Alla förbaskade sjukdomar!

Det känns som att Alvin aldrig är frisk, stackaren är ju hemma från dagis varannan vecka ungefär!
I söndags var vi på kalas hos barnens faster som fyllde år, Alvin var jättepigg dock lite snorig, men inget annat.
Natten mellan söndag-måndag skrek han nästan hela tiden mellan 21-03, han hade ont i sitt öra! Superont hade han verkligen, så vi satt upp i sängen, låg i hans säng, han låg på mig osv men vid 3 somnade han, efter både ipren och Alvedon och sov till måndagsmorgonen.
Då hade trummhinnan spruckit och han hade även feber, så blev en tur på vårdcentralen med honom och kåvepenin i 5 dagar blev det! Feber måndag-onsdag, därefter gick febern över, istället kom värsta förkylningen och igår fick han ögoninflammation!
Igår verkade han ganska slö på eftermiddagen, så både jag och Martin blev oroliga och sa att om de var så idag också, så åker vi in med honom igen.
Men idag vaknade han, såklart med totalt igenklistrade ögon, men pigg och glad, så nu slipper vi tänka på det och kan ha en mysig lördag trots allt :-)
Kikade i min kalender igår, för att kolla när han verkligen varit sjuk och kom fram till detta:
27 mars- 6 april förkyld och ögoninflammation
6 - 12 april frisk
13-19 Förkyld (dock såpass att han var på dagis 16-18 april)
20-22 bara lite snorig
natten 22-25 sprucken trummhinna och feber, pencilin (23-27 april)
26 april-? jätteförkyld med ögoninflammation


Tänkte skriva upp när han är sjuk och sen höra mig för om de verkligen är fullt normalt. På dagis säger de nämligen att han är sjuk oftare än de nyinskolade barnen som är 1 år!


Men nu hoppas vi på att de går åt rätt håll iallafall, han behöver vara frisk, få vara på dagis och träffa de andra där och dessutom äter han kasst när han är sjuk och har nog inte gått upp alls i vikt sedan november (dock har längden ökat med sådär 5 cm).


Nu ska vi hålla en lååång och skön helg, vilket vi ser framemot! Imorgon är det tänkt att vi ska hem till barnens farmor, det är nämligen rally där och de tycker vi är skoj, men återstår att se hur det blir med den saken!

Semester bokad :-)

Japp då var semstern bokad :-)
Har pratat ganska länge om vad vi skulle göra på semestern i sommar, kikade på astid lindgrens värld, men kom fram till att våra barn nog tycker det är betydligt roligare att göra om kanske 2 år istället.
Däremot börjar vi kika på kolmårdens djukpark istället! Kom fram till att båda verkligen hade uppskattat det supermycket (och vi också). Tittade på massa olika alternativ, hotell och vandrahem och de slutliga valet blev vildmarkshotellet, som ligger precis bredvid parken! Sen fanns där pool, barnbio, bar, frukost och dessutom har man möjlighet att följa med ut i parken innan den öppnar och kolla på utsläpp av djuren!
Med rabatt från ica (blev 600 kr billigare), så blev det inte så jättemycket dyrare med detta istället för vandrahem och dessutom har man saker att göra när man inte är i parken. Så den 28-29 juli blir det kolmården för oss och sen ska även mamma, pappa och Macke följa med!
Kommer bli superkul!

Torsdag

Idag är det Torsdag, vilket betyder att Alvin är ledig från dagis och istället blir det Lejonkulan = Öpnna förskolan!
Alice har kommit på något nytt att göra när hon blir arg: Dra ner blomkrukor. I stugan i påsk drog hon ner en kruka och idag drog hon ner båda krukorna på Alvins rum när hon blev arg. Humör som heter duga har den lilla loppan!
Tänkte jag skulle lägga in lite fler bilder, men uppenbarligen, så ville inte datorn det, får prova via Martins dator istället!

Påsken 2012

Då var påsken över för denna gången och åter till vardagen!
Alvin är på dagis och Alice leker, då passar jag på att skriva lite här, kom ju på att det var väldigt länge sedan!
Barnen har fått en ny liten kusin, en liten tjej blev det denna gången också! Grattis Maria, Joel och Alexandra :-)
I fredags var det den årliga släktträffen, hos Martins släkt i broby. Tråkigt väder, men trevlig ändå. Fick oss en liten överraskning, Göteborgsfamiljen kom och hälsade på, och vi fick träffa den lilla nykomlingen och de "stora" kusinerna fick leka ihop!
Direkt där efter körde vi till Sölvesborg, där mamma, pappa, Macke och min mormor var! En seg skön vistelse blev det där och kalas för mamma på lördagskvällen. Alice blödde dock lite näsblod, både på fredagskvällen, natten och sen på lördagen, men säkerligen pga irriterad näsa, eftersom hon varit förkyld.
Vi träffade även min gamla "sommarkompis" Josse, som är tillsammans med en kille från Norge, som har två barn, 1 år och snart 3 år. Han som var nästan 3 år var med dom i stugan, så Alvin fick en ny lekkompis!
Så med andra ord blev det en trevlig påsk, men de var skönt att komma hem iallafall!
Här kommer lite bilder.
Kusinerna leker i broby
Alice tycker om min bror

RSS 2.0