Hosta, hosta och åter hosta.

Ja hostar verkar inte vilja gå över och nu är det värre igen på båda barnen.
Alvin hostade så att han kräkte igår kväll, så han får vara hemma från dagis idag och imorgon, lilla stackaren. Sovit oroligt har båda gjort, pga att det hostat så mycket båda två. Men sen 02 har vi sovit iallafall och Alice har inte vaknar och varit arg dessa nätterna!
Igår var jag hos tandläkaren, har jätteont i min käke imellanåt, så de slipade lite på mina visdomständer nertill och sa att jag skulle höra av mig om det inte blir bättre. Jippie liksom 610 kr fattigare och om det inte blir bättre ska jag testa bettskena på natten och den lär väl isåfall också kosta en massa.. Men det är väl bara att bita i de sura äpplet istället.
Renoveringen av huset går framåt, fort framåt och just nu håller Martin på att måla det sista gråa.. Så förhoppningsvis är han klar när dagen idag är slut! Ska bli såå skönt när det är helt klart, då ska vi inte renovera på ett tag. Bara ta det lugnt och göra allt de "vanliga" ska faktiskt bli väldigt skönt.
Har varit ganska tufft för oss nu med detta, Alice har varit som ett plåster på mig, så jag har haft de jobbigt med barnen, medans Martin har haft de jobbigt med huset och känt att han behövt ha det färdigt!
Blev ett inlägg om allt och ingenting :P Nu ska jag snart åka till apoteket, köpa hostmedicin och sen inom dagis och hämta Alvins ytterkläder. De vill jag gärna ha hemma under helgen.

Begravning igår.

Igår kom barnens farmor hit och passade dom, så att Martin och jag kunde köra till Landskrona och morfars begravning.
Jättefin begravning i ett jättelitet kapell. Jättemycket fina blommor var det också.
En sorlig men fin begravning.
De hade gått superbra med barnen hos farmor också, inga ledsna miner, så det kändes jättebra :-) Tack för hjälpen farmor Ingegerd!

Absolut jobbigaste natten någonsin..

Det är väl när man har nyfödd som nätterna ska vara en pina? Inte när man har en 1-åring och en snart 3-åring, men uppenbarligen kan dom även när de är så gamla.
Natten var ett helsike rent ut sagt. Gick och la mig i tid vid 21,30, eftersom natten innan höll alice mig vaken från 04 med sitt skrikande.
Vaknade 22,30, då ville Alvin ha allt möjligt. Dricka med citron eller mjölk, men vi har sagt att på nätterna dricker man vatten. Han blev vannsinnig. Sen fick han för sig att han skulle gå upp, vilket han knappast skulle göra mitt i natten. Han var riktigt arg på mig och slogs gjorde han också (de har börjat komma mer och mer nu).
När han tillslut ville sova, så sov han jätte oroligt, sov hos mig en stund, sov i sin säng en stund och sedan kom han igen. När han väl kommit till ro och somnade riktigt vid 00,30,sov jag nog sådär 15 minuter, för 00,45 började Alice skrika.
Gick över med Alvin i hans säng och som tur var, så fortsatte han sova gott resten av natten.
Men Alice, hon var vansinnig. Mellan 00,45-03,15 skrek hon konstant. När klockan var 02,45 var jag sååå nära på att ringa och säga till Martin att han skulle komma från jobbet för jag orkade inte mer. Ett sista försök blev att lägga henne i sin säng (det kändes för farlit att ha henne kastandes i vår säng när jag var så trött och höll på att somna).
Tog mitt täcke och kudde och la mig på golvet bredvid hennes säng. 03,15 sov hon och sen fick jag sova till 07,15 allafall.
Men liksom vad håller hon på med? Varför vaknar hon? Varför är hon så arg? Har hon ont?
Har frågat mig många gånger inatt om hon faktiskt har ont, men nej det är säkert bara att hon helt enkelt är arg. Jag var också väldigt arg som liten.
Nu jobbar iallafall Martin inte förrän Fredag, så vi har sagt att vi får väl ta varannan natt nu istället, så att man iallafall får sova en av två nätter, sen så ska vi inte ta upp henne, utan lägga sig bredvid hennes säng istället, så kan man förhoppningsvis lyckas sova en liten stund, men ändå så slipper hon ligga själv och skrika sig till sömns.

Hässleholm och skördemarkad.

Idag är det tänkt att vi ska åka till hässleholm. Närmare bestämt Hovdala slott och skördemarknaden där! Ska bli kul!
Igår var Martins pappa här och hjälpte till att sätta upp de sista fönstret på ovanvåningen, så sjukt skönt att ha denna sidan också klart nu innan vintern! Jag och barnen åkte nertill natasja och lekte lite, så vi slapp vara ivägen här hemma! Lite kvar är det ju på huset, men det börjar arta sig faktiskt :-)
I veckan blir det fullt upp känns det som. På måndag ska Martin nog fortsätta på huset. Tisdag är det tid för morfars begravning, kommer inte bli kul, men sånt är livet! Barnens farmor kommer hit och passar dom, så att Martin kan åka med mig till landskrona.
Här är föresten en länk till dödsannonsen
http://www.familjesidan.se/Resultat.asp?AdPersonId=252414&
Resten av veckan sen innan Martin börjar jobba igen blir det att Martin fixar med huset och jag tar barnen ;-)
Dessutom måste jag försöka ta mig tid till att ringa vårdcentralen. Det är nämligen så att min käke vid ena sidan, nästan uppe vid örat gör såå ont imellanåt, speciellt när jag äter eller har ätit något hårt eller segt. Får väl se vad de säger, men något måste göras, för ibland kan jag inte ens äta för att de gör så ont.
Nu ska jag göra oss iordning!

Polarn och pyrets skalbyxor

För ett tag sedan var Alvin genomblöt när han kom in efter att ha varit ute i spöregn på dagis i sina polarn skalkläder. Tänkte inte mer på de, förrän jag läste på nätet att många hade problem med att dragkedjorna läcker och att det inte överensstämmer med vad polarn och pyret gått ut med. De har nämligen gått ut med att de är helt vattentäta och de är de ju inte nu.


Var iallafall inne på polarn och pyret med ett par skalbyxor och ett par zippbyxor och fick bästa servicen i kristianstad. Inga problem alls, bara lämnade in byxorna och fick ett presentkort på 1140 kr istället! Superduperbra! Blev en ny vindfleece till Alvin, i 110, svart. Tänkte jag skulle köpt 104, eftersom han har det på de mesta nu, men den fanns inte, så jag chansade och jo visst den är stor, men funkar helt klart. Det är ju inte såå länge till som det är läge för en sådan och den passar ju utan problem till våren också!




Använder ju iprincip inte alls regnkläder, även om de hänger ett ställ på dagis (som nog aldrig är använt), så det behövs ju vattentäta kläder som går att sitta i vattenpölar med (alvin gör det ofta nämligen).
Köpte ett par skalbyxor från lindex istället, fix, med samma vattenpelare som polarns 10 000 (förutom dragkedjorna är de suveräna), men ingen dragkedja i sidan, utan en liten "gylf". Priset var dessutom ganska lockande; 299 kr.
Så imorgon på dagis blir det invigning av fix skalbyxor :-)

Dagis verkar gå toppen för min lilla älskling nu. Imorse var han inte direkt ledsen, men sa dagis nej. Inga tårar vid lämning och de hade gått jättebra på dagen! Känns mycket bättre att han går en stund varje dag och verkligen kommer in i de. Pratar man med honom, så säger han att han vill till dagis, men att han vill äta hemma och då får det väl bli så, helt på hans villkor ett tag och de känns himla bra!
Skönt att få en liiiten stund utan trots..

För trots är absolut det som härjar här hemma. Skitjobbigt imellanåt och jag har jättesvårt hur jag ska bemöta det.
Idag när vi skulle gå hem (hade varit hos en kompis nere i knislinge), så ville han inte alls som jag ville, skulle gå och plocka alla sniglar han hittade (såklart, det var ju kul, men jag såg rengmolnet komma och ville hem). Satte honom i vagnen när jag tröttnade och gick hemåt. Ösregnade typ halva vägen och jag var genomvåt. Alice skrek och var trött.
Jag kan inte köra upp syskonvagnen för jävulsbacken som är här nedanför huset, så Alvin får alltid hoppa ur vagnen där och själv gå upp.
Han skulle såklart inte gå upp utan ställde sig vid sidan nere i backen och vägrade gå. Regnet de öste ner och jag ville bara hem, inte han uppenbarligen. Gick upp för backen och han började gå småå småå myrsteg. Sa till honom att om han inte kommer nu så går jag hem sålänge. Det brydde han sig inte om. Väntade på honom så att han kom upp för backen, bad honom skärpa sig, annars fick han gå och sova när vi kom hem.
Han skulle ju inte gå, ställde sig igen och stog blix still och bara skrattade åt mig. Då sa jag att nu går jag hem och började gå. När jag kom runt hörnan och han inte såg mig mer, blev han ledsen och förstog att jag faktiskt gått, så han skyndade sig ifatt mig och sen när vi kom innanför dörren, så skulle han ju absolut inte ta av sig skorna.


Det slutade med att Alvin gallskrek för att han var tvungen att ta av sig och Alice gallskrek för att hon var trött.. Tror de höll på säkert 30 minuter efter att vi kommit hem, men tillslut somnade Alice iallafall och Alvin fick jag tyst på genom att erbjuda ett bad.

Ja ibland kan faktiskt en trotsigt, snart 3-åring och en gallskrikande 1-åring få humöret att tryta. Gillar egenligen inte alls att "hota" med att nu går jag hem, men idag kändes de verkligen som att jag inte orkade något annat. Hade vi varit någon annanstans och inte i en backe, så hade jag tagit honom under armen, bärandes dit vi ska, så hade han fått vara hur arg han velat..

Tur att man älskar sina barn ändå ;)

Dagis igen

Igår var det utbildningsdag för personalen på dagis, så då var Alvin hemma, men idag var det dax igen.
Han ville inte riktigt dit, och var lite ledsen här hemma, men inte så farligt som han varit innan.

På dagis hade det gått jättebra, lite ledsen, men inte alls farligt.
Så det känns så mycket bättre nu faktiskt!


Här kommer lite bilder från igår förmiddag när vi var ute












Mina älskade ungar!

En gladare kille igen!

Hämtade en betydligt gladare kille på dagis idag. Han pratade och berättade vad de gjort och sådär. Verkade helnöjd. Frågade honom om det var bra att mamma kom innan maten och han nickade och såg jätteglad ut. Frågade han även påvägen hem om han hade haft kul på dagis och de hade han.
Sen frågade jag om han ville till dagis en annan dag också, men att jag hämtade honom innan maten och jo det verkade han gilla.

Så nu håller vi verkligen tummarna att det funkar bra för honom att gå 8,15-11,15 varje dag istället, ett tag framöver. Sen får vi väl se hur det blir!

Ledsen kille på dagis!

Alvin vill absolut inte gå till dagis. Frågar varje morgon: Gogo nej (dagis nej) och säger man att vi ska till dagis, ja då är han jätteledsen tills vi är på dagis. Det tar vääldigt hårt på mig vissa dagar. Jag känner mig så himla elak som lämnar honom, fast att han igentligen inte måste.
Sen samtidigt, så kommer det väl bli likadant sen ifall jag nu skulle ta hem honom från dagis.

Idag tog jag mig ett snack med en i personalen och sa att jag funderar på att ändra hans tider till 8,15-11,15, varje dag istället för 5 timmar 3 dagar/vecka. Hon tyckte det lät som en utmärkt ide och hade själv funderat en hel del på att ta upp det med oss.
Så nu känns det super igen, även om jag lämnade en jätteledsen kille på dagis idag.

Men jag hämtar honom innan maten, alltså 11,15 istället för 14 :-)


Alice har stökat och bökat hela natten. Jättejobbigt. Tror nästan hon har tänder på g. Hon somnade iallafall i vagnen runt 8,30 och sover ännu. En trött 1-åring alltså :-)

Jag ska passa på att plocka lite såfort jag skrivit klart här!

Alice dricker smoothie


Alvin kör bil



Sen på tal om något helt annat:
Huset går i rasande fart framåt. Mycket fortare än förra sidan, tack vare en hel del hjälp. Martins pappa hjälpte till att bygga byggställningen, min bror hjälpte till att bygga det sista på byggställningen och riva gamla fasaden och regla upp och Martins kompis Danne hjälpte till att sätta upp ny fasad.

Nu är det alltså inte mycket kvar, i helgen kunde visst Martins pappa hjälpa till att sätta i fönstret och sådär. Sen är det bara vindskivor, plåtar och måla kvar. Sista målningen får nog dock bli nästa år, det börjar bli lite väl fuktigt ute nu.


Min plan tills Alvin fyller år är att huset ska vara klart, vi ska storstäda mitten och ovanvåning (allt, fönster, lister, skåp m.m) och sen kanske hinna ta en liten minisemester i mammas och pappa stuga när allt är klart. Det tycker vi att vi förtjänar :P Återstår att se ifall vi hinner med stugan också innan Alvin blir 3 år :-)



Började fundera lite på vad Alvin vill ha. Frågade honom när vi var på toys rus i helsingborg. Det var mycket byggare bob saker han pekade på (gillar att kolla på det), likaså lite större grävmaskiner, brandbilar osv. Han har vaken brandbil eller ambulans, men många poliser ;-)
Vi kommer ge honom två böcker, ett spel med färger, en ny säng (Alice ska få ta över Alvins växasäng såsmåningom) och sen en sjukhusväska.

Alvin har snappat upp att man kan skjuta, och springer runt och låssas att handen är en pistol, inget varken jag eller Martin gillar. Så köp absolut inget sånt bara :-)


Så det blev ett inlägg med massa saker, men det bjuder jag på :-)

Vila i frid morfar.

Nu ikväll dog min fina morfar.

Jag kan inte riktigt få in det i huvudet. Är dock väldigt glad för att han var såpass pigg och glad in i det sista. Blev helt enkelt förmycket för hans hjärta att orka med nu i slutet.
I måndags förra veckan cyklade han och var hur pigg och glad som helst och nu lever han inte längre.


Vila i frid Morfar! Världens bästa morfar!



Ena gaveln på huset är 99% färdig

Då var det väl åter igen dax för före och efterbilder. Det som är kvar nu, är endast fönsterbleck som ska på sin plats. Men det är en sådan sak vi kan fixa med stege, så idag har Martin rivit ställningen och börjat sätta upp den på andra sidan.

Här kommer en bild hur det såg ut från början



Såhär ser det ut idag



Morfar

Söndag:
Håller tummarna för att de ska gå bra för morfar, men mamma trodde tyvärr att han inte har långt kvar.
Hoppas hon har fel!

Ligger på sjukhuset och är tydligen helt gul pga levern, svårt att syresätta sig och tydligen så kunde han knappt skölja munnen nu.. :-(
-------------------------------------------------------------

Pratade med mamma igen igårkväll och då hade hon pratat med en sköterska, som sa att han verkade piggare och var uppe ett tag också, så det känns ju bra.

---------------------------------------------------------------

Snabba vändningar. De hade ringt från lund och sagt att han var knappt kontaktbar och att de akut skulle operera honom. Så mamma är påväg dit, för att hämta mormor och vidare till sjukhuset..

---------------------------------------------------------------

Mamma ringde för en liten stund sedan. Det är tydligen hjärtat som inte orkar med, så nu ligger han i respirator och dom bara väntar.. Mormor är helt knäckt, vilket är helt förståligt. Morfar är den 7:de personen som kommer gå bort som dom känner, inom några månaders tid.

Ikväll kommer det dock ett roligare inlägg, med lite bilder på huset!

Shopping :-)

Förengångs skll blev det iprincip inget handlat till barnen överhuvudtaget! En boll fick Alice, men det var allt! Två par jeans och en tunika till mig, kors i taket!


Har iallafall haft en trevlig dag på väla. Mina barn är så duktiga. Alvin var verkligen såå snäll, min kille. Alice gick det faktiskt förvånansvärt bra med. Visst hon hade någon gång då hon blev så ledsen, men inte förrän i slutet och när hon var trött. De på babyland undrade nog var jag höll på med, hon gallskrek nämligen där inne när hon var hos mig i bärselen, men annars är jag toknöjd med dagen! Känns verkligen som att de jobbiga från Alice sida börjar lossna liiite..
Tidigare har hon varit helt omöjlig att få att somna i sin säng efter vi varit iväg såhär, men idag gick det smidigt! Hon låg i sängen mellan typ 19,30-20,10, babblade för sig själv och sparkade lite i spjälorna, men var absolut inte ledsen, sen somnade hon utan att jag behövde gå upp, superskönt!
Hade detta varit för 3 månader sedan, ja då hade hon säkerligen varit här uppe hos mig ännu, gallskrikandes. Så skönt att de börjat bli bättre :-)


Imorgon ska vi till järnvägsmuseet i stan, med mamma och pappa. Vi ska åka tåg och gå en sväng på stan :-)

Nu ska jag plocka undan, sen hoppa i säng, ska bli sååå skönt efter en lång dag!

Väla

Om en stund åker jag, mina barn, Natasja och hennes dotter Jonalie till Väla i helsingborg! Ska bli superkul och väldigt intressant hur det går med Alice. I värsta fall får väl Alvin och Jonalie åka syskonvagnen och jag bära Alice i bärselen. Skönt att vara inomhus iallafall, inga bilar som man måste passa Alvin för :-)


Sen lite tråkigare. Min morfar är kass, åkte ambulans till lund i tisdags med jätteont i magen, kom hem i torsdags, men var inte alls bra då. De skickade tydligen hem honom trots hjärtflimmer under natten och även fast han inte kunde gå (hade även fått problem med höften där inne nämligen). Imorse åkte han ambulans till akuten i landskrona, eftersom han hade ont i bröstet och nu är han tydligen påväg till lund igen, eftersom de i landskrona inte hittade något fel på honom och såg att han absolut inte var sig själv. De har träffat honom många gånger där, tack vare att han har katerer och byter den ofta och han är tydligen inte alls samma människa. Håller tummarna på att de hittar vad som är fel!

Onsdag..

Idag har Martin jobbat förmiddag och Alvin varit på dagis, så bara jag och lilltjejen hemma. Lite långtråkigt, men samtidigt väldigt skönt!


Martin har skaffat mig en ny bästa kompis. En robotdammsugare. Den funkar faktiskt över förväntan. Visst man behöver säkerligen dammsuga vanligt kanske 1 gång/vecka, men nu slipper jag dammsuga 1 gång/dag, bara att trycka på en knapp, sen är det klart. Hur smidigt som helst. Alvin är dock väldigt nyfiken på den och Alice vill gärna vara hos mig när den är igång.
Nog om den ;-)



Det går väl sådär för Alvin på dagis och jag känner mig så dum mot honom :-( Börjar redan när vi går upp, då frågar han om dagis, och ja det är dagis idag säger jag. Dagis nej säger han sen hur många gånger som helst innan vi ens hunnit gå dit. Ta på kläderna är en kamp och jag får bära in honom till förskolan, annars sticker han iväg.

Uppenbarligen gillar han inte alls att bli lämnad där och nu verkar han förstått att det är några timmar han ska vara där när han väl är där! Idag hade han dessutom varit riktigt riktigt ledsen vid lunchen och inte ätit något alls. Det bekymrar mig lite. Visst det går upp och ner, men nu äter han extremt extremt lite, även hemma.
Är rädd för att han nog går ner i vikt nu istället för att gå upp.. Men de går ju inte att tvinga i honom mat.

Funderar lite på ifall han kanske skulle prova ett tag att gå alla dagar i veckan, men bara 3 timmar/dag och se hur det blir då. Då äter han ju inte där.. Men ska ge de denna veckan ut (imorgon) och sedan nästa vecka, annars pratar jag med dom på onsdag eller torsdag, så får vi se vad de tycker vi ska göra, för att veta att han är jätteledsen på dagis när jag ändå är hemma känns hemskt...
Alvin är nog väldigt kluven, när han är trött, ja det är nog då han blir riktigt ledsen på dagis, men annars älskar han ju dagis och tycker det är jättekul att leka där och vara ute!

Återstår att se hur det går imorgon.. Håller tummarna för att de ska gå bra. Imorgon börjar även öppna förskolan igen, så då ska Alice och jag gå dit, så får vi se om det är några vi känner där!


Akta graco Belogic - Smartson

Smartson söker nu några barnfamiljer, som ska få testa Akta Gracos nya bilstol; Akta graco Belogico.

http://smartsontestpilot.se/belogic/bli-testpilot/

En bilstol godkänd mellan 9-25 kg bakåtvänd.




Jag förespråkar ju verkligen bakåtvänt åkande i bil och skulle aldrig i hela mitt liv få för mig att sätta mina barn frammåt innan de är iallafall 4 år, de får gärna sitta bakåt både tills dom är 5 och 6 år, om dee får plats.
Har inte ens känt på Belogicon, så den stolen hade verkligen varit rolig att få testa och dessutom blogga om!




RSS 2.0