Sovningen..

Alvins sovning har blivit så mycket bättre. Ett tag sov har ju urdåligt, gnällde om nätterna, svårt att komma till ro och somna, samt att han vaknade tidigt.

Sista 2 dagarna har de varit mycket mycket bättre. På dagarna han har sovit bra.
Läggningen på kvällen har väl varit sådär, men vi har sagt att när han väl lagt sig i sin säng, så ska han inte komma upp och sitta i soffan hos oss, ja sålänge han inte skriker.
När han springer upp på kvällen, så lyfter vi upp honom i famnen, lägger honom i sängen och pratar med honom om något som han gillar, typ vad vi gjort på dagen, vad vi ska göra imorgon, att andra barn sover osv och det har faktiskt funkat bra. Gillar inte alls att gå ifrån rummet om han är ledsen, men att sitta kvar är ingen ide, då blir han bara ännu med ledsen och vill upp.
Men med detta pratade, samt att han fått lyssna lite på god natt musik har funkat riktigt bra. Inga tårar när man går ut från rummet, så skönt!
Dessutom har han sovit fram tills 07 uingefär, det är helt okm, lite skillnad mot 05,20.

Har börjat ge honom flytande omega 3 och börjar nästan tro att det är den som hjälpt lite mot de. Har läst en hel del om det på nätet nämligen och många verkar omega 3 funka på att göra nattsömnen bättre, sen är ju inte omega 3 något dåligt heller, ja förutom att de kostar lite.
105 ml 95 kr och han ska ha  5 ml per dag.

Funkar det så är det guld värt, tänkte jag skulle testa att skippa de sen när flaskan är slut och se om det påverkar sömnen eller om han själv lyckats hitta ett bra sovmönster igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0