Måndag

Imorse vaknade Alvin tidigt och var pigg redan vid 07 när Martin åkte, vilket resulterade i att han var fruktansvärt trött redan vid 9. Sov i säkert 2 timmar, så jag hann med en hel del här hemma :-)

Efter Alvin ätit så gick vi ut och slängde sopor glas och allt annat. Blev några vänder till soptunnan, eftersom man kan ju inte bära så mycket med bara en hand.

Alvin i vagnen påväg att kasta glas:

Precis lagom väder för lurvoverallen i vagnen.

Gick en liten runda innan vi sen gick in igen. Blåste faktiskt rätt kallt, fick ta upp luvan på overallen till Alvin, så det börjar nog bli hög tid att skaffa honom en mössa som passar tror jag.

När Alvin sovit och båda vi två var mätta och belåtna åkte vi till knislinge. Ställde bilen vid affären och sedan gick vi ner mot Q8 macken. Hämtade kläderna och sedan gick vi vidare till affären för att handla lite.

Lite stor än, men det gör inte så mycket, armarna går ju att vika upp :-) Vad tycker Alvins pappa om den?


Sen har vi inte gjort så mycket mer idag. Busat en hel del nu ikväll och Alvin har varit superglad. Var jätte ledsen innan men efter lite gröt och mys så var det bra igen, lite pappalängtan tro?

Bushumör




Sen har även busungen här hemma kommit på att man kan försöka dra ut allt på hyllorna han når. Innan har han inte varit så mycket på sakerna i hyllorna, men idag..




Martin åkt!

Vid lite efter 7 blev Martin hämtad av sin jobbarkompis, skönt att jag slapp köra honom, men så tråkigt att han skulle iväg. Men men det är ju inte såå många dagar tills han kommer hem igen, egentligen även om det just känns som en hel evighet tills Lördag!

Veckan kommer säkert gå jätte bra, men jag hittar gärna på saker hela tiden, annars går det så långsamt. Hade viljat åka till Ikea idag, men Emelie kunde inte möta upp mig där, så det får vi ta en annan dag. Dagen idag består nog bara av massa bus och mys och förhoppningsvis inga sura miner från Alvins sida!

Imorgon är man själv..

Japp imorgon åker Martin iväg till Södertälje och kommer inte hem förrän lördag eftermiddag/kväll. Så hela denna veckan är det bara jag och Alvin hemma, men det ska nog gå bra hoppas jag :-) Kvällarna kommer ju hela klart bli lite ensamna, men jag har säkerligen att hitta på här hemma ändå!
Hela veckan efter är ju Martin ledig, då får man ta igen den tiden istället.

Sen ska jag förmodligen sova några nätter hemma hos mamma under veckan, så att man slipper köra fram och tillbaka till stan om dagarna, lite långtråkigt att sitta här själv nämligen, tur att man har bilen :-D


Om ett tag när Alvin sovit färdigt och ätit ska vi åka till Alvins farfar och äta. Var ett tag sedan vi var där faktiskt, så det ska bli trevligt!

Annars har det blivit en hel del städning idag, skönt att slippa veckostädningen under veckan!

Mitt hjärta!

Alvin har varit superglad idag och ingen feber som sagt, så det blev att vi kunde åka till bvc och kolla knutan. Troligen är det bara en körtel som är svullen, så vi ska vänta och se hur den känns sen när vi ska dit igen på läkarbesök den 15:de september.


Idag har vi bara varit hemma. Myst och busat. Men jag hinner ingenting här hemma, Alvin ska ställa sig mot allt och förstår inte rikgit att det gör ont när man släpper :-)
Lite jobbigare läggning idag än vad det varit innan då man fått springar fram och tillbaka och lägga honom ner i sängen igen.

Måste bara bjuda på en helt underbar bild på Alvin när han och pappa ligger och busar i sängen. Alvin har pappas glasögon :-)

Bilder!

Här har inte blivit så mycket uppdatering med bilder å senaste tiden, så nu ska ni få njuta av ett gäng bilder på min lille pris :-)


Gammelfarmor och hennes särbo kurt på besök!











Feberfri!

Imorse kändes inte Alvin alls så varm som igår och mycket riktigt så hade han ingen feber. Så det var säkert tänderna som spökade.
Har tid 1115 idag till bvc, för att kolla en knuta Alvin har vid käkbenet, men jag tror säkert att det bara är en körtel som är lite svullen, men de på sjukvårdsrådgivningen tyckte ändå att vi skulle kolla upp det.

Så tur att Alvin inte har någon feber idag så att vi får kollat vad det är! Martin får ta lite komp från jobbet, eftersom han tog bilen imorse, trodde nämligen inte att Alvin skulle kunna åka till bvc idag!


Alin har börjat ställa sig upp mot massa saker och han förstår inte att man måste hålla kvar för att inte trilla och slå sig. Känns skitläskigt när han ställer sig i spjälsängen om han skulle trilla. Just nu ligger han i sin säng och förhoppningsvis hinner han somna en stund innan vi måste köra. Men jag har fått gå in och lägga honom 100 gånger känns det som, eftersom han ställt sig upp.

Nej nu ska jag göra mig klar!

Tävling älskade hjärtegryn



Är med och tävlar om ett par namnbyxor hos http://alskadehjartegryn.blogspot.com/

Feber

Har tyckt idag att Alvin varit lite varm och mycket riktgit, 38,6 hade han för en liten stund sedan, sovit lite mer än vanligt idag men annars pigg tycker jag. -Tror säkerligen att det är tänder på gång där uppe. Ser verkligen ut så. Var tänkt att vi skulle åka till stan och busa imorgon, men vi får se hur Alvin är imorgon bitti.

Tradera...

Gud så besviken jag blev först idag! Vann en Molo overall till Alvin på tradera och den var tydligen i superfint skick. Jätte snabb leverans, så den kom idag med posten.

När jag öppnar ser jag att den inte alls är lika gosig och mjuk som hon sa, samt att den var sliten på knän och även vid händerna var där lila missfärgningar. Inte alls kul faktiskt. Jag mejlade hon jag köpte den av och sa som det var och skrev att jag inte ville ha den och att hon fick göra ett återköp.

Jag tänkte nog att jag hade väl blivit lurad av de pengarna, men säljaren svarar och skriver att hon visste om allt utom missfärgningarna och att hon snabbast möjligt skulle föra över pengarna jag betalat för den och även att jag kunde behålla den! Jag fick alltså denna overall helt gratis utan några bekymmer alls. Så jag är heltnöjd även om det egentligen inte är de skicket på overallen jag ville ha så är den fullt dulig och blir nog superbra att ha under Alvins regnoverall. Tänkte först jag skulle sälja den igen på tradera och skriva skicket, men nej jag behåller den som slit och släng overall :-)

Så ja, nu är jag inte besviken längre och dessutom en overall till Alvin utan att betalat 1 öre :-)

Städning...

Tycker jag har hunnit med en hel del redan idag faktiskt!
Igår köpte jag en sån stllning med 4 trådbackar att ha i tvättstugan och på den låg där en träskiva, så den har jag målat vit. Det blir nog bra när den väl är torr.

Sen har jag städat tvättstugan och väntar nu bara på att golvet ska torka, sen ska jag in med alla saker igen så jag kan städa resten av huset. Phuu...
:-)

Känns som det är väldigt mycket städning att göra idag och imorgon, för jag lär väl aldrig orka eller hinna städa precis allt idag, vill ju passa på att umgås lite med mina pojkar också!

Sova

Natten gick superbra! Somnade i sin säng på sitt rum utan problem och sov hela natten till typ 0630 :-)
Min lilla älskling är så duktig!

Nu är vi hos mamma o pappa, ska äta här ikväll och har fixat lite saker. Så imorgon ska jag fixa iordning tvättstugan, så att vi kan ha tvättställningen där inne. Innan har vi haft den i Alvins rum, men de går ju inte nu när han har sin säng där!

Alvins säng i sitt rum...

Alvin har de senaste veckorna vaknat iaf varannn kväll när vi gått och lagt oss. Han börjar gallskrika och ger sig inte förrän han får komma upp till oss, så då har han fått sova hos oss hela natten. Lika så på morgonen när Martin går upp vid 06 vaknar han och vill ha mat, på helgen kan det gå ända tills ibland 0730, vilket är himla skönt.

Fick tipset igår av veronika att flytta över honom i sitt rum och det har vi själva funderar på rätt mycket. Så idag innan Martin åkte till jobbet så städade jag hela Alvins rum och bar in hans säng, så nu får vi se hur det går.

Han somnade iaf där nyss, supertrött, men fort somnade han. Får väl se sen hur det går ikväll. Hoppas bara inte han är så trött som igår. Redan vid 17 var han supertrött, men då kunde han ju inte somna. Lyckades hålla honom vaken till 1840, men sen fick han sova, vilket resulterade i en pigg Alvin vid 0530 imorse, men som tur var lyckades han somna om efter kanske 45 minuters bökande i vår säng...

Nu ska jag bara njuta av att va hela själv, Alvin sover och Martin är på jobbet!



Så ser Alvins rum ut just nu, dock har jag inte ställa in alla leksaker efter jag städade. Vill ju inte väcka min lilla älskling!

me and i klädparty

Idag var det tänkt att Martin skulle jobba kväll och att jag inte kunde åka till Helena på klädparty, men så igår hade de sagt att Martin skulle jobba dag istället (med kvällslön), eftersom de behövde hjälp under dagen. Så ikväll ska jag iväg på klädparty, får se om jag hittar något till Alvin. Ska hämta upp Jenny på vägen till stan.

Ska bli mycket trevligt!

Imorgon blir det en sväng till stan, till veronika, men sen när de andra ska till barbacka åker jag hem, eftersom Martin måste ha bilen till jobbet.

Tradera

Har lagt ut en hel del på tradera och det går faktiskt riktigt bra.
Har rensat bland Alvins försmå kläder och de jag vill spara har jag lagt i en låda och sen de andra har jag lagt i påsar som jag tänkt lägga ut på tradera sen.

Igår hade vi en heldag på stan tillsammans med Alvins faster Marlene, supertrevligt :-)

Idag har vi faktiskt inte gjort så mycket. Packat lite saker som ska till posten och sen varit ute och gått. Nu sover Alvin i vagnen, så jag måste nog passa på att fixa min mat tror jag.

Mitt hjärta slår :-)

Martin (jag också för den delen) har varit så sjukt irriterad på dessa hemska flugor vi har här. Hur många som helst som kryper på en och väcker Alvin när han sover. Martin beställde en sån med ljus som drar till sig flugorna och sen ger dem en stöt och varje gång det flyger något i den så smäller det som en hög stöt och jag tror mitt hjärta ska hoppa ur halsgropen... haha

Himmel...

Imorse vaknade Alvin som vanlig vid 6 när Martin gick upp och skulle till jobbet. Lyfte över honom till mig i sängen och gav honom ersättning, sen brukar han somna (undertiden han äter ersättningen) och då tycker jag det känns så dumt att lyfta över honom till sin säng, så oftast får han ligga kvar. Lägger upp en mur med täcke på den sidan som jag inte ligger på.

Vaknade sedan vid 0745 av att jag hör Alvin gallskrika, men han låg inte där jag la honom utan på golvet. Stackaren hade lyckats ta sig över täckena och rullat ner på golvet. Han blev nog mest rätt för efter en stund i min famn så lugnade han sig. Men fy så rädd jag blev när jag hittade honom i golvet, tur att det låg 2 handdukar, så att han landade mjukt iaf. Inte en skråma på honom och lika pigg och glad som vanligt.

Min stackars lilla älskade unge...
Nu har han precis ätit gröt och sover gott i sin säng.

Ikväll flyttar vi vår säng intill väggen, så att han kan ligga mellan mig och väggen på morgonen. Tror jag ska ställa spjälsängen nere vid fotändan så att han inte kan trilla ner där heller, och förmodligen kommer jag vakna om han försöker klättra över mig...

Köra med pappas ratt...

Alvin har kommit på att det är superkul att leka med pappas ratt till datorn...
Han satt och styrde och växlade samtidigt, dock han jag inte filma när han gjorde de, men en liten filmsnutt kommer här:



Och såhär arg blir man när man inte får lek med ratten mer:



Stan..

Imorse körde jag själv hemifrån vid 9, till eko och gick där en sväng. Hittade 2 rosor att ha i köksfönstret och lite annat småå och gott. Alltid kul att gå på eko. Sen körde jag en sväng in till stan och kollade på jeans. Hittade inga bra denna gången heller, suck. Får väl se vr jag ska ha på mig i höst.. hehe

Kändes väldigt konsigt att gå i stan helst ensam. Har ju knappt gjort de sedan Alvin föddes.

Sen när jag var iväg kom Alvins farmor hit och hälsade på.
När jag kom hem åt vi nybakt bröd, så gott och så gick vi en sväng till lekplatsen idag också, så att farmor fick se Alvin gunga.

Gunga

Igår var det sådär lagom väder att gå till lekparken med Alvin, inte stekande sol men inte kallt. Ingen skugga alls på lekplatsen liksom.
Har gungat med Alvin en gång innan (tror tom att jag lagt upp film här), Men den gungar var inte alls bra, nu här i byn har vi fått en bebisgunga, innan har det bara varit 2 vanliga.
Alvin gillade skarpt att gunga, så dit kommer vi gå många gånger tror jag.

Pratar och säger mamma gör han också :-)



Hammarslund igår.

Igår var Martin ledig från jobbet, så han skulle åka iväg till åhus och hjälpa en person med en hemsida. Jag och Alvin passade då på att åka med in till stan. Åkte till Hammarslund, där Martin släppte av mig och Alvin med alla saker, sen körde han vidare.

I hammrslund träffade jag mina gramla grannar, Sara och Monica som också skulle följa med oss till stan. Tog bussen från hammarslund in till stan, vilket jag inte brukar gilla. Busschafförerna brukar köra medans man fortfarande går i gången med vagnen, men han som körde oss igår var super. Han stannade tills jag hunnit ställa vagnen, slå till bromsen, knaäppa upp selen på Alvin och sätta mig på ett säte! Så skulle alla busschafförer köra.

Väl i stan hittade vi inget kul precis, eller jo Monica hittad en kofta. Vid lunchtid gick vi till mc donalds, gav först Alvin mat och sen åt jag. När vi nästan var klara kom Sara och Monicas pappa, så det blev att vi satt ett tag till på mc donalds, men där var svalt och skönt och Alvin sov gott i vagnen.

Vi gick en sväng till i stan, men sen tog vi bussen tillbaks till hammarslund.
Sen låg vi och latade oss i deras trädgård, väldigt skönt!
Martin kom under eftermiddagen och vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle äta kinamat på kvällen, så de blev de.

Supergott och trevligt sällskap.

Ikväll blir det kräftskiva hos Alvins farfar.

Vinteroverall..

Köpte en overall på polarn och pyrets rea i början på året för 50 %. Velade lite mellan strl 80 opch 86 men tog strl 86. Provade overallen på Alvin idag och titta här:




Lite stor eller vadå. säkert 20 cm förlång i benen nu och så mycket växer han inte tills vintern tror jag. Blir nog att jag lägger ut den på tradera och kommer säkert få mer för den än vad jag köpte den för.
Titta bara på denna auktionen på en likadan overall, men som är använd. Min har lapparna kvar.

http://www.tradera.com/Overall-fran-PO-P-pop-Polarn-strlk-80-SOM-NY--auktion_95992617#pic

520 k och auktionen är inte slut. Jag gav 445 kr för denna overall.
Tror ni den kommer passa till vintern?

Promenad idag igen :-)

Japp imorse efter Alvin fått sin gröt, så blev det en promenad igen, dock lite snabbare takt denna gången, så det tog 40 minuter på samma runda som igår.. Ännu varmare idag, luftade inte alls. Alvin somnade när vi gått halva vägen, men vaknade bara efter några minuter hemma.

Alvin har inte varit på så speceillt bra hurmör idag, blivit helt tokig och arg såfort han inte fått något som han vill ha. Jaja det är sånt man får ta. Jag har inte heller varit på så speceillt humör, eller jo imorse va jag. Igår åt vi fisk och potatis, så jag sa till Martin att jag kunde ta det som blev över idag. Vart tror ni maten ligger? I FRYSEN! Potatis blir så äckligt när de varit frustet, så nu får han själv äta upp det någon dag på jbobet istället. Så irriternde.

Men nu har jag lugnat ner mig och tur är väl de. Alvin sover ute i vagnen och jag ska gå ut och fixa lite. Igår när Alvin sov passade jag på att klippa buskarna på framsidan. Tror jag ska sopa in stenen från gatan och lite annat!

Förhoppningsvis är Martin hemma imorgon och även ledig på måndag, så det blir en lång helg. På måndag ska vi träffa Alvins farmor som vi inte träffat på hela sommaren, ska bli kul :-) Se om hon tycker han blivit stor, men det tror jag säkert!

Hejsvejs!

Promenad.

Idag bestämde jag mig för att ut och gå en sväng i skogen här runtomkring. Tänkte jag skulle gå tidigt, eftersom det var så varmt, men Alvin skulle ju såklart inte äta sin gröt förrän 0930, så vid 10 gav vid oss ut. Tar ungefär 50 minuter att gå. Men gud vad varmt det är, skönt när man kommer in bland träden. Just nu sover Alvin gott i vagnen ute i trädgården och tråkiga jag sätter mig här!


Alvin vill tydligen knappt sitta och titta på mig längre, så idag vände jag honom framåt i citycrossen också och det uppskattades!


Påväg upp mot fjärrens ridcenter

Några hästar i hagen.


Min älskade unge!


vägen uppe i skogen.


Den tråkiga vägen tillbaka. Ute på sibbhultsvägen, var väldigt varmt kan jag säga!

kläder..

Sedan i söndags har min bror varit här hos oss och därför har det inte blivit så mycket bloggande.
Idag for vi in till stan och tittade lite. Jag behövde nya jeans och skulle passa på när Macke kunde passa Alvin medan jag provade, men hittade inga, jag som verkligen var i behov av ett par nya jeans eftersom att ett par har gått hål på.
Men men hittar man inga så är det väl inget att göra åt! Kläder till Alvin tittade jag lite på rean, men hittade inget, så det får vänta tills jag och mamma ska till gekås, Ullared i början på September!
Körde inom Maxi och handlade lite, sedan iväg till Hammarslund för att lämna av macke och kolla på lite böcker som grannarna där rensat ut. Superfina böcker fick Alvin, kommer säkert till stor nytta! Tack Moncia, Sara, Sabrina och Tommy!

Nu sover Alvin och jag sitter här. Får se vad vi ska hitta på resten av dagen, fint väder nu iaf, så det kanske blir en sväng ut i trädgården!

RSS 2.0