Nedskärningar

Var med och skriv på ang nedskärningar inom barnomsorgen i kristianstads kommun.
http://www.namnlista.se/stoppa-neskarningarna-inom-barnomsorgen-i-kristianstads-kommun/

Helt galet att de vill öka antalet barn i förskolan och minska på personalen.
Man vet ju själv hur det är när man jobbade i förskolan, redan då tyckte man att det var lite personal och mycket barn, men att det ska bli ännu fler?


Tur att vi iaf bor i östra göinge kommun, så Alvin kommer inte att gå på förskola i Kristianstads kommun, som tur är!

Alvin mycket bättre!!!

Så skönt att hans hosta nästan släppt nu, lite kvar, men inte så att den erkar jobbig för honom.
Just nu ligger han ute i vagnen och myser.
Har bytt till sittdelen på urban junglen också och han sitter jättebra. Har åkpåsen till brion i när vi är ute och det funkar.



Sen i helgen köpte vi ny bilstol.


Så ikväll tänkte jag att vi skulle lägga in både liggdelen till urban och sen så babyskyddet på blocket, tar ju bara plats här hemma.
Tog en provtur i bilen igår och Alvin satt jätte bra, åkte inom Alvins farfar och Ingela, fick även lite mat där, så gott :-)

Nu ska jag sätta mig vid tv:n en liten stund och vänta på att Alvin ska vakna. Städningen passade jag på att göra imorse när Alvin kollade på.

Tävling älskade hjärtegryn

Är med att tävla om ett par Fem myror bomullsbyxor hos
http://alskadehjartegryn.blogspot.com/


Kristianstad..

Idag blev det för mig att åka till Kristianstad.
Först handlade jag, så att jag hade de gjort. Sen körde jag hem till mamma och pappa en stund innan jag gick in till grannen Sara. Sen blev det att vi åkte till stallet, Sara red och jag hjälpte till. Har ju inte varit i stallet på säkert 3 år, inte sedan jag slutade rida. Kan ju säga att jag blev lite sugen igen faktiskt.

Sen duschade jag hemma hos mamma och pappa, åkte till babyproffsen och köpte ny stol till Alvin, blev en britax hi-way.
Såg även att de hade andra bra priser eftersom de hade 20-års jubileum.
Åkte igen till mamma och pappa, där vi åt mat tillsammans med Sara hennes syster och mamma.

Tog med Sara och körde till Biltema, yggmax och så babyproffsen igen. Där fick vi en resesäng av mina föräldrar och så köpte jag en svart tilldyna till urban junglen.

Nu är jag hemma för ett tag sedan och hämtade Martins syster och hennes kille, så de ska va här och äta ikväll. Har tänt grillen, ska bli så gott.

Förkylningarna är det sådär med. Jag har ont i halsen och känner mig lite seg och Alvin har kvar sin hosta. Ringde sjukvårdsrådgivningen innan, men de tyckte bara vi skulle försöka ge han ersättning lite oftare och åka in ifall han får det jobbigt när han ligger ner eller om han får feber.
Sen ska vi ringa till BVC på måndag och få en tid för en extra vägning.

Fredag...

Äntligen Fredag! Egentligen skulle Jenny och Moa kommit hit idag ju, men vi bestämde oss för att ta det nästa vecka istället, behöver ju inte smitta ner fler än nödvändigt. Mamma kommer hit en runda istället, man blir ju inte lite rastlös när man är hemma en hel vecka.

Alvins hosta har vaken blivit bättre eller sämre men han pipper lite i andningen, men verkar inte alls ha problem med det annars. Han äter ca 100 ml var 4:de timme, men brukar äta mellan 140-200 ml i vanliga fall. Ska se om jag får i honom mat var 3:dje timme idag istället.


Just nu ligger han och ove i vagnen.

Jag har också börjat få ont i halsen så vi får se hur detta slutar. Skulle inte förvåna mig om jag ligger sjuk imorgon eller ikväll. Det hoppas jag inte, för imorgon ska jag till stan och hjälpa mina gamla granne när hon rider och sen måste jag verkligen handla. Får se men om Alvin hostar lika mycket imorgon så kanske Martin stannar hemma med honom och jag åker.
Hoppas verkligen hans hosta släpper snart, man vet ju själv hur jobbigt det är att hosta hela tiden.


Såg föresten den dokumentären och josef frizl, fy vilken hemk jäkla gubbe. Hur lyckas man hålla sin dotter instäng i en källare i 24 år? Sen kan man ju fråga sig om hans fru verkligen inte förstog något på så långt tid....

Gnäll...

Idag har mitt lilla hjärta varit jätte gnällig och sovit en hel del, men bara korta stunder på max 20 minuter, då hinner man ingenting mer än att gå på toa och äta.

Jag har också börjat få ont i halsen, så tråkigt. När Alvin väl är bra så är kanske jag kass, nej det hoppas jag inte, för jag börjar bli extremt rastlös. Ska bli skönt när Martin kommer så att jag iaf kan hoppa in i duschen.

Får väl se om Jenny och Moa kommer imorgon, hade varit skoj, men förstår om de inte vill bli smittade. Om de inte kommer imorgon så kommer mamma hit en runda, så jag får trevligt sällskap vilket det än blir!

Lugn dag...

Jag börjar bli lite rastlös här hemma, inte gjort så mycket alls, eftersom här är en lite pojk som vill vara i mammas famn hela tiden, men självklart får han vara de om han vill, inte lätt när man är sjuk ju.
Så vi har mest suttit i soffan, busat eller bara gosat. Alvin har även fått smaka äpple/bananpue idag, hemmagjord såklart och den verkade uppskattas.

Hostan är lika som i förmiddags, men han hostade så att han kräktes en gång till vid lunch idag, dock inte så farligt som i morse, som tur var.

Var ute en stund innan idag, men det blev inte så länge eftersom det blåste förbaskat kallt. Vart tog våren vägen? Hoppas på att det blir finare till helgen!


Nu under eftermiddagen har jag suttit och plockat ut kort som vi ska framkalla, ett himla jobb. Har inte framkallat några bilder sedan ett bra tag innan Alvin föddes, så nu tyckte vi det var dax. Beställde bilderna från extrafilm, skulle egentligen bli nästan 400 kr med frakt, men hittade en rabattkod, så det blev varnnat kort gratis, så 173 kr mindre fick vi betala, sånt gillar vi :-)

Nu får vi hoppas att Alvins hosta lägger sig snart, för jag vill verkligen att Jenny och Moa ska komma hit på freda, men vi får se.

På lördag ska jag faktiskt till stallet, har inte varit där på evigheter. Ska hjälpa min gamla granne när hon ska rida, ska bli riktigt skoj, men jag kommer säkert att bli jätte sugen på att rida igen... Sen efteråt så lovade jag henne att vi skulle t och gå med Alvin i vagnen, men har han fortfarande sån hosta så stannar Matin hemma med honom. Sen ska vi förmodligen handla på maxi, sen till biltema och även inom babyproffsen eller littlekidscorner och kolla på ny bilstol till Alvin, börjar ju bli så tungt att bära honom i babyskyddet nu, även om det är väldigt smidigt.

Sen så på söndag ska vi till Alvins farmor på ljusparty, men inte förräns på kvällen, får se om vi hittar på något skoj på dagen, det återstår att se...

Nu kallar sängen! godnatt
Föresten så är det inte förbjudet att kommentera :-)

Stackaren

Vaknade vid 0530 för att Alvin var hungrig. Han åt 140 ml sen började han hosta som en tok sen kräkte han upp precis allt skulle jag tro. Stog som en fontän ut ur honom, eftersom han låg på rygg. Fick upp honom och då slutade han hosta, men chippade lite efter luft, eftersom han var täppt i näsan, men det släppte fort som tur var.

Sen var det var bara att gå upp och sätta på en maskin med tvätt.
Som tur var slapp vi byta alla våra sängkläder, utan bara vårt lakan och Alvins kudde.
Sen ville han såklart inte äta mer. Somnade om i famnen på mig och sov till lite efter 7. Då åt han 30 ml, får se om jag får i han mer nu.

Hosta...

Igår när Alvin vaknade så började han hosta och det fortsatte under dagen igår. Rätt mycket slem hör man att han har i luftvägarna, men han klarar det så bra själv. Åt lite mindre än han brukade, men annars nästan som vanligt.

Under dagen igår var vi mest inne, Alvin skulle vara på mig hela tiden, annars blev han helt förtvivlad, så det märktes på honom att han inte var som han brukar. Låg i babygymmet ett tag, men då skulle jag sitta bredvid. Vi gick ute en runda, sen satte jag mig på baksidan på trappan och läste medan Alvin sov färdigt, riktigt skönt.

Natten inatt sov han ganska bra faktiskt, vaknade nog bara 2 gånger av att han hostade.
Han vaknade redan 0610 när Martin var på väg upp och sa att de snöade. Så vi gick upp allihopa, var förvånansvärt pigg faktiskt. Sen vid 07 när Alvin ätit och så la vi oss och sov till 0810, skönt!

Alvin kraxar som en liten kråka idag och hade 37,7 innan idag.
Han har precis ätit och ligger nu och sover så skönt i vår säng.


Så såg min lilla sjukling ut igår.

En riktig gladis.

Städning pågår!

Här såg rent ut sagt förjäkligt ut. Damm i alla hörnor, så det behövdes verkligen städas.
I förgår tog jag sovrummet och igår fixade jag med blommorna utomhus.
Så idag var det hög tid för städning, som tar 100 år när Alvin inte vill sammarbeta.
Tänkte att det är lika bra att ta en rejäl vårstädning, så att fönster och sånt också blir rent!

I förmiddags var Alvin jätte snäll, låg i sitt babygym lite sov en stund sen satt han i matstolen och tittade på vad jag gjorde, men sen ville han inte alls att jag skulle städa länge, så det blev att mysa med min lilla plutt :-)

Men hela vardagsrummet är klart, har även hunnit rensat ut i hyllan och satt in räkningar och så i pärmar och dammtorkat hyllan, vilket var väldigt nödvändigt!
Just nu sover Alvin å jag håller på med köket, men tänkte att jag bara skulle skriva här en snabbis.

Nej nu ska jag fortsätta och se hur mycket jag hinner innan Alvin vaknar.

Förkyld...

Var meningen att jag skulle till barbacka och träffa lite mammor och barn i onsdags, men det blev inte så. Kände mig jätte förkyld på tisdagskvällen så jag strutande i det. Blev en lugn dag hemma istället och lite ute i solen.
Gick först en liten runda så att Alvin skulle somna, vilket han gjorde fort.

Så mysiga hade han det i vagnen innan han somnade.


Sen medans Alvin sov passade jag på att börja rensa mellan platorna på uteplatsen på baksidan. Hann nästan halva innan Alvin vaknade. Medan jag sopade och plockade undan fick Alvin halvsitta i vagnen, vilket uppskattades en stund, eftersom han kunde se vad jag gjorde.

En nyvaken liten kille.

Var väldigt skönt å vår baksida (vindstilla där), även om det blåste som sjutton förutom just där jag var :-)

Idag var det tänkt att jag skulle in till stan och träffa Jenny och Veronika också tror jag det var, men bestämde mig redan igårkväll att jag hoppade över stan, vill ju inte smitta en massa. Blev istället en liten tur till mamma, så åkte vi till eko en sväng och handlade lite penseer att ha ute i krukor.
När jag och Alvin kom hem, lyfte jag över alvin från bilstolen till vagnen och där sov han gott medans jag planterade blommorna, Martin hjälpte också till när han väl kom hem :-)

Blev en helt okej dag iaf, tänkte först jag skulle stannat hemma, men då hade jag blivit så enormt rastlös.
Nu ikväll har jag städat sovrummet, kan säga att de behövdes. Putsade även fönsterna på insidan.
Imorgon får vi se hur vädret är, men är det fint tror jag att jag fortsätter med plattorna och eventuellt putsar utsidan av fönsterna.

Nu ska jag nog hoppa i säng, Alvin sover sedan 19 och Martin kollar på någon serie.
Godnatt.

Mage :-)

Alvin har börjat tycka mer och mer om att ligga på mage,så nu börjar det ju tom hända lite med huvudet när han ligger så. Innan har han bara lyft huvudet en gång sen börjat gallskrika men nu så går det toppen. Kolla bra här (både bilder från igår och idag):



Nu börjat det bli jobbigt!

Detta hållet är ändå bäst att ligga på tycker Alvin...


Idag har föresten där här stora killen varit på bvc.
Vägde 6115 gram och var 66 cm lång, hoppas vi kan använda 68 kläderna ett tag till, men vi får väl se :-)
Sen var Alvin så himla duktig och kissade ner hela sig själv och där han mäts, men det är en annan historia.

Smakportionerna går det jätte bra med. Han har ätit potatis, morot och katrinplommonpure utan problem, imorgon blir det gröt tänkte jag. Hade egentligen tänkt vänta med de söta sakerna, men han blev så himla hård i magen, så det fick bli katrinplommonpure ändå.

En nöjd, men kladdig Alvin efter morot och katrinplommonpure (ja inte i en blandning då) :-)

Imorgon blir det en tur till barbacka, sen inom stan och kolla på lite kläder till Alvin och sen innan vi kör hem blir det en sväng inom maxi också.

4 Månader!

Idag blir lilla Alvin 4 månader. Tiden går för fort helt klart.




En kladdig Alvin som först ätit en smakportion med morot och sen lite lite katrinplommonpure.

Besök :)

Idag så var Alvins faster, farmor och hennes sambo här och hälsade på när de ändå var i krokarna.
Alvin var jätte trött, men det gick faktiskt bra ändå!
Verkar lite som om han blivit lite mindre blyg, men det kommer säkert tillbaka om ett tag igen.


Imorgon kommer Helena och Amanda på besök. Ska bli jätte skoj! Får se om hon hittar hit, men det går säkert bra!


Här är en bild på Alvin som hans farmor tagit. Alvin är 2,5 månad på bilden!

Ullared

Igår vr jag Jenny, Moa och min mamma på gekås i Ullared.
Var tänkt att vi skulle köra härifrån kl 06, men Jenny och Moa var lite försenade, så vi körde vid 06,30, vid lite efter 0830 var vi framme, stannade inte på vägen, eftersom Moa sov, men åt vars en macka i bilen och så fick Moa också mat innan vi gick in.

Tog en väldig tid, men mycket fint blev det. Hade hela kundvagnen full, så vi gick ut och la allas saker i bilen, då var den nästan full. Gick in en sväng till och när allt var inne i bilen, så fick det verkligen inte plats 1 endast liten påse.

Handlade den hel del. Blev massa linnen till mig, skärp och någon tjocktröja. Till Alvin blev det några bodys, byxor, strumpor och en regnoverall. alvin fick också en del leksaker, en potta,nappar och lite annat smått och gott.
Martin fick 24 par strumpor, kallingar och tröjor.

Sen blev det en massa ramar, kökstillbehör, brukar, toalettartikar och så.
Hela kalaset gick på några tusen, men trodde faktiskt att det skulle bli mer.

Tänkte jag skulle ta lite bilder på sakerna sen när allt är tvättat och jag har tid :-)

Ullared imorgon.

Imorgon bär det av till Gekås i Ullared tillsammans med Jenny, Moa och mamma.
Ska bli riktigt kul, även om man förmodligen blir lite fattig, men förhoppningsvis hittar man saker som man verkligen behöver.




Alvin ska ha pappa för sig själv hela dagen, men det går säkert bra!

Nu vaknar Alvin hör jag, så han ska få lite potatis.

Potatispure

Iag besämde vi oss för att börja ge Alvin smakportioner.
Har ju sagt att jag ska försöka göra så mycket som möjligt själv, så idag gav jag mig på potatispure, som skulle bli Alvins första smakportion.

Potatispuren blev bra, men lite klistrig, men det brukar de tydligen bli när man kör med mixern.
La upp i istärningsfack när jag var klar och de står i frysen nu.




Inte så mycket mer miner än denna.
Han verkade gilla de faktiskt, men vi får se hur det går nu resten av veckan.

Barbacka...

Igår blev det en tur till barbacka för att träffa vårt härliga mammagäng och alla söta bebisar.
Var lika trevligt som vanligt, pratade även lite om den 4:de April, då vi ska ha skoj utan barnen.

Jag, Jenny (Moa) och Petra var kvar till sist, de andra hade gått. Vi var också påväg därifrån, Alvin skulle bara äta upp det sista han hade kvar och sen byta blöja, sen skulle vi få, men vi hann inte så långt. Brandlarmet gick, så det var bara att ta bort flaskan från Alvin och lägga ner han i vagnen och så ut. Ingen overall och det blåste som bara attan, men eftersom vi var iprincip klara, så tog vi på de små ytterkläderna och vandrade in till stan istället. Gick upp på min pappas jobb och byte Alvins blöja istället.


Veronika, Milo, Algot och Jenny.

Lilla söta Moa ligger i soffan och prasslar :-)

Albin, Petra (som gömmer sig bakom), Nellie och Veronika.

Milo, Algot och Amanda myser i soffan.

Amanda


och så har vi Ludwig.


Alvin fick också vara med på ett hörn, inte världens bästa bild, eftersom det inte är så enkelt att ta på honom när han sitter i mitt knä :-)

Dagens fixande.

Vädret är himla skönt ute idag tycker jag, trots att det blåser. + 6,5 grader.
Alvin fick sova sin första lur ute i vagnen. Satt själv på trappan på baksidan tills han somnat, rikgit härligt vårväder. Nu är det dock inte lika soligt som för 1 timme sedan.



Jag skulle också vilja sover ute, nerbäddad i en vagn.

Igår blev det en himla massa tvättade, men har ändå någon maskin kvar, så jag kanske skulle ta och lägga in de i maskinen. Sen har jag en mass tvätt att vika, det tråkigaste som finns.
Ska även se om Alvin är på så bra humör att han låter mig städa lite!

Nej nu ska jag sätta fart!
Ska försöka skriva ett inlägg om dopet med sen, får se när det blir bara.

---------------------
Blev ingen städande idag. Gick ut och fixade en av rbatterna där ut istället och det blev toppen bra. Klippte lite grenar och så på en av bruskarna vi har. Var nog tur att jag gjorde det nu, för nya skott hade redan börjt komma upp.
Alvin sov i vagnen hela tiden och sover fortfarande. Tog in vagnen för nu på slutet började de blåsa rätt bra faktsikt.

Alvins rum

Har ju satt upp hyller och lite så i Alvins rum och så placerade jag lite av de sakerna han fick på dopet där. Ska se till att framkalla en massa kort och sätta i ramarna också och den träfärgade ramen ska färgas vit.

Alla korten som Alvin fick på dopet

Så ser det ut i fönstret för tillfället.


Ä ju en hyresrätt vi har, men hade själva tänkt sätta väv och måla, eftersom de röda väggarna är hemska i ett sånt litet rum. Hade tänkt fixa de innan Alvin ska flytta in där iaf.


Alvin i matstolen

Har ju inte uppdaterat här på ett bra tag, men nu är det dax.





Alvin kan sitta i matstolen nu utan problem, himla skönt sen när det ska bli smakportioner.
Leksakerna underhöll Alvin medan vi gjorde pizza.


Sen en bild på Alvin när han sitter helt själv i soffan för första gången.

Utmaning

Har blivit utmanad av både Malin och Helena, så jag gör en :-)


Regler
Det här är svårare än du tror!
Kopiera (ctrl+c) detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (men du får skriva ditt eget namn på fråga 1)!
Lycka till!
1. Vad heter du?: Malin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mums
3. Flicknamn: Mimmi
4. Pojknamn: Malte
5. Yrke: Musiker
6. Färg: Mintgrön
7. Klädesplagg: Munktröja
8. Mat: Marinerad fläskfile
9. Sak i badrummet: Make up
10. Plats/stad: Malmö
11. En orsak att vara sen: Motorstopp
12. Något man skriker: Men va gör du?
13. Film: Madea goes to jail
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Millen colin
16. Djur: Myskoxe
17. Gatunamn: Malmavägen
18. Bil:  Mitsubishi
19. Sång: My love

Hm är frågan vilka jag ska utmana, alla har ju redan blivit utmanade känns det som, så här är jag lite tråkig och skriver faktiskt inga.

bilder från dopet.

http://lantani.bilddagboken.se/p/main.html?

Där ligger en hel del bilder från dopet.. Dock måste man vara medlem och vän med mig för att kunna se. En del bilder kommer upp här när jag har tid...

RSS 2.0