Alice pratar heeeela tiden.

Alice utveckling går i en rasande fart, främst när de gäller språket.
Måste erkänna att det är lite kul med ett barn som inte är sen med språkutvecklingen!
Hon säger vissa 3 ords meningar bla titta dä mamma.
Alvins pratande går också väldigt fort framåt nu, pratar mest hela tiden och dessutom förstår man de mesta han säger, och inte bara vi här hemma.
Idag bad jag honom säga farmor och ja de gick ju utmärkt! Även farfar (som innan varit kaakaa), men nu lät de verkligen fafa istället!
Likaså morfar, så nu är de bara öva öva och öva, så att han kommer ur de gamla orden :-)
Är så glad över mina fina barn!

Alvin har slutat med nappen :-)

I tisdags förra veckan somnade Alvin i soffan, när han sov tog jag ut nappen utan han märkte det och när han vaknade så sa jag till honom att han ju sovit utan napp och var en stor kille. Frågade honom om man ville sova utan napp på natten också och jo visst ville han det, om han fick cars-bärgaren till sin flexi trax bilbana och de hade vi ju lovat att han skulle få när han slutade med nappen!
Inte ett ljud från honom på kvällen, dock extremt orolig och somnade inte förrän vi la oss. På 3:dje dagen frågade han efter nappen på dagen när han var jättetrött, men när jag väl berättade vad som gällde så var de inte mer med det! Känns superskönt!
Efter 4:de kvällen, så har läggningen gått precis som vanligt, han somnar själv, i vår säng och sover gott hela natten. Jag är väldigt förvånad att de gått så himla bra! Han har verkligen varit fast vid sin napp tidigare, men inte nu längre :-)
Sen som jag sa innan, så lovade vi honom bägaren. Problemet var dock att flexi trax bara säljs på toys r us och br. Br i stan hade inte den inne och br på nätet hade inte den inne. Inte heller någon br/toys r us butik i typ hela skåne. Närmsta var nog halmstad. Alvin skulle ju få bärgaren, som han så gärna ville ha, såklart!
Frågade runt på facebook och fick tag på caroline, som jag aldrig träffat, men som jag har haft kontakt med via familjeliv och facebook sedan i början jag var gravid med Alvin. Hon skulle till hennes br och de hade den inne. Så hon köpte den och skickade till oss, Alvin blev överlycklig och vi likaså! Tack för hjälpen igen Caroline!
Dagis går också jättebra! Började i onsdags igen, efter en lååång julledighet och lämningen var precis som vanligt! Imorse var han dock lite sur men inga ledsna miner eller sådär. Så på måndag ska Alvin gå 09,30-12,30 och testa på att äta där igen! Så får vi se hur det går, men han är ju mycket tryggare där nu än vad han varit innan. Numera ser han ju inte ens bekymrad ut när man vinkar i fönstret och hinner inte vinka klart förrän han börjar leka! Så allting känns jättebra med dagis!
Nu sover förhoppningsvis båda barnen, Alvin var trött efter dagis men numera får han inte sova på dagen, kvällen blir kaos då nämligen!

RSS 2.0