Ute i gräset

Idag har jag och Alvin varit ute på ett täcke i trädgården, jättemysigt och supervarmt, även om det var rätt kalla vindar faktiskt.










När Martin kommit hem från jobbet gick de två ut på gräsmattan, så passade jag på att packa tills vi ska iväg till sölvesborg imorgon!

Vända bilstol innan 4-års ålder.

Vi kommer helt klart att låta Alvin sitta bakåtvänt i bilen tills han är 4 år, sålänge han inte vägder över 25 kg (eftersom de bakåtvända stolarna bara går till 25 kg). Rekomendationerna säger ju att barn ska åka bakåt till minst 4 års ålder, eller 15 kg. Detta betyder alltså inte att man ska vända barnet framåt vid 15 kg, utan om barnet är 4 år och vägder under 15 kg, ska man inte vända barnet framåt.

Läser ofta trådar i forumet familjeliv, där folk vänder sina barn redan vid 2-3 års ålder och många har som argument att de inte får plats med benen. Visst om barnen är långa och har en stol som står nära ryggstödet på bilen, så tar ju fötterna i och de sitter säkerligen med böjda ben, men egentligen vad gör de?

Ett barns huvud klarar inte av en krock i framåtvänd stol förrän efter 4 års ålder, eftersom att nacken, skelettet och musklerna inte orkar hålla tillbaka huvudet, så som ett äldre barn eller vuxen gör. Ett barns huvud väger mycket mer i förhållande till sin kropp, jämnfört med en vuxen.

Måste bara påpeka att det är lag på att ha någon typ av bältesanordning upp tills barnet är 135 cm lång, det är däremot inte lag på att barnen ska sitta bakåtvänt tills 4 år, men en rekomendation som jag tycker man ska följa.

Här är en film som visar skillnaden mellan bakåtvänt och framåtvänt åkande i bilen.
http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA&NR=1


Här är lite som är läsvärt:
http://www.skyddsnatet.se/templates/Article____7942.aspx
http://www.familjeliv.se/Forum-3-101/m41745878.html
http://www.familjeliv.se/Forum-3-101/m41320692-1.html (bildtråd med bakåtvända bilstolar)

Jag tycker själv att det är helt åt skogen att ens fundera på att vända barnen framåt innan 4 års åldern. Har man en stol med kort ryggstöd så kommer förmodligen den vara urväxt på längden innan barnet fyllt 4 år, men det finns ju massa olika alternativ på stolar, även om det kostar en del.

De allra flesta stolar har en rygg som är 57 cm lång, tex britax hi-way. Sen finns det de stolarna med lite högre rygg som oftast inte passar så bra direkt efter babyskyddet. Britax multi-tech som har en rygg som är 62 cm och så är det britax two-way som är 60 cm hög i ryggen.
De flesta stolar är godkända upp till 25 kg, dock inte alla. Akta gracos gamla modeller var godkända upp till 25 kg i framsätet, men bara upp till 18 kg i baksätet. Sen finns det besafe som är godkänd upp till 18 kg.

Så det finns alltså en hel del stolar att välja mellan, och alla sitter ju inte bra i alla bilar, utan man får testa sig fram.

Sover...

Just nu ligger Alvin och sover i vår säng och har gjort sedan 1,5 timme tillbaka, det är väldigt ovanligt om han inte ligger ute i vagnen.


Mammas älskling

Martin var i köket och Alvin satt i matstolen och lekte med sina saker, då passade pappa såklart på att ta lite kort :-)


Äter kaninöra och är superglad :-)



Tisdag.

Tänkte ni skulle få se lite bilder från gårdagen:


Busunge. La honom inte så som han ligger där, han han flyttat bollen från andra sidan och sen sig själv :-)

Orkar inte riktigt vända på sig, men ligga som en banan går bra.

Efter vi varit på bvc igår åkte vi hem till mamma. Pratade lite och sen skulle mamma till jobbet och jag o Alvin skulle egentligen gått en runda om viby, men istället följde vi mamma till sjukhuset, handlade på apoteket och gick sedan vid hammarsjön tillbaka. Blev en runda på 1,5 timme, riktigt skönt var det iaf och Alvin sov gott hela tiden i vagnen.

Bvc och läkare igen...

Alvins utslag har inte blivit bättre och när jag ringde bvc igår så tyckte hon att vi skulle komma upp där idag när hon hade läkaren där.

Läkaren var väldigt tveksam till vad det kunde vara, så hon skickar en remiss till barnkliniken i kristianstad, så att de får titta på honom och säga vad de tror. Men vi ska fortfarande ge honom bara mjölkfri ersättning, men eftersom det inte är konstaterat att det är mjölkallergi, så får vi betala all ersättning själva vilket blir typ 2000 kr per månad, så vi får väl hoppas att vi får tid snart, för de pengarna hade vi kunnat göra annat för istället.
Martin ska ju förmodligen gå ner i 80% lön och jobba 4 dagar i veckan, pga att de inte ha något att göra.


Nej nu ska jag busa med min son iaf.
Men ni som läser får jätte gärna lämna någong kommentar ibland ;-)

Sitter själv..

De senaste veckorna kan Alvin sitta själv, en bra stund iaf, sen trillar han. Här är lite bilder när han sitter i vår säng:







Han har föresten börjar säga mammammmammm :-)

Söndagsmys

Idag har det fortfarande varit superväder.
Städade lite till här inne i förmiddags och hade det mysigt med min son och sambo såklart.

Kom fram till att vi skulle behöva köra plattorna med högtryckstvätt, så vi lånade Martins pappas, blev verkligen super. Ser ut som om man lagt helt nya plattor faktiskt :-) Tog rätt långt tid, men det var de helt klart värt.

Fick rabarber/jordgubbspaj av grannen, så vi åt det med glass och persikohalvor. Verkligen sommar :-)
Nu ikväll har vi inte gjort så mycket mer än lagat lite mat. Kyckling blev det.


Nej nu ska jag försöka få min son till att somna. Blev lite knasigt idag, eftersom han somnade vid 1830 och vaknade igen vid 19. I vanliga fall somnar han 19-1930. Han har iaf fått mat och lite mys och nu hoppas vi på att han är trött och vill sova.

Lördag...

Upp med tuppen pga av en liten sötnos som inte ville sova längre än 0630.
På förmiddagen blev det en hel del städning här hemma, men var färdig redan vid 1030 tror jag. Så skönt. Sen gick vi ut på baksidan i solen. Krattade lite mossa, men fy vad jobbigt det var.

Lite efter lunchtid kom Alvins farmor och hennes sambon och hälsade på. Satt på baksidan och hade det gott. De skulle vidare till tjugekull (hur det nu stavas) och ville att vi skulle följa med, men eftersom Martins kompis och flickvän skulle komma på kvällen hade det blivit lite väl stressigt.

Kvällen spenderades med Martins kompis Matte och hans tjej Jossan. Grillade och hade hur mycket mat som helst över. Grillspett med ytterfile, svamp, paprika, lök och så klyftpotatis, morötter, sallad och beanasiesås till. Så gott var det, men väldigt mättande.
Blev en relativt tidig kväll, men det var skönt faktiskt. Man märker att man bli så mycket tröttare nu när man är ute i solen.

Fredagens korvgrillning

Nu kommer ett antal inlägg om vad som hänt i helgen.


I fredags blev det korvgrillning med mammorna, verkligen superhärligt väder. Satt i bara linne från 10,30-15 ungefär, så skönt. Riktig sommar och bra sällskap :-) Jätte mysigt var det iaf och Alvin var på strålnade humör och satt själv rätt mycket. Stora killen!
Efter tivoliparken kom martin till stan och sen gick vi vid hammarsjön tillbaka till hammarslund där jag hade bilen.
Lite bilder från dagen. dock har de flesta av bilderna en rand i ovankant (kameran börjar bli lite gammal skulle jag tro):


Hela gänget

Jenny och Moa

Helena blåser såpbubblor och William försöker fånga :-)

Amanda sov så gott i sin vagn, säkert 3 timmar.

Veronika och Milo

Min lilla Alvin i stor solhatt.

Alvin, Milo och Moa leker. Ser ni att Alvin sitter helt själv? :-)

Algot och mamma Jenny

Moa, Algot, Tindra och Alvin under parasollet.

Tindra och vilmer på språng.

Hammarsjön

Hammarsjön igen...

Träffat Evelina :-)

Ingen karera med idag, så det blir inga bilder, men en uppdatering ändå!

Hade bestämt att jag och Alvin skulle åka och hälsa på Evelina. Så körde först till mamma och åt frukost och sedan vidare till Evelina vid 10. En jättefin lägenhet måste jag säga! Mycket trevligt var det. Efter en stund gick vi ner till stan och handlade lite och sen åt vi lunch på zekes, jättegott var det och tack Evelina för maten :-)
Gick tillbaks till lägeheten och så fick Alvin mat, kom på att jag glömt köpa ersättningen på apoteket, så vi gick in till stan igen. Först till name it och sedan vidare till domus. Hanna ringde och så träffade vi henne och Simon en liten stund :-)  Var länge sedan sist ju! Sen ner på apoteket och köpa ersättning och så vidare till mc donalds, där vi åt glass.
Gick tillbaka till bilen som stog vid evelinas lägenhet och sen körde jag och Alvin hem.

Satte oss på baksidan i den sköna solen och väntade på att Martin kom hem.

Det var min dag :-)

Imorgon blir det grillning i tivoliparken, ska bli skoj!

Talang 2008...

Såg på talang i fredags. Vissa är ju bara utkassa, men både jag och Martin skrattade som jag vet inte vad när denna dansen visades :-)


Lägga in film?

Någon som kan hjälpa mig hur jag lägger upp en film här i bloggen?

Onsdag...

Det går jätte bra för Alvin att äta den mjölkfria ersättningen, men han äter något mindre, utom inatt. Har sovit precis lika bra på denna mat som på nan, så det är jätte skönt :-)

Hoppas vi kommer på vad detta är om det inte är mjölken.


Idag blir det en lugn dag hemma, men massa städning, måste verkligen hinna med det idag, för sen imorgon ska jag in till kristianstad och träffa Evelina och på fredag är det grillning i tivoliparken (om det är fint väder vill säga, men det hoppas vi på).


_____________________________________________________________________________________
Nu har jag pratat med bvc och hon hade pratat med läkaren och de hade kommit fram till att vi skulle prova mjölkfritt nu fram tills måndag. räknade ut att om Alvin äter 6 flaskor på ett dygn med 200 ml så kommer vi förmodligen behöva köpa iaf 1 burk till om inte två. Måste ju köpa hem imorgon, eftersom jag tror inte att vi ska inom stan i helgen...

Mjölkfritt

Idag ringde jag till bvc igen, för att han verkar ju måttligt irriterad på klådan...
Iaf så försökte bvc sköterskan få tag på läkaren, men hon var upptagen med annan patient.
Men iaf kom vi fram till att prova mjölkfri ersättning (nutramigen) och så skulle jag ringa imorgon igen på telefontiden, så skulle hon prata med läkaren innan dess och höra om vi skulle få en remiss till sjukhuset, eller prova detta först.

Gick till apoteket i knsilinge, men såklart hade varken de eller broby någon av de två mjölkfria ersättningarna (profylac och nutramigen), så det vara bara att köra Martin till jobbet igen och bege sig till stan idag.... Mycket körande denna veckan.

Känns skönt att vi kommit så lång nu iaf :-)
Men det mjölkfria ersättningen luktar apa och Alvin verkar inte allt för glad i den, men det går ner iaf... Första flaskan blandade jag med den vanliga ersättning, men då bara skrek han. Han somnade och sen provade jag att ge honom när han sov (vi ger honom alltid en flaska innan vi går och lägger oss, så han är van vid att äta i sömnen). Men i sömnen åt han och just nu sitter han hos Martin och äter den mjölkfria och det verkar funka :-D

Hoppas hoppas nästan på att det är mjölken, för det är så jobbigt att inte veta vad det är. Hade det bara varit för prickarna, så hade det ju inte gjort något, men han verkar duktigt irriterad på dem.-

Utslagen verkar inte vilja ge med sig...

Alvins utslag är kvar och de verkar inte bli bättre. Tyckte det var lite bättre i lördags, men sen nu känns det som att de blossat upp igen... Nu har han rätt mycket under hakan och runt munnen. Han har inte fått något annat än ersättning, så jag börjar undra om det är mjölken som gör att han får dessa utslagen...

Tycker så synd om honom, han vaknar ju flera gånger på natten bara för att klia sig och så har han ju snart haft det i 1 vecka. Min stackars lilla pojke. Funderar på att ringa sjukvårdsrådgivningen för att se vad de säger. bvc går ju inte att få tag på mer än mellan 9,15-9,45, det har ju ingen telefonsvarare heller....




Helgen!

Kul rubrik va?

Iaf så består detta inlägget av vad vi gjort i helgen.

I fredags ringde jag först till bvc för att se vad de hade att säga ang utslagen, och fick då tid 0955. När jag skulle köra till BVC stog ambulasen här ute vid de andra maklägenheterna. Åter till bvc; Läkaren kollade på de och kom fram till att det med största sannolikahet någon form av matallergi. Så nu blir det ingenting mer än ersättning förrän alla prickar är borta, då ska vi börja så smått igen.

När jag kom tillbaka från bvc var fortfarande ambulansen kvar, och även en polisbil hade anlänt. De stannade i över en timme innan de bar ut någon på bår och sedan bar även polisen ut ett jaktjegvär. Jätte läskigt. Har varit rätt mycket skit nere i den marklägenheten, och så var även detta. Nu har eon stängt av elen där, så nu är det ingen som kan bo där iaf. Alltid något!

Fredagskvällen bestog av en ledsen alvin som kliade sig till sömns, men sen när han väl somnat sov han gott och vi la oss i soffan och mös :-D

Igår var det kalas hemma hos Alvins farfar, eftersom Alvins faster firade sig födelsedag. Jätte ttrevligt med massa god mat! Proppmätt blev man. Tyvärr glömde vi kameran...

Idag ville vi hitta på något, var egentligen meningen att vi skulle åka till skånes djurpark, men vädret var inte det bästa och alla var upptagna, så jag Martin och Alvin körde till wanås slott och gick en sväng där o tittade på konstverken i skogen. Tog en del bilder men med mobilen eftersom batteriet till kameran var slut. Ska ladda över bilderna senare tänkte jag!


Om en stund ska vi köra in till Kristianstad och äta pizza med mamma, pappa och så mina gamla grannar.

Nu har jag äntligen lagt över bilderna rån mobilen. Blev faktiskt riktigt förvånad att det blev så bra bilder.







Ingen rolig natt...

Natten har inte varit alls kul faktiskt.
Det hela började med att Alvin somnade i vagnen vid 1845 (brukar i vanliga fall lägga sig vid 1930), sen vaknade han ju såklart fter en halvtimme och ville upp, sen var det ju bara att glömma lägga honom vid 1930. Iaf så började han klia sig jätte mycket på prickarna, så att de blossade upp ännu mer. Han kliade även hål.

Satte på honom ett par sprumpor på händerna, så att han inte skulle riva mig själv och det blev mycket bättre, även om hn försökte, så tog det inte lika illa.
När kliandet väl lugnat sig lite försökte vi få honom att somna i vår säng, vilket tog en himla tid eftersom han skulle ju klia sig.

Sen har han vaknat säkert 20 gånger under natten. 2 av gångerna har han vaknat (även om han inte borde varit hungrig) och bara gallskrikit och varit helt otröstlig. Så när han fick mat åt han ca 80 ml varje gång, sen sov han igen. Dragit ut nappen har han gjort varenda gång han försökt klia sig i sömnen och då har han såklart blivit ledsen...
och nu sitter jag här uppe sedan 0630 med en jätte pigg bebis som bara vill busa. Men inte så mycket kliande idag som tur är.

Ska ringa bvc på telefontiden 9,15 så får vi se om vi får tid eller om vi kan åka till stan och träffa Jenny och Moa.

Glad!

Idag har vi en glad pojk här hemma och utan feber, så imorgon blir det en tur till stan :-D

Dock har han senaste veckan fått massa utslag i ansiktet. Bvc vinste inte vad det kunde vara, men trodde inte på allergi. Eventeullt att det var eksem, men vi skulle inte göra något åt de i nuläget.
Såhär såg han ut imorse:



Helt prickig och röd.


Så såg han ut för en liten stund sedan. Tror dock att det är allergi. Utslagen kom nämligen när vi började med päronpure, slutade med päronpuren och det blev bättre och nu igår och imorse fick han mango/äpple, så förmodligen tål han inte päron och äpple. Jag tål inte heller de, inte rått iaf, så det är kanske inte så konstigt om han inte tål det.

En febrig och gnällig Alvin...

Min lilla plutt var hur pigg som helst igår, ingen feber eller något sånt, lite gnällig, speciellt vid maten.
Åt nästan en hel portion gröt med lite fruktpure och 60 ml ersättning vid 1830, sen åt han 200 ml igen innan vi la oss vid 22.
Vaknade 6 imorse, när Martins klocka ringde och konstaterade att Alvin sovit hela natten. Underbart!
Martin fixade mat till honom, eftersom han vaknade samtidigt som oss.
Åt 100 ml bara, men var varm som en tok, så upp och ta febern och mycket riktigt hade han feber 38,4.

Så idag får det bli en mys och städdag här hemma istället.
Rätt mycket gnälligare än han brukar, så han fick en alvedon och ligger just nu i vagnen. Gnällde rätt mycket typ var 5:e minut innan han somnat riktigt, men nu sover han så gott!


Tisdag och 5 månader

Idag blir vår lilla älskling 5 månader, helt galet vad tiden rusar iväg!
Martin är hemma idag, komledigt. Så skönt!
Idag är jag mycket bättre, ingen feber, men känner mig lite hängig och hostig, men ganska bra tycker jag :-)

Snart ska vi till bvc och Alvin ska få sina sprutor, så får vi väl se hur det går!

__________________________________________________________________________

Det gick jätte bra med Alvins sprutor på bvc, men klart att han blev ledsen, men med nappen blev det bra :-)
Vägde 6520 g och var 68,5 cm lång. Inte konstigt att bodysarna börjar bli lite korta.



Alvin somnade på sne i vår säng 20 minuter innan vi skulle åka till bvc, men han blev inte för arg är vi väckte honom som tur var :-)



När vi kom hem från bvc sov Alvin, så ner med honom i vagnen. Toppen med myggnätet i sufletten måste jag säga!
Jag tog en vi föräldratidning och satte mig i en stol bredvid, så skönt!

Ingen feber eller så än, bara lite gnäll. Får hoppas att han inte har någon feber imorgon heller, för isåfall ska vi till tivoliparken och träffa en massa mammor.

Påskhelg och sjuk.

Påskhelgen har varit jättemysig. Vi var i mina föräldrars sommarstugan mellan lördag och söndag. Underbart väder på lördagen. Satt ute nästan hela dagen.I söndags firade vi min mamma, med jätte god mat. Skulle egentligen sovit över tills idag, men jag kände mig inte alls bra, så vi åkte hem.

När vi väl kom hem ade jag över 39 graders feber. Bara att hoppa ner i sängen och låta Martin ta han om Alvin. Tog en ipren när jag vaknade imorse, sen mådde jag rätt bra. Tom hunnit fixa tvätten och vara med Alvin.
Nu mår jag inte så kasst, även fast iprenen slutat verka för ett bra tag sedan, så vi får väl se. Lite jobbigt att man knappt orkar lyfta Alvin.

Imorgon kommer förmodligen Martin vara hemma, iaf om jag varit så som idag. Sen blir det till bvc på 5-månaders kontroll, och antagligen spruta, får se om hon vill ge honom den nu när jag är sjuk.

Nu ska jag hänga upp tvätten, sen så och lägga mig en stund tänkte jag.

Resten av helgen.

Idag är det lördag. Är tänkt att vi ska åka till mammas och pappas stuga, eftersom vi ska dit och fira mamma imorgon. Är ju så fint väder, så då är det himla mysigt att vara där. Så förhoppningsvis åker vi idag och stannar till imorgon eller måndag, får se vad vi känner för.

Påskmiddag Lejonbacken

Igår på långfredagen var det dax för den årliga påskmiddagen hos Martins kusiner på Lejonbacken i Broby. Denna gången var vi en person mer, nämligen Alvin.

När vi kom dit var där som tur var inte så många som kommit, tycker det är bäst att slippa gå runt att hälsa på en massa, bättre att de kommer till en och hälsar istället. Alla skulle såklart hälsa på Alvin och ta ner huvudena i vagnen, men det gick superbra. Inte en enda ledsen min för att han blev blyg, så det börjar nog vända för denna gången iaf.

Blev bjudna på jättegod mat, som vanligt. Alvin passade in jätte bra med att somna i vagnen medans vi åt. Lagom till vi var klara vaknade han. Sen var det matdax för Alvin också.
Det blev även en tipsrunda, som det brukar vara. Alvin somnade såklrt i vagnen igen efter en stunds promenad. Jätte fint väder,så gick vi ner till dammen där rundan skulle börja. Vid dammen var det äckligt mycket grodor.





Hälsade även på deras highland cattle på vägen.






Martin och kusinen Viktor

Alvin sov så gott i vagnen även när vi kom tillbaka från tipsrundan.

Efter tipsrundan fortsatte Alvin att sova, så vi fikade och satt och pratade. När Alvin när vaknade satt han i vårt knä medan alla pratade och busade, vilket Alvin inte alls verkade ha något emot.




Hundarna myran och Ester


Martin och systern Marlene.

Vi åkte hem på kvällen nöjda och mätta. Väl hemma kom Martins kompisar hit med fika, men kvällen blev inte så lång eftersom jossan som var med skulle upp och jobba vid 7.

Jenny och Moa


Var meningen att jag skulle åkt till stan på mammaträff i torsdags, men eftersom vi varit på väla dagen innan stannade vi hemma. Istället kom Jenny och Moa hit och som vanligt var det supertrevligt. Här kommer lite bilder från dagen:




Superbra väder och bra sällskap :)




Väla!

Idag blev det en tidig morgon, men en hel timme tidigare än vad vi egentligen tänkt, eftersom vi vaknade vid lite över 6 av åska. Alvin sov som en stock fram till lite efter 7, så vi låg kvar i sängen iaf.

Vid 830 kom min kära bror hit, sen var det bara att sätta oss i bilen, mot Knislinge där vi skulle hämta Marlene, martins syster, sen var det raka spåret till Helsingborg.
Alvin var jätte duktig i bilen trots att han bara sov kanske i 45 minuter, märks att han börjar bli större, eftersom innan sov han alltid när man körde i bilen.

Väl på väla blev det en del handlade.

Tunika till mig från bikbok 199 :-


2 kjolar från vero moda, 129 kr strycket


En pyjamas från hm 79 kr och en bodysuit frånm lindex för 80 :-

Tag 3 betala för 2 på lindex. 120 :- Köpte inte plyschbyxorna, utan stjärnbyxor fast i bomull :-)


och så till sist linne och halvlånga byxor från hm 149 :-
Alla kläderna till Alvin blev i strl 74, vilket han kan använda om inte alls så långt tid.

Det var dagens fynd de, sen blev det även 2 leksaker till Alvin på toysaraus (stavning?), från bellino.

Blev en jätte bra dag och Alvin skötte sig utmärkt, även om han på slutet började bli lite rastlös.



Nu har vi nästan hunnit plocka upp allting och imorgon kommer Jenny och Moa hit.
Skulle egentligen till stan, men känner att jag inte riktigt orkar köra in där.

Nej nu ska jag förhoppningsvis hinna lägga upp lite saker på tradera och sen plocka undan här hemma tror jag!

Väla imorgon!

Imorgon bär det av till Väla i Helsingborg. Tänkte även gå inom ikea och den leksaksaffären som ligger där, toysarus eller något sånt heter den.

Min bror och Martins syster ska också med, så det blir full bil.
Det ska bli jätte skoj! Ska se om jag hittar några vårkläder till mig själv och något till Alvin tänkte jag.
Hoppas inte det finns för mycket fint bara :-)

Vagnar...

Har två vagnar: en brio komib 08 och en urban jungle 08
Urban junglen har jag bara använt här hemma, eftersom den bara är framåtvänd, så det dröjer nog ett tag tills den får åka med till stan.
Hade tänkt ha sittdelen till brion, men då måste man ju använda selen och till 08:ornas modell är den lös, sitter alltså bara fast vid sidorna. Detta gör att Alvin glider ner när inte åkpåsen är i och sen är det ett plastspänne som hamnar precis på hans ryggrad.
Har tittat lite på blocket innan efter en emmaljunga city cross, men inte hittat någon nära.

Igår kollade jag på blocket och då fanns det en i färgen grey/apple, superfin. Var dock liggdel och skötväska till men det behöver ju inte jag. Iaf så åkte jag och kollade på den i förmiddags och nu står den här hemma i hallen. Alvin verkar toppennöjd och jag också :-D

Eftersom vi knappt behöver liggdelen till citycrossen, så ligger den tillsammans med skötväskan ute på blocket och även brion. Så får vi hoppas att någon nappar snart, för det känns lite väl mycket med 3 vagnar här inne, tur att Alvin inte behöver sitt rum ännu.

Äntligen!

Äntligen har jag lite tid över att skriva här :-) Denna helgen har verkligen varit fullproppad med saker att göra, men har inte alls många bilder, tråkigt nog.

I fredags fyllde mamma 51 och då åkte vi dit efter Martin slutat. Hela bilen var verkligen proppfull med saker, tur att vi inte hade den gamla bilen, det hade inte gått. Fikade lite när vi kom dit, sen kom grannarna in och vi beställde kinamat, så himla gott och trevligt var det också!

Vi bestämde oss för att sova över där, eftersom vi ändå skulle till stan igen på lördagen. Fick en resesäng av mamma och pappa, den var verkligen toppen. Trodde inte att Alvin skulle sova så bra som han gjorde. Somnade vid 20-20,30 och sov som en stock fram tills vi la oss vid 23,30 tror jag. Vaknade kanske en 6 gånger och skulle ha nappen, sen 0430 var det mat, sen sov han vidare till 07 hos mig, då var det dax att gå upp.


Alvin ligger utmattad i resesängen (men detta är dock på dagen).

På lördagen blev det en god frukost med frallor, alltid lika gott :-)
Sen lämnade vi kvar alvin hos mamma (eftersom han sov) och så körde vi till maxi, där vi handlade, sen körde vi vidare till babyproffsen. Där skulle vi köpa ett myggnät, bumperbar (båge) till urban junglevagnen och så solparasoll. Men det blev dock bara bumperbaren och myggnätet, eftersom de inte hade fått in några svarta parasoll ännu.

När vi väl kom tillbaka tog jag med mig Alvin i vangnen och gick upp till stallet, där sara (grannen) red. Som tur var de ute så jag kunde titta lite. Sen blev det att promenera tillbaks till huset och äta lunch.
När vi väl var där kom även den andra grannen Marie och frågade om vi ville ha en tripp trapp stol, och självklart, det är super ju. Dock var där ingen båge till, så vi får se om vi köper en båge eller om vi väntar och använda den tills han bli lite större.

Blev en promenad till sen, med Sara och Martin. Himla härligt väder var det!

På kvällen var det dax för mammafest :-D
Träffades vid 18 hemma hos Veronika, där det blev tacos, lite dricka och singstar.
Superkul hade nog vi allihopa. Sen gick vissa ut, men jag åkte hem. Martin satt nämligen och väntade på mig hemma hos mamma och pappa, eftersom vi skulle köra hem.
Men verkligen en supertrevlig kväll med massa skratt!
Tack tjejer. Hade tyvärr inte kameran med mig, men alla andra tog en massa bilder, så hoppas jag får lite bilder av Jenny sen :-D

Idag var det en lite sliten förmiddag, men inte så farligt. Städade undan lite och tvättade och fick även babyskyddet såld, så nu är det en sak mindre här hemma.
I eftermiddags kom Alvins farmor med familj och även det blev jätte bra! Alvin var på toppenhumör och var inte alls blyg.  Alvin skrattade och fick vara modell för farmors fotande. Marlene ville gärna komma hit snart igen och inte mig emot :-D



Veckan som kommer är fullproppad den också, efterom Martin är ledig. Imorgon måste vi städa här hemma, tisdag är det banken för att fixa med sparande till Alvin och prata lite sparande till oss. Onsdag blir det förmodligen väla tillsammans med Martins syster, Martin och Alvin. Torsdagen bjuder på fika med mammorna och fredagen blir det släktmiddag hos Martins kusiner!


Nu ska jag ge mig på att börja fixa med Alvins album, så får vi se vart det leder. Hejhopp!

Underbart väder!

Så himla skönt när det är så varmt ute. Här hemma var 15 grader i skuggan och 24 på baksidan i solen.

Men imorse var det ganska så kallt, så Alvin fick sitta i åkpåsen.
Jag och Alvin gick ut en runda redan vid 10, sen sov han kvar där ute.


Jag passade på att plocka undan lite undertiden som Alvin sov och började även göra köttsoppa.

Annars har dagen gått åt till att vara ute i solen.

Nu ikväll har Alvins faster Marlene varit här :-) Alvin tyckte nog det var riktigt mysigt att ligga i famnen.

Alvin är nästan helt bra nu, lite hosta kvar men inte alls så farligt, så imorgon kör jag Martin till jobbet vid halv 7, så ska jag och Alvin in till stan och träffa Jenny, moa och så några till! Ska bli jätte skoj att komma iväg lite, även om det inte blir någon sovmorgon precis :-)


RSS 2.0