Alvin på dagis och Alice leker

Just nu är Alvin på dagis. Igår var han hemma, eftersom kulturteamet var där (de kommer 1 gång/6vecka), och då är den vanliga personalen inte där, utan de planerar hela dagen, så vi har än sålänge valt att ha honom hemma dessa dagarna, eftersom han fortfarande inte känner sig helt trygg, speciellt inte när det är någon annan än de ordinarie personalen där.
Alvin har börjat prata väldigt mycket om en tjej, så ler han lite sött varje gång han säger hennes namn. Så frågar man honom vem han tycker bäst om på dagis, då är det hans fröken Inger och efter de ommer då den här tjejen ;)
Alice har blivit så duktig på allt nu tycker jag. Hon är verkligen ingen bebis, säger massa ord och förstår väldigt mycket vad man säger. Säger man till henne att hon kan bygga med klossarna,ja då bygger hon ett torn, ber man henne hämta mössa, då går hon ut i lådorna i hallen och hämtar sin mössa och ber man henne stänga av tv:n går hon och gör det, även om den ibland trycks på lite väl många gånger ;)
Ett humör som heter duga har hon också, men nu börjar man verkligen vänja sig vid att hon slänger sig såfort hon blir sur, så att man kan undvika att hon slår i huvudet.. Dock lite jobbigt när hon och Alvin börjar bråka, även då om hon blir arg, så slänger hon sig rakt bak och så är man ju oftast inte där och kan fånga henne, så att hon inte slår huvudet i ett element eller så. Sen får hon helt enkelt ligga och vara arg och snurra rundor på golvet. Alvin tycker dock det är lite jobbigt när hon är så arg, speciellt när det är han som fått henne arg, då försöker han göra allt för att hon ska bli glad, ge henne leksaker, klappa henne eller pussa på henne, men hon blir bara ännu mer arg på honom och det är lätt att hon råkar sparka honom hårt eller bita honom, stackaren.
Nu ska jag busa med min lilla busfia, innan hon ska sova och jag hämta Alvin på dagis.. Skönt när man kan göra så, det går ju när Martin ligger och sover efter han jobbat natt.
Föresten, så vad det sist natten han jobbade nu på ett tag vad vi vet.. och dessutom är han helt ledig i 1,5 vecka tlls måndagen :-) Så härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0