Hos mamma och pappa..

Igår eftermiddag fick jag för mig att åka till mamma och pappa. Mamma jobbade till 22, men pappar var hemma. Alvin envisades med att vara uppe till 23, med några små lurar i min famn och i soffan, men vaknade direkt när man skulle lyfta honom till hans säng. Men sen busade han runt och han blev ännu busigare när mamma kom hem lite efter 22.

Vid 23 trodde jag att han snabbt skulle somna i sin säng när han visste att jag låg i sängen bredvid, men icke. Somnade bredvid mig (på 90-madrass) och jag tyckte inte det var någon bra ide att han skulle ligga där hela natten, men de gick super att lyfta över honom till hans säng, som tur var :-)


Idag har jag varit i stan, fixade lite nya kläder till Alvin, 3 bodys och 1 par jeans! Det behövdes, eftersom jag i förrgår rensade ut massa försmå klder!

Nu är det snart läggdax för mig, trött som jag vet inte vad.
Imorgon natt kommer min älskling hem och det ska bli sååå skönt!

Grattis älskling!

Idag blir min älskade sambo 26 år! Grattis hjärtat!


Tisdag..

Här flyter veckorna på. Tiden går ändå ganska fort, trots att jag och Alvin mest är hemma i veckorna, kom på det att detta är den 3:dje veckan som vi bara varit hemma (men har hittat på saker på helgen), behöver jag säga att jag börjar bli lite smått rastlös?

Hade tänkt köra till stan imorgon, men vi får se hur vädret är. Blixthalka nu ikväll iaf, och då kör jag inte, så onödigt. Typiska jäkla vinter rent ut sagt. Ibörjan var det supermysigt med snö, men nu, nej det räcker.
Vet dock inte hur jag ska göra med present till Martin om jag inte kommer till stan imorgon, 1 present har jag dock hemma (som han själv valt tråkigt nog), så det är ju något iaf..

På lördag är det ju tänkt att de ska bli kalas, ska tydligen dra in ett nytt snöoväder då igen, så vi får väl se hur många som kommer av de vi bjudit!

Alvin har ett himla humör, han bits fruktansvärt mycket när han inte får som han vill och blir arg. Tex när man lyfter bort honom från något han inte får ha, då kan man räkna med bitmärken på händerna. Han biter ju inte direkt snällt utan allt han kan också. Lite jobbigt, men förstår ju samtidigt att det är hans sätt att markera att han är arg. Men han får allt höra att man inte får bitas!

Nu är det snart läggdax för min del!

Vecka 15+0

Japp idag har jag gått in i vecka 16, shit vad tiden går fort alltså. Alvin blir föresten 15 månader på söndag!

Här är en bild på tjockisen!


Alvin gungar på sin gunghäst.

Av Martins farbror och hans familj fick Alvin en gunghäst och sedan några månader tillbaka tycker Alvin det är väldigt skoj att gunga på den, dock först nu som han lärt sig klättra upp på den själv!

Här kommer en film från idag då Alvin gungar!


Alvin går själv.



Alvin vårkläder.

För lite mer än 1 vecka sedan vann jag en auktion på tradera med svarta skalbyxor och orange skaljacka i strl 86 från polarn och pyret till ett helt okej pris.

Fick hem settet för någon dag sedan och ser att jackan är grådassig nere vid armarna och även små små hål, byxorna var i jättefint skick. Enligt auktionen så var både jackan och byxan i fint skick och när jag kontaktade säljaren så visade det sig att hon inte alls tänkt på det och sen blev det tal om återköp.

Så nu har jag fått tillbaka pengarna på mitt konto och imorgon åker de iväg med posten igen...

Efter att ha provat jackan så kom jag fram till att han säkerligen kan ha strl 92 på jackan och 86 på byxor.




Dagen efter jag vann tradera auktionen så var jag inne på polarn och pyret i stan och såg att de hade 50% på skaljackorna och tänkte att det var lika bra att köpa en i strl 92 som han kan ha till hösten, så 345 kr gav jag för den. Köpte även en marinblå vindfleece, då de hade 30%, i den blev det strl 86. Så Alvins vårkläder är fixade trots att de från tradera inte var bra och jag är supernöjd att jag slapp sälja jackan vidare igen :-)
Så nu är det bara ett par svarta skalbyxor jag ska försöka hitta på tradera också!

Här har ni den rutiga jackan i strl 92 som han kommer få ha till våren (även mössan köpte jag på pops rea):


Kasslergratäng till kvällsmat, mums!

Till kvällsmat idag gjorde jag kasslergratäng till mig och Alvin, får passa på när Martin inte är hemma, eftersom han inte är överförtjust i kassler.

Jag och Alvin tyckte det blev supergott iaf, så jag tänkte dela med mig av de receptet jag använde mig utav!



4 port ris
400 g kassler
1 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl lätt creme fraiche eller lätt majonnäs
½ dl chilisås
riven ost (ca 150 g)

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär under tiden kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Blanda grädde, creme fraiche/majonnäs och chilisås i en skål.
3. Smörj en ganska stor ugnsform. Blanda ris, purjolök och kassler i formen. Häll över såsen. Strö över riven ost.
4. Gratinerna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter i 225 grader.
Servera med blandad sallad.

Jag gjorde dock nästan dubbelt så mycket sås, och lite mer chilisås än vad som står i receptet och det var nog tur att jag gjorde mer sås, annars hade det blivit väldigt torrt. Sen hade jag i 4 annasringar också, det var mums!

Alvin äter kasslergratäng

 

 


Bvc och vaccination!

Idag var det äntligen dax att få Alvins 1-års vaccination överstökad, åkte hemifrån 10,40, då var Martin fortfarande hemma, men han ju inte följa med till bvc, så det var Alvin och jag som åkte iväg.

Blev jätte ledsen när vi kom in på rummet, men fick sitta i mitt knä och leka lite med en leksak, men såfort jag reste mig från stolen så blev han ledsen igen. Vågen var inte kul och ännu mindre platsen för mätning. Sjukt stark har han blivit, bvc sköterskan hade svårt att hålla hans ben så att hon kunde mäta längden på honom.

Iaf så var han 82 cm lång och vägde 9800 g, så ännu inte över 10 kg sträcket. Ingen tungviktare!


Sen var det ju dax för spruta 1. Bvc sköterskan frågade om jag klarade av att hålla fast honoms ben själv och ja det borde jag göra sa jag. Iaf så gick det bra och var fort över, även om han blev helt hysteriskt ledsen såklart, tröstade och sen var det dax för spruta 2. Lika där.

Men nu är det gjort iaf och han hade inte någon feber innan jag la honom vid 19!


Nu sitter jag här och skriver i pausen på familjen annorlunda, sen blir det nog läggdax om inte allt för långt tid!

Syskon :-)

Japp, Alvin ska bli storebror :-)

Den 4:de augusti är det tänkt, om nu allting går som det ska vill säga!
Kommer bli 1 år och 9 månader mellan barnen och de känner verkligen super!

3:dje veckan

Nu är vi inne på 3:dje veckan som Martin är i Oskarshamn och det funkar förvånansvärt bra, tack vare att de har fått väldigt bra tider faktiskt.
Den veckan de jobbar förmiddag åker han på måndagen vid 06,30 ungefär och åker ifrån Oskarshamn vid 15 på Torsdagen, och då är han hemma igen ungefär runt 18,30-tiden.
Eftermiddagsveckan åker de på måndagen vid 11-11,30 härifrån och sen slutar de på onsdagskvällen vid 23 och sist körde de hem på natten, så jag antar att de kommer göra precis samma sak resten av veckorna.

Känns faktiskt väldigt skönt, får det blir en härlig helg vill jag lova!

Igår blev det en dag hemma för oss. Efter lunch gick vi ut under 1 timmes tid, faktiskt väldigt skönt ute, då det var +2,5 grad! Dock slaskigt. Alvin satt i vagnen och kollade på en katt ett bra tag och så åt han snö :-)




Idag är det tänkt att jag och Alvin ska hämta Jenny (och evnetuellt Moa) i Arkelstorp och sen köra vidare till mamma, lämna av Alvin och sen vidare till Helena på me and i party :-) Hoppas kläderna är fina i verkligheten och hoppas på att vädret är bra, så att vi kommer in till stan, enligt smhi skulle det blåsa och bli 1-2 dm snö från i eftermiddag.


Just nu sover Alvin och jag passar på att sitta här, borde egentligen sovit, eftersom Alvin varit ganska jobbig inatt. Vaknat var 20-30 minut mellan kl 02 och 05,30. Förstår inte varför han är så orolig på nätter och vaknar så tidigt på morgonen när Martin inte är hemma.

Föresten Josse: Ja, jag ska ta och filma Alvin lite när han går och lägga upp här, ska bara bli färdig till det också ;-)

RSS 2.0