Bvc.

Idag hade vi tid till bvc vid 10,30. Både Alvin och Alice skulle med. 2 månaders läkarkontroll för Alice och så ville bvc att läkaren även skulle kolla och prata med oss om Alvins vikt.

Läkaren som har bvc i vanliga fall var sjuk, så det var en annan läkare och hon denna läkaren var helt underbar om man jämnför med den andra! Mycket lättare att prata med, mycket säkrare på sin sak och ja vilket skillnad på läkare alltså! Så skönt att vi fick träffa denna läkare istället!

Började med Alvin, han ville ju såklart inte vägas, men det gick bra ändå! För 3 veckor sedan vägde han nästan 10400 g, nu hade han gått upp i 10950 g, så han hade börjat vända på kurvan igen!
Kom fram till att eftersom han faktiskt gått upp en del sedan sist så skulle vi avvakta och ta en ny vikt om 3 månader istället! Och sedan tyckte hon bara att det var ganska dumt att börja ta massa prover på honom, eftersom att det nu faktiskt går såpass mycket bättre på bvc än tidigare. Så vi avvaktar, han får olja i vällingen och försöker göra såmycket mat som mjöligt med riktig grädde i till honom!

Sen till Alice, hon vägde 5500 gram ungefär och var 58,5 cm lång, vid denna ålder vägde Alvin 4800 g och var 58,4 cm lång, så iprincip lika långa är dom :-)
Allting såg jättebra ut med Alice, men hon vill inte riktigt lyfta huvudet när hon ligger på mage, så ska kolla det på nästan bvc besök igen, hon är dock väldigt duktig på att hålla upp huvudet när hon är i famnen!


Så ja nu var det avklarat och det känns verkligen super att Alvin gått upp i vikt, att Alice fick "godkänt" och att det inte var den vanliga läkaren som bara står och säger jag vet inte..


Nu sover Alvin och Alice, Martin är i huset! Min finfina familj! Ikväll kommer barnens farfar och Ingela för att äta hemmagjord pizza, mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0