Allergisköterska

Var inte nöjd med svaret från vårdcentralen om Alice ögon, så jag ringde upp till sjukhusets barnallergimottagning. Där var vi ju en hel del med Alvin när han var liten och de är super!

Iallafall så sa hon att man kan testa livosin ögondroppar när det är illa. Sen hålla henne ifrån gräset. Jättetråkigt, med tanke på att hon då enbart kan vara i vagnen, gungan eller i sandlådan när man är ute. Men förhoppningsvis börjar grässäsongen komma mot sitt slut och hon är som vanligt igen!

Min stackars tjej tål inte gräs :-(

För precis 2 veckor sedan blev Alice röd i sitt ena öga. Var på vårdcentralen på fredagen, eftersom jag trodde hon fått in något skräp, men där trodde de absolut på ögoninflammation.
På lördagen blev även andra ögat rött, men inget var eller kladd.

På onsdagen var ögonen fortfarande röda, så jag ringde vårdcentralen och fick utskrivit antibiotikadroppar.
Började misstänka redan innan vi fick dropparna att det nog inte var ögoninflammation ändå, med tanke på att det inte var något var.

På midsommar i fredags var Alice nere och kröp i gräset i kanske 2 mintuer när vi var i mmeln. I bilen hem satt hon och kliade sig i sina stackars små ögon och där blev jag helt säker på att det är gräset hon inte tål.

I måndags var vi på vårdcentralen och fick lomodal ögondroppar till henne.
De hjälper väl sådär, enligt vårdcentralen lindrar de bara.
Pratade med vårdcentralen även idag och eftersom hon är så liten och bara reagerar i ögonen, så vill de inte ge henne något annat än dessa dropparna, utan hon får helt enkelt stå ut med röda och kliande ögon..

För Alvins skull vill jag gärna vara ute, han älskar att vara ute, men däremot för Alice del hade hon absolut mått bäst av att vara inne såkycket det går.. Svårt att dela sig mellan dom när man är hemma om dagarna...'


RSS 2.0