Lindex kläder..

Jag gillar lindex kläder skarpt! De har superbra kläder till bra priser och ofta olika rabatter!

Har förälskat mig lite i deras nya all kids kläder faktiskt!
http://www.lindex.com/se/shop/barnklader-allkids/

Hade gärna viljat ha matchande tröja och body till barnen, men vi får först och främst se vad jag hittar på ullared imorgon, känns inte riktigt smart att betälla från lindex idag, sen fara till ullared imorgon, men man vet ju aldrig hur mycket man hittar i klädväg där!

Nova star har också extremt fina kläder, speceillt deras byxor passar superbra på Alvin, eftersom han är så smal. Jeans är extremt svårt att hitta till honom som sitter bra annars, men Nova star, med mudd sitter perfekt!
Hittar jag inga smala bra jeans på ullared, så får det minsann bli ett par nova star till Alvin, även om de kostar mycket, men som tur är får man ut en hel del på tradera om man säljer dem sen :-)


http://www.babyshop.se/system/search/product.asp?id=5900&m=142&page=1&rnum=1

Denna tröjan är också så fin:
http://www.babyshop.se/system/search/product.asp?id=5968&m=142&page=1&rnum=7

Nu hör jag att Alvin är påväg upp (han har sovit väldigt tidig middag), så nu ska vi busa innan farmor dyker upp :-)

Alice i bärsjalen :-)

Just nu sitter jag här med Alice i bärsjalen på magen och vi båda verkar triva superbra. Himla mysigt, Alice är nöjd och samtidigt har jag händerna fria och kan iprincip göra vad jag vill! Perfekt!

Alvin leker i babygymmet som jag nyss plockat fram och om ett par timmar kommer barnens farmor och hjälper mig lite, tack!


Idag jobbar Martin 8-20, sen är han ledig hela nästa vecka och då blir det förmodligen en hel del gjort på huset och mamma har även erbjudit sig att ha Alvin en natt, så att vi båa kan vara i huset och jobba, Alice sover ju mest, så hon är ju ganska enkel att ha med dit!. Sen kommer Martins syster med dotter ner från Luleå och det ska bli riktigt kul! Alvin och Alexandra är ju ganska lika i ålder och Alvin blir jätteglad när man nämner Alexandra!


Imorgon ska mamma, Alice och jag fara mot Ullared, med start 05,30! Ska bli en del handlat till huset, regnkläder till Alvin och lite vanliga kläder till båda barnen, svårt att veta hur mycket de har i förväg bara!
Ska bli intressant att se hur det går att vara där med en bebis, men det ska nog gå bra, sålänge hon är nöjd på bilresan så! Men både vagnen och bärsjalen ska med, så har man händerna fria väl inne på gekås, men ändå kan lillskruttan vara i famnen om hon vill!

Här händer det saker!

Martin har varit väldigt mycket i huset sista dagarna och så mycket han hunnit med! Tänkte att ni kanske är sugna på lite bilder, tog en del bilder på husvisningen och de kommer här:

Baksidan


Sett från kök mot vardagsrum.


Den så fina väggen som fanns på övervåningen:

En del av köket

Alvins och Alice blivande rum


Ja det var en del bilder från husvisningen. Nu har det dock hänt en hel del!

Vårt blivnade sovrum där den hemska väggen är nedriven, en del av tapeten är bortpillad och golvet är borta! Det som ska göras är att riva tapeter, sätta upp dörren igen, fixa tapeter och lägga golv.


Det som mer hänt i huset är att golvet i källaren är bortplockat och väggen i källaren riven.

Idag har pappa hjälpt Martin med att köra iväg allt som skulle till tippen och även en tur till byggmax, där massa saker är inhandlat. Sen är det tapeter och golv som ska köpas iprincip och en del färg och lite saker till att fixa valvet i vardagsrummet misstänker jag!

Åhh ska bli så himla härligt när man slipper denna trånga lägenheten och får mer plats till allt! Har kommit fram till att kalasen i november kan vi ha i huset. Har även sagt upp lägenheten nu och vi har kvar denna till sista november, dock är planen att vara utflyttade i slutet på oktober, så det hoppas vi att vi lyckas med!


Just nu sover båda barnen (Alice vaknar nog dock snart och ska ha mat) och Martin är iväg och fixar en sak!
Nu ska jag snart slå mig ner i soffan, men först på med mjukisbyxorna!

Allt flyter på bra :-)

Veckan har gått i en rasande fart tycker jag! Redan fredag och imorgon börjar Martin jobba igen, jobbar dock bara lördag och söndag, sen ledig en vecka till, vilket känns skitbra, med tanke på att det är massor som behövs göras i huset!


Igår fick Martin åka med Alvin till vårdcentralen. Lilla stackaren hade jätteont i snoppen och var svullen. Jag var nästan helt säker på att det säkerligen var förhudsinflammation, men nej distriktsköterskan där trodde inte alls på de, utan sa att det förmodligen bara var hudirritation och att vi skulle smörja utanpå med salva.
Hmm sen på eftermiddagen så kom det massa var och såklart var det säkerligen inte något hudirritation, utan förmodligen det jag misstänkte.
Så igår fick lillkillen bada 2 gånger och just nu sitter han i badet! Verkade dock som att det var lite bättre idag, han verkade inte ha lika ont som igår och jag såg inget var iaf, så förmodligen hjälper det att bara bada, så vi slipper åka till läkaren igen!


Idag kommer mamma, pappa, mormor och morfar hit! Mamma och pappa kommer nog ganska snart, så ska pappa hjälpa Martin att köra iväg allt byggskräp till tippen och de skulle även ge sig på att fixa gräsklippningen! Sen ska såklart mormor och morfar både hälsa på Alice och kika på huset! Alla är nyfikna på allt såklart! :-)

Tror verkligen det kommer bli superbra i huset, var ute där iförrgår och kikade lite på lite saker och kom fram till att det inte finns en enda list på hela mittenplan iaf som sitter helt fast, är rak osv, men det ska vi nog lyckas fixa till såsmåningom!

Nu ska jag ta och plocka undan lite, innan de kommer! Ha en finfin helg, antar att jag inte riktigt kommer ha tid att uppdatera här när Martin jobbar 8-20 båda helgdagarna :-P

Huset är vårt!

Japp så är läget! Idag har vi skrivit på de sista papperna, fått nycklar och sådär, så nu är huset äntligen vårt, vilket känns himla bra. Var inom där en sväng precis efter banken och sedan körde jag och mamma dit en runda innan hon åkte hem (hon passade alvin medan vi var på banken).

Men det känns verkligen super och nu vill man bara flytta dit, men det dröjer ett tag till! Tror verkligen det kommer bli jättebra när vi fått dit alla saker.

Här är en bild:


Nu ikväll har Martin fått hjälp av sin pappa att köra byrå, crosstrainer och andra saker som vi inte behöver här, så nu är här inte lika trångt i vårt sovrum längre!

höst

Hösten är verkligen här känns det som! Lite tråkigt, men vad skjutton, det blir ju sommar sen igen!

Idag har vi ägnat förmiddagen åt att tvätta, städa och så har Martin gjort muffins. Nu sover alla i familjen utom jag, så här är tyst och skönt vill jag lova. Tror dock inte alls der dröjer länge innan lillpluttan börjar göra ljud ifrån sig!

Igår rensade jag ut ur min garderob och passade även på att testa mina jeans som jag hade innan graviditeten och jo visst, de passade, även om magen kanske sticker ut lite väl över byxkanten. Ställdem ig även på vågen och kom fram till att jag är nere på inskirvningsvikten, 61 kg. På inskirvningen med Alvin vägde jag 59 och dit ner ska jag nart hoppas jag! Får väl se hur det går med den saken!


Har även kollat igenom barnens garderober och kommit fram till att båda två behöver en del kläder, så förmodligen om en vecka åker jag, mamma och Alice till Ullared. Får bli på måndagen isåfall, Martin är ju ledig och sen resten av veckan Martins syster med barnens kusin nere från Luleå, då vill vi ju gärna träffa dem såmycket det bara går!

Här kommer en bild på en busAlvin, som inte lät mig ha flyttkartongen imorse, utan han skulle minsann leka i den. Tokunge, kul tyckte han det var iaf!

2 veckor...

Idag är lilla Alice hela 2 veckor. Herregud så fort tiden går och hon växer så det knakar. Igår städade jag bort alla bodys i strl 50 från hennes garderob, byxorna passar dock fortfarande! 3770 gram vägde hon i onsdags när vi var på bvc.

Bvc tyckte företen att hon var ovanligt rödflammig, så Alice och jag fick köra mot stan och in på barnakuten, men som tur var gick det väldigt fort! Max 30 minuter var vi där inne och läkaren sa att det förmodligen bara var virusprickar, och inte från min antibiotika, så det var bara att åka hem igen!
Igår var Martin iväg i stan på förmiddagen och handlade, jag var själv med båda två en längre stund, men de gick verkligen superbra! Alice sov mest och Alvin och jag busade :-)

Imorgon kommer barnens farmor och Peter hit och hälsar på! Sist de var här låg jag ju på sjukhuset, så peter han inte sett Alice ännu!

Just nu när Alvin och Martin i knsilinge, vet i skjutton vad de hittar på där, men misstänker att de är hos barnens farfar! Dock tycker jag att de kan komma hem nu, så att vi kan grilla. Mums!



På måndag vid 9,40 ska Martin, jag och Alice innfinna oss på banken. Alvin får vara här hemma med barnpassning av mamma, det går ju inte direkt att sitta ner och diskutera bankaffärer när han är med :-P
Vid 10 kommer de som äger huset just nu och sedan ska allt med nycklar och så fixas, så på måndag blir vi med allra största sannolikhet husägare och shit vad skönt det ska bli!
Längtar massor till slutet på okober, då vi kommer flytta dit!
Hoppas vi hinner fixa mycket där bara innan dess. Trappan ska målas, vårt sovrum ska fixas och ventiler ska tass upp, även ett valv ska fixas! Men det ska nog gå :-)

Nu kommer mina 2 stora älsklingar hem hör jag!

Syskonkärlek

ÄLSKADE UNGAR


Alice.

Föresten så har lillan fått ett namn. Alice blir det!
Hade bla Olivia och Nellie också på förslag, men både gillade nog namnet Alice bäst, även om jag från början tyckte det var lite väl likt Alvin.

Så nu har vi 2 små underbara ungar här hemma, Alvin och Alice!

Sjukhusvistelse...

Jahopp då är man här och skriver en liten rad igen :-)

I fredags vid lunchtid började jag frysa som skjutton och mådde faktiskt riktigt dåligt! Trodde det att var mjölkstockning som var på g. Lillan och jag satt bänkade i soffan med stort täcke över oss. På natten frös jag och svettades hela tiden, inte så mysigt att vakna i en sjöblöt säng vill jag lova!
Under lördagen mådde jag hyffsat bra och även om jag hade 39 graders feber, så kände jag mig inte direkt febrig, utan städade och hade mig. Började ändå undra lite vrför jag hade feber, så ringde sjukvårdsgådgivningen och de tyckte jag skulle åka in och få kollat så att det inte var inflammation i livmodern.

Sagt och gjort, vi packade saker, körde Alvin till stugan till mamma och pappa (så att jag slapp åka själv till sjukhuset) och sedan körde vi mot sölvesborg och sedan vidare till sjukhuset. Var inne på akuten vid 21-tiden. Måttligt roligt att sitta där med lillan, bland alla förkylningar och bakterier, men vad ska man göra? Fick iaf sitta i ca 1 timme innan det blev våran tur, sköterskan tyckte att jag skulle stanna kvar och skickade oss till gyn.

De tog en massa prover på mig och satte även nål. Satt i väntrummet och väntade på gynläkaren. När hon väl kom, så var klockan närmre 23,30 tror jag. Hon kollade på mig, kände på livmodern och fick svret från proverna, som visade att jag hade väldigt högt crp, men varför visste hon inte riktigt, eftersom att jag inte alls hade onte i livmodern.
Iaf så beslutade hon sig för att jag skulle läggas in med antibiotikadropp, eftersom att det förmodligen var inflammation i livmodern som var orsaken. Fick redan på att jag skulle läggas på bb.
Tog lite prover till på akuten innan jag åkte upp på bb.

Tydligen så tyckte inte de att jag skulle gå själv upp till bb, så jag fick snällt lägga mig på en säng och sedan kom en transportör och körde mig till bb, Martin gick med lillan i vagnen.
Väl på bb sa Martin hejdå till oss och körde mot stugan igen, så då var det bara jag och lillan kvar! Jag ville inte alls ligga där, men kunde inte göra såmycket annat.
Fick dropp direkt när jag kom dit och sedan när dt väl var klart, så var klockan redan 3 och då tänkte jag sova, vilket inte alls lillan tänkte.
Hon ville äta,äta och åter äta och vid 6 somnade hon äntligen, så 2 timmars sömn blev det den natten, eftersom de vid 8 kom och tog nya prover på mig och sa att det var frukost. Kan ju säga som så att en hormonfylld mamma som egentligen bara vill hem och är helt slut, inte har det roligt på ett rum på sjukhuset!

Proverna visade iaf att crp redan gått ner och att de såg bra ut, men att jg fick vara så snäll och iaf stanna till minst morgon efter (alltså måndag morgon).
Alvin och Martin kom en sväng under förmiddagen och lämnade lite schampo, borste och sånna saker. Alvin ville inte alls vara där hos mig, så de stannade väl max 10 minuter. Var inte alls kul när de skulle gå igen, men vad gör man?

Blev en väldigt seg dag på rummet, eftersom lillan bara ville äta hela tiden (och dropp emellanåt), så var det knappt någon ide att gå ut och sätta sig i tv-rummet.
När eftermiddagspersonalen började, så märkte de nog på både mi och lillan att det vr ganska jobbigt att amma hela tiden, så de tyckte att om jag ville kunde vi ge henne lite ersättning. Tydligen kan mjölkproduktionen gå ner när man har feber. Så hon fick i sig ersättning, 80 ml, så hon var riktigt hungrig sedan var hon en helt annan unge. Låg nöjd i vagnen och sov, vilket resluterade i att jag faktiskt kom utanför rummet och kunde titta lite på tv.

Natten efer började bra, hon sov gott och åt innan jag somnade vid 22, sedan väckte jag henne igen vid 02 när jag ändå var vaken och fick dropp. Åskan small som skjutton och jag som är livrädd för åska tyckte det var ganska skönt att ha lampan tänd. Iaf så åt hon och åt och åt, igen och verkade inte bli nödj, vid 04,30 var jag helt slut och bad peronalen göra lite ersättning till henne. Jo visst denna gången gick lika bra och hon somnade gott direkt.

På måndagsmorgnen kände jag mig mycket bättre till mods och ville verkligen hem. De tog nya prover på mig och som också visade på bättre världen. Pratade med läkaren som sa att det fanns 2 val, antingen stanna kvar och ligga mig dropp tills morgone efter för att vara på den riktigt säkara sidan, eller gå hem med tabletter och förmodligen fortsatte de åt det bra hållet. Diskuterade lite med läkaren och kom fram till att jg skulle hem. Hade han sagt att jag skulle stanna kvar en natt till, så hade jag nog börjat stortjuta tror jag :-P

Ringde Martin som skulle komma och hämta oss, pratade med sköterskerna och fick en tid till imorse för att kolla nytt värde. De tog även hörseltest på lillan, eftersom de misslyckades sist. Hade egentligen tid vid 13, men slapp stanna kvar tills dess, denna gången fick hon godkänt!

Det var underbart att komma hem, som jag saknat Alvin och Martin. Galet egentligen!

Var uppe på sjukhuset idag och tog nya prover, som fortsatte visa bra värden, så nu slipper jag upp där mer (om jag inte får feber eller så vill säga), men går på tabletter, 4 st antibitotika om dagen, så lillan har lite ont i magen, tydligen så kan hon få det.
Jag mår prima!

Eftersom hon inte blir helt nöjd på min mat, så får hon ersättning ibland, de gånger som vi märker på henne att hon inte är nöjd och än funkar det bra! Hoppas bara inte hon ratar bröstet sen när hon förstår att flaska är lättare, men vi får väl se! Lite tråkigt isåfall, men bättre med en nöjd mamma och en nöjd bebis, än en hungrig, ledsen bebis och en frustrerad mamma.

Så nu ska vi bara ha det mysigt här hemma! Ha det super!

Här kommer bilder







Allting går superbra här hemma och vi mår toppen allihopa! Imorgon är det dax för lillans första bvc besök! Ska bli intressant att se om vikten vänt på henne! Förövrigt så är hon fortfarande bara lillasyster, alltså inget namn ännu!

Lillasyster har anlänt.

Äntligen har lillasyster tittat ut! Natten mellan fredag och lördag vid 03,40 föddes hon!
3575 gram och 52 cm lång!

Åkte till stugan i Sölvesborg i torsdags, tillsammans med Alvins faster Malle. Martin jobbade tills på fredag, så han skulle hämta oss sen.

På fredag morgon lossnade slemproppen och vid 8,30 började jag känna av värkar. Gick med värkar hela dagen, som dock inte gjorde direkt ont förrän vid 18 på kvällen, då Martin precis kommit ner till stugan. Egentligen skulle vi åkt hem, men eftersom jag hade värkar så stannade vi kvar.
Jag var uppe och kollade på tv, medan de andra sov, jag kunde ju knappast sova!

Vid 02-tiden väckte jag Martin, sen plockade vi ihop och var inne på förlossningen vid 0255 ungefär, fick då reda på att jag var öppen 7-8 cm redan. När vi varit inne på förlssningen i 10 minuter gick vattnet, så himla tur att vi inte satt i bilen då! Fick lustgas, var de enda som hanns med. Efter 10 minuter med krystvärkar tittade lilltjejen ut, efter ungefär 45 minuter inne på förlossningen..

Både jag och Martin var supernöjda med alltihopa även denna gång, men ack så skönt det var att slippa ligga där inne med värkar hur länge som helst.

Åkte upp till BB vid 9 på morgonen. Ringde runt till folk och lite sådär.  Vi bestämde oss ganska tidigt för att förmodlligen åka hem redan på kvällen, så vi gick till läkaren och fick kollat lillan och allt var bra där!

På måndag ska vi in till sjukhuset igen, vid 930, då det blir tterliggare ett läkarbesök (eftersom det första läkarbesöket gjordes innnan hon var 12 timmar) och även pku-testet. Eftersom vi har besiktning på husert samtidigt, så får jag ta lillan och åka själv till stan, medan Martin tar besiktningen och mamma tar Alvin.


Alvin är väldigt glad i sin lillasyster och vill gärna hålla och känna på henne hela tiden.

Hon är ganska annorlunda mot Alvin, eftersom hon är en riktlig liten igel och vill ligga vid bröstet iprincip hela tiden! Just nu lyckades jag dock lägga ifrån mig henne i sin säng utan att hon är ledsen!

Lite bilder:




Ingen bebis ännu iaf!

En snabb uppdatering här!

Ingen bebis har tittat ut än och verkar inte ha några planer på att göra det heller känns det som!

Om en stund kommer pappa hit och hämtar oss, sen åker vi till Sölvesborg och stannar där tills imorgon, då Martin hämtar oss när han slutat jobba!

En bild på mina älsklingar:

Vinterkläder...

Har märkt att fler och fler börjar kolla på vinterkläder till barnen redan. Känns tidigt, men samtidigt så tar ju overallerna i affären slut ganska så fort!

Hade en polarn och pyret overall till Alvin i strl 80 i början av förra vintern, den ska säljas nu till denna vintern. Storleken kommer nämligen passa lillan mitt i sommaren förmodligen, så nja det är ju inte riktigt rätt årstid! Förmodligen så får jag en hel del för den, eftersom den är från polarn och den är inte direkt sliten!
Sen i slutet på förra vintern hade Alvin en från ullared i strl 86/92, provade den på honom för någon dag sedan och förmodligen kan han ha den i början av vintern. Ganska skönt, men misstänker att den inte kommer räcka under hela vintern bara. Så en overall till kommer inhandlas, ska försöka få tag på en molo från tradera i strl 98, så om han inte skjuter i höjden, så kommer han kunna ha den overallen nästa vinter också!


Idag håller vi på med brödbak! Dubbel sats, så just nu står de 2 första bröden inne i ugnen, sen är det 2 kvar! Det är inte helt fel med hembakt bröd! Har tänkt göra det länge, men det har liksom aldrig blivit av, men nu så :-)


Imorgon börjar Martin jobba, så misstänker att det blir en tidig morgon imorgon! Alvin brukar ju vakna såfort vi går upp. Igår sov han till 9 och idag lika så, trots att han somnade 19,30 igårkväll! Väldigt skönt med sovmorgon, men imorgon misstänker jag att det kommer bli 6 när Martin går upp! Hopas hoppas han inte hör Martin imorgon :-)

RSS 2.0