Kasslergratäng till kvällsmat, mums!
Jag och Alvin tyckte det blev supergott iaf, så jag tänkte dela med mig av de receptet jag använde mig utav!
4 port ris
400 g kassler
1 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl lätt creme fraiche eller lätt majonnäs
½ dl chilisås
riven ost (ca 150 g)
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär under tiden kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Blanda grädde, creme fraiche/majonnäs och chilisås i en skål.
3. Smörj en ganska stor ugnsform. Blanda ris, purjolök och kassler i formen. Häll över såsen. Strö över riven ost.
4. Gratinerna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter i 225 grader.
Servera med blandad sallad.
Jag gjorde dock nästan dubbelt så mycket sås, och lite mer chilisås än vad som står i receptet och det var nog tur att jag gjorde mer sås, annars hade det blivit väldigt torrt. Sen hade jag i 4 annasringar också, det var mums!
Alvin äter kasslergratäng
Lät gott, får vi minsann prova en dag :)
Supergott!! O jag som inte brukar gilla kassler =)