På barnakuten med Alvin..

Alvin harhaft rätt så jobbigt med andningen och svårt att äta eftersom han knappt kunnat andas genom näsan. Sen har han fått en massa kväljningar och knappt fått något luft så i söndags morse ringde jag sjukvårdsrådngivningen, som tyckte vi skulle åka in eftersom han inte är så gammal ännu.

Vi gav Alvin mat, han fick inte i sig speceillt mycket och sen tog vi på oss och åkte in till barnakuten. Var där runt 8 när de öppnade och vi kom direkt in på undersökningsrum. De kollade hur han syresatte sig, 96 % (allt över 95 % var godkänt), när de är friska ligger de på 98-100 %. Sen vägde hon honom, tog feber och lyssnade lite på hans andning. Sen fick Alvin alvedon och nezeril och så skulle vi försöka mata honom efter ca 15 minuter.

När han väl fått detta var det mycket bättre, han kunde äta och åt upp hela flaskan,så hungrig var han iaf. Sen så frågade hon hur vi tyckte det gått och eftersom klockan var ca 9 (och vi tyckte att andningen var mycket bättre, hon också för den delen) och läkaren som var där inte skulle ha tid att komma in till oss förrän ca 13 på eftermiddag, beslutade vi oss för att åka hem och se. Fick ett nummer som vi kunde ringa om det var något och så fick vi en tid kl 1430 då hon skulle ringa och höra hur det var och om han fått i sig mat.


Hela dagen sen gick det jätte bra. Han fick nezeril var 6:e timme och en alvedon till efter vi kommit hem, men sen är det bara nezerilen vi använder.
Så nu hoppas vi att han inte får någon feber eller mer jobbigt med andningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0