Hemmagjord pizza mums
Ikväll blir det sen kvällsmat, åt våfflor innan vid 15. Det blir hemmagjord pizza ikväll, mums. Lovade Sara att jag skulle lägga in receptet på den pizza vi brukar göra, så här kommer vårt pizza recept :-)
Pizza (blir lite tjockare typ pannpizza)
1/2 pkt jäst (25 g)
2,5 dl fingervarmt vatten (högst 37 grader)
6-7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det ljumna vattnet och rör runt tills jästen har löst sig i vattnet.
Rör ner salt, olivolja och vetemjöl. Degen ska inte vara allt för kladdig, tillsätt då mer mjöl. Låt jäsa i 45 minuter. När degen jäst klart tryck ut den på en plåt med kanter (vill man, kan man göra runda pizzor också, men det är mycket enklare att göra en hel på plåt enligt min mening). Degen passar utmärkt till en normalstor plåt.
Tomatröran till pizzan
1 gul lök
Lite olja
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpure
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar
Lite oregano
Skär löken och lägg i en gryta tillsammans med lite olja. Låt löken mjukna något. Häll därefter i krossade tomater, tomatpure, salt, svartpeppar och lite oregano. Låt puttra i ca 10 minuter. Klart.
Fördela tomatröran på pizzadegen, lägg därefter önskad fyllning på pizzan och till sist ost överst. In i ugnen på 225 grader, tills att osten smält och fått lite färg.
Ja det var allt, tar lite tid, men det blir hur gott som helst. Gillar att det blir lite åt pannpizza hållet med tjockare kanter. Det är ju totalt omöjligt att lyckas trycka ut pizzan så tunn som vanlig pizza egentligen ska vara.
Nu står vår deg på jästning, så snart är det dax att fixa tomatröran. Kan se om jag inte kan ta lite bilder under pizzans gång så ni får se.
Pizza (blir lite tjockare typ pannpizza)
1/2 pkt jäst (25 g)
2,5 dl fingervarmt vatten (högst 37 grader)
6-7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk olivolja
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det ljumna vattnet och rör runt tills jästen har löst sig i vattnet.
Rör ner salt, olivolja och vetemjöl. Degen ska inte vara allt för kladdig, tillsätt då mer mjöl. Låt jäsa i 45 minuter. När degen jäst klart tryck ut den på en plåt med kanter (vill man, kan man göra runda pizzor också, men det är mycket enklare att göra en hel på plåt enligt min mening). Degen passar utmärkt till en normalstor plåt.
Tomatröran till pizzan
1 gul lök
Lite olja
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpure
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar
Lite oregano
Skär löken och lägg i en gryta tillsammans med lite olja. Låt löken mjukna något. Häll därefter i krossade tomater, tomatpure, salt, svartpeppar och lite oregano. Låt puttra i ca 10 minuter. Klart.
Fördela tomatröran på pizzadegen, lägg därefter önskad fyllning på pizzan och till sist ost överst. In i ugnen på 225 grader, tills att osten smält och fått lite färg.
Ja det var allt, tar lite tid, men det blir hur gott som helst. Gillar att det blir lite åt pannpizza hållet med tjockare kanter. Det är ju totalt omöjligt att lyckas trycka ut pizzan så tunn som vanlig pizza egentligen ska vara.
Nu står vår deg på jästning, så snart är det dax att fixa tomatröran. Kan se om jag inte kan ta lite bilder under pizzans gång så ni får se.
Kommentarer
Postat av: Sara
Tack så jätte mkt gumman :):) ska lätt prova på detta imorgon:D
Trackback