Duktiga :-)

Både jag och Alvin är rätt duktiga tycker jag.

Frukostgröten gick toppen, knappt utan gnäll, bara max 1 msk kvar när han började gnälla, så han fick lite fruktpure och sen var det bra med det. Till lunch fick han nudlar med grönsaker och skinka, 6 månaders burk från hipp och det gick också bra. Åt inte jätte mycket, kanske 1/3 dels burk. Man åt gjorde han och verkade tycka det var gott. Började gnälla och sen var det bra med det! Får se hur det går när man inte försöker "truga" i honom. Känner liksom att det inte är helt rätt. Än så länge verkar det funka rätt bra.


Sen jag då! Har ju bestämt mig för att komma i lite bättre form tills vi ska till lalandia annars vet i skjutton hur jag ska våga visa mig i bikini. Så från i måndags har jag kört en stund på crosstrainern varje dag och det tänker jag fortsätta med! Promenader de dagar det är fint väder! Sen ska jag bara lyckas låta bli sötsaker också, men det är svårt, riktigt svårt ibland, tur att man har en sambo som hjälper till att "klaga" om jag äter massa skit :-)

Tisdag!

I förmiddags kom mamma hit med frallor. Satt ute i de sköna vädret och sedan var det dax för mig att köra till banken medans mamma passade Alvin, men hade hade gått jätte bra. När jag kom tillbaks var vi ute en stund på gräsmattan.

Alvin har varit vädligt tramsig med maten, grönsakspurerna går bra men inte burkarna från 5 månader med kött i. Han äter någon sked och sen tvärvägrar han. Hörde att hipps 6-månaders burkar med kött är helt släta, så idag till lunch fick han potatis/majs och kalkonpure och det gick hem hos pojken.

Så idag har han ätit jätte bra. Lite skrik vid kvällsgröten, men det är vi vana vid detta laget. Får han hålla i en sked så är han nöjd och äter gröten utan problem. Morgongröten går hur bra som helst. Så idag har han ätit jättebra, riktigt skönt!

När mamma åka hem blev det lite mys inomhus.
Nu ikväll har jag träna lite på crosstrainern och Martin är snart klar med maten!

Alvin var väldigt trött och somnade redan 1730, så vi får väl se hur denna natten blir!
Nej nu är det vårrullar till middag!


Imorgon är det andys som gäller, ska bli skoj att se vad Alvin tycker om bollhavet.

Lalandia Billund

Vi ar bestämt vart vår semester går!
Vi ska nämligen till det nya lalandia i billund mellan den 14-16 Juli!
Ska även passa på att gå på legoland!

Ska dit tillsammans med mina gamla grannar och sen barnens mormor och morfar från Italien! Sen så mamma, pappa och min bror också! Ska bli jätte kul. Fanns bara 8 personers stugor kvar, så det fick bli en sån, med bubbelbadkar och bastu :-D Hade först tänkt ta en 4 personer stuga och att min bror sov i deras 8 personers stuga, men detta går också bra, även om det blir några 100-lappar dyrare!

Helgen!

Dåligt med uppdateringar, men nu kommer det iaf :-)

I fredags var Martin kompsledig från jobbet, så då passade jag och Alvin på att åka och träffa Jenny och Moa i stan medan Martin var hos en kompis. Alltid lika trevligt att träffa de två :-)
Alvin skrattade åt moa när hon slog med händerna i bordet!



På kvällen åkte vi till min pappa (mamma jobbade). Vi åt kinamat tillsammans med grannarna, supergott. Passade även på att handla på kvällen när Alvin sov, men när vi kom tillbaka och hade handlat var han såklart vaken, men inte ledsen iaf :-D

Igår och idag har vi verkligen inte gjort mycket. Bara städat och gosat!
Alvin har börjat bli så himla tramsig när han äter ersättningen och 5-månaders burkarna med kött i bara klöks han av, så det blir nog att han får ett helt mål med grönsakspure vid lunchtid. Måst bara åka och handla det också!

Tävling älskade hjärtegryn

Ännu en tävling hos http://alskadehjartegryn.blogspot.com/
Såklart är jag med och tävlar!

Superfina kläder!

Ang dagisstart...

Åhh jag blir tokig på detta velande. Började fundera igår på när Alvin ska börja på förskola. Från början var den tänkt att han skulle börja augusti 2010, då han är lite mer än 1,5 år, men nu har vi (läs jag) kommit fram till att om jag vill jobba inom hemtjänsten, där jag jobbat innan så kommer jag få jobba hela Martins semster 2010. Lite så kul, men vet jag ju bara att jag med största sannolikhet har jobb under sommarmånaderna, vet ju inte hur det blir med jobb sen.

Så just nu står det mellan dessa alternativen:

Alt 1. Alvin börjar förskola augusti 2010, jag jobbar under hela Martins semster, alltså får vi ingen ledighet ihop under sommaren. Blir rätt lite föräldrapenningsdagar kvar och men så får Alvin istället vara hemma så länge som möjligt. Om jag och Martin har jobb, så blir det kanske rätt långa dagar för Alvin på förskolan.

Alt 2. Alvin börjar förskola i januari 2010. Jag söker jobb, men det skulle inte förvåna mig ifall det tar ett tag. Då om jag är arbetslös behöver Alvin bara gå på förskola 3 timmar om dagen, medans jag har tid att söka jobb när han är på förskolan. Det blir en lugn och "snäll" inskolning av Alvin, dock kommer han bara vara precis över 1 år. Kommer ha en hel del föräldrapenningsdagar kvar. Men får jag inget jobb och om jag inte tar föräldrapenning har jag 0 i inkomst. Tar jag däremot föräldrapenning fredag-söndag (och låter Alvin vara hemma från förskolan på fredagen), så får jag ju lite inkomst, men då sparar vi ju inte så mycket dagar ändå. Sen under sommaren så finns ju möjligheten att både jag och Martin jobbar under sommaren, men ändå har en del ledigt ihopa.

Alt 3. Samma som alt 2, men att Alvin börjar i Mars istället, dock är jag väldigt tveksam till att de skolar in någon i mars, eftersom de brukar inte vilja hålla något plats från januari-mars.


Så hur hade ni tänkt? Vad hade ni valt? Kommentera gärna och säg vad ni tycker och tänker!
Känner som så att ska vi ha plats i januari så borde vi nog söka snart.

Ätande

Det går väldigt bra framåt med Alvins ätande. Han fullkomligt älskar sin gröt. Får en portion gröt på morgonen och på kvällen, smakportion mitt på dagen, ibland fruktsmakportion på eftermiddagen och ersättning för resten.

Innan han fick utslagen älskade han morot, men förgår när jag gjort morotspure så ville han inte alls ha det, bara klöktes och ruskade på sig. Tänkte prova köpte morotspure, men hittade inte enbart morot, så jag provade potatis/morot igår, men det ville han heller inte ha. Så morötter är nog inte hans starka sida längre.

Från att han har börjat med smakportionerna igen har han smakat:
Potatis
Morot
Majs
Mango
Blåbär
Gröt

Det som jag tänkte att han skulle få smaka nu innan han ska få mat med kött är: Palsternacka och blomkål.

Babysittern

Nu imorse när jag skulle äta frukost så satte jag Alvin i babysittern, eftersom han inte alls ville ligga på golvet. Helt plötsligt satt han med händerna ner i golvet.




Han har aldrig ens böjt sig fram i den innan, men nu är det nog dax att ta bort den faktiskt.

Bilder ifrån helgen

Nu kommer en mängd bilder ifrån helgen för er som är intresserade! Lämna gärna en kommentar!

Fredagens kvällgröt innan vi åkte till Knislinge för att fira Bo.





Alvin somnade alldelse lagom tills vi skulle äta










Lördagens bilder:





Och så en sista bild ifrån nu ikväll, nämligen Alvins nya sovstil. På sidan och så upp med huvudet.

Hässleholm

Igår var vi i Hässleholm och grillade hos Alvins farmor! Lika trevligt som vanligt och Alvin var på bra humör :-)
Jättegod mat! Sen passade vi även på att ge Ingegerd (Alvins farmor) presenter eftersom hon fyller år på måndag, om jag inte minns fel.

Tittade även på Robinson och Eurovision song contest!
Har blivit lite dålig med mitt bloggande nu på senaste tiden känner jag, men det ska jag försöka bli bättre på! Ska se om jag kan lägga upp lite bilder här ikväll eller imorgon frå

Födelsedagskalas!

Igårkväll bar det av till Knislinge för att fira Alvins farfar som fyllde år. Mycket trevligt och supergod mat, helt proppmätt var man ju efteråt. Kan inte skriva sådär jätte mycket mer om kvällen, eftersom den spenderades vid bordet med massa prat och mat. Alvin var supersnäll och charmade alla, dock kräkte han som jag vet inte vad, så helt jag och hela Alvin var full med kräk. Tur att vi hade extrakläder med till Alvin, jag fick stå ut med att ha lite kräk på mig haha. Småbarnsförälder eller? :-)


Idag blir det förmodligen att vi åker till Alvins farmor och hennes sambo. Alvins farmor fyller snart år och skulle inte ha något födelsedagskalas, så enligt Martin blir det grillning, måste bara ringa och säga att vi kommer också. Så får vi hoppas att det går bra med katterna!

Snart helg!

Idag är det fredag, himla skönt faktiskt. Denna helgen verkar det som att Martin knappt ska vara i garaget heller.
Ikväll blir det grillning hos Alvins farfar eftersom han fyller år! Grattis!


Igår var vi inne i Kristianstad och träffade Jenny, Moa, Helena och Amanda, supertrevligt som vanligt.


Blev en kort uppdatering, men jag känner jag att måste passa på att städa nu när Alvin sover!

Alvin 6 månader!

Helt sjukt vad tiden går. Idag kl 10,11 blir Alvin 6 månader. Grattis min älskade lilla pojk!

Tider går för fort! Det är ju knappt så att man kommer ihåg när Alvin var riktigt liten. Tänk fall Alvin skulle börjat på förskola vid 1 års ålder, då hade de varit 6 månader till, vilket hade känt hemskt. Som tur är har jag möjligheten att vara hemma tills augusti 2010, eller om Martin tar sommaren där, inte riktigt bestämt, beror på hur jag har det med jobb och så också.

För 6 månader sedan:
 
Alvin nu på morgonen:



Sen är det också min och Martins 4 års dag och 1 år sedan vi förlovade oss! Älskar dig!!!

Lat...

Jag känner mig fruktansvärt lat, eller seg rättare sagt.
Skulle egentligen behöva städa, nu när Alvin sover, men istället sitter jag här.

Har iaf lukat rabatten på framsidan medan Alvin sov i förmiddags. Sen plockat in i diskmaskinen och startat den, något annat har jag inte gjort på hela dagen... De dagar man känner såhär går jättesakta.

Idag har Alvin fått potatis/majspure och han fullkomligt älskar sin mat! Innan när han åt puttade han ut en hel del med tungan, men inte nu längre. Kanske bra att han fick en paus från maten?
Han är så ivrig med att få mer mat och blir tokig när han inte får mer. Vill inte ge honom så mycket nu heller, då chockar man väl magen på honom...


Imorgon blir det en tur till Kristianstad, ska bli skoj, var ett tag sedan nu. Hoppas det är fint väder så att det blir tivoliparken, men skulle tydligen regna. Jag vill inte till barbacka, fullkomligt hatar den hissen där!
Efter fikan måste jag inom stan och fixa present till Martins pappa som fyller år på fredag!

Imorgon bli föresten Alvin 6 månader och jag och Martin ar varit tillsammans i 4 år och förlovade i 1 år :-) Allting på samma dag!

En riktigt glad pojk!

Idag har Alvin varit hur glad som helst.
Ja förutom på bvc då.

Var på läkarbesök där idag. Han var 69,5 cm lång och vägde 6865 gram. Men han var verkligen jätte arg när vi var där, ville inget alls. De skulle kolla om han vände sig, men han har inte riktigt fått kläm på det och eftersom han var så arg så tittade han ju inte ens åt sidan på saken hon höll i. Så det skulle vi kolla igen på 10-månaders kollen. Titta efter saken ville han inte heller, inte så kontigt egentligen med en helt främmande människa som pratar och tar på honom :-)

När vi var klara på bvc kom mamma hit, jag hade inget att göra och inte hon heller, eller jo hon hade nog att göra, men ville nog hellre träffa Alvin!
Var mest ute hela dagen, fast det var verkligen svinkallt när solen gick i moln.

Alvin fick även börja med smakportioner idag. Ungen var helt överlycklig när han såg skålen som vi brukade ge han mat ur innan. Har nog aldrig sett honom så glad, inte när man bara tar fram något iaf! Log mot skeden varje gång han fick mat. Dock klöktes han en del efter några skedar, men han verkade helt klart jätte intresserad.
Ikväll fick han även några skedar gröt, sinlac som är mjölkfri, och även då var han superglad. Ville inte ge honom så mycket, men han hade nog kunnat äta en portion om han fått, klöktes inte av den iaf.
Doktorn på sjukhuset sa att vi skulle börja med smakportioner i ganska rask takt och eftersom han inte reagerat på några rotfrukter eller så innan så kör vi detta i någon dag bara. Vet att han inte var så glad för potatisen innan, så imorgon blir det majs/potatis istället.

Nu ska jag fortsätta kolla på halv åtta hos mig, tycker det är rätt kul att kolla på faktiskt, men man ska vara mätt när man börjar kolla annars blir man så sugen på något!

Alvin med sina nya namnbyxor. Dock en aningens stora eftersom det är strl 80.


Barnkliniken!

Idag hade vi tid till en överläkare på barnkliniken. Allting gick jättebra och de var super där uppe!
Han har inte gått upp mer än 200 g på 1 månad, vilket är lite, så det märks ju på vikten att han bara fått ersättning. Iaf så ska vi fortsätta ge honom mjölkfri kost och utslagen trodde de beror på att han har väldigt känslig hud i kombination med allergi, så atopiskt eksem heter det tydligen.

Iaf så kollade läkaren på honom och sedan pratade vi lite. Kom fram till att vi skulle träffa både allergisjuksköterskan och en dietist. Allergisköterskan var som tur var ledig när vi var klara hos läkaren, så vi behövde ingen ny tid. Hon beättade lite hur vi skulle smörja och med vad och så fick vi recept på en massa krämer. Dietisten skulle vi träffa för att kolla så att han får i sig rätt mängd kalorier och sen prata lite allmänt om mjölkfri kost! Fick utskrivit tavegyl som vi ger honom mot klådan på kvällen.

Sen fick vi ersättningen på livsmedelsanvisning, 12 burkar för 120 kr, vilken skillnad mot innan!


Så vi får förhoppningsvis hem en kallelse till dietisten och sen så ska vi tillbaka till barnkliniken igen efter sommaren, september/oktober, så ska vi se hur det har blivit och sedan går vi vidare därifrån.

Söndag!

Idag är det redan söndag och Martin har varit hemma en hel vecka, känns inte alls så eftersom han varit i garaget en el del och fixat med högtalarna (som han förövrigt har hållt på att bygga i 2,5 år haha).

Bestämde oss för att hitta på något idag när det var så fint väder och funderade först på Skånes djurpark, men kom fram till att det fick bli en annan helg när det är lite mer planerat. Istället packade vi sakerna och körde till Sölvesborg. Mamma o pappa var nämligen där i stugan. Satt ute i det sköna vädret och sen så fixade pappa o Martin stengäret, blev jättefint!


Imorgon är det måndag och vanlig vecka igen... Ska till csk och träffa läkaren där och se vad de har att säga om utslaget på Alvin, de är ju inte alls så farliga nu, men de finns ju kvar, hade varit typiskt om de skulle hunnit förvinna, men de är kvar. Inget i ansiktet, men ser ut som en prickig korv på kroppen... Hoppas nu vi får veta vad det är, men jag tror inte det är jölken iaf!

Får se om jag stannar kvar i stan när Martin åker till jobbet, men isåfal måste jag vänta till typ 1545 innan jag kan ta bussen, om jag ska kunna bli hämtad av Martin i Knislinge vill säga, men vi får se hur jag gör! Frukost hos mamma med frallor blir det iaf!

Tävling!

http://madebymadeleneeriksson.blogspot.com/

Är med och tävlar om dessa superfina byxorna:

Torsdag!

Igår bar det av till Kristianstad tidigt på morgonen, var inom blitema lite efter 8, sen willys och handla, sen hämta lite saker i hammarslund, slänga lite och sen inom stan innan det var dax att åka hem igen. I hammarslund var ju dörren låst när vi kom, så jag tog Martins nycklar och låste upp och la nycklarna på byrån innanför dörren. När vi skulle gå behöve vi inte låsa eftersom min bror var hemma, så vi glömde Martins nycklar...

Var nästan hemma när vi kom på det, men som tur var så hade Martins pappa extranyckel i knsilinge som vi kunde ta.

Sen igår eftermiddag kom Alvins faster Maria och hennes Sambo Joel hit, jättekul att träffas när det väl går :-) Alvin var hur glad som helst och var knappt hos mig eller Martin, men det gjorde oss absolut ingenting, de får ju passa på att gosa. På kvällen blev det att Alvins farfar, Alvins faster Marlene och så Ingela kom hit och så gjorde vi hemmagjord pizza, supergott. Ingela hade gjort en rabarberpaj och som vanligt är hennes mat supergod!


Tack för igår gott folk!

Idag ska vi till Hammarslund igen (hade egentligen inte tänkt de, men eftersom vi ändå måste hämta Martins nycklar), så det blir kinamat där ikväll. Mums!

Äntligen tid på barnkliniken!

Fick ett samtal i förmiddags på Martins mobil från csk, sjukhuset i kristianstad. Vi ska dit och kolla upp Alvins utslag på måndag kl 1030, så skönt att vi fick tid så snabbt :-)


Ska försöka ta mig tid att skriva något längre inlägg snart tänkte jag.

Länge sedan...

Nu var det ett tag sedan jag skrev något bra inlägg här...
Martin är ledig denna veckan, så det är fullt upp här hemma.

Idag är det egenligen fika på barbacka med mammorna, men eftersom sambons syster Maria och hennes sambo Joel är nere och hälsar på, så struntar vi i det.
De bor ju i luleå, så det var ett bra tag sedan de träffade oss och Alvin, så det ska bli skojigt!
Skulle egentligen till kjugekull med dem, men det är ju så tråkigt väder, så det lutar åt att göra något annat istället!


Alvin har blivit så himla gnällig på nätterna måste jag säga. Han vaknar mååånga gånger och skriker lite så, men kommer till ro när man stoppar in nappen igen. Han har sovit i sin egen säng nu de senaste nätterna och när han väl sover där är det väldigt sällan han vaknar och vill äta iaf, så 3 av 4 nätter har han inte ätit mellan 22-07 ungefär, så skönt!


Nej nu har jag precis ätit frukost och hade tänkt lägga in den maskin tvätt och städa! Passa på medans det går.

Byxorna från älskade hjärtegryn är klara :-)



Byxorna med namn på är i strl 80, så de får ligga i garderoben och vänta :-) De andra byxorna är i strl 74, blir säkert toppen nu till sommaren :-D

Tävling älskade hjärtegryn

Nu har älskade hjärtegryn en tävling igen om ett par jättefina grodbyxor, som hade varit jättebra till Alvin nu i sommar!
Superfina eller hur?

Har beställt ett par byxor med namn på rumpan därifrån och ett par byxor med fem myror :-)





Här hittar ni älskade hjärtegryn: http://alskadehjartegryn.blogspot.com/

Valborgshelgen!

I helgen har det varit valborg och den firades i sölvesborg i mammas o pappas stuga.
Sov där från torsdag-lördag, sen på lördagen när vi kom hem var alvins farmor med familj här!

Får se om det kommer en bättre uppdatering om valborgshelgen senare!

RSS 2.0