Snart födelsedagar.

Snart fyller både jag och Alvin år! Jag den 6 november och sen Alvin den 14 November!

Har funderat jättemycket på vad vi önskar oss, eller Alvin rättare sagt.
Jag vet att jag bara önskar mig pengar eller presentkort på ikea, vill ju köpa en hel del möbler och inredningsprylar, så det lär väl gå en del pengar där och då känns det bättre att önska sig pengar eller presentkort på ikea och köpa saker man verkligen vill ha, svårt att önska sig hela möbler liksom!

Har jag ju pratat om länge att Alvin ska få spis, med tillbehör, men jag vet faktiskt inte om jag börja känna att spis känns lite onödigt. Däremot så ska han av oss få ett sett med tallrikar, bestik, muggar och tror även där var lite grytor, så att han kan lagat mat, sen en verktygslåda och en borrmaskin. Ska köpa något mer till honom, men inte kommit fram till vad ännu. I julklapp har vi funderat om ifall vi inte skulle ta och köpa ett barnbord och 2 stolar, så att han har någonstans att sitta med sina saker, nu när vi flyttar till huset har vi ju plats :-)

Lite saker som Alvin önskar sig:
Bilar (han tycket det är superkul med såna "riktiga" bilar som man kan öppna dörrarna på)
Bondgård
Städsett hade han tyckt var superkul (typ sånt med golvmopp: http://www.hikmet.se/Product.aspx?pk_prodid=7560&History=1574|1766)

Det var sånt som jag kunde komma på just nu. Film är ju också poppis, drömmarnas trädgård älskar han (har den som heter letar efter varandra), likså telletubbies (har stora och små djur, samt stor kram).


Ja det var sålångt :-)

Andys :-)

Dagen började vid 06,30, då mitt alarm på mobilen ringde. Förengångs skull var inte Alvin vaken vid den tiden, typiskt när man själv måste gå upp för att vi skulle iväg!

Först åkte vi hem till mamma och åt nybakta frallor, mums! Alvin lekte lite med alla bilarna som de tagit ner sedan min bror var liten, han tyckte verkligen det var intressant att "gräva" i lådan och dra fram alla bilar, tokpojken!

Sen när klockan började närma sig 09,30 tog vi på oss och barnen och packade in oss i bilen och körde mot Andys.
Fick dra med oss alla saker, utom vagnen till borden där inne, stod lappar om att det varit mycket stölder i kapprummet på sista tiden, skittråkigt, så det var en hel hög med saker som skulle med in på leklandet.

Väl inne så klättrar Martin och Alvin upp på klätterställningen och Alvin skulle åka rutschkana. Martin tänkte inte alls på att den går faktiskt riktigt fort och man får fruktansvärda stötar, så Alvin skulle åka ner för den själv (det kan han ju oftast nuförtiden) och släpper honom precis när jag säger till att han itne ska åka själv. Såklart får han både stötar och blir rädd, jätteledsen blev han, sen ville han inte åka mer rutchkana. Efter detta var han väldigt tyst och extremt försiktig ett bra tag och ville gärna vara hos mig. En lite ledsen Alvin:

Det släppte som tur var sen när Moa kom och busade.

De sprang rundor och tyckte det var superkul att jaga varandra, speceillt Alvin var väldigt nyfiken på Moa, inte så konstigt med tanke på att det inte direkt blivit att vi träffat några andra barn nu på ett tag :-) hehe jättegulligt, Moa brydde sig inte om honom alls från början, men sen när Alvin var med på att spring åt vars ett håll och mötas, då skrattade båda två, härligt!


Alice var så nöjd under hela besöket på Andys, hon låg gott och mös i Jennys famn och Jenny verkade inte heller ha något emot det ;-)


I bilen till mormor (min mamma) somnade Alvin efter typ 100 meter eller något, han var trött :-) Lämnade av båda barnen hos mormor, sedan åkte jag och Martin, för att handla en del till huset!

Blev tapeter till resten av sovrummet (hade egentligen tänkt måla, men kom fram till att vi likabra kunde ha tapeter), köpte faktiskt på rusta, för 169 kr/rullen och så var det 25% rabatt på alla tapeter, så lite över 100 kr rullen, bra pris, får väl se ifall tapeterna är lika bra :-)
Sen blev det inom babyaffärerna för att kolla på grind till att ha runt kaminen, men de var slut överallt. Fanns 2 olika, en från babydan för 1500 kr ungefär (3 m lång) och sen en rån babyproffsens egna för 1200 kr, tror den var typ 3,8 meter eller något!
Så det blir nog babyproffsens egna, den skulle komma in tills nästa fredag, så jag får ta och köra in för att köpa den då!

Sen blev det en tur till färgaffären, happy homes, microlite till snedväggarna (som vi ska måla vitt som taket), lim till både tapet och microlite och så färg till trappan, fick faktiskt jättebra rabatt där, supersnällt och de är riktigt trevliga och hjälpsamma!

Innan vi körde för att hämta barnen igen handlade vi på maxi, skönt att få de också gjort!
Nu är Martin i huset och jag har nyss kollat på idol.
Trappan är helt färdigslipad och nu håller Martin på att tvätta med amoniak, får väl se när han kommer hem igen!


Bus på Andys

Idag blir det bus på Andys med min fina familj och Jenny med Moa :-)

Underbar natt :-)

Igår var Alice väldigt gnällig och inte speciellt nöjd, ville inte alls ligga själv. Ganska jobbigt faktiskt, men gick ändå hyffsat bra och jag lyckades packa ner lite kläder som vi inte använder :-)

När Martin vaknade vid 14, så tog han Alvin och körde till gammelfarmor och plockade lite äpplen, sen var de ute en stund här hemma. Alice sov faktiskt hela 10 minuter under tiden de var iväg, så jag passade på att plocka undan i köket. När de väl kom hem igen tog jag bilen och körde till huset. Slipade klart såmycket jag kunde på trappan, så nu är det bara ytterst ytterst lite slipjobb kvar på trappan, som jag hoppas Martin tar idag. Sen ska trappan tvättas och spackas och de måste verkligen börjas på nu, eftersom trappan sen ska målas i några lager.

Igårkväll hade Alice jättesvårt att somna, låg och var ledsen och inte alls nöjd. Tittade i hennes munn och det ser ut som 2 vita sträck i underkäken och hon är väldigt hård där, men hoppas inte det är tänder pågång redan, hon har även hittat sina händer och har dem i munnen hela tiden. Vet att jag trodde Alvin också hade tänder pågång tidigt, så det är säkerligen inte tänderna som spökar hos Alice.

Nu sitter Alvin vid tv:n, Alice sover och jag sitter här en stund! Ganska skönt!
Sen är Martin ledig fram tills måndag morgon, så imorgon ska vi till Andys och busa med Jenny och Moa. Ska verkligen bli superkul, vet inte hur länge sedan vi träffade dom sist :-)
Alvin kommer verkligen tycka att det är kul att träffa Moa igen!

Sen ska vi handla färg och så till trappan också!
Hade egentligen tänkt lägga upp lite bilder, men sitter vid Martins dator, så jag har inte tillgång till mina bilder här, får bli en annan gång, Martin sover ju i rummet där min dator är!

Måndag

Martin jobbar natt, så han körde för ett tag sedan till jobbet. Kommer kännas väldigt konstigt att sova själv med barnen, men det ska nog gå bra. Alvin har dock börjat vakna runt 04-04,30 och vill ha välling och hoppar över till vår säng, men för det mesta strular han inte, utan somnar om.

Han har ju inte ätit på natten sedan han var 1 år, men han visar verkligen att han är hungrig, så han får en flaska välling då, sen somnar han om. Hade han inte varit så förbaskat smal så hade han inte börjat få välling igen på natten, men nu får det vara så ett tag. Ska bli intressant att se hur mycket han gått upp tills på fredag, han ska nämligen följa med på Alice läkarbesök, pga hans vikt! Så jag hoppas vi väger han då också, kan ju vara intressant att se ifall oljan i vällingen och grädden i maten gjort någon nytta!


Imorgon hoppas jag på att få hem en katvig heldress och en molobody till Alice som jag köpt via köp/sälj på facebook, superbra!


Nu måste jag hoppa i säng, annars orkar jag aldrig upp med Alvin imorgon när han vill upp vid 6 eller när det nu är! Martin måste ju sova fram till 14 eller något sånt, så det ska bli intressant att se hurbra Alvin kan låta bli att dra i dörren till sovrummet.. Som tur är kan han inte öppna dörren själv, eftersom vi vänt handtaget uppåt!

Nattinatti.

Här kommer 2 bilder på de små




Lördag.

Lördag, men känns som vilken annan dag som helst.
Martin är i huset, Alvin sover och Alice ligger i babygymmet.
Vid 14 börjar Martin jobba.

Längtar så extrem mycket nu tills att vi ska flytta till huset, mindre än en månad kvar nu, så nu gäller det att sätta fart. Har en hel del kvar på trappan, men inte jättemycket slipning kvar, sen är det spackling och slipning av spackel och målningen.
Tills 12 oktober måste trappan iaf vara spacklad och färdigslipad och dörren till vårt sovrum måste vara uppe, då ska nämligen jag och mamma börja städa och det är ingen ide om det blir massa slipdamm överallt.
Sen får vi se ifall vårt sovrum hinner bli klart, men misstänker att vi alla får tränga in oss i Alice rum tills att de är klart, men det funkar ju det också och Alvin får sova på sitt rum.

Nog om huset.

Ikväll kommer kanske mamma och pappa inom en runda och imorgon kommer Martins mamma och sambo!

Nu ska jag återgå till andra saker!

Barnen har världens klantpappa :-)

Jag åkte till huset redan 8 imorse, precis efter att Martin gått upp. Tänkte passa på att slipa trappan (eller spaljen rättare sagt), så jag var där fram till 12 innan jag kom hem.

När jag kommer hem så var faktiskt tvätten vikt som jag bad honom göra och plocka i köket, men båda barnen har pyjamasar på sig (men nya blöjor såklart). Haha, ja vad säger man? Ska man behöva säga till honom att han ska ta på barnen vanliga kläder på morgonen? :-)

Jaja nu sedan 2 timmar tillbaka har de vanliga kläder. Martin har åkt till jobbet och Alvin har nyss vaknat från middagsvilan!

Nu ska vi busa!

Brr kallt!

När vi gick upp imorse vid 06, så var det knappt 2 grader ute, skitkallt rent ut sagt! Bestämde mig iaf att vi skulle ut och gå, för det såg faktiskt ut att bli ganska fint väder, vilket jag faktiskt hade rätt i.

Åt frukost, tog på barnen, bytte blöjor, matade Alice och tog på mig själv, sen packade jag ihop termos, flaska och pulver ifall Alice helt plötsligt skulle bli tokhungrig, man vet aldrig sånt med den lilla tjejen nämligen!
Sen fixa vagnen, la lammskinnet i liggdelen och åkpåsen till Alvin i sittdelen, så han behövde bara en fleece och mössa, sen satt han varmt och gott därunder!

Tog på ytterkläderna på båda och sen gick vi ut, tar sin lilla tid att ta sig ut när man ska fixa allt först och båda ska vara mätta, nya blöjor och sådär, men vid 9 kom vi ut! Alvin tyckte det var riktigt kul att sitta i vagnen förengångs skull, det var ju 2 traktorer på åkern bredvid där vi gick. Fast luktade gott gjorde det definitivt inte, de höll på att sprida ut skit nämligen! Urk.

Blev 45 minuters promenad, med barn och vagn på nästan 40 kg totalt, jobbigt, men bra mation var det allt!
Var ute en stund sen när vi kom hem, så att Alvin fick busa lite och inte bara sitta i vagnen där ute!

Nu har vi precis ätit lunch, Alice sover (men vaknar nog strax för mat) och Alvin har jag nyss lagt i hans säng.





Sen en bild å lillskruttan som ler.

Älskade barn...

Alvin supertrött, sitter i sin stol och kollar på tv. Han vägrade ta av sig mössan :-)


Älskade lillpluttan som vi nu bestämt hela namnet på. Alice Evelina Erlandsson.


Tisdag

Igår var som sagt mamma här och passade barnen. Det hade gått superbra, så skönt det iaf, annars hade det ju bara varit lätt för mig att köra hem om det skulle vara så. Vi var nog i huset mellan 10 och 17 ungefär, så det tar sin lilla tid att göra det klart!

Vi hann med en hel del. Började ute i vedförrådet och rensa de, massa skit som de lämnat kvar där, cyklar, kartong med porslin, massa sågspån och en hel del ved. Nu är där tomt, eller ja veden som var kvar ligger ju där, men annars är det tomt. Så nu är det bara för oss att fixa massa ved också!

När jag inte kunde hjälpa Martin med mer där ute, så gick jag och började slipa trappan. Slipade hela trappan ner till källaren också, så nu är det bara de som vi ska ta längst in i hörnor och så, men det går ganska fort. Sen är själva trapporna klara, så det är under trappan upp till övervåningen, spaljen vid sidan och grinarna kvar som ska slipas, härligt att inte ha såmycket kvar, sår nog försöka ha trappan helt färdigslipad tills början på nästa vecka, så att vi kan börja tvätta av den, spacka och sen måla.

Känns skitbra att vi kommit så långt nu!


Martin har nästan precis kört iväg till huset, antisimex ska komma och göra en besiktning, får den tack vare villaförsäkringen! Sen ska han nog fortsätta jobba där!
Stackaren jobbar imorgon igen, bara 2 dagars ledighet igår och idag, sen ska han på och jobba 7-dagars vecka igen (men som tur är inte några 12-timmars pass).
Nu är det ju verkligen fullt ös Martins lediga tid och det känns för Martin kan jag tänka mig. Kan ju själv tänka mig hur det skulle vara att knappt träffa barnen något liksom, fast jag försöker ta det jag kan i huset så att han kan vara med de små lite! Du är bäst som orkar kämpa på så!!!!

När vi väl flyttat till huset blir det lite lugnare, då blir det inte massor med jobb på ett bra tag, utan vi ska ta det lugnt och ha lite kalas och sådär innan det blir någon mer renovering!

Idag ska jag och barnen ut och gå en sväng, ifall regnet inte öser ner. Jag vill ner några kilo, så att jag väger som innan graviditeterna hade jag tänkt! Fast då bör jag sluta äta snask också, hmm vi får väl se hur det går!
Sen när vi väl flyttat in i huset så ska jag minsann försöka stå lite på crosstrainern, det står ju i k'ällaren där just nu!

Nej nu ska jag inte sitta här mer, har tvätt som ska in i maskinen!

Söndag, men känns som fredag :-)

Idag är det söndag, men känns verkligen som fredag, med tanke på att Martin kommer hem om 2 timmar, sen ledig i 2 dagar. Helt underbart att få lite tid ihopa.

Idag har jag och barnen faktiskt inte gått utanför dörren, lite smått dåligt samvete, får nog ta med Alvin ut en stund sen när Martin kommer hem. Men istället har jag tagit massa foton på kläder som ska ut på tradera och även plockat här hemma.
Idag har tradera gratis osåltavgift, vilket innebär att jag ska lägga ut auktioner till de priset jag verkligen vill ha för sakerna, sen får vi se om jag får det sålt eller inte, men oavsett vilket, så kostar inte auktionerna något ifall de inte blir sålda, annars brukar de bli några kronor ifall man har högt utropspris.

Ikväll blir det hämtmat.

Imorgon kommer mamma hit och passar barnen och så ska vi till huset och röja i vedförrådet, sen får vi se ifall det även hinns med lite trappslipning, det beror ju på hur mamma har det hemma med de 2 små!

Igår var Martins pappa i huset och grejade en massa och idag har min pappa och Martins pappa hjälps åt lite, så det ska bli väldigt intressant att åka dit och kika imorgon! Är väldigt tacksamma för all hjälp vi får, annars hade vi ALDRIG fått det färdigt i tid! Är skyldiga Martins pappa en 3-rätters middag på rose garden eller något sen ;-) Stort tack för all hjälp vi får, både med byggning, eldragning och allt annat och sen tack till mamma och pappa som gärna hjälper till med gräsklippning och passar barnen, så att vi kan vara i huset!

Nu ska jag röja undan lite till, äta kvällsmat, slänga in en maskin tvätt och även vika lite tvätt tror jag, sen är det mys och kanske gå ut senare :-)

Alice 6 veckor

Inatt 03,40 blir Alice 6 hela veckor. Herregud såfort tiden går! Nummer 2 på blöjorna börjar bli tajta kring benen, har några kvar i den strl, sen blir det byta till nummer 3, kläder i storlek 56 (bodysar) är försmå och undanlagda och ja, hon växer så det knakar helt enkelt.

Tiden går FÖR fort, jag vill ha en liten bebis ett tag till, hehe. Men det är himla roligt att se hur hon utveckas och varje gång man pratar med henne så får man världens smajl, så sött!



Imorgon är det stan som gäller, så nu hoppas jag att Alice vill ligga lite själv, så att jag kan packa, eftersom vi ska köra tidigt! Hade verkligen velat in till Andys med Alvin, men dit med båda barnen själv, nej det får nog vara så! Får bli en annan gång när Martin är ledig och kan följa med helt enkelt!

Framtiden

Jag älskar livet hemma med mina 2 små! Trivs som fisken i vattnet vill jag lova! Är så himla glad att vi har möjligheten att ta sålite föräldrapenning och istället får barnen vara hemma i ungefär 2 år. Alvin hade ju kunnat vara hemma längre, men känner att han behöver komma ut och träffa lite barn, så om vi får plats i knislinge, på förskolan nära huset, så börjar han där i januari.

Visst pengamässigt hade jag kunnat ta ut föräldrapenning hela veckan, men känner att det inte är alls värt att jag tar såpass mycket mer föräldrapenning och inte får ut såmycket mer pengar mässigt ändå, när vi klarar oss gott och väl så som vi har det nu! Skulle inte vilja ha ungefär 2000 kr mer i plånboken varje månad och sedan låta barnen börja på dagis när de precis fyllt 1 år och knappt ha några dagar kvar att använda på lov osv senare.

Om jag räknat rätt så komemr vi ha ungefär 100 föräldrapenningsdagar kvar för varje barn sen när de börjar förskolan. Alvin har vi 98 dagar kvar för (och han har vi inte tänkt ta fler dagar för nu) och Alice har vi alla dagar kvar än sålänge.

Vi får väl se vad jag kommer fram till!

torsdag

Sitter just nu och funderar på ifall jag inte borde gå och lägga mig. Martin är fortfarande på jobbet, men han borde vara hemma vilken minut som helst!

Imorgon är det fredag och sen helg, även om det inte riktigt kommer kännas som helg, eftersom Martin jobbar 12-timmars pass både lördag och söndag!
På lördag kör vi Martin till jobbet, sen kör vi mot stan. Äter frallor hos mamma och pappa, sedan kör jag och Alvin till stan och kikar på vantar till honom, det dröjer nog inte superlänge tills det är dax för de att börja användas, är ju riktigt kyligt om förmiddagarna och faktiskt ibland även mitt på dagen!
Alice får vara hos sin mormor undertiden, blir nog bäst så och då får jag lite tid själv med Alvin, kanske man skulle ta bussen till stan, Alvin hade säkert tyckt det var kul!


Idag har det inte hänt sådär jättemycket. Mamma har varit här och Martin har varit i huset i förmiddags, sen jobbat. Jag har passat på att städa och vika tvätt medan mamma och Alvin busat och Alice sovit!

Sen har jag även hunnit med att boka tid till Alice dop, så den 28 November i knislinge kyrka döps vår lilla prinsessa!
Känns som att varje helg fram tills efter dopet är fullspäckat.

Antingen jobbar Martin eller så är det kalas eller flytt.


Den 23 oktober blir det flytt till huset iaf, den 14 november på Alvins födelsedag blir det kalas och sen då dopet den 28. Helgerna därimellan jobbar Martin har jag för mig!


Har inte planerat såmycket för Alvins kalas än, men den 14 november blir det och någongång runt 14,30-15, eftersom Martin jobbar natt både natten före och natten mellan söndag-måndag, så att han måste sova först, men det blir nog bra :-)

Nu ska jag se om jag får i Alice lite mat, sen ska jag skriva ner allt som vi kan packa nu inför flytten, så får vi se, känns som man behöver ta en hel del och packa, man hinner ju inte allt sen precis dagen innan flytten!

Älskade familj!

Min älskade familj är mitt allt! Jag är verkligen så himla nöjd med allt just nu!
Har 2 fina och underbara barn och världens bästa sambo.

Jag får vara hemma och tillbringa dagarna tillsammans med de 2 små, vilket är helt underbart. Visst finns det vissa stunder som man inte alls gillar, men sånt är ju livet.
Det enda som känns lite "lustigt" är att Martin knappt träffar oss, men sen när vi väl flyttat till huset, så slipper han åka iväg varje ledig stund och då har vi dessutom ett bra hus att bo i och slipper trampa varandra på tårna :-)





Min älskade sambo, mitt allt och min livskamrat. Älskar dig!



Min lilla tokunge. Den goast ungen som finns, även om han har ett jäkla humör ibland. Tiden går extremt fort, tänk att han snart fyller 2 år, ingen liten bebis längre. Att man får hjärtat i halsgropen är inte helt ovanligt när man är med på hans farliga upptåg, men än har det inte hänt någon större olycka iaf, hoppas vi slipper det också!


Sen har vi ju lillskruttan också! Världens snällaste bebis, som ger en helt underbara leenden. Sover gott om natten och är för det mesta väldigt nöjd och glad på dagen, underbart!

PUSS på er mina fina!

Tisdag!

Idag har Alice äntligen en pappa även på papper och inte bara i verkligheten, faderskapspapperna är påskrivna och även papper om gemensam vårdnad!
Passade även på att förtidsrösta, så att vi slipper göra det på söndag, Martin jobbar ju 8-20 då, så det känns skönt att jag slipper åka iväg själv med båda barnen och göra det!


Just nu är Martin iväg på jobbet, lite tråkigt med tanke på att det är riktigt regnruskväder ute, men vi får mysa inne istället. Tänkte vi skulle gå ut, men Alice verkar inte ha några planer på att sova och gå ut när hon är vaken i regn är nog ingen hit, tror nämligen inte alls att hon vill ligga nerbäddad i vagnen under regnskyddet!
Just nu ligger hon i babysittern och kikar på djuren där. Så förkyld är hon också, imellanåt låter hon som en bubblande kaffebryggare. Men hoppas på att det blir bättre snart!

I helgen jobbar Martin 8-20 både lördag och söndag, så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Hade varit kul att åka och göra något, eller få något gjort i huset, men det funkar nog inte med båda de små, de ligger ju massa verkyg överallt, så man måste ha stenkoll på honom och då får man ju ändå inget gjort :-P

Nä nu ska jag flytta mig från datorn och ta och göra lite nytta istället.
Behöver rensa Alice garderob igen, allt i strl 56 behöver nästan rensas bort, hon växer ju så det knakar nämligen.
4820 gram och nästan 58 cm lång igår när vi var på bvc.

Alvin vägdes också, 10385 gram nu och 90 cm lång. Ska prata med läkaren om Alvins vikt på Alice 2-månaders kontroll, så får vi se. Hans kurva har planat ut lite till nämligen, har gått upp ungefär 300 gram på 3 månader, vilket inte är så mycket, eftersom han vuxit så på längden.

Nä som sagt, nu sysslor att göra!

Lindexpaket.

Beställde en dag förra veckan ett paket från Lindex med en del kläder till främst Alvin. Passade på när jag hade lite rabatt där!





Jättefina kläder tycker jag Lindex har just nu! De 2 första bilderna är till Alvin och den sista till Alice.

Var även inom skopunkten, där det blev 1 par stövlar och 1 par höstskor till Alvin. Gympaskorna börjar bli lite väl kalla vissa dagar och så ville jag ha ett par skor som han inte blir genomblöt om fötterna när det är lite vått i gräset, så det blir nog jättebra!


Så nu har barnen kläder så de klarar sig ett tag, även vinteroverall har Alvin, så skönt att slippa tänka på det, men vinterskor behövs, får se vad det blir för några!

Förkylda familjen!

Började i måndags av att Alvin var lite snorig, men han var ändå pigg och glad och busade på som vanligt med Alexandra som var här!

Natten till tisdagen hade han riktigt ont i halsen och vaknade först en gång vid typ 22 för att han trillat ner från sängen, men fick han att somna om igen. Vid 00 börjar han gallskrika och det tog säkert 45 minuter innan jag lyckades lugna ner honom. Han ville ha vatten och såklart hade han riktigt ont i halsen så efter första klunken vatten blev han helt hysterisk. Fy som jobbigt det var att se ens älskade barn ha så ont, kan ju säga som så att jag har nog aldrig i hela mitt liv tyckt att det känns så jobbigt när någon annan har ont som de gjorde då!
Sen efter mycket om och men (låg med honom i soffan och tittade på teletubbies) så somnade han gott i sin säng igen!

Vid 1 var det tid igen, dock inte lika jobbigt och inte lika långt tid men ledsen var han! Tog kanske 15 minuter innan han somnade om och slutade gråta.
Sen som tur var sov han hela natten.

I tisdags var han väldigt snorig men pigg och åt som han skulle, så vi åkte en sväng till stan. Jag skulle beställa tapeter, så Alvin och Alice stannade hos mamma undertiden (passade på att köra när Alvin sov middag, så mamma slapp ha 2 vakna barn).

Jag började också känna mig förkyld.

Igår kändes Alvin mycket bättre, inte så snorig men inte bra! Jag började känna mig ännu sämre och igårkväll var jag riktigt kass och var nästan säker på att jag skulle vakna med feber idag, men icke!
Idag mår jag hyffsat, även om näsan rinner som skjutton. Alvin har lite hosta och är snorig.

Alice är täppt i näsan och sätter lätt i halsen när hon äter, men inget värre som tur är!

Nu vill vi bli friska! Är vi bra imorgon, så ska Alvin följa med mamma och pappa till stugan och sova där tills lördag morgon, så att vi hinner en del i huset! Måste verkligen hålla på där såmycket det bara går. Känns som att det är mycket kvar att göra innan vi kan flytta dit och planen är att vi ska flytta om 1 månad och ca 1 vecka, den 23 oktober!
Längtar som en tok gör jag! Ska bli så skönt att ha stor plats och sitt eget och ingen annans :-)


Älskar min fina familj tokmycket! Ni är bara det bästasom finns <3

Slipa slipa och åter slipa :-)

Ja slipning är det främst som pågår i huset just nu! Trappen ska ju bli vit och än är kanske halva trappan upp till övervåningen helt slipad, så det är mycket kvar, men ack så bra det blir sen!

Nu längtar jag massor tills det faktiskt är klart och vi ska flytta in!

Tapeten till sovrummet är också beställd!

Alice 1 månad igår!

Alice växer så det knakar och igår var det en hel månad sedan vi fick våran prinsessa!

Allt går verkligen strålande här hemma och Alvin är så underbart snäll mot henne. Visst kan det vara jobbigt vissa dagar när man är själv, Alvin är hungrig och Alice vill inte vara själv, men heöt klart väger det positiva starkt över! Ångrar inte en sekund att vi har så tätt mellan barnen som vi har!

Mina älskade ungar

Massor gjort i huset!

Barnens mormor erbjöd sig att passa Alvin en natt denna veckan, om vi ville, så att vi kunde jobba lite i huset och det tyckte vi lät som en bra ide. Alvin har ju inte sovit utan oss (mer än halva nätter, utan alltid vaknat eller somnat när vi varit där).
Det hade gått jättebra, lämnade Alvin runt 13 på torsdagen, åkte och handlade en massa till huset, sedan åkte vi inom en sväng igen innan vi for till huset för att lämna av sakerna.
Hämtade Alvin igårkväll vid 18-tiden och då var han hur glad som helst och hade haft det jättebra, var knappt att han ville följa med oss hem igen, men det fick han minsann göra. Jag och Martin tyckte dock att det var väldigt konstigt och tomt utan Alvin i sin säng på kvällen, men vi saknade nog honom mer än vad han saknade oss!


Under hela fredagen var vi i huset. Fick massa gjort! Alice var så snäll, åt, fick ny blöja och sen somnade hon iprincip direkt i vagnen och sov tills nästa gång hon skulle äta, så jag fick också en hel del gjort och inte bara Martin denna gången.
Jag rev ner en massa tapet, städade av toaletten där nere (de gamla ägarna flyttstädade inte, överrenskommelse mellan oss nämligen) och sen började jag slipa trappan!
En jäkla massa slipjobb, men det ska nog bli bra när vi får en vit trappa istället för svart!

Just nu är Martin i huset igen, hans pappa är också där och hjälper till och det tackar vi för!

Så jag är hemma med barnen. Framåt lunch hoppas jag att Martin är "klar" i huset, så att han också kan följa med på broby marknad i eftermiddag, men det återstår att se. Misstänker att han egentligen vill åka till huset igen!

Tog ganska mycket bilder igår, men lägger upp någon här såfort jag fört över bilderna!

RSS 2.0