Onsdag

Idag är sista dagen Martin jobbar denna vecka, himla lyx har han, även om det såklart är tråkigt att han är iväg. Har ändå kommit in i det ganska bra nu faktiskt!

Ikväll slutar Martin vid 23 och så har de torsdag som hemresedag, men nu vill tydligen de andra 2 som är med i oskarshamn att de ska köra inatt. Helt sjukt med tanke på hur vädret ser ut! Usch jag kommer ju knappast sova förrän han är hemma misstänker jag. Hoppas det inte blir så mycket snö som de lovat (15-25 cm nysnö innan torsdag förmiddag).

Måndag igen.

Tycker veckorna springer fram och idag är det ännu en måndag.

Alvin sover inte länge om mornarna, typiskt nog! Vaknar mellan 06-07 och vill upp!

Efter Alvin sovit på förmiddagen gick jag, Alvin och Martin ut en sväng innan Martin skulle åka. Blev en tur i pulkabacken och en liten promenad med vagnen, sen var det dax för Martin att åka vid 11,30 ungefär!
Jag och Alvin fixade lite mat, sen var det iprincip dax för Alvin att sova igen, den lilla sömntutan.

Jag passade på att fixa undan lite och bara ta det lugnt en stund och även planera kvällsmaten!

Vid 16,20 var Alvin så trött igen och jag höll på med maten, ingen bra kombination. Hade ätit klar redan vid 17, lite väl tidigt, men så blev det idag! Svårt att hålla honom glad och nöjd när han är trött. Blev iaf bad med burkar och slevar och han var nöjd en stund. Såklart blev han sur när han skulle gå upp, men med teletubbies på tv:n, så kunde jag i godan ro smörja och fixa en glad son :) Så 1845 klarade jag av att hålla honom uppe, härligt!


Sen har de varit en skön stund framför familjen annorlunda på tv:n. Underbart program, men en sak är säker, 10 ungar ska vi inte ha :-D HAHA

Härliga helg!

Martin kom hem igår vid 15, så himla härligt att vara en hel familj igen! Lite tråkigt dock att han ska iväg igen på måndag morgon, men det funkar ändå ganska så bra!

Idag har vi varit inne i stan en sväng, blev lite inköp till både Alvin och Martin. På polarn och pyret rean blev det en pyjamas och sen åkte vi till engelbrecksboden, där blev det inköp av 1 pyjmas och 1 tjocktröja till Alvin och 2 tröjor till Martin! superbra! Hade ganska fina vardagskläder och pyjamasar till bra priser tyckte jag!

Imorgon tror jag det blir massa städning och tvättning här hemma, ska bli skönt att få undan lite!

Föresten så fick Alvin sin 2:a svininfluensaspruta i onsdags. Mamma följe med upp på sjukhuset, eftersom Martin var iväg på jobb och det gick superbra. Dock hade Alvin 39,5 i feber vid 23 på onsdagskvällen, vid 7 på torsdagsmorgonen hade han 38,5 och vid 13 på torsdagen hade han 39,7, då var det verkligen inte mycket med pojken. Lilla stackars älsklingspojken! Han blev också väldigt förvirrad när Martin kom hem och ville bara till mig, men sen på kvällen gick de mycket bättre.

Imorse vad febern borta, så därför körde vi till stan :-)

Nu sitter Martin vid tv:n och jag sitter här. Trevlig helg!

Måndag igen.

Jag tycker veckorna springer fram och det kan man ju nästan hoppas att de fortsätter med!

Nu har vi börjat med våran "nya" vardag, som innebär att Martin kommer jobba iväg måndag-torsag varje vecka tom mars ut. Skittråkigt!
Tydligen så ska de jobba skift, varannanvecka förmiddag och sen varannan eftermiddag, så lite ob-tillägg blir det ju förhoppningsvis. Sen åker de väl på måndag morgon och varannanvecka kör de hemåt på torsdagseftermiddagen och varannanvecka på natten mellan torsdag-fredag.

Nog pratat om Martin och hans jobb.

Idag har vi varit och busat på barbacka tillsammans med jenny och Moa. Både barnen var ganska trötta och inte på superhumör, men det blev bra ändå :) Blev tidigt lunch, gick mot bilen och då somnade Alvin sittandes i vagnen. körde hem till mamma, så att han kunde sova i resesängen (han har nämligen börjat sova så korta stunder i vagnen). Alvin somnade vid 1130 någonting och sov till 13,45, så han var nog ganska trött :-)


Nu har han precis lagt sig för natten och jag kan pusta ut för idag!
Nu ska jag gå och få undan disken och plocka lite, innan det blir att lägga sig i soffan och kolla på de underbara programmet familjen annorlunda :-D

Kläder...

Har börjat fundera lite på vilka kläder Alvin ska ha till våren, det börjar ju faktiskt gå mot vår nu och jag antar att vi kommer vara ute en hel del när solen sticker fram. Så härligt med vår!

Hade egentligen tänkt köpa polarn och pyrets skaljacka och skalbyxor, men det är ju helt galet vad de höjer sina priser hela tiden. Förra året kostade en skaljacka ny 695 kr, iår har de höjt ytterliggare 100 kr, alltså nästan 800 kr för en liten jacka. Helt galet. Har spanat lite på tradera och blocket och har hittat till bra priser, men inte fått något svar på mejlen ännu om det finns kvar.

Var inne på ellos hemsida och såg att de hade typ skaljacka (vet dock inte om den andas) för 199 kr och byxor till för 129 kr, det är mer normalt pris!

Vi får väl se vad det blir, men jag hoppas jag hittar en skaljacka till bra pris iaf och sen ellos byxor, vi får se.


Var även inne på lindex hemsida och tittade på deras muminnyheter. Är allt lite svag för mumin och nu hade de fått in superfina kläder.

http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=7015540&styleid=7015522&path=3403475;3215210;3232580;3527905;111370

http://www.lindex.com/se/Product/ImageZoom.aspx?id=7081989


Jag gillar den härligt turkosa färgen och funderar på om det inte får bli den tröjan, pyjamasen och ett par svarta muminbyxor. Härliga vårfärger är det iaf och just nu har jag både 50 kr rabatt + 30 % på en vara och det är ju inte fel.


Jag tycker det är såå mycket roligare att köpa kläder till Alvin än till mig :-)

Vardagen är tillbaks igen.

Igår började vardagen igen för oss efter några veckors härlig ledighet.

Under ledigheten har vi gjort massa kul, i fredags var Alvin själv hos sin farmor för första gången, jag och Martin var på bio och kollade på New moon. Alvin bara skrattade åt oss när vi vinkade hejdå, så han tyckte nog det var skönt att få vara själv med farmor lite :-)

I lördags åkte vi in till Kristianstad, för Martin och hans kompis skulle åka lite skridsko på Hammarsjön. Alvin, jag och min bror följe med ner och Alvin sov gott i vagnen hela tiden.





En härlig dag var det iaf, även om det blåste ganska så kallt!


Igår var första dagen på mycket länge som jag och Alvin var helt själva en hel dag, kändes lite konstigt faktiskt, men samtidigt skönt att ha kommit in i vardagen igen, även om det bara är normal vardag får vår del under denna veckan. Nästa vecka åker Martin till Oskarshamn och ska jobba där Måndag-Torsdag fram till mars ut, inte superkul, men det blir nog bra ändå, förhoppningsvis åker de på måndagen och är hemma på torsdag kväll, men det lutar åt att de kommer åka på söndagen och vara hemma på torsdagskvällen.

Jaja det funkar säkert bra när man väl har kommit in i de. Tycker lite synd om Martin bara som behöver vara utan Alvin så mycket och så tycker jag allt synd om Alvin också. Man märker på honom att han letar efter Martin på morgonen när han vaknar. Imorse kollade han igenom hela vår säng, både under täcken och kuddar.

Idag har vi busat lite, sen har Alvin "hjälpt till" med städningen, som bestog av dammsugning och nu ligger han och sover så gott i sin säng!

Torsdag

Idag är det redan torsdag och snart är det en normal vecka igen, vilket faktiskt känns frukstansvärt tråkigt, med tanke på att Martin jobbar bara en vecka som vanligt i Sibbhult, sen börjar han jobba iväg i Oskarshamn måndag-torsdag t.om. mars ut. Fast det är väldigt skönt att han har jobbet kvar iaf!


Just nu ligger Alvin i sin säng och sover, Martin har kört en sväng till sitt jobb för att hämta sin  "nya" bärbara dator och jag satte mig här en stund.

Idag blir det nog lite tvättande som behövs göras och sen gå ut en sväng med Alvin så att han får lite friskluft! Jag ska även åka och handla senare, tänkte passa på innan alla slutar jobbet, för parkeringen på konsum är inte rolig nu när de bygger om. Halva parkeringen är borta, så man får nästan slåss om platserna där!

Nu har jag inte något mer att skriva.

Busdag i tivoliparken

Idag har jag, Alvin och Martin varit i stan.

Träffade först mammagänget och busade lite med barnen i tivoliparken och sen blev det lunch på barbacka. Superkul att ha träffat ett så bra mammagäng, även om det är lite tråkigt att nästan alla börjat jobba igen, men Alvin är ju yngst också.

Jag och Alvin vid rutchkanan.


Busmoa :-)


Milo


Moa och William


Moa och Alvin


Amanda


William, Tindra och Moa.


Ludwig


En frusen pappa och en varm Alvin :-)


Supertrevlig förmiddag hade vi iaf och Alvin tog sig fram på sitt eget vis, antingen krypandes eller gåendes genom att hålla i oss.

Nu i eftermiddag har vi inte gjort så mycket mer än att vara hemma och mysa.

Imorgon är det middag (tror jag iaf) hemma hos Alvins farfar och Alvins mormor och morfar ska också dit.

Nu har jag inte mycket mer att skriva för idag så ha det så bra alla mina vänner!

Lördag, konstig lördag.

Idag är det lördag, vilket det inte alls känns om att det är. Känns mer som en söndag.

Har tagit tag i tvätten, vilket verkligen behöves, så viktvätten är klar för denna gången, men antar att det inte dröjer många dagar till det är dax igen. Måste tvätta några maskiner tvätt också, har ju varit fullt upp nu sedan jul och man har inte direkt haft tid med tvätt och städning (eller jo städningen blev gjord till nyår iaf). Sängkläderna behövs bytas, vilket innebär ännu mer tvätt. Så ja dagen har besått och består av tvätt tvätt tvätt.



Har inte blivit så mycket utevistelse för vår del nu när det varit fullt upp, men om en stund får vi gå ut och i det fina vädret. Alvin älskar ju att vara ute. När vi är inne så kryper han gärna bort till sina skor och låter som ett marsvin (som han alltid gör när han vill något), då vill han ut :-)



2009 månadsbilder

Nu är det 1:a januari 2010.

Året 2009 har varit väldigt händelserikt och här kommer lite bilder från året som gått.


Januari
En liten glad kille på 2 månader




Februari

Första gången Alvin sitter i matstolen med lite hjälp av sin pappa


Mars


Alvins dop 1 Mars


Äter smakportion (potatispure) för första gången


April

Gillning i Tivoliparken med Alvins kompisar och deras mammor



Maj

Lek på Andys tillsammans med kompisen Moa.



Juni

Badade utomhus i poolen.


Juli

Besök hos Alvins farfar.


Augusti

Har börjat ställa sig i sängen


September

Gräver hemma i rabatten


Oktober

Har fått för sig att man kan göra roliga miner



November

Alvin 1 år


December

Ute i snön, åka pulka var skoj!



RSS 2.0