Onsdag...

Idag är det onsdag och förmiddagen gick åt till att vika tvätthögen som jag inte orkat ta tag i tidigare, men nu är den vikt och klar iaf.

Martin ringde imorse och sa att bilen som han kört med till oskarshamn denna vecka strular och höll på att stängas av när han körde till jobbet imorse, så nu har jag lämnat den på verkstad där, hoppas verkligen de kan fixa den tills på fredag, annars kan han inte ta sig hem i helgen och hur det blir med jobbet nästa vet jag inte, då får han väl jobba i oskarshamn hela den veckan med.. Usch nej jag håller tummar och tår på att de hinner fixa bilen tills fredag, så att han kan komma hem till oss!

Nu till något roligare.
Här är underbart väder + 17 grader, men det blåser lite. Alvin och jag har nyss kommit in efter att vi varit ute en stund. Väldigt skönt, men jag känner verkligen i näsan att pollen börjat komma väldigt mycket här nere. Hoppas jag klarar mig med näsdroppar och ögondroppar, så att jag slipper ta allergitabeletterna, jag blir ju helt borta av dem nänligen!

Nu ligger pojken i sin säng och förmodligen har han lyckats somna, men vi får väl se. Idag har han inte sprungit upp en massa iaf, igår var han heltokig och bara skattade och verkade tycka att det var en lek.
Så nu har jag bestämt att prova helfast rutin och se hur det går. En saga (har inte provat de innan, men tänkte att han då kanske ligger ner och lugnar ner sig lite), en godnattpuss och en godnattkram och sen gå ut ur rummet. När han sen springer upp, så ska jag försöka inte prata eller ge han något uppmärksamhet, mer än att lägga honom i sängen.
Skönt nu att han aldrig är ledsen när man lägger honom på kvällarna, då skulle det nog varit jobbigare.

Här kommer 3 bilder på min gladfis.




Föresten så lovade jag Martin att lägga upp en bild på den finfina grinden som ska sitta vid altandörren. Öppningsbar och så kan man även lyfta bort hela grinden, min duktiga älskling! Superbra, nu kan jag sätta mig på uteplatsen medan Alvin sover och slippa vara rädd för att han ska trilla ner för trappan!


Andys

Denna veckan har vi verkligen sett till att hitta på massa roliga saker hela familjen! Underbart!

Igår var vi på andys under förmiddagen och busade en massa. Tur att Martin också var med, jag kom fram till att jag och Alvin nog inte ska gå dit själva mer, förrän denna graviditeten är över. Jag kommer ju knappt igenom alla små hål :-) haha.
Alvin hade jätteroligt, jag och Martin också för den delen!

Mitt lilla busfrö i bollhavet.


Alvin var jätteduktig och åkte denna rutshkanan helt själv liggandes när jag tog emot honom där nere :-)

Så kan man också försöka komma upp!

Stora killen



Både pappa och son verkade gilla den blå kanan.


Den stora rutchkanan var skoj. Alvin åkte den hur många gånger som helt med pappa.



På studsmattan










En avslutande bild på vår fina son



Efter andys somnade Alvin gott i vagnen, jag och Martin åt lunch på ko-san och sen blir det att fara runt i stan och iväg till lite olika affärer.
Köpte cykelsits och cykelhjälm på biltema, så nu ska det cyklas, hoppas den sitter bra på cykeln också bara, för de har vi inte kollat ännu!


Idag är det redan fredag och vi ska städa lite och eventuellt ska Martin börja bygga på grinden som ska vara vid altandörren. Sen ikväll ska vi äta lasange, mums.
Imorgon är det kalas för Alvins faster Malle som föröverigt fyller år idag! Grattis Malle!!!!

Så avslutar jag bloggen idag! Trevlig helg!


Tur till Skånes djurpark igår.

Bestämde oss för att åka till Skånes djurpark en dag nu under Martin lediga vecka och kollade vädret på smhi och kom fram till att de skulle bli finast väder under måndagen, så vid lite innan 11 började vi köra mot skånes djurpark. Alvin sov hela vägen i bilen dit.


Väl där så var Alvin på superbra humör och tyckte det var jättekul med alla djuren. Dock var inte fåren i hagen så sugna på att hälsa på oss, de hade massa småttingar också nämligen. Men väldigt söta var dom och Alvin försökte komma i närheten, även om de inte gick så bra.

Dagen blev jättemysig och Alvin blev så arg och ledsen när han förstog att vi skulle åka hem. Blir fler turer dit i vår/sommar iaf, nu när vi väl har entrebiljetterna, så kostar det inte att gå in där fler gånger detta året!












Så himla skönt att vara hela familjen och hitta på saker! Underbart!

Torsdag

Veckan tycker jag har rullat på fort, även om vi iprincip bra varit hemma. Skönt på att vis att va hemma, speceillt med fint väder, men lite tråkigt är det ju samtidigt, men funkar ju inte riktigt att köra till stan varje dag, det är ju ändå ca 2,5 mil enkel resa...


Idag håller jag på att tvätta, plocka undan och småstäda lite. Ikväll ska jag packa. Vi ska nämligen fara till mammas och pappas stuga i Sölesborg imorgon bitti. Ska köra inom k-stad om Alvins skor inte kommer idag, får köpa ett par billiga på skopunkten, så får han väl ha 2 par skor iaf..

Ska stanna i stugan tills på söndag förmiddag tror jag, sen kommer Martin förmodligen hem framåt eftermiddagen/kvällen, ska bli väldigt skönt att få hem honom igen, känns som han varit borta en evighet.



Just nu sover Alvin (eller ligger i sin säng iaf) och jag ska passa på att hämta posten och hänga ut en maskin tvätt. Måste verkligen se till att låsa ytterdörren nu även när han sover, eftersom vi tagit bort sidan på spjälsängen och jag vill gärna inte att han går upp och öppnar dörren när jag hämtar posten. Alvin trillar ut för stentrappan och ner i plattorna är en förbaskta hemsk tanke! Fy. Nä de hoppas vi aldrig händer. Ska se till att fixa någon grind eller liknande till altandörren, så att man kan sitta på uteplatsen när alvin sover med altandörren öppen utan att vara rädd för att han ska komma ut utan att jag hör honom och trilla.

Underbart väder.

Det har varit helt underbart väder nu de senaste dagarna, så skönt att kunna gå ut, utan att ta på en massa kläder.

Igår var jag och Alvin hemma hela dagen, och förmiddagen gick iprincip åt till att sova för Alvins del, han var visst lite trött trot jag allt!

Efter lunch gick vi ut och var ute ett bra tag. Alvin sätt mest i sandlådan och grävde, så jag fick in en mycket sandig pojke sen, se bar på bilderna :-)






Där var gårdagens bilder. Hoppas vi kan få lika fina och bra bilder idag, ska se om det inte kan bli en lång stund ute sen i eftermiddag, hae varit skönt!

Just nu sover Alvin, en tidig förmiddagsvila och jag som tänkte att vi skulle hoppa över den idag, så blev det inte, men förhoppningsvis sover han tidigare eftermiddagsvila idag än vad han gjorde igår (igår sov han mellan 16-17,30), lite väl länge kanske!


Vårskor Alvin.

Beställde ett par blåa kavat vårskor från ellos hemsida den 28 mars och vi har fortfarande inte fått några skor.
På hemisdan står leveranstid 7-10 dagar, men nu är det inne på 17:de dagen eller något sånt tror jag.

Blir tokig. Dessutom står det om man loggar in på hemisdan ett kollinummer, men när jag mejlade kundtjänst och frågade, så säger dem att de inte finns något kollinummer och att jag bör vänta några dagar till (detta var i torsdags) och sen isåfall gå ner till posten och kolla om skorna kommit. Men inte kan man väl kolla om ett paket har kommit när man inte har något nummer eller likande?


Tycker så synd om Alvin. Han får ju ha sina vinterskor nu när det är +15 grader ute, som det var igår. Inte alls snällt. Trodde det skulle bli billigt att beställa från ellos, med tanke på att jag hade rabatt på 50%, så skorna + frakt gick på 300 kr (bara skorna kostar 500 kr annars), men har de inte kommit på torsdag eller fredag, så kör jag och Alvin in till stan och köper ett par skor där!

Ny vecka

Idag är det ny vecka, vilket betyder att Martin är iväg på jobb, denna vecka i södertälje, Måndag-Söndag och sen ledig nästa vecka. Det känns riktigt sjukt länge tills söndag och vi saknar honom redan här hemma!
Men nästa vecka, då kan vi göra precis vad vi vill, härligt!

Idag har mamma varit här sedan i förmiddags och nu i eftermiddag när pappa slutat jobba kom även han en sväng.
Jätteskönt väder, så vi har varit ute väldigt stor del av dagen, himla skönt!

Alvin med sopkvasten:



Här kommer lite bilder ifrån gårdagens lekplatslek






Så nu är bloggen uppdaterad och jag ska ta och fixa nya sängkläder i sängen, men sen ska jag minsann sova. Börjar bli väldigt trött! Väldigt tråkigt bara att lägga sig ensam i sängen. Nattinatti. Saknar dig älskling.

Planterat blommor.

Köpte lite blommor i stan förrgår och tänkte att jag skulle planterat dem igår, men det blev inte av, men idag har de blivit gjort iaf och fina blev det!

Köpte 2 påskliljor och sen 6 st penséer, hade först tänkt ha 1 påsklilja och 3 penséer i en kruka, men kom fram till att påskliljorna kommer bli fula långt mycket tidigare än penseérna, så jag satte  båda påskliljorna i en kruka, och sen blv det 2 mindre krukor med penseér.

Är så sugen på att åka ut till öb, de hade nämligen jättefina ganska billiga zinkkrukor, både svarta och silverfärgade. Hade varit jättefint att ha blommor i och sen andra de vita plastkrukorna vi har till att sätta lite rädisor och sånt i till Alvin.
Jaja vi får väl se, känner inte riktigt för att ta på oss och åka i där idag, även om jag verkligen vill ha dessa krukorna...

Ska lägga upp bilder sen på blommorna, de står just nu vid vattenslangen och väntar på att rinna av sig, jag och Alvin ska ut sen och ställa dem där de ska vara!

RSS 2.0