Fullt upp

Ojoj vad jag är seg med bloggen nuförtiden. Känns som att det är så mycket annat att hitta på och så jobbar Martin ganska mycket!


Denna vecka har Martin jobbat i sibbhult, måndag-söndag. Igår tills 18,30 och idag tills 18. Väldigt segt, men samtidigt är de så otroligt skönt att ha sällskap på kvällen och lite hjälp med Alvin!

Dessutom så är Alvins kusin Alexandra nere från Luleå, tillsammans med sin mamma då, såklart, så vi har träffat dem en hel del i början på veckan!

Alvin tycker verkligen det är superkul med Alexandra och hon verkar inte ha något emot honom heller! Alvin leker med sitt och Alexanra sitter bredvid och leker, eller ska ta Alvins saker. Hehe.

Busungarna på lekplatsen i onsdags:



I fredags körde jag och Alvin, Martin till jobbet, så att vi kunde ha bilen. Åkte direkt mot stan när vi lämnat honom, eftersom de hade 40 % reastart på molos vårkläder. Hittade En hel del fina kläder till bra priser (ja för att vara molokläder iaf). Har kikat en del på bla hajlinnet tidigare på nätet, men då till nypris, vilket jag tyckte blev förmycket, dessutom var jag lite osäker på storleken, då de börjat med dubbelstorl, så detta linne är 92/98, men faktiskt inte så stort som jag trodde det skulle bli.

Hajlinne (med stjärnor på baksidan) 92/98, byxor blå med stjärnor strl 68 (som knickers, sen kan lilltjejen ha de som vanliga byxor). T-shirt med robotar 92, byxor strl 68.


Linne med bilar (stjärnor på bakisdan) 92/98, byxor strl 74 med stjärnor (lite längre knickers, fanns nämligen inte strl 68 kvar) och så till sist en kortarmad och kortbenad (skriver man så?) heldress i strl 56 till lilltjejen i magen.


Så nu tror jag att Alvin har sommarkläder så att han klarar sig.

Här är även lite molokläder från rea på nätet:
Lurvoverall i strl 62 till lilltjejen, byxor knickers i strl 68 till Alvin och så en sommarheldress till lilltjejen i strl 56.


Nog pratat om kläder :-)

Igår var Alvin och jag hemma ensamna hela dagen, lite drygt, med tanke på att vädret inte var så fint. Var ute en sväng under förmiddagen och typiskt nog regnade de precis när vi kom ut. Men Alvin hade kul, vi gick runt lite i byn, kollade på katter och kossor.

Full regnutrustning på sig:


Sen igårkväll medan vi fortfarande var själva, så var Alvin heltokig. Sprang fram och tillbaka i hallen och bara skrattade. Jag hade kameran framme och fick till några riktigt spontana bilder som kommer här:




Härliga bilder på en underbar liten pojke :-)


Idag är det söndag och mors dag. Ska fara till hässleholm, såfort Martin slutat jobbet. Alvins farmor har fyllt 50 år, så det ska firas! Alvin sover just nu, han får sova 2 gånger idag, så att han orkar med att vara uppe ett tag ikväll när vi är där. Hoppas han är pigg och glad! Glad är han nog iof, Alexandra är ju där och även farmors katter. Han är ju tokig i alla djur! Synd att jag är allergisk, annars hade vi nog haft en katt här hemma!


Imorgon ska jag och Martin vara lite barnlediga och åka iväg helt själva! Tidigt på morgonen åker vi in till k-stad, Martin ska till tandläkaren 7,30, jag och alvin är hos mamma undertiden! Sen ska Alvin stanna kvar hos mamma, så att Martin och jag kan ta pappas släp och fara mot Ikea.
Växasäng till Alvin ska inhandlas, lite saker till den, täcke och kudde osv.
Sen ska vi åka och hämta pojken igen och lämna släpet!


Föresten så har Alvin börjat sova dåligt igen! För en månad sedan började han sova 1 gång om dagen, eftersom att han vaknade så tidigt på morgonen, men det verkar inte ha hjälpt.
Under hela denna veckan har han vaknat och varit ledsen 2-3 gånger per natt ungefär och 1 gång under dagssömnen.
Sen är nätterna heller inte alls bra. Igårnatt sov han 19-05,36 och inatt 20-05,20. Det är inte morgon vid 05,20 direkt.

Graviditeten..

Är i vecka 29+5 idag. Tiden går hyffsat fort framåt, men nu börjar magen vara lite jobbig. Kan inte sitta hur jag vill, har svårt att ta saker på golvet osv. Klumpig helt enkelt.
Sen känns det som att hon ligger väldigt mycket och trycker neråt i magen, ibland är det inte så himla skönt!

Må illa har jag börjat göra lite igen denna veckan. I tisdags mådde jag illa hela dagen, likså igår och även lite idag! Så tråkigt, det var ju inte det man förväntat sig direkt, när man snart är i vecka 31.
Får väl se hur det går, men hoppas bara inte att det blir så illa att jag inte får i mig något, så var det nästan igår, fram tills jag spydde, sen är det bra igen!

Var hos barnmoskan förra veckan tror jag det var. Var ju lite nervös över blodtrycket, men de hade inte höjts mer, vilket var så skönt!

Magen igår:



Har börjat fundera mycket på hur man lättast ska göra det för Alvin, sen när han väl fått en lillasyster, det blir ju trots allt en väldigt stor omställning för honom och för oss också. Hade tänkt att han skulle få ge lillasyster en present när han kommer upp på bb och sen att han också skulle få någon present från lillasyster.

Alvin föddes på en fredag, på lördagen åkte vi hem, då åkte vi inom mina föräldrar och visade upp honom i bilen. På söndagen kom en massa folk och hälsade på, tror det var 8 styckna som kom då. Egentligen gjorde det inte mig något, för jag mådde hyffsat bra, men denna gången tror jag vi kommer vänta ett tag med att ta emot massa besök. Pga att Alvin först måste förstå att lillasyster faktiskt är här för att stanna. Sen hoppas jag att Alvin inte blir åtsidosatt när folk kommer och ska hälsa på den nya bebisen, utan att det först och främst är Alvin som är mitt punkten, trots att det egentligen är lillasyster. Hon är ju så liten så hon kommer ju inte bry sig alls, men Alvin desstomer kan jag tro, men tror knappast att det kommer bli ett problem.

Det börjar ändå dra ihop sig nu, ca 2,5 månad kvar nu! Om en månad ska vi hämta syskonvagnen och babyskyddet vet jag inte riktigt när vi får, eftersom de fortfarande används.

5 år, 2 år och 1,5 år.....

Igår hade jag och Martin varit tillsammans i 5 år och förlovade i 2 år. Shit så fort tiden går! Känns inte alls som det var så länge sedan vi träffades och blev tilllsammans, men ack så bra allting blivit :-) Ikväll ska vi ha barnvakt, ska äta på Rosegarden och sen kolla på bio, medan mamma och pappa passar Alvin, sen sover vi allihopa där tills imorgon. Ska bli mysigt att bara komma iväg lite vi två, får dock se hur det funkar att sitta på bion under så långt tid med tjocka magen. Nog om det :-)


Alvin han blev också lite äldre, 1,5 år sedan han föddes igår. Han har utvecklats i en rasande fart på sista tiden tycker jag. Pratar som en tok, även om man inte förstår hälften, så gör han sig ändå förstådd, genom att visa saker.
Massa ord säger han, här är några:

Mamma
Pappa
momo (mormor)
Tätta (tvätta)
Lelle (välling)
Ba (boll, ballong, bil)
Kaka
dicka (dricka)
kuuk (slut, innan sa han tut, det lät lite bättre :-P)

Sen är det en massa andra ord också, som inte dyker upp i mitt huvud just nu.

Nu ska vi packa och göra oss iordning, ska in till stan och fixa lite före kvällen!
Mina älskade pojkar är mitt allt.

Föresten så går graviditeten i en rasande fart framåt, är i vecka 27+4 idag och har gått 194 dagar av 280, så 86 dagar kvar. Ska på kontroll på onsdag och egentligen är det glukosbelastningen då, men eftersom jag mådde så dåligt sist och fortfarande mår illa om jag inte äter något, så ska de ta blodsocker på mig istället, ca 2 timmar efter lunch. Är superglad att slippa belastningen.

När nu packa :-)



Mycket pollen..

Ja väldigt mycket björkpollen i luften just nu, vilket gör att jag gärna håller mig inomhus. Alvin älskar att vara ute, så lite dåligt samvete har jag allt. Men förmodligen så försvinner snart björkpollen, sen ska vi minsann tillbringa mycket tid utomhus i de härliga vädret!


Martin är iväg och kommer hem imorgonkväll, känns så skönt att det inte är alls länge till som han ska vara iväg och jobba, vad vi vet nu iaf! Jobbet är det ju osäkert med, eftersom företaget ska säljas, så vi får väl se om det blir för Martin att jobba på nytt företg eller börja leta jobb. Finns ju även möjligheten att flytta till Oskarshamn, men den möjligheten vill jag inte alls. Tror faktiskt inte alls jag trivs där, men man ska aldrig säga aldrig. Förhoppningsvis kan vi bo kvar här och att Martin har kvar jobbet, eller ett annat jobb här i närheten!

Föresten så verkar det bra med Alvins tänder, trots att han slog till tänderna 3 gånger på 3 dagar. De har inte blivit gråa och det blöder inte, så vi hoppas på att tänderna klara sig, så att han slipper dra ut dom.



Alvin har blivit lite strulig med sömnen också, hade verkligen velat ha bort hans vila på förmiddagen och känner att det jag måste ta mig tålamod till att låta honom skippa förmiddagsvilan framöver. Han vaknade nämligen 05,45 imorse, då sover han igen runt 8-8,30-tiden. Får se om vi kan ta tag i det nu från och med torsdag.
Han sover ju bra på nätterna som tur är, men lite längre än 6 behöver han sova på morgonen för att orka med att endast sova 1 gång om dagen.

Nu sover Alvin, så jag ska lägga mig i soffan och kolla lite på unga mödrar (går ju på kanal 5 play). Intressant, men ack så glad jag är att jag inte är en sådan mamma som de flesta där är. Dessutom så har Alvin världens bästa pappa, det kan man inte säga om papporna i programmet.

Här kommer en bild på mina fina älsklingar på valborg:

Slagit i tänderna..

Alvin klättrar på allt nuförtiden. Igårkväll klättrade han och skulle ställa sig uppe på bobbycaren, vilket resulterade i att han trillade framlänges och slog framtänderna i golvet. Nappen hade han i munnen, så den bet han nästan helt igenom. Blödde en del, men inte supermycket. Vi märkte sen att ena framtanden är lös och att tänderna i underkäken förmodligen bitit bakom framtänderna där uppe. Ser nästan ut som att framtänderna uppe är lite lite utflyttade, men det är så svårt att se.

Så tidigare idag ringde jag till tandläkaren, så vid 10,50 ska vi dit och kolla hans tänder. Frågade ang rötgen också, och jo går det att röntga, så försöker dom göra det, så Martin är så illa tvungen att ta lite kompledigt från jobbet och följa med. Sätter knappast Alvin i någon okänds knä och jag går därifrån, när han säkerligen redan är jätteledsen där med allt nytt. Vi får väl se hur det går, bara de lyckas kika på tänderna så är jag glad.

Sen ska vi ringa försäkringsbolaget också, så att de vet om de ifall det senare skulle vara någon skada på de permanenta tänderna.

Kikade på hans tänder nu imorse och de såg inte så rött ut, men var lite brunaktigt på tandköttet, speceillt runt den lösa tanden, säkerligen koagulerat blod.

Annars vet jag inte vad vi ska hitta på idag, blir nog en lugn dag här hemma och förmodligen lyckas jag plantera lite i pallkragar, men får se, tror nämligen inte vi har trillräckligt med jord här hemma!

RSS 2.0