Nyårsafton

Idag är sista dagen på detta året. Året som gått förbaskat fort! Det har hänt så mycket, främst med Alvins utveckling, han är ingen bebis länge utan en stor pojk, med ett härligt humör ;-)


Någongång under eftermiddagen kommer Alvins kusin Alexandra med familj, ska bli himla trevligt!
Hoppas att vi fått ihop en bra meny inför kvällen, men det återstår att se!

Förrätt blir det: Röra av kronärtskocka, röd pesto och cocktailtomater på vitt bröd och så en skiva parmaskinka över.
Huvudrätt blir det helstekt oxfile med ungsbakade rotfrukter och rödvinssås.
Efterrätt blir det hemma gjord youguhrtglass med hallon och blåbär. Kan bli intressant, då vi aldrig själv smakat den.

Sen om vi orkar så blir det små minipizzor efter 12 slaget!

GOTT NYTT ÅR

Mitt allt



Ni är verkligen mitt allt. Verkligen allt! Helt underbart att ha sin egen fina lilla familj!
Älskar er över allt annat på hela jorden! Stor puss

Länge sedan som det blev ett seriöst inlägg...

Ja, det var extremt länge sedan det blev ett seriös inägg här i bloggen, men känns som det varit fullt upp inför jul och så hade jag inte direkt haft lust att skriva något här, men nu så ska jag passa på innan jag ska hoppa i sängen!

Här har varit kallt och snö några dagar, som iprincip är borta nu. Var väldigt mysigt med snö och kallt, skönt att slippa regnet och blaset som tyvärr är tillbaks igen.

På lucia var vi på Eriksberg utanför Karlshamn, på en mysig liten julmarknad, som dock inte var så anpassade för barnvagnar. Men vi turades om att vara ute med Alvin, så det gick superbra ändå! Lagom mycket folk och lite snöflingor trillade ner.

Här har vi Alvin med sin farmor på julmarknaden! Bilden blev väldigt häftig om jag får säga det själv!

Vi var på marknaden några timmar, men sen började Alvin bli trött, så vi körde hem så att han lagom somnade i bilen.

Sen kommer här lite bilder ute i snön.





Där fick ni lite vinterbilder!


Julafton var vi hemma hos mina föräldrar, men där var kameran nerstoppad, så inga bilder där inte. Alvin fick mycket fina saker, bobbycar med släp, pengar och en annan pop-up leksak (om ni nu vet vad det är). Jag fick pengar, tjocktröja, vårjacka, armband och handskar.


Idag har det blivit julfirande hemma hos Alvins farfar, med en massa annat folk! Jättefina saker fick Alvin idag också. Dragleksak från brio, mätsticka att sätta på väggen, tröja och bok, var allt jag kom på just nu iaf.
Jag fick pajformar, ljus på bricka, strykjärn, detta var det jg kom på nu, men är nästan säker på att jag glömt något, som vanligt! Fick även väldigt fina kort på kusinerna också. Alvin är 13,5 månader och Alexandra är 5 månader, vilken skillnad.





Nej nu har jag hållt på förlänge och ska gå och lägga mig. Imorgon blir ytterliggare ett julfirande, men vi slipper julmaten, vilket jag faktiskt är väldigt glad för. Har hört rykte om att det blir kalkon och då kommer jag vara proppmätt imorgon när vi åker hem :-)

Snart julafton!

Här har jag varit väldigt dålig med att uppdatera på sistone känner jag.

Imorgon är det julafton, vilket känns helt galet. Tiden går så fort! Snö är det ute iaf och kallt har det varit innan, men just nu är det + grader här, så vi hoppas på att det blir kallare igen, så vi får en mysig julafton!

I måndags var jag och Martin inne i kristianstad på kvällen och kollade på Erik och Calle från idol, sjukt bra och helt galet mycket folk som tryckte och hade sig...

Idag ska jag tvätta, städa och packa för när Martin kommer hem åker vi till kristianstad igen och sover där tills den 25:e. Ska fira jul hos mamma och pappa.
Blir massa olika julfirande i år, 25 är det den årliga släktträffen på Martins sida hos Martins farmor, den 26 är det hos Alvins farfar och den 27 är det hos Alvins farmor, sen blir det förmodligen en lugn dag den 28:de, då Martin ska jobba.

Ska se om jag inte kan lägga upp lite snöbilder, när Alvin sover middag.

Onsdag

Idag är det vitt på marken och snön trillar ner. Riktigt mysigt, även om det kunde vara lite kallare så att snön får ligga kvar.

Alvin sover just nu och har gjort ett tag. Han verkar behöva den vilan, men samtidigt tycker jag att han är såpass stor att det borde räcka för honom att sova efter lunch. Får väl se hur vi gör, men tror jag kommer försöka fåbort denna tidiga vila. Inte ska han väl egentligen behöva sova 1,5-2 timmar efter han gått upp på morgonen?

Martin jobbar förmiddag, så när han kommer hem vid 1430 måste jag nog försöka städa undan lite och även få lite tvättat och vika tvätten, inte de roligaste, men sånt måste göras.

Efter lunch tror jag vi ska gå ut en sväng i snön och se vad Alvin tycker om det!

Länge sedan.

Här var det ett tag sedan jag skrev nu. Får se hur långt jag hinner innan Alvin vaknar.

I fredags var det iaf dax för mig och Martin för en ullaredstripp. Martin tyckte nog inte det var så skoj, men vi hittade allt vi skulle ha, så nu är alla julklappar fixade, vilket är väldigt skönt!

Alvin hade haft det superbra hos mamma och inte varit ledsen alls under hela dagen. Jag trodde först att det säkert skulle bli lite konstigt när han vaknade på morgon och vi inte var där, men icke :-) Skönt att veta att det gick så bra.

Under lördagen hade vi fullt upp med att handla, packa upp, städa och köra hem från mamma o pappa.

På söndagen åkte vi till eriksberg, utanför karlshamn på julmarknad. Mysigt var det, men inte så anpassat för barnvagnar om man säger så.


Igår var det äntligen dax för alvins vaccination mot svininfluensa. Har ju varit mycket fram och tillbaka om vem som ska ge honom sprutan, men till slut skickades en remiss från bvc till sjukhuset, få vaccinationen skedde på sjukhuset vilket kändes enormt skönt, speceillt om det skulle hända något, eftersom på sjukhuset hade de ju akutvagn och allting sånt färdigt där de vaccinerades.
Allergisköterskan tog pricktest på vaccinet på Alvin och det visade ingenting. Caroline allergisköterskan är helt underbar, så lugn och snäll och det har aldrig varit några problem med Alvin hos henne. Även fast hon sitter rätt nära när pricktestestet görs, så är han inte ledsen.

När pricktestet var klart och inte visade någonting fick Alvin sin spruta, såklart blev han ledsen, men det gick över ganska fort.

Nä sålänge har Alvin inte någon feber, så vi får hoppas att han inte får det heller.

Såfort Alvin vaknar ska vi ut i det kalla och mysiga vädret och busa lite. Tror det blir en sväng till lekplatsen, var ju ett tag sedan.

Ullared på fredag :-)

På Fredag bär det av till Ullared för min och Martins del. Alvin ska vara hos sin mormor och morfar, men jag tycker det känns väldigt lustig utan att träffa honom vaken på ett helt dygn, eftersom vi åker när han sover på morgonen och kommer förmodligen tillbaka när han somnat för natten. Men det ska säkert gå bra.

Hoppas vi hittar massa bra julklappar :-)

Idol

Igår var helt klart den bästa idolkvällen. Gud så bra Calle och Erik var.
Riktigt roligt att Calle är i final, umgicks ju en del med honom och alla andra för vä/öllsjö innan jag träffade Martin.

Sen var mamma, pappa, Macke, och sabrina med familj här och åt tacos under gårdagskvällen. Riktigt gott och bra sällskap.




Just nu sover Alvin och Martin är på jobbet och har fixat med jobbilen och håller på med någon handbroms, så när jag och Alvin vill ha hem Martin igen, så kör vi till Sibbhult och hämtar honom.

Rörigt..

Bvc ringde mig nu igen, Alvin får inte något vaccin imorgon.

Bc hade nämligen ringt till barnhälsovårdens överläkare, som sagt att bvc skulle få ett skriftligt intyg från sjukhuset att det var okej att vaccinera Alvin på bvc. Så nu har bvc skickat en remiss och vi ska ringa dit på måndag eller tisdag och höra vad de säger om de. Bvc hoppades på att han får vaccineras där inne istället.

Så nu går det ytterliggare ett tag till. Hoppas verkligen han hinner få sitt vaccin i vecka som kommer, annars vet i skjutton om jag vill åka på julmarknad, vilket är tänkt att vi ska nästa helg.

Torsdag...

Tiden går ganska fort framåt faktiskt! Idag blir det nog såmycket städning jag bara hinner med, eftersom vi får gäster imorgon. Sabrina med familj och så mamma, pappa och min bror.


Idag har jag inte en aning om vad vi ska hitta på, ja, förutom städningen då, men det tycker nog inte Alvin är så  skoj, får nog gå ut en sväng och även ta en runda till knislinge.

Sen imorgon kväll kommer ju min älskling hem, ska bli väldigt skönt. Föresten så får vi se om det blir något spruta för Alvin imorgon. Har märkt nu på morgonen att hans näsa rinner lite och att han nyser en massa.



Sen är Alvin inte så rolig på nätterna längre, innan har han iprincip sovit 19-07 varje natt, men senaste 2 nätterna har varit ganska jobbiga.

Igårnatt vaknade han vid 03, då trodde jag det var morgon och innan jag klev upp och kollade klockan, så började jag vakna till liv. Kollade klockan och hämtade in Alvin till min säng, han fick sin välling (antog nämligen att det var därför han vaknade) sen låg han och snurrade runt i säkert 1,5 timme innan han låg stilla och sov. Vid 0545 tyckte han att det var morgon och ville upp...
Natten till idag började han skrika vid 23, jag gick upp men när jag väl kom in så fick han nappen sen sova han. Vid 3 var det dax igen, då fick han kommer över till mig..

Coolingen :-)



Alvin hittade sina solglasögon i en låda här hemma och tyckte det var superkul. Jag tog på honom dom, han tog av dem och ville att jag skulle ta på dem på honom igen, så höll vi på i säkert 10 minuter.. Lika så med mina hörlurar, bild nedan :-)



Härligt och kallt

2 December redan och julen närmar sig med stormsteg.
Inatt har det varit riktigt kallt och halt också för den delen.

Vid 10 i förmiddags gick jag och Alvin ut en sväng, med värsta vintermunderingen på oss. Gick på vägen mot bivaröd, kom väldigt många traktorer och Alvin tyckte det nog var riktigt spännande. Innan har jag alltid bara varit med om de som gasar allt vad de kan förbi (då låter det ju massor), men dessa som körde förbi oss idag var så snälla och släppte på gasen, det uppskattades av oss :-)





Riktigt skönt var det, men tur jag tog varma kläder på både mig och Alvin.


Alvin fick sin lunch ganska tidigt, så han somnade vid 1130, inte världens optimalaste tid, eftersom han gärna bara ska sova 1 gång om dagen. Just nu ligger han i sin säng igen, kanske har lite tur att han somnar 30 minuter eller så, men låter inte som att han kommer somna! Står och "pratar" en väldig massa. Anatar att jag får ställa in mig på en trött och gnällig kväll!

Vaccination Alvin

Imorgon var det tänkt att Alvin skulle vaccineras mot svininfluensan, men bvc ringde idag och sa att hon gärna inte ville vara ensam när vaccineringen av Alvin sker, om det skulle hända något.

Så på fredag vid 1530 blir det istället. Mycket bättre för oss också! Mamma kan följa med oss, eftersom hon är ledig och Martin kommer hem under kvällen sen om Alvin får feber och är extra gnällig, så det är bara positivt :-)

Alvin går lite själv :-)

Idag verkar det lossnat!
Alvin har gått en hel del själv faktiskt! Ställde honom en bit framför mig och innan har har bara fallit framåt, men idag tog han många steg många gånger :-) Stora pojken går nog snart, få väl se om pappa hinner hem tills han går helt. När han stog vid tvbänken och jag frågar honom om han vill komma, så rättar han till sig och tar några steg emot mig! Så stolt man kan bli som mamma!



Älskar min lilla familj, men just nu känns den väldigt liten, eftersom älskling inte är hemma. Tråkigt men Alvin har faktiskt varit på bra humör, utom nu ikväll när han var trött!

Läggdax för min del om jag ska roka upp med Alvin imorgon!


RSS 2.0