Underbar helg!

Så härlig helg vi haft. Egentligen jobbhelg för Martins del, men vid storhelger är de lediga, så vi har varit samlade hela familjen!

I fredags var vi iväg på den årliga släktträffen på Martins sida. Jättegod mat och en väldigt snäll Alvin. Mamma passade Alice, eftersom hon fortfarande hade prickar som inte torkat. Tack mamma för hjälpen!
Jag hade dock extremt dåligt samvete för att lämna henne, hon är så väldigt väldigt mammig, ska bara vara hos mig, men när jag inte är i närheten, så går det superbra.

Tidigare när vi varit iväg har jag blivit ganska så irriterad på Martin när jag nästan behöver ta allt med barnen (när han är själv med någon av barnen går det dock superbra), men hela denna helgen har det verkligen funkat superbra när vi varit iväg (och vi har varit iväg mycket) och jag har känt mig precis lika mycket förälder som Martin, super! Tack älskling!

Här kommer lite bilder från i fredags.


Alvin och hunden Ester nyfikna på samma sak :-)


En del av folket



Kossorna som Alvin var väldigt fascinerad av



Alvin och jag ute i skogen på tipsrunda


Min snygga älskling ;-)


Alvin





Det var fredagen det.

I lördags körde vi och hämtade matsalsbordet. Jättefint blev det, men fyyy vilket jobb att sätta ihopa.
Flyttade även ner lampan från sovrummet.

Sen ska det på en löpare och så tänkte jag hitta några fina ljusstakar eller ljuslyktor och ställa på :-)

I söndags var det kalas för Martins syster vid 13.
Innan dess var det fullt upp med att tvätta vårt trädäck, tog en himla tid, men det blev superbra. Nu ska det bara torka någon dag till, sen ska det oljas in. Var klar med tvättningen vid 12,40, vid 13 skulle vi vara på kalas. Det blev minst sagt en snabb dusch, men vi kom inte så sent ;-)

Kalaset var himla trevligt, vi åkte allihopa, eftersom Alice koppor var torra.

Alice på kalas


Alvin såg man inte mycket av på kalaset. Han lekte med Martins kusin Jennifer. Tur att Jennifertyckte det var lika kul som _Alvin, för han släppte inte henne många sekunder!



Härligt på gräsmattan :-)


Bente och Bertil kom körandes på motorcykel, så Alvin ville så klart testa sitta på den, han var dock lite lika glad när han väl satt på den, var nog lite läskigt trots allt och Bertil fick avsolut inte starta den, min lilla fegis!



Det var helgen det!
Idag har Alvin och jag varit iväg, handla och grejat. Förökt hitta sandaler till Alvin, men på hans smala fötter passar ju inga skor. Nu hoppas jag att jag hittar några smala skor i brobys skoaffär, annars blir det ett par ecco sandaler, men det är absolut sista alternativet, han måste ju ha ett par riktiga sandaler, även fast eccos kostar 600 kr eller något sånt.

Nu sover alla här hemma, Martin ska jboba inatt, så därför sover han just nu!
Glad påsk föresten!

Lilloppan har massor med prickar.

Ja nu är det Alice tur med vattkoppor och hon är verkligen prickig, stackaren.
Inte så påverkad av det ännu, men det blir säkert jobbigt när de börjar torka och klia på henne.
Dessutom är hon extremt mammig. Är jag hemma, ja då är det bara jag som duger.
Är Martin hemma med henne och jag kommer hem, då blir hon supergnällig, om hon inte är i famnen hos mig vill säga, men är jag inte hemma alls, eller hon varken hör eller ser mig, ja då är hon nöjd och glad. Busfia.

Alice nu i kväll:



Alvin när han hade vattkoppor (lite skillnad)




Jaja på fredag är det iallafall träff med Martins släkt i broby, så mamma är snäll och passar Alice. Jag har dock lite smått dåligt samvete, när jag behöver lämna henne nu när hon är så mammig, men när jag inte finns i närheten, ja då går det ju jättebra. Får se ifall mitt mammahjärta vill hem till henne ganska fort, eller hur det blir. Hon kanske har jättejobbigt med vattkopporna och isåfall får jag bli hemma.

Nu ska jag hoppa i säng, efter en händelserik dag!
Vi har rivit mossa ur gräsmattan och krattat den, Martin har klippt gräset och vi har fått hem nya vagnen och sen nu ikväll var jag och Alvin ute och gick en sväng :-)

Vad som händer i huset.

Här hemma går det sakta men säkert framåt.

I vårt sovrum har vi fått upp en garderob med skjutdörrar. Var på ikea och köpte trådbackar med stativ, så nu kan vi äntligen ha våra kläder där uppe.

Vi har även börjat röja och fixa en del i trädgården. Barnens gunga är nergrävd med betongplintar, så nu är det bara gungorna som ska på också.

Har grävt ner ett äppelträd.
Sågat ner ett hemskt träd på framsidan.
Köpt gräsklippare.

Beställt skänk och matrumsbord i ek. Skänken har vi uppe, men bordet och stolarna kommer i slutet på nästa veckan, om de nu håller leveranstiden!

Nu är det inte så mycket inne vi ska göra, men uteska vi måla och byta fönster där uppe, vilket lär ta sin lilla tid, sen ska de fixas med att lägga sten runt huset.

Massor som ska göras.
Såfort vi får tid till hösten (förhoppningsvis), så ska vi lägga golv och fixa väggarna i vardagsrum och hall. Problemet där är att hela golvet lutar åt mitten, så förmodligen kommer vi behöva flytspackla hela golvet, phuu..

Nä, nu ska jag inte sitta vid datorn längre.

Härliga vår!

Som vanligt är jag inte inne på bloggen och skriver så ofta som jag egentligen tänkt. Tiden och speciellt lusten finns inte såofta :-)

Mycket har hänt på sista tiden.
Alice
Hela 8 månader har hon hunnit bli och jag hänger inte alls med.
Kryper, ålar, sitter och ställer sig mot saker (dock främst på knä fortfarande, vilket jag är glad över).
Maten går sådär med, hon har helt plötsligt börjat ogilla gröt, så det är välling och ersättning som gäller.
1/2 burk mat vid lunchtid och lite fruktpure, men oftast tar det en evighet att få i henne det, eftersom hon spottar ut hälften från varje sked, hur lite man än tar på :-)

Sista dagarna har hon blivit väldigt mammig och ser hon att jag går iväg börjar hon tokskrika och man ser på hela henne att hon verkligen vill till mig, pluttan.

I fredags lekte hon på golvet, ställde sig mer knä mot ett minipiano och snurrade runt, slog huvudet hårt i golvet.
Först började hon gallskrika, tystnade efter en liten sliten stund och då höll hon på att tuppa av. Lyckades hålla henne vaken och efter kanske 5 minuter var hon som vanligt igen. Hade hon somnat, ja då hade det blivit en tur med ambulansen till sjukhuset..
Men hon var som vanligt sen, kräktes inte och vi kikade till henne ett par gånger under natten, men ingenting.
Nu blir det nog att köpa en tyghjälm, vi vill inte att hon slår sig så igen!

Ja det var väl lite om Alice :-)

Till Alvin då.
Snart 2,5 år.
Han pratar och visar en massa, men pratar ganska otydligt, inte alltid Martin eller jag förstår honom.
Vissa ord uttalar han mycketbättre än tidigare.
Om han vill göra något och jag säger att vi gör det senare, då säger han nu och låter jättearg ;-)
Ett himkla humör har han, men är världens goaste för det mesta.
Han har kommit på att det är jättekul att rita, har ritat mååånga fina teckningar på sista tiden!
Borrmaskiner är det han ritar säger han.
Tokig i allt som har med maskiner, gräsklippare och annat att göra.

Han har även börjat leka lite rollekar.
Han brukar leka att batteriet på hans tramptraktor är sönder och måste dytas ut. Går till leksakshyllan och hämtar ett osynligt batteri, sen går han och bankar och sätter fast batteriet på traktorn igen.


Ja det var väl lite vad som händer.






RSS 2.0