Måndag

Återigen är det måndag och min älskade sambo är iväg i Södertälje på jobb. Förhoppningsvis så kommer han hem under fredagen, man kan ju hoppas att han gör det :-) Sista veckan som vi vet om han han ska jobba i Södertälje, vilket känns enormt skönt. Visst jag och Alvin klarar oss ganska bra själv, men ändå den lilla tid man får för sig själv ibland är rätt skönt att ha, likså kunna städa i lugn och ro utan en son som klättrar på en :-)


Pappa och son myser imorse.



Idag bestämde vi iaf oss för att åka till stan. Var hos mamma ett tag under förmiddagen, sen åkte vi in till Moa och Jenny som redan var inne i stan. Gick en sväng, vi och Alvin skulle äta och sen vid 1230 somnade Alvin som en stock i vagnen. Efter lite springande i affärer så började Moa bli trött på oss och ville såklart inte sitta i vagnen mer, så vi hittade en liten "park" som hon kunde springa och busa på :-)
Alvin vaknade i lagom tid till att gå och leka med Ludwig.

Barnen busade och verkade ha skoj med alla Ludwigs leksaker och jag fick trevligt sällskap.
Tänkte att jag lägger upp en rad med bilder.








Den ursöta bilden avslutar vi med :-) Ser ni att de blundar? Så gulligt!

Nu ska jag minsann krypa ner i sängen och ringa Martin. Imorgon kommer mamma en stund, sen blir det nog att vi går ut en sväng också! Godnatt!

Länge sedan..

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något i bloggen. Hinner dock inte skriva så mycket just nu. Martin ska n'ämligen iväg ytterliggare en vecka till södertälje, så vi är själva mellan måndag-lördag! Är det någon som vill göra något är det bara att höra av sig :-)

Ikväll blir det mys med pizza (eller kebab) och film :-)f år passa på att mysa så mycket det bara går nu innan Martin åker.

Idag har vi plockat undan, tvättat och även dammsugat, så skönt att ha de gjort innan man blir själv, även om jag såklart behöver göra det fler gånger under veckan. Blir så skitigt när man tar in vagnarna i hallen.

Helg..

Martin är hemma igen från Södertälje, vilket är helt underbart! Gud vad jag saknat honom :-) Han skulle egentligen inte kommit hem förrän på lördag eftermiddag/kväll, men var hemma sent på fredagskvällen istället!

Alvin träffade ju inte Martin på fredagen, eftersom han sov då. På lördagsmorgonen gjorde jag precis som jag gjort de mornar jag varit själv. Gick upp och fixade vällingen till Alvin, sen fick han äta den i min säng, medan Martin låg gömd under täcket. När Alvin ätit sin välling, så tände jag lampan i fönstret och så började Martin röra sig under täcket, när Alvin såg att det var pappa som var hemma, så blev han verkligen helt överlycklig.
Alvin lyste som en liten sol och blev så glad, hela ungen strålade av lycka och det var så härligt att se mina älsklingar tillsammans! Så Alvin hade nog minsann saknat sin pappa en aning :-)


Under gårdagen hittade vi inte på så jättemycket, Alvins farmor kom hit och lämnade sakerna som Alvins kusin lånat och sen så körde vi till knislinge för att vi tyckte det var så fint väder. Tog bara på Alvin sin tunna lurvoverall och så lammskinnet i vagnen och filt, men det blåste rätt bra när vi parkerade bilen. Alvin somnade i vagnen, medan vi gick en sväng i skogen, sen gick vi bort till Alvins farfar, som ville bjuda på fika såfort Ingela och Malle kom tillbaka och hade handlat, så jag, Alvin och Martin gick bort till affären och handlade lite undertiden.
Sen fikade vi lite bullar, innan vi sen körde hemåt igen.


Igårkväll lagade vi laxkotletter, ungsbakade rotsaker och så kall sås med rödlök, gräddfil och röd rom. Det blev riktigt gott, även om jag först nte visste hur bra rotsaker passade till lax :-)

Idag är det söndag och vi har inte direkt något planerat. Har lite planer på att börja köra lite storstädning under veckan, eftersom till helgen, så ska ju alla julsaker upp och då vill man gärna ha fixat med att putsa fönster osv. Så det får bli en riktig storstädning, får se dock hur mycket man hinner på 1 dag. Tur att Martin är hemma och ledig hela veckan, även om det är rätt mycket inplanerat.

Sen har vi börjat planera lite för vår resa till Ullared, som Martin faktiskt har gått med på och tom följa med, så att Alvin får vara hos mamma. Tänkte först på måndag, eftersom mamma var ledig då, men de var hennes enda lediga dag, så det ville inte hon. Nu blir det förmodligen 10 eller 11 december, känns lite väl nära julen, man vet ju liksom inte vad man hittar för julklappar där. Jag funderar på om det inte är minst folk den 11, en fredag, men säkerligen har många förskolor luciafirande och då är det kanske inte så mycket sånt folk där, eller vad tror ni?

Det blir iaf att vi ska handla julklappar, lite kläder till både mig och Alvin, men denna gången tror jag knappt vi behöver några hushållsvaror (mer än platspåsar typ) eller hygienartiklar.


Nu tänker jag inte skriva mer om ullared :-)

Just nu sover både Alvin och Martin. Martin ligger på soffan och snarkar medan Alvin sover i sin säng.
Nej nu bör jag göra något vettigt.


Andys

Igår var det torsdag och vi hade bestämt med Jenny och Moa.
Gick först en liten sväng i stan, eftersom Moa sov, sen gick vi vidare till Andys lekland.

Alvin uppskattade verkligen det denna gången, tror vi ska gå dit snart igen faktiskt. Kanske ska ta med oss Martin en dag i veckan som kommer? :-)
Alvin gillade skarpt att åka rutchkanan och klättra på alla möjliga saker.







När barnen var färdiglekta på andys gick vi in till stan, så att jag och jenny fick i oss lite mat. Barnen sov, men Alvin vaknade när vi var nästan färdiga.


Alvin är glad när Jenny busar med honom :-)

Efter stan åkte jag och Alvin hem till mamma o pappa, som förövrigt inte var hemma. Alvin fick lite mellanmål och så väntade vi där tills min bror och mamma kom hem. Precis när mamma kommit innan för dörren så går strömmen, strömmen gick i nästan hela kristianstad tydligen. Den kom snabbt tillbaka, så jag lät Alvin vara kvar hos sin mormor medan jag och Macke åkte till Maxi för att handla.

Där var det total kaos. Kassor fungerade inte, så det blev riktigt långa köer. Men sen fick de väl igår kassorna igen, och då var det låång kö på alla öppna kassor vill jag lova.
Jag körde och hämtade Alvin, sen åkte vi hemåt igen. Alvin somnade såklart i bilen hem, men somnade gott i sin säng vid den vanliga tiden ändå!


Idag har vi helt underbart väder och just nu sover Alvin, sen ska vi nog köra till knislinge, går en runda och posta paket tror jag. Sen måste jag höra med Martin om vi inte kan köra till hässleholm på söndag, skulle gärna vilja hämta den andra vagnen som är där... Likaså resesängen!

Nej nu ska jag plocka lite innan han vaknar!

Onsdag idag..

Veckan går ändå ganska fort framåt tycker jag. Idag är det redan onsdag!

Igår var mamma här fram tills 15, då sov Alvin. Sen när han vaknade var han totalt otröstlig mellan kl 16-1730. Verkade som att han hade ont, så trodde först öroninflamation, men han sov hela natten mellan 19-17, så några öron kan han inte haft ont i. Ingen aning om vad det kan ha varit.

Idag har han varit gladare än igårkväll och nu sover han.

Ringde bvc för att höra om svininfluensavaccinationen, eftersom Alvin i torsdags reagerade på rått ägg och tydligen så ska vaccinet innehålla ägg. Bvc sa iaf att hon tyckte att jag skulle ringa upp till barnmottagningen och rådgöra med dem och eventuellt göra ett pricktest mot ägg. Sedan sa hon också att några som har äggallergi har fått ta vaccinet uppe på barn om det skulle vara så att de får en allergisk chock, så finns all akutpersonal tillgänglig. Vi får väl se vad de säger. Hoppas hoppas bara inte att han får sin vaccination i vecka 49, men förmodligen blir det så, eftersom de börjar vaccinera de små då.

Nu sover Alvin och jag väntar på att någon sköterska från barnmottagningen ska ringa upp mig, så får vi se vad de säger. Hoppas vi får ett pricktest mot ägg, de hade inte varit fel.

Så nu har jag blivit uppringd och jag skulle tydligen ringa till allergisköterskan istället, så jag har pratat in ett meddelande och väntar på att de ska ringa upp. Får hoppas de gör det innan 12, eftersom vi har bestämt med Martins farmor att vi ska åka inom där en snabbis när vi kör till affären. Tänkte jag skulle köpa turskisk youhurt och ge det till Alvin som mellanmål blandat med frukt.

Utslag runt munnen

Klicka på bilderna, så får ni dem större




Alvin 1 år

I lördags fyllde vår älskade son 1 år! Tiden har bara rusat iväg känner jag. Vår pojk är inte så liten längre, utan börjar bli riktigt självstädig och ska göra mycket själv! Tänk att Alvin varit såhär liten för 1 år sedan. På bilden nedan var hon nog mellan 1,5 - 2 timmar gammal. Vart tog bebistiden vägen?


Dagen började med att Alvin vaknade ganska tidigt, 0630, fick välling och sen gick jag och hämtade massa paket. Han blev först väldigt fundersam till vad det var som dök upp i vår säng, men sen var det intressant.

Nyvaken Alvin och nyvaken pappa =)

Så glad


Först så förstod han inte alls hur han skulle göra med paketen, men efter ett tag så kunde han nästan öppna helt själv om man rev upp en liten bit till honom. Så stolt liten pojk!

Sen efter paketöppnandet, så fick Alvin leka med sina saker medan jag och Martin gjorde oss iordning för kalaset som redan skulle vara vid 10.

Fullt hus blev det, 16 vuxna (17 på slutet) och så Alvin och hans kusin. Men de gick utan problem, alla fick plats i vardagsrummet, även om det blev lite trångt.


Alvin fick jätte många fina paket. Han fick bl.a. Pengar, gosedjursbil, docka, fotoram med pengar till 1-års fotografering, pussel, overall, bilratt, böcker med hjul, Brio racerbil, det var de jag kom på nu, men jag har säkerligen glömt något! Alvin blev väldigt nöjd!






Ratten var väldigt populär


Alvins morfar med alvins kusin Alexandra



Alvin läser med sin farmor


En bil :-)


Tårtan som jag gjorde. Fyllning med 1 lager vaniljkräm och 1 lager hallon blandat med grädde. Björnbär uppe på och kuber av marsipan (gissa hur gärnade mina händer var, efter att jag färgat marsipan med karamellfärg).


Tårtan som Martin gjorde. Fyllning med chokladmousse och citronfromage. Lock med marsipan och text med gelepennor. Kuber i ren choklad.


Alvin fick äta lite tårta, men gillade inte den.

Så var väl iprincip Alvins födelsedag. Mysigt och trevligt, Alvin hade säkert en superbra dag. Tack allihopa!

Födelsedag imorgon

För precis 1 år sedan satt man här hemma och hade börjat få värkar som gjorde riktigt ont.


Imorgon fyller min älskade son 1 år!
1 År av underbar lycka.
Hipp hipp hurra älskling!

Fullt upp :-)

Martins syster och hennes dotter är nere från Luleå, så det är fullt upp, men himla kul att träffa lilla Alexandra!

I måndags när Martin slutat jobba så körde vi till knsilinge, Ingela och Bo skulle bjuda på mat och så skulle vi lämna sakerna som Maria skulle låna till Alexandra! Supergod mat som vanligt. Var iaf jätte trevligt att träffa Maria och Alexandra! Sån skillnad i storlek på dem, trots att det inte skiljer mer än 7 månader eller något sånt.


Kusinerna tillsammans med Gammelfarmor/mormor.

I tisdags var Martin på jobbet och Alexandra och Maria var här hos oss hela förmiddagen, fram tills Martin kom hem. Sen åkte vi till knislinge, eftersom jag skulle vaccinera mig mot svininfluensan. Det gick superbra, inga problem alls.

I onsdags var det lunch hos Hertha. Jag hade ganska ont i armen om jag säger så, men alla var så hjälpsamma :-)

Idag är det torsdag och såfort Alvin vaknat ska vi köra till knislinge och hälsa på och äta lite. Sen är det Martins tur för att ta sprutan och på måndag åker han till södertälje igen. Det kommer bli tomt, först fullt upp hela denna veckan och nästa vecka är man själv hemma med Alvin och har inget alls planerat, men hoppas kunna busa med Moa en dag, kanske på andys :-)


Martin med lilla Alexandra


På lördag blir min älskade son 1 år. Tänk 1 år som mamma, det känns verkligen inte som att man varit mamma så länge. Det är himla skönt att Alvin slipper börja på förskola redan! Men iaf så blir det kalas på Alvins födelsedag och om Alvin sover lika länge som han gjort denna veckan så vett i sjutton hur vi ska hinna bli klara tills gästerna kommer kl 10. Alvin har sovit till mellan kl 8,30-9,20 sedan i måndags utan ett ljud sedan han lagt sig vid 1930 tiden. Underbara lilla pojke!

Rosegarden.

Jag och Martin hade verkligen supermysigt på rosegarden i fredags och tack för barnapssningen, mamma o pappa :-)


Jag älskar min underbara familj!

Kristianstad

Nu ska vi snart åka till krisitanstad och fira min födelsedag. MYS.

Molokläder :-D

Underbara Torsdag!

Först och främst så var det utförsäljning av molokläder i danmark igår och snälla snälla Catta var så snäll och tog en beställning med kläder till Alvin. Hon sittade superfina :-) Tror det blir jättebra. Blev 600 kr för allt och då ingick lite pengar till henne för att hon varit så snäll och tagit beställning från mig. Så jag är verkligen supernöjd! Alvin ska få lite av kläderna i julklapp tänkte jag.


1 tröja, 1 par byxor, 2 linnen till sommaren och en heldress (den med bilar ute på kanten). Nu längtar jag bara tills kläderna kommer hit med posten! Hoppas det var okej att jag lånade bilden Catta. Tycker man får riktigt mycket kläder för de pengarna, bara heldressen kostar över 300 kr annars och linnena 200 kr st tror jag.



Idag har vi inte gjort så mycket. Alvin ligger just nu och sover. Tänkte kanske att vi går ut sen när han vaknat om det är fint väder och om han inte vaknar för sent.
Nu sitter jag bara här och tar det lugnt!


Imorgon fyller jag 21 år. Gud så gammal man börjar bli. Kändes väldigt konstigt att få ett kort på posten där det stod grattis på 21-års dagen! Hehe.
Men imorgon blir det en heldag i stan, först en sväng tillsammans med 'Jenny, Moa och så min lilla gosse, Alvin såklart. Martin ska göra lite ärenden på egen hand, han 'är ju ledig imorgon!
Min hosta vekar mycket mycket bättre idag, så troligen blir det rosegarden imorgon kväll. Mys med min älskling! Alvin får också mysa, men med sin mormor och morfar istället.


Fick föesten papper om svininfluensavaccinationen igår. Så på tisdag ska jag vaccineras är det tänkt. Hoppas man inte blir dålig bara, men man vet ju aldrig. Hade varit trisst om man fått feber av den, men iof så vet man att man inte smittar och att de förhoppningsvis går över fort isåfall :-)

Nu ska jag fortsätta sitta vid datorn och spana runt lite!

Tisdag

Dagarna går snabbt framåt tycker jag. Redan tisdag.

Förkylningarna är det sådär med, Alvin är mindre snorig än tidigare och ingen feber, så skönt.
Jag var rätt kass imorse, hade riktigt ont i halsen och täppt i nästan, nu har faktiskt de halsonda gått över och jag känner mig inte så dålig längre, bara lite täppt i näsan. Martin är också lite småkrasslig.


Idag är det varit riktigt höstväder. Isande kall vind, men vi passade ändå på att gå ut en svän på förmiddagen. Skulle egenligen bara ut och kast sopor och hämta lite saker i förrådet, så Alvin fick bara fleecejackan på sig. När vi skulle gå in blev han verkligen jätte sur, så vi tog på vinteroverallen och gick ut igen. En sväng till lekplatsen blev det först. Alvin älskar att gunga.






Sen när man ska ner i vagnen och gå hemåt så blir Alvin så arg..


Blev lite bus i trädgården innan vi gick in.


Alvin innan läggdax:



Alvin sover sedan 20 och jag har suttit här en stund.

Alvin har idag sovit först 30 minuter vid 11-tiden, sen mellan kl 1330-1630 sov han. Helt galet. Sov nästan lika igår, dock 30 minuter mindre på dagen. Natten till i natt var superbra, han sov mellan 1930-0730. Får väl hoppas natten inatt blir samma, de hade varit skönt :D


Sen hoppas vi att alla är någorlunda friska tills på fredag, eftersom jag fyller år då, och vi hade tänkt gå ut och äta, bara jag och Martin. Alvin får vara hos sin mormor och morfar under tiden. Tänkte först spela bowling också, men har inte kollat om någon annan kan följa med, och sen vet jag inte om vi är såpass friska att vi orkar spela bowlning, men vi får se vad det blir.
På lördag är det fest hos Therese, får hoppas jag är frisk tills dess för de hade varit så skoj. Ska dock köra, eftersom jag måste hämta mammas bil och så slipper Martin vara hos mamma o pappa med Alvin och sova där, mycket skönare att sova i sin egen säng.


På måndag kommer Alvins kusin och hennes mamma och det ska bli sååå kul att få träffa dem :-) Ännu roligare att de kan vara med på Alvins 1-års kalas.

Nu ska jag krypa ner under täcket med en bok tror jag :-)

1 år sedan...

För precis ett år sedan var Alvin beräknad, 1:a november. Däremot blev det en rätt lång längtan innan han tittade ut 14 dagar över tiden. Helt galet vad tiden går. Vår älskade lilla gosse!




Idag har vi än sålänge inte gjort så mycket. Har städat några av rummen här, men inte helt klar, får bli när Alvin vaknat, så jag inte väcker honom, han behöver sova.

Han är jättesnorig, hade inte feber imorse men högre temp än vanligt. Igårkväll vaknade han vid 2130 och var ledsen och ville inte alls somna om, så han fick sitta och mysa med oss tills vi också skulle lägga oss. Sen fick han sova hos oss, vaknade vid 2 och var jätte ledsen, fick sin välling sen somnade han om, sen vaknade han igen vid 4 och var helt otröstlig i säkert 30 minuter. satt med honom i famnen och försökte lugna honom, vilket inte gick så bra.
Tänkte att han förmodligen hade ont, så Martin tände lampan och gick för att hämta Alvedon, så var Alvin helst plösligt inte ledsen längre. Verkade nästan som om han var lite mörkrädd. Sen sov han gott tills 7,30 iaf.



Föresten så kommer här lite bilder på vardagsrummet. Ser rätt tomt ut vid tv-bänken, men det kommer 2 ganska höga högtalare bredvid också.
Den breda hyllan skulle egentligen haft hela dörrar, men tog fel. Tycker det blev ganska bra ändå :-)







RSS 2.0