att vara ute!

Idag var jag med en stund inomhus, sen när det var dax att gå ut, då stannade jag kvar inne. De tog på Alvin ytterkläderna, sen kom han på att jag skulle vara kvar där inne, så han sprang bort till mig och blev ledsen. Så stog han hos mig och kramades en stund, sen följde han med ut och då var han inte alls ledsen.
Ute hade det gått jättebra, han hade lekt och inte frågat ett dugg efter mig!

När jag väl gick ut och vi skulle gå hem, ja då ville han stanna kvar :-P men jag fick med mig honom hem, efter lite protester.

Imorgon blir det samma som idag, jag stannar inne medan de går ut! Lite småtråkigt att sitta i personalrummet, men det är ju skönt att var nära om det är något!


Alice var med på dagis igår, men resten av veckan är Martin ledig på förmiddagarna, så då är han hemma med henne, medan jag tar inskolningen. Först tänkte vi att Martin skulle ta inskolningen, eftersom han inte är lika pappig, men sen kom jag fram till att jag ville vara med och att det mestadels är jag som hämtar och lämnar sen. Dessutom behöver alice lite tid med pappa, eftersom hon är såå fruktansvärt mammig, om hon inte ska gallskrika om dagarna, behöver jag gå runt med henne i famnen all hennes vakna tid, så jag tycker det är lite skönt att kommaifrån också lite!

Förskoledax!

Idag var det första dagen på Alvins inskolning.
Martin tog kompledigt och följde också med, medans mamma passade Alice här hemma.

Jag tycker det verkar super! Jättetrevlig personal och Alvin verkade gilla alla leksakerna!
Var inte där sålänge, imorgon blir det 9,30-10,45, men då får Alice följa med, så återstår att se hur det går då!


Resten av dagen idag går till att tvätta och packa alla extrakläder och så inför imorgon, då ska alla extrakläder och så med! Kom fram till att vi skulle prova och se hur det går utan blöja på dagis, när han är inne. Ute och vid vila får han ha blöja på sig! Så det får nog bli en hel del extrakläder och kalsonger vi tar med imorgon! Måste nog köpa fler kalsonger också, det får jag fixa imorgon, när jag ändå ska åkatill stan på meandi party :-)

Alice 1 år 7/8

I söndags blev min lilla tjej hela 1 år. Jag fattar inte hur tiden kan gå så himla fort. Man hänger ju inte med!

I lördags hade vi iallafall kalas och Alice precis sånna saker vi önskade oss, alltså inte massa spelande leksaker, utan saker vi faktiskt behöver ;-)

Det jag kommer ihåg nu är att hon fick: Cykelsits (så nu har vi en på varje cykel), cykelhjälm, ett pussel, pengar, presentkort på lindex, fleecekläder, tröja och byxor, en blockflöjt och en docka.
Saker som säkerligen kommer användas mycket! Jättebra!

Alice tyckte tårtan var mums, jordgubbstårta med grädde. Hela ungen bestog av jordgubbar och grädde när hon ätit klart, tur att vi tog av kläderna. Efter tårtan fick det bli en liten dusch, mitt under självaste kalaset :-)

Allting gick iallafall jättebra, även om Alice tycker det är jobbigt med massa nya intryck och folk.. Hon ville inte sova trots att hon var jättetrött och när gästerna väl gått hem och hon sovit en stund vaknade hon igen och var jätteledsen, så då låg hon med oss i soffan ett bra tag.


Självaste födelsedagen blev ganska knas. Martin var så illa tvungen att fixa på huset, men tänkte att hans pappa skulle komma vid 9, så att vi hann ge henne presenter och så innan.. Dock vaknade vi alla 09,01, så det gick fort på morgonen. Men hon fick sina presenter, en dockvagn och ett lektält. Sen nästa gång vi åker till ikea ska jag köpa lite kuddar och tyg, så ska jag sy kuddfodral, så att de kan få en myshörna där uppe.
Vi hade en mysig dag här hemma iallafall, bara jag och barnen!


Här kommer lite bilder från både kalas och 1-års dagen.
Alice står med sina kuvert i handen :-)




Busalvin

Kikat igenom barnens garderob..

Japp nu under eftermiddagen har jag ägnat mig till att kika igenom barnens ytterkläder. De enda som iprincip fattas nu till höst och vinter är vinterskor till Alvin, Vintermössor till båda och någon typ skaljacka till Alice. Resten finns och gud så skönt att slippa handla overaller och sånt till 2 barn, det är ju så himla dyrt. Fleecesett till Alvin köpte jag förra veckan tror jag det var och Alice fick ett i födelsedagspresent!

Vinterskor köpte jag idag på rea till Alice. Alvin hade vikningskor förra vintern och de gillade vi, och nu hittade jag en annan modell på vikningskor i rosa till halva priset, så blev en beställning på ett par för 375 kr istället för 750 kr.
Tycker det blir lite väl mycket rosa egentligen, men inte till vintern, eftersom hon kommer ha Alvins svarta overall som han hade i slutet på vintern då han var 1 år. Så det får bli rosa skor, någon färgglad mössa och Alvins gamla turkosa vantar.

Alvin kom jag fram till har 3 overaller. En overall som han hade förra året, som jag inte trodde skulle passa till vintern, men visst kommer den passa. En ganska sliten och noppig legooverall, som vi fått av mammas och pappas granne och sen en molo regnbågsoverall som jag köpte ny via blocket förra året.


Börjar ju närma sig dagisstart nu för Alvins del och det känns jättekonstigt. De enda vi fått reda på är att vilken tid vi ska vara där på måndag, ingenting annat, så imorgon tänkte jag att jag skulle ringa och höra hur det tänkt, lång eller kort inskolning. Kan vara bra att veta.
Håller tummarna för att det ska gå bra iallafall!

RSS 2.0