Fläskläpp

Idag har Alvin varit på helbushumör. Busade med honom på sitt rum tidigare och då skulle han leka hund och började krypa rundor. Såklart halkar han med händerna och slår munnen rakt ner i golvet. Som tur var resulterade detta inte i några lösa eller skadade tänder, men en rejäl fläskläpp.


Glad som alltid ändå, trots att det var lite jobbigt att äta och han ofta sa Aj, stackaren!




Fint väder igen!

Igår var det ett jäkla skitväder rent ut sagt! Riktig höst kändes det som.

Alvin och Martin var ute ett tag medan jag städade och det kändes ganska konstigt att ta på Alvin gummistövlar, kofta, mössa och regnoverall, men det var ju verkligen kallt och blåste, tror det var ca 12 grader bara!


Idag är det dock fint väder, så kanske tur att man passade på att städa igår!

Imorse trampade Alvin på en geting och fick såklart sitt första getingstick. Han blev ganska rädd, men efter ett tag var det bra igen. Svullen om foten, men ingen annan reaktion, så det kan ju vara bra att veta att han tål getingstick!

Idag blir det nog bara en lugn dag hemma, sen imorgon bär det av till Malmö/vellinge för släktträff på Martins sida! Återstår att se hur det blir att sitta i en bil så långt, med en tjock mage!


Idag är det precis 2 veckor tills lillan är beräknad att komma, men jag hoppas verkligen hon kommer tidigare! Sparkarna gör grymt ont, har eksem på magen som kliar förbaskat mycket och är trött konstant, så nu är jag riktigt trött på att vara gravid! Kommer inte ihåg att jag kände såhär med Alvin, men denna gången känns det som att det varit jobbigare nu på slutet!

Nu ska vi ta på oss, sedan ska jag ut och montera bilstolen i baksätet, lättare att ha Alvin där imorgon när vi ska köra långt, så kan jag underhålla honom på vägen och Martin köra!

Hus!

Jahopp, husägare om allting går som det ska :-)

Var och skrev på köpekontraktet i tisdags och om allting går som det ska med besiktning och sådär, så misstänker jag att vi får tillträde i mitten på augusti!
Hoppas hoppas nu bara på att besiktningen inte visar några allvarliga fel bara, men isåfall har vi ju möjligheten att dra oss ur!

Det är ju en hel del som behövs fixas på huset, så vi har nog fullt upp ett bra tag framöver, med 2 små barn och ett hus som behövs fixas :-) Men vi gillar huset skarpt, bra planlösning, bra läge och nära till mycket!


Föresten så var vi ju inne på förlossningen i måndags för vändningsförsök, men lillan hade visst själv vänt sig rätt, så det blev en snabbvisit och sedan hem igen! Alvin hade haft det superbra hos Ingela :-)

Vecka 37+4 idag och än har ingen bebis gjort några utbrytningsförsök, tråkigt nog!
Jag börjar bli så trött på detta nu och hoppas ju verkligen på att hon vill komma innan den 2:a augusti, annars ska Martin jobba den veckan och det känns lite taskigt mot Alvin, jag orkar ju iprincip ingeting alls. Tycker jag sover mycket på nätterna och sover på dagen när Alvin sover och ändå är jag så trött!

Idag har vi inte gjort alls mycket, tvättat lite och plockat undan. Hoppas Martin snart kommer hem, han är nämligen och handlar och sedan så har han åkt inom sin farmor. Ska göra hemmagjord pizza till kvällsmat och det tar ju sin lilla tid nämligen!

Tvätt, packning och städning!

Idag står det ganska mycket på schemat. Igår blev toan städad, samt en del blev tvättat, men allt får ju inte plats på tvättställningen, så idag hoppas jag att jag kan tvätta ännu mer!
Sen blir det städning av resten, vilket behövs, så det är väl skönt att få de gjort!
Sen i eftermiddag/kväll ska vi åka en sväng till knislinge och prata lite ang imorgon med Alvin och sådär! Hoppas bara lillskrutten inte saknar mamma och pappa förmycket, men det ska nog inte vara några problem! Han gillar ju vatten, så ofta om han blir ledsen är det bara att avleda med någon sån lek :-)


Nu är klockan 8, så ska jag se till att slänga in en maskin tvätt! Hoppas på att de som hänger där inne är torrt iaf!

Phuu vad nervös jag är inför morgondagen.. Jaja tur att vi har barnvakt till Alvin, så att jag slapp åka dit helt själv!

Vändningsförsök på måndag!

Har varit hos barnmorskan idag, i vecka 36+3 och gissa vad? Denna lilla tjej har visst fått för sig att hon inte alls skulle bli kvar med huvudet neråt (så som hon legat de senaste veckorna), utan nu ligger hon i säte, men huvudet vid mina revben!

På måndag morgon vid 8 har vi tid till vändningsförsök på förlossningen. Mamma jobbar, så Alvin får vara hos sin farfar och Ingela, men det ska nog gå bra de också :-)
Är ganska nervös inför vändningsförsöket, men vill jag abolsut inte när vi väl är där, ja då får de väl ge mig en tid för snitt istället!

Det allra bästa hade ju varit om hon får för sig att lägga sig rätt igen, nu i helgen, så jag slipper vändningsförsöket!

Riskerna med vändningsförsök är ju att barnet kan bli stressat, hjärtljuden skjuter i höjden eller sjunker jättemycket och då gör de akutsnitt på mig. Så bb-väska och babyskyddet ska med in till sjukhuset, ifall det sker!

Alvins barnvakt är iaf fixad, måndag när mamma slutar jobbet, så hämtar hon honom hos Ingela, sen jobbar inte hon förrän tisdag kväll och isåfall (om vi är kvar på sjukhuset då), så får min pappa och bror passa Alvin eller Martin åka hem!

Jaja vi får väl se hur detta slutar! Bra på något vis hoppas jag, oavsett om de blir vanlig förlossning eller snitt.

Varmt, för varmt.

Idag har det varit 42 grader på baksidan och 32 grader i sovrummet, inte skönt! Nu är klockan 23 och det är 21 grader ute och 28 här inne, trots att alla fönster och dörrar är öppna.

De andra dagarna har det funkat hyffsat med värmen, speceillt nu i veckan när vi varit i Sölvesborg. Där känns inte luften lika varm när man är i skuggan, som den gör här hemma. Vår baksida här är hemsk nu när solen gassar som mest efter lunch!

Är i vecka 35+4 idag, så nu är det mindre än en månad kvar tills lilltjejen ska komma, men känns ändå som evigheter dit! Har svullnat rejält om fötterna, så jag knappt får på mig mina vanliga foppaskor på kvällarna och så har det börjat klia så grymt under ena foten. Förmodligen slipper jag gå över 14 dagar denna gången, är det såhär varmt, så står jag verkligen inte ut att gå över 1 dag...


Martin är hemma nu, vilket är så skönt. Jag kan liksom gå och lägga mig i sovrummet under fläkten när jag blir för varm, eller hoppa in i duschen!
Han skulle egentligen vara ledig fram tills 9:onde augusti, då det nya jobbet börjar med en ledig vecka, så 16 augusti (och då har förmodligen lillan kommit), men nu behöver de honom första veckan i augusti. Så om allting är bra med mig, jag kan ta hand om Alvin och lillan inte har kommit, så ska Martin jobba en del då under den veckan, men det återstår att se! De vet om läget iaf, så det inte ska bli några problem om det inte funkar för honom att lämna mig själv här hemma! Man vet ju aldrig liksom!

Imorgon blir en heldag här hemma, precuis som idag. Skönt på ett vis, men för varmt, jag vågar knappt säg de, men jag längtar efter lite regn och lite kallare luft, så att man iaf kan gå till lekplatsen en runda med alvin utan att vara kokt när man kommer tillbaka!

Måndagen består av ett möte med banken, vi är nämligen lite augna på hus, så vi får se vad de säger ang hur mycket vi får låna, vi har ju ingen aning om vi ens kan börja tänka på hus än eller inte. Sen på tisdag ska vi även kika på ett hus vi tycker verkar vettigt. Får vi inget lånelöfte vi vill ha, så är det ju ändå en erfarenhet rikare!

Nu är klockan mycket och dax för sängen. Alvin vaknar ju som vanligt tidigt på morgonen, men vad gör det? Han har blivit så otroligt stor helt plötsligt, säger nästan alltid vad han vill (även om man inte alltid förstår) och älskar när man jagar honom eller att han kastar sig i famnen på en. Min älskade gullunge!

Hade egentligen tänkt jag skulle lägga upp lite bilder också, men har inte kameran här, och sitter med fötterna i kallvatten, så det får bli en annan dag!

RSS 2.0